Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
rewoppka wrote:Dokładnie takie coś, a nawet mocniejsze miał Tomek jak zjadłam czekoladę.. Wklepywałam delikatnie sudokrem i częściej smarowałam ale całą buzię kremem z oilatum, i jakoś po 2 tyg zeszło.
Kurcze a ja dziś po kąpieli jak mu się to zaczerwieniło posmarowałam Linomagiem bo nie miałam pomysłu czym to posmarować, a i przyznam się, że nie mam smarowideł do buzi..
Rewoppka a teraz jesz czekoladę? -
Nutella jestem w szoku co ta lekarka wam powiedziala przeciez wszedzie trabia ze najlepiej dziecko karmic piersia, a ta co namawia was o mm idz do innego lekarza moze poradzi co moze odstawic a co nie i cos doradzi innego.
My na pneumokoki narazie nie szczepimy a jak bedzie pozniej to zobaczymy -
ataga4 wrote:Kurcze a ja dziś po kąpieli jak mu się to zaczerwieniło posmarowałam Linomagiem bo nie miałam pomysłu czym to posmarować, a i przyznam się, że nie mam smarowideł do buzi..
Rewoppka a teraz jesz czekoladę?
Linomagiem też możesz smarować bo chodzi o to żeby był cynk w maści a linomag i sudokrem mają.
Nie jem jej w żadnej postaci bo alergia się odnawia..ataga4 lubi tę wiadomość
-
Sylwia, nie wiem co to za doktor Majewska, ale podejrzewam szalratanerię spod znaku stopnop...
Ryzyko śmierci w wyniku powikłań po chorobach na które szczepisz jest jakieś 100 razy większe niż ryzyko powikłań po szczepieniu. W skrócie: lepiej szczepić.Anoolka, Sisilla, Nelly lubią tę wiadomość
-
poczwarkah wrote:Sylwia, nie wiem co to za doktor Majewska, ale podejrzewam szalratanerię spod znaku stopnop...
Ryzyko śmierci w wyniku powikłań po chorobach na które szczepisz jest jakieś 100 razy większe niż ryzyko powikłań po szczepieniu. W skrócie: lepiej szczepić.
https://www.youtube.com/watch?v=tKKTYWvWS7E tu jest filmik na którym mówi o szczepionkach. Moim zdaniem warto posłuchać. -
My zaszczepilismy na rotawirusy i została nam jeszcze tylko jedna dawka na pneumokoki. Tak jak juz kiedys pisalam szczepimy dlatego, że mam zamiar zapisać Gabrysie do żłobka i ja pracuje w oddziale przedszkolnym. Czesto przynosiłam do domu choróbstwa i zarażałam męża , ja zawsze lżej przechodziłam chorobę ale mój mąż to była masakra Na zwolnieniu to byl czasami 3 tygodnie.
-
rewoppka wrote:Dziewczyny czy któraś z was używa tych nowych pampersów z Dady?? One chyba nazywają się dada premium. Są fajniejsze niż te podstawowe?
-
mama86 wrote:Ja nie miałam jeszcze dady ani tej starej ani tej nowej. W sumie chciałabym je wypróbować. Jakie one są w porównaniu do papmersow zielonych? Są tak samo cienkie? I rozmiarowo wypadają tak samo?
-
renatkach wrote:Mu byliśmy dzisiaj na kontroli wagi, mamy 5580g wiec moja Karolcia chyba najlżejsza :p ale mieści się w normie :p z przybieraniem to minimum
I tu cię zdziwię, moja Zosia waga piórkowa 5480 g ale idziemy łeb w łeb
renatkach lubi tę wiadomość
-
Idę spać, mam nadzieję na lepszą noc, ale Antek coś się wierci w łóżeczku, zasnął ok21:30. Mąż znowu w salonie bo chyba ma jakąś infekcje, więc nie ryzykujemy. Mam caaaaale łóżko dla siebie - aż Antek się obudzi haha. Dobranoc dziewczyny:-)
rewoppka, Sroka, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość
[/url][/url] -
Nadgoniłam Was wreszcie! 3 strony czytania
Zacznę od tego : nutella ja bym na pewno innego lekarza poszukała , jak ona z laticortem do maluszka wyskakuje i z gadką o zakończeniu karmienia piersią.
Po drugie. Sylwia! Rozgę bym kupiła a nie taki fajny zestaw! A hustawka fajna;)
Ja się zastanawiam nad tym chico co dałyście na fejsa.
U nas dziś przy usypianiu na noc jakas masakra. Tak płakała że serce mi się krajało. A gdy zasnęła jeszcze 3 razy obudziła się z wielkim rykiem. Na szczęście śpi już od 3 godzin spokojnie więc zaraz będzie pewnie karmienie.
Udało mi się wreszcie poprasować. Jutro muszę ogarnąć mieszkanie bo w sobotę mamy gości. Właśnie co do gości to ja lubie jak nas ktoś odwiedza albo my gdzieś jedziemy; )
Dady chcę wypróbować bo jestem ciekawa. Ponoć to robi pampers ale dla biedry.
Aa co tam jeszcze? Moja Mała dziś co 2 gosziny wolała o jeść. Mąż się śmieje że na mase idzie. Właśnie ile taki maluch powinien na tydzień przybierać? -
Ja tez juz idę spać Dobranoc dziewuszki
Sisilla lubi tę wiadomość
-
Agata najważniejsze, że teraz wiesz co szkodzi maluszkowi
Zamowilam te czopki cena za 12sztuk 10€ dość drogo.
W poniedziałek wybiorę się z Alą do rodzinnego powiem o tym ulewaniu i zobaczymy,może zaleci inne mleko do dokarmiania.
Właśnie skończyłam prasować,jutro muszę ogarnąć mieszkanie,bo mąż na sobotę gości zaprosił....eh dobrze,że dzisiaj mi powiedział, przynajmniej wiem,że muszę się bardziej spiąć
Spokojnej nocy dziewczynki,ja pewnie za godzinkę będę karmić małą. -
ataga4 wrote:Własnie wrzuciłam zdjecie na fb. To jest zmiana sprzed ok 10 dni, bo zgrzeszyłam i zjadłam coś zakazanego Pomalutku znika, ale dziś jakby bardziej czerwona się zrobiła, zwłaszcza po umyciu wodą, czym to mogę nawilżyć? A tak w ogóle to jak mały się złości lub płacze to rozczerwienia mu się to, a potem znów blednie do poprzdniego stanu.
Jutro zrobię nowe zdjęcie
Mozesz tu tez wrzucic fotke? Nie mam fb, a bardzo mnie to ciekawi. Moze Julcia ma podobne?