X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Dokładnie takie coś, a nawet mocniejsze miał Tomek jak zjadłam czekoladę.. Wklepywałam delikatnie sudokrem i częściej smarowałam ale całą buzię kremem z oilatum, i jakoś po 2 tyg zeszło.

Kurcze a ja dziś po kąpieli jak mu się to zaczerwieniło posmarowałam Linomagiem bo nie miałam pomysłu czym to posmarować, a i przyznam się, że nie mam smarowideł do buzi..
    Rewoppka a teraz jesz czekoladę?

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella jestem w szoku co ta lekarka wam powiedziala przeciez wszedzie trabia ze najlepiej dziecko karmic piersia, a ta co namawia was o mm idz do innego lekarza moze poradzi co moze odstawic a co nie i cos doradzi innego.

My na pneumokoki narazie nie szczepimy a jak bedzie pozniej to zobaczymy

preg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Kurcze a ja dziś po kąpieli jak mu się to zaczerwieniło posmarowałam Linomagiem bo nie miałam pomysłu czym to posmarować, a i przyznam się, że nie mam smarowideł do buzi..
    Rewoppka a teraz jesz czekoladę?
    Wrzuciłam zdjęcie na fb żebyś zobaczyła.
    Linomagiem też możesz smarować bo chodzi o to żeby był cynk w maści a linomag i sudokrem mają.
    Nie jem jej w żadnej postaci bo alergia się odnawia..:/

ataga4 lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje kremem bobini (szukam preparatów które mają jak najmniej niepotrzebnej chemii)i jet poprawa.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko sojowe w biedrze ale bylo waniliowe.
    Jest w rossmanie tez owsiane i ryzowe. Tez chce sprobowac

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie wiem co to za doktor Majewska, ale podejrzewam szalratanerię spod znaku stopnop... ;)
    Ryzyko śmierci w wyniku powikłań po chorobach na które szczepisz jest jakieś 100 razy większe niż ryzyko powikłań po szczepieniu. W skrócie: lepiej szczepić.

Anoolka, Sisilla, Nelly lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was używa tych nowych pampersów z Dady?? One chyba nazywają się dada premium. Są fajniejsze niż te podstawowe?

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Sylwia, nie wiem co to za doktor Majewska, ale podejrzewam szalratanerię spod znaku stopnop... ;)
    Ryzyko śmierci w wyniku powikłań po chorobach na które szczepisz jest jakieś 100 razy większe niż ryzyko powikłań po szczepieniu. W skrócie: lepiej szczepić.
    Ona jest neurobiologiem i prowadzi badania na ten temat.
    https://www.youtube.com/watch?v=tKKTYWvWS7E tu jest filmik na którym mówi o szczepionkach. Moim zdaniem warto posłuchać.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaszczepilismy na rotawirusy i została nam jeszcze tylko jedna dawka na pneumokoki. Tak jak juz kiedys pisalam szczepimy dlatego, że mam zamiar zapisać Gabrysie do żłobka i ja pracuje w oddziale przedszkolnym. Czesto przynosiłam do domu choróbstwa i zarażałam męża , ja zawsze lżej przechodziłam chorobę ale mój mąż to była masakra :-( Na zwolnieniu to byl czasami 3 tygodnie.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was używa tych nowych pampersów z Dady?? One chyba nazywają się dada premium. Są fajniejsze niż te podstawowe?
    Ja nie miałam jeszcze dady ani tej starej ani tej nowej. W sumie chciałabym je wypróbować. Jakie one są w porównaniu do papmersow zielonych? Są tak samo cienkie? I rozmiarowo wypadają tak samo?

divers2288.gif
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja nie miałam jeszcze dady ani tej starej ani tej nowej. W sumie chciałabym je wypróbować. Jakie one są w porównaniu do papmersow zielonych? Są tak samo cienkie? I rozmiarowo wypadają tak samo?
    Ja miałam te dady 2 zwykłe, są grubsze od pampersów, tzn wkład jest grubszy, bo nie ma tego żelu i miałam wrażenie że też ciut mniejsze. Jeśli chodzi o zapięcia czy tył to od pampersów niczym się nie różniły. I może też zapach lekko mi nie podszedł ale to kwestia gustu.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Mu byliśmy dzisiaj na kontroli wagi, mamy 5580g wiec moja Karolcia chyba najlżejsza :p ale mieści się w normie :p z przybieraniem to minimum :)

I tu cię zdziwię, moja Zosia waga piórkowa 5480 g :) ale idziemy łeb w łeb ;)

renatkach lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać, mam nadzieję na lepszą noc, ale Antek coś się wierci w łóżeczku, zasnął ok21:30. Mąż znowu w salonie bo chyba ma jakąś infekcje, więc nie ryzykujemy. Mam caaaaale łóżko dla siebie - aż Antek się obudzi haha. Dobranoc dziewczyny:-)

rewoppka, Sroka, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadgoniłam Was wreszcie! 3 strony czytania :D

Zacznę od tego : nutella ja bym na pewno innego lekarza poszukała , jak ona z laticortem do maluszka wyskakuje i z gadką o zakończeniu karmienia piersią.

Po drugie. Sylwia! Rozgę bym kupiła a nie taki fajny zestaw! A hustawka fajna;)
    Ja się zastanawiam nad tym chico co dałyście na fejsa.

U nas dziś przy usypianiu na noc jakas masakra. Tak płakała że serce mi się krajało. A gdy zasnęła jeszcze 3 razy obudziła się z wielkim rykiem. Na szczęście śpi już od 3 godzin spokojnie więc zaraz będzie pewnie karmienie.

Udało mi się wreszcie poprasować. Jutro muszę ogarnąć mieszkanie bo w sobotę mamy gości. Właśnie co do gości to ja lubie jak nas ktoś odwiedza albo my gdzieś jedziemy; )

Dady chcę wypróbować bo jestem ciekawa. Ponoć to robi pampers ale dla biedry.

Aa co tam jeszcze? Moja Mała dziś co 2 gosziny wolała o jeść. Mąż się śmieje że na mase idzie. Właśnie ile taki maluch powinien na tydzień przybierać?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz idę spać ;-) Dobranoc dziewuszki :-)

Sisilla lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie gości, nadrobiłam was, ale padam na pysk, horror, Zosia padła dopiero chwilę temu. Opiszę wszystko jutro, ale jestem wykończona i idę spać Dobranoc i oby jak najdłużej spać do rana kochane!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:

Paulina.b pisała ostatnio ze je kupiła :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba zamowie mojemu Nikusiowi ten komplecik bo fajny i tani

http://allegro.pl/body-dl-r-spodnie-dres-komplet-80-dejna-imie-i5076486074.html

chcialabym zeby latem bylo dobre i jak myslicie rozmiar 74 czy 80 zamowic?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata najważniejsze, że teraz wiesz co szkodzi maluszkowi :-)
    Zamowilam te czopki cena za 12sztuk 10€ dość drogo.
    W poniedziałek wybiorę się z Alą do rodzinnego powiem o tym ulewaniu i zobaczymy,może zaleci inne mleko do dokarmiania.
    Właśnie skończyłam prasować,jutro muszę ogarnąć mieszkanie,bo mąż na sobotę gości zaprosił....eh dobrze,że dzisiaj mi powiedział, przynajmniej wiem,że muszę się bardziej spiąć ;-)
    Spokojnej nocy dziewczynki,ja pewnie za godzinkę będę karmić małą.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Własnie wrzuciłam zdjecie na fb. To jest zmiana sprzed ok 10 dni, bo zgrzeszyłam i zjadłam coś zakazanego :-( Pomalutku znika, ale dziś jakby bardziej czerwona się zrobiła, zwłaszcza po umyciu wodą, czym to mogę nawilżyć? A tak w ogóle to jak mały się złości lub płacze to rozczerwienia mu się to, a potem znów blednie do poprzdniego stanu.

Jutro zrobię nowe zdjęcie

Mozesz tu tez wrzucic fotke? Nie mam fb, a bardzo mnie to ciekawi. Moze Julcia ma podobne?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ