X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Dokładnie takie coś, a nawet mocniejsze miał Tomek jak zjadłam czekoladę.. Wklepywałam delikatnie sudokrem i częściej smarowałam ale całą buzię kremem z oilatum, i jakoś po 2 tyg zeszło.

Kurcze a ja dziś po kąpieli jak mu się to zaczerwieniło posmarowałam Linomagiem bo nie miałam pomysłu czym to posmarować, a i przyznam się, że nie mam smarowideł do buzi..
    Rewoppka a teraz jesz czekoladę?

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella jestem w szoku co ta lekarka wam powiedziala przeciez wszedzie trabia ze najlepiej dziecko karmic piersia, a ta co namawia was o mm idz do innego lekarza moze poradzi co moze odstawic a co nie i cos doradzi innego.

My na pneumokoki narazie nie szczepimy a jak bedzie pozniej to zobaczymy

age.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Kurcze a ja dziś po kąpieli jak mu się to zaczerwieniło posmarowałam Linomagiem bo nie miałam pomysłu czym to posmarować, a i przyznam się, że nie mam smarowideł do buzi..
    Rewoppka a teraz jesz czekoladę?
    Wrzuciłam zdjęcie na fb żebyś zobaczyła.
    Linomagiem też możesz smarować bo chodzi o to żeby był cynk w maści a linomag i sudokrem mają.
    Nie jem jej w żadnej postaci bo alergia się odnawia..:/

ataga4 lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje kremem bobini (szukam preparatów które mają jak najmniej niepotrzebnej chemii)i jet poprawa.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko sojowe w biedrze ale bylo waniliowe.
    Jest w rossmanie tez owsiane i ryzowe. Tez chce sprobowac

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie wiem co to za doktor Majewska, ale podejrzewam szalratanerię spod znaku stopnop... ;)
    Ryzyko śmierci w wyniku powikłań po chorobach na które szczepisz jest jakieś 100 razy większe niż ryzyko powikłań po szczepieniu. W skrócie: lepiej szczepić.

Anoolka, Sisilla, Nelly lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was używa tych nowych pampersów z Dady?? One chyba nazywają się dada premium. Są fajniejsze niż te podstawowe?

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Sylwia, nie wiem co to za doktor Majewska, ale podejrzewam szalratanerię spod znaku stopnop... ;)
    Ryzyko śmierci w wyniku powikłań po chorobach na które szczepisz jest jakieś 100 razy większe niż ryzyko powikłań po szczepieniu. W skrócie: lepiej szczepić.
    Ona jest neurobiologiem i prowadzi badania na ten temat.
    https://www.youtube.com/watch?v=tKKTYWvWS7E tu jest filmik na którym mówi o szczepionkach. Moim zdaniem warto posłuchać.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaszczepilismy na rotawirusy i została nam jeszcze tylko jedna dawka na pneumokoki. Tak jak juz kiedys pisalam szczepimy dlatego, że mam zamiar zapisać Gabrysie do żłobka i ja pracuje w oddziale przedszkolnym. Czesto przynosiłam do domu choróbstwa i zarażałam męża , ja zawsze lżej przechodziłam chorobę ale mój mąż to była masakra :-( Na zwolnieniu to byl czasami 3 tygodnie.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was używa tych nowych pampersów z Dady?? One chyba nazywają się dada premium. Są fajniejsze niż te podstawowe?
    Ja nie miałam jeszcze dady ani tej starej ani tej nowej. W sumie chciałabym je wypróbować. Jakie one są w porównaniu do papmersow zielonych? Są tak samo cienkie? I rozmiarowo wypadają tak samo?

divers2288.gif
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja nie miałam jeszcze dady ani tej starej ani tej nowej. W sumie chciałabym je wypróbować. Jakie one są w porównaniu do papmersow zielonych? Są tak samo cienkie? I rozmiarowo wypadają tak samo?
    Ja miałam te dady 2 zwykłe, są grubsze od pampersów, tzn wkład jest grubszy, bo nie ma tego żelu i miałam wrażenie że też ciut mniejsze. Jeśli chodzi o zapięcia czy tył to od pampersów niczym się nie różniły. I może też zapach lekko mi nie podszedł ale to kwestia gustu.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Mu byliśmy dzisiaj na kontroli wagi, mamy 5580g wiec moja Karolcia chyba najlżejsza :p ale mieści się w normie :p z przybieraniem to minimum :)

I tu cię zdziwię, moja Zosia waga piórkowa 5480 g :) ale idziemy łeb w łeb ;)

renatkach lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać, mam nadzieję na lepszą noc, ale Antek coś się wierci w łóżeczku, zasnął ok21:30. Mąż znowu w salonie bo chyba ma jakąś infekcje, więc nie ryzykujemy. Mam caaaaale łóżko dla siebie - aż Antek się obudzi haha. Dobranoc dziewczyny:-)

rewoppka, Sroka, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadgoniłam Was wreszcie! 3 strony czytania :D

Zacznę od tego : nutella ja bym na pewno innego lekarza poszukała , jak ona z laticortem do maluszka wyskakuje i z gadką o zakończeniu karmienia piersią.

Po drugie. Sylwia! Rozgę bym kupiła a nie taki fajny zestaw! A hustawka fajna;)
    Ja się zastanawiam nad tym chico co dałyście na fejsa.

U nas dziś przy usypianiu na noc jakas masakra. Tak płakała że serce mi się krajało. A gdy zasnęła jeszcze 3 razy obudziła się z wielkim rykiem. Na szczęście śpi już od 3 godzin spokojnie więc zaraz będzie pewnie karmienie.

Udało mi się wreszcie poprasować. Jutro muszę ogarnąć mieszkanie bo w sobotę mamy gości. Właśnie co do gości to ja lubie jak nas ktoś odwiedza albo my gdzieś jedziemy; )

Dady chcę wypróbować bo jestem ciekawa. Ponoć to robi pampers ale dla biedry.

Aa co tam jeszcze? Moja Mała dziś co 2 gosziny wolała o jeść. Mąż się śmieje że na mase idzie. Właśnie ile taki maluch powinien na tydzień przybierać?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz idę spać ;-) Dobranoc dziewuszki :-)

Sisilla lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie gości, nadrobiłam was, ale padam na pysk, horror, Zosia padła dopiero chwilę temu. Opiszę wszystko jutro, ale jestem wykończona i idę spać Dobranoc i oby jak najdłużej spać do rana kochane!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:

Paulina.b pisała ostatnio ze je kupiła :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba zamowie mojemu Nikusiowi ten komplecik bo fajny i tani

http://allegro.pl/body-dl-r-spodnie-dres-komplet-80-dejna-imie-i5076486074.html

chcialabym zeby latem bylo dobre i jak myslicie rozmiar 74 czy 80 zamowic?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata najważniejsze, że teraz wiesz co szkodzi maluszkowi :-)
    Zamowilam te czopki cena za 12sztuk 10€ dość drogo.
    W poniedziałek wybiorę się z Alą do rodzinnego powiem o tym ulewaniu i zobaczymy,może zaleci inne mleko do dokarmiania.
    Właśnie skończyłam prasować,jutro muszę ogarnąć mieszkanie,bo mąż na sobotę gości zaprosił....eh dobrze,że dzisiaj mi powiedział, przynajmniej wiem,że muszę się bardziej spiąć ;-)
    Spokojnej nocy dziewczynki,ja pewnie za godzinkę będę karmić małą.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Własnie wrzuciłam zdjecie na fb. To jest zmiana sprzed ok 10 dni, bo zgrzeszyłam i zjadłam coś zakazanego :-( Pomalutku znika, ale dziś jakby bardziej czerwona się zrobiła, zwłaszcza po umyciu wodą, czym to mogę nawilżyć? A tak w ogóle to jak mały się złości lub płacze to rozczerwienia mu się to, a potem znów blednie do poprzdniego stanu.

Jutro zrobię nowe zdjęcie

Mozesz tu tez wrzucic fotke? Nie mam fb, a bardzo mnie to ciekawi. Moze Julcia ma podobne?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ