X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te nowe pampki z biedry i sa o wiele ciensze, niz poprzednie. Sa nawet ciensze niz pampersy! Mialam akurat w domu resztke starej dady, pampersow i kupilam nowe dady, wiec mialam porownanie. Moglam zrobic zdjecie :-\ Rozmiarowo wydaja mi sie jakby ciut mniejsze, ale moze to Julcia tak szybko rosnie? ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Mozesz tu tez wrzucic fotke? Nie mam fb, a bardzo mnie to ciekawi. Moze Julcia ma podobne?

Moi wrzuce rano z kompa bo mam jest zdjęcie, a teraz na tablecie nie ogarniam:-P

• ao12. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu nr 2,dzisiaj jest lepiej niż wczoraj :-) Alę dopadła czkawka,czekam aż jej przejdzie i idziemy spać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 04:34

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Mam te nowe Dada Premium Comfort Fit - calkiem fajne, duuuzo ciensze niz poprzedniczki ale wg mnie dobre sa :p Mi sie podobaja. :) Tak btw poprzednich w tym rozmiarze nie było.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:55

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś w nocy i nad ranem oszukałam go chyba 2x i włączyłam suszarkę jak próbował się obudzić. To jest niesamowite, że wystarczy włączyć i pstryk! leży nieruchomo. :-D Nie mniej jednak, karmiłam go chyba 3x, pomiędzy godz 00 a 7 rano. Czyli nadal nie jest dobrze. Pobudek mniej, bo i noc krótsza :-D

• pestka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A dziś w nocy i nad ranem oszukałam go chyba 2x i włączyłam suszarkę jak próbował się obudzić. To jest niesamowite, że wystarczy włączyć i pstryk! leży nieruchomo. :-D Nie mniej jednak, karmiłam go chyba 3x, pomiędzy godz 00 a 7 rano. Czyli nadal nie jest dobrze. Pobudek mniej, bo i noc krótsza :-D
    też ją czasami właczam jak za szybko sie budzi od karmienia, nie zawsze, ale działa ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga czyli to jest takie jakby skupisko krostek zlewajace sie w jeden placek? Julcia ma jednak inne zmiany, u niej wyglada to po prostu jak tradzik. Krosty sa czerwone i rozsiane po policzkach :-\

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    bo nie mam komu sie wyzalac a wam przynajmniej moge :(

Nie no pewnie, nawet musisz żeby to z siebie zrzucić jakoś.

Boshhh też tak macie, że się denerwujecie na swoje dzieci, nie odzywacie do nich... bo ja już chwilami nie wyrabiam, w nocy co 2 godz wstawanie, w dzień też marudzenie po chwili zabawy, a mnie już głowa boli, teściowa jak przyjdzie to piszczy nad nim cium cium cium aż bębenki pękają, a jak zaczyna marudzić to ucieka i znów siedzę z wrzaskunem - nie krzyczę, ani nic, ale nie odzywam się do niego w ogóle w takich momentach, a potem mam wyrzuty, że jestem wredną matką bo przecież dziecko ważniejsze od tego, ze jestem przemęczona, rozdrażniona, nie wyspana....

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah i przypomniało mi się co chciałam wczoraj zapytać! Od jakiegoś czasu Franke nie robi już takiej wodnistej jajecznicy, tylko taka bardziej gęstą kupę....u Was może też zaszła zmiana w pieluszce?;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Nie no pewnie, nawet musisz żeby to z siebie zrzucić jakoś.

Boshhh też tak macie, że się denerwujecie na swoje dzieci, nie odzywacie do nich... bo ja już chwilami nie wyrabiam, w nocy co 2 godz wstawanie, w dzień też marudzenie po chwili zabawy, a mnie już głowa boli, teściowa jak przyjdzie to piszczy nad nim cium cium cium aż bębenki pękają, a jak zaczyna marudzić to ucieka i znów siedzę z wrzaskunem - nie krzyczę, ani nic, ale nie odzywam się do niego w ogóle w takich momentach, a potem mam wyrzuty, że jestem wredną matką bo przecież dziecko ważniejsze od tego, ze jestem przemęczona, rozdrażniona, nie wyspana....
    kochana każda z nas mam ma na pewno takie momenty. To nic złego, ba to ludzkie jest. Także na spokojnie, kochasz dziecko tylko czasem ma ochotę na najzwyczjniejszy w świecie spokój i ciszę. Która z nas tego nie ma?! ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka ma rację ;) Pewnie każda ma słabsze chwile. Nawet lepiej, że chcesz się wyciszyć w ten sposób i po prostu nie odzywasz się do dziecka niż jakbyś miała robić przy nim coś w nerwach ;)

U nas też kupa się zmieniła ale Lila jest na mm i jeszcze od 2 dni je marchewkę.

Mój jedzie przed 10:00 załatwiać zaświadczenie na becikowe :P Jestem ciekawa co z tego wyjdzie.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ataga czyli to jest takie jakby skupisko krostek zlewajace sie w jeden placek? Julcia ma jednak inne zmiany, u niej wyglada to po prostu jak tradzik. Krosty sa czerwone i rozsiane po policzkach :-\

Tak, myślę że dobrze to okreslilas. No i dodam, ze to jest suche

• Sroka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    chyba zamowie mojemu Nikusiowi ten komplecik bo fajny i tani

http://allegro.pl/body-dl-r-spodnie-dres-komplet-80-dejna-imie-i5076486074.html

chcialabym zeby latem bylo dobre i jak myslicie rozmiar 74 czy 80 zamowic?

Sylwia sprawdź dobrze rozmiarówkę, bo widziałam w komentarzach, że ktoś kupił rozmiar 86 a pasował na 68. także trzeba uważać.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i dziewczyny takie krótkie pytanie, jak się mierzy temperature w dupce to ile stopni się odejmuje?

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Dzień dobry i dziewczyny takie krótkie pytanie, jak się mierzy temperature w dupce to ile stopni się odejmuje?
    0,5 stopnia

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i poza pytania o kupkę, polećcie jakies wasze sprawdzone sposoby na ciemieniuche. Ma malutka na głowie i oliwkuje i wyczesuje ale nie wiele to daje...

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    i poza pytania o kupkę, polećcie jakies wasze sprawdzone sposoby na ciemieniuche. Ma malutka na głowie i oliwkuje i wyczesuje ale nie wiele to daje...

Olej kokosowy. U Nas działa najlepiej.

pestka lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ah i przypomniało mi się co chciałam wczoraj zapytać! Od jakiegoś czasu Franke nie robi już takiej wodnistej jajecznicy, tylko taka bardziej gęstą kupę....u Was może też zaszła zmiana w pieluszce?;)
    Tak, u nas też taka gęsta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 09:45

pestka lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Olej kokosowy. U Nas działa najlepiej.
    o to ekstra, wypróbuje :) i nawilżać i wyczesywac, tak?
    Anoolka wrote:
    Tak, u nas też taka gęsta :)
    o chwała, dzieki! jestem spokojniesza ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ