X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    ostatnio Ala zaczęła mi ulewać po jedzeniu, zawsze brałam ją do odbicia i tylko troszeczkę z odbiciem uchodziło, a teraz jest odbicie i takie drugie mocne i ulewa takim serkiem, czym to jest spowodowane?
    Nic nie zmieniałam, smaruję jej tylko dziąsełka dentinoxem

U mnie było identycznie zanim poszlam na dietę bezmleczna i bezjajeczna, czyli wychodzi na to ze taka reakcja alergiczna była na nabiał

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, a jakimi szczepionkami szczepilas?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, przejrzalam przepisy na słodkości na tej stronie co paczki, i będę musiała coś przyrzadzic, bo wszystko brzmi bardzo smakowicie :-) a jak jeszze piszesz ze paczki wyszly super to tym bardziej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Anoolka, a jakimi szczepionkami szczepilas?
    Pentaximem. Właśnie wyczytalam że jest cos takiego jak punkt szczepień profilaktycznych w sanepidzie, chyba tam jutro zadzwonie i się dowiem czy mają tą szczepionkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Anoolka, przejrzalam przepisy na słodkości na tej stronie co paczki, i będę musiała coś przyrzadzic, bo wszystko brzmi bardzo smakowicie :-) a jak jeszze piszesz ze paczki wyszly super to tym bardziej :-)
    No ja też planuje niektóre przepisy jeszcze wypróbować :)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Pentaximem. Właśnie wyczytalam że jest cos takiego jak punkt szczepień profilaktycznych w sanepidzie, chyba tam jutro zadzwonie i się dowiem czy mają tą szczepionkę.

To daj znać co ci powiedzieli, bo ja też szczepilam pentaximem, a w przyszłym tyg powinniśmy mieć 2 dawkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Łącze się w bólu, ja też dzisiaj bez pączka:( od ponad 2 tygodni jestem na diecie bezlaktozowej i staram się też wyeliminować gluten:(

Także mało co jem:(
    Kurcze dopiero teraz doczytalam że oprócz bezlaktozowej jeszcze bezglutenowa. A nie lepiej najpierw jedną a później drugą? Przecież to wykończyć się można bo zostaje Ci tylko wieprzowina, drób i owoce i warzywa :(

• ao12. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a synuś wcześniej ulewal,czy dopiero niedawno zaczął?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    To daj znać co ci powiedzieli, bo ja też szczepilam pentaximem, a w przyszłym tyg powinniśmy mieć 2 dawkę
    A szukałaś już u siebie w aptekach?

• Nutella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u pediatry alergologa (prywatnie).
    Moja córeczka od kilku tygodni miała suche plamki na całym ciele.
    ja jestem od 2 tygodni na diecie bezmlecznej i zmiany jakby się delikatnie poprawiały. Mała robi kupy co 5-7 dni a karmię ją tylko piersią.
    Pani doktor ok.60 lat, stwierdziła, że Mała ma zaparcia i powinna wypróżniać się min. 1 dziennie. Powinnam dawać jej już warzywa żeby wyregulować jelita.
    Najchętniej przepisałaby mi nutramigen a jak mam ochotę karmić to mam prawie nic nie jeść :/ a i tak pewnie wrócę po mm.
    Przepisała tonę jakichś maści, kropli (min.laticort, ketotifen).
    Jestem załamana:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 19:02

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazlam informacje, że podczas zabkowania dzieci często ulewaja i to by w sumie się zgadzało z tym co zaobserwowałam u Ali.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Kurcze dopiero teraz doczytalam że oprócz bezlaktozowej jeszcze bezglutenowa. A nie lepiej najpierw jedną a później drugą? Przecież to wykończyć się można bo zostaje Ci tylko wieprzowina, drób i owoce i warzywa :(

No niestety tak to wygląda:(
    Z drobiu to indyk, bo kurczak też uczula:/

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj dzis byl z malym na rehabilitacji a ja skoczylam do galeri i kupilam malemu bujak o taki:

http://allegro.pl/bright-stars-lezaczek-do18kg-hipopotam-bs60169-i5045873052.html

a mezowi telefon i gogle narciarskie na urodziny choc nie wiem czy zasluzyl

moj maly dzisiaj wymiotowal po rehabilitacji- przestraszylam sie okropnie bo nigdy tyle na raz nie zwymiotowal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 19:15

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie obraź się, ale non stop na niego narzekasz, on nic nie robi, nie pracuje, nie pomaga Ci, jest po prostu okropny z tego co piszesz, a Ty mu jeszcze prezenty kupujesz???? I to jeszcze jakie? Ja mojemu czekoladę daje i wsio i zadowolniony, nie no na prawdę Cie nie rozumiem..........................

poczwarkah lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:54

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A szukałaś już u siebie w aptekach?

Nie, jeszcze nie, muszę najpierw męża po recepte wysłać do przychodni. Ale jutro zadzwonie do paru aptek zapytam czy w ogóle mają

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    My też wczoraj po szczepieniu i mała ma dopiero 5700 przy 62cm.. a wg lekarki przybrała więcej niż powinna :D
    My mamy 5560 i 60 cm :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Jestem po wizycie u pediatry alergologa (prywatnie).
    Moja córeczka od kilku tygodni miała suche plamki na całym ciele.
    ja jestem od 2 tygodni na diecie bezmlecznej i zmiany jakby się delikatnie poprawiały. Mała robi kupy co 5-7 dni a karmię ją tylko piersią.
    Pani doktor ok.60 lat, stwierdziła, że Mała ma zaparcia i powinna wypróżniać się min. 1 dziennie. Powinnam dawać jej już warzywa żeby wyregulować jelita.
    Najchętniej przepisałaby mi nutramigen a jak mam ochotę karmić to mam prawie nic nie jeść :/ a i tak pewnie wrócę po mm.
    Przepisała tonę jakichś maści, kropli (min.laticort, ketotifen).
    Jestem załamana:(
    Coś mi się wydaje że na kiepskiego lekarza trafilaś :(

• tofirus Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Mu byliśmy dzisiaj na kontroli wagi, mamy 5580g wiec moja Karolcia chyba najlżejsza :p ale mieści się w normie :p z przybieraniem to minimum :)

Ale za to tylko Karolcia jest wstanie włożyć sobie stopę do buzi :)

renatkach lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Ale za to tylko Karolcia jest wstanie włożyć sobie stopę do buzi :)

hehe całą stopę? :-D

paradise lubi tę wiadomość

‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ