X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, a Alicja ma te plamy tez na buzi czy "tylko" na ciałku?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Sylwia nie obraź się, ale non stop na niego narzekasz, on nic nie robi, nie pracuje, nie pomaga Ci, jest po prostu okropny z tego co piszesz, a Ty mu jeszcze prezenty kupujesz???? I to jeszcze jakie? Ja mojemu czekoladę daje i wsio i zadowolniony, nie no na prawdę Cie nie rozumiem..........................
    bo nie mam komu sie wyzalac a wam przynajmniej moge :(

no moj ma urodziny imieniny i walentynki wiec jakis wiekszy prezent trzeba bylo kupic ... dobrze ze to tylko raz do roku a ja sobie poprosze o mikrofalowke bo nie mamy a czasem fajnie szybko cos przygrzac no ale ja mam w kwietniu wiec jeszcze 2 mce musze poczekac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniu na pneumokoki ;-) Gabrysia była dzielna i tylko trochę płakała :-) W połowie stycznia ważyła 5420 a dzisiaj juz 6120 i ma 63 cm ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie szczepicie na pneumokoki?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    On prawie w ogóle nie ulewal, a to, nazwijmy "alergiczne ulewanie" pojawiło sie w apogeum spożywania przeze mnie nabiału, czyli w okresie swiateczno-noworocznym (serniczek, napoleonka, salatka jarzynowa (bez majonezu, ale z jajem), pasztet domowej roboty (tez z jajkiem), serki homo) i wyglądalo tak jak opisalas, tylko ze jemu odbijalo sie na trzy,tzn pierwsze dwa odbekniecia normalne, a za trzecim ulewal sie albo serek albo świeże mleko. Dopiero potem pediatra mi powiedziała że kolka, bóle brzuszka i ulewanie mogą byc objawem alergii, dopatrzyla sie jeszcze jakieś wysypki na główce (ja nic nie widziałam) i dopiero wtedy wszystkie elementy zaczęły mi pasować w tej ukladance. Te najgorsze dnie byly wtedy gdy nie bylo męża, pisałam Wam ze maly sie budzil z rykiem o 4-5 rano, ze wzdetym brzuszkiem, ze raz jak poszlam do mamy z wózkiem to myślałam ze nie wroce bo on tak strasznie tam plakal, ze nie miałam jak go ubrac nawet, ewidentnie bolal go wtedy brzuszek, i pamiętam ze wtedy u mamy tez ulal. Razem z tym wszystkim byly sluzowate kupki. Jak przeszlam na diete bezmleczna i bezjajeczna, wszystkie dolegliwości minęły, jak ręką odjął. Nie placze tak z bolu jak wtedy, a mama mi swiadkiem jak płakał,sama byla bardzo zmartwiona. Rankami płakałam razem z nim bo nie wiedziałam jak mu ulżyć. Teraz zdarzy mu sie ulac, ale tylko od czasu do czasu. Sluzowe kupki byly i ostatnio, ale podejrzewam o to antybiotyk przy zapaleniu oskrzeli. Acha, i pojawil mu sie 2 razy suchy placek na policzku, to tez z powodu alergii. Szkoda ze tak pozno sie o tym wszystkim dowiedzialam i zebralam w całość, bo mogłam dziecku zaoszczedzic cierpienia i sobie zmeczenia.
    Ataga4 najważniejsze że wiadomo od czego Kajtkowi tak się działo i już teraz doskonale wiesz jak temu zapobiegać! Maluszek i tak nic nie będzie pamiętać a ty zapomnisz w końcu o tym zmęczeniu :*

ataga4 lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wszystkie szczepicie na pneumokoki?
    my nie szczepimy ani na pneumokoki ani na meningokoki. I tak te szczepienia podstawowe są inwazyjne, do tego dr majewskiej ostatnio się nasłuchałam i po naradzie stwierdziliśmy że te dwie szczepionki odpuszczamy teraz na pewno.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:54

• pestka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Jestem po wizycie u pediatry alergologa (prywatnie).
    Moja córeczka od kilku tygodni miała suche plamki na całym ciele.
    ja jestem od 2 tygodni na diecie bezmlecznej i zmiany jakby się delikatnie poprawiały. Mała robi kupy co 5-7 dni a karmię ją tylko piersią.
    Pani doktor ok.60 lat, stwierdziła, że Mała ma zaparcia i powinna wypróżniać się min. 1 dziennie. Powinnam dawać jej już warzywa żeby wyregulować jelita.
    Najchętniej przepisałaby mi nutramigen a jak mam ochotę karmić to mam prawie nic nie jeść :/ a i tak pewnie wrócę po mm.
    Przepisała tonę jakichś maści, kropli (min.laticort, ketotifen).
    Jestem załamana:(
    Cooo?? że masz nie karmić?! co za głupia baba...pójdx do innej lekarki, nie wierzę, że jakiś poządny lekarz kazał by Ci odstawić dziecko. NO i wmuszał jedzenie inne niż mleko juz teraz. Przecież twoja mała nawet nie ma 4 miesięcy!!!!! weź olej co Ci lekarka powiedziała i pójdź do kogoś innego. Jak ma 60 lat to kiedys inaczej karmiono i zupełnie inaczej patrzono na karmienie piersią.

poczwarkah, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nutella, a Alicja ma te plamy tez na buzi czy "tylko" na ciałku?

zaczęło się od buźki, potem rączki, a teraz najwięcej zmian ma na górnej części klp i na pleckach

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella co za glupia lekarka. Idz do innej.
    Mi pediatra i alergo pow. Karmic !!!
    Na fb jest grupa mam kp na diecie eliminacyjnej.
    Sama nie jem nabialu. Dzis kupilam mleko sojowe, zeby sprawdzic.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • ataga4 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    zaczęło się od buźki, potem rączki, a teraz najwięcej zmian ma na górnej części klp i na pleckach

A z buźki zniknęło?Bo na zdjęciach na fb nie widać żadnych zmian... U nas sa zmiany tylko na jednym policzku i zastanawiam się czy to początek, czy po prostu ten typ tak ma

• pestka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga najwazniejsze, że teraz już wiesz. Na przyszłośc będziemy wszystkie mądrzejsze. Niestety, czesto po fakcie się okazuję rzeczy..ale najwazniejsze, że wies zi że jest lepiej :)

Ja nie szczepie na pneumokoki, ale pewnie niedługo nas to czeka jak pójdzie do żłobka :/

ataga4 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Nutella co za glupia lekarka. Idz do innej.
    Mi pediatra i alergo pow. Karmic !!!
    Na fb jest grupa mam kp na diecie eliminacyjnej.
    Sama nie jem nabialu. Dzis kupilam mleko sojowe, zeby sprawdzic.

Ja też bym poszła do innego lekarza. I pewnie mnie to nie ominie :/
    Pauletta, jak smakuje to mleko sojowe? Przypomina choć odrobinę w smaku mleko krowie?

• Nutella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A z buźki zniknęło?Bo na zdjęciach na fb nie widać żadnych zmian... U nas sa zmiany tylko na jednym policzku i zastanawiam się czy to początek, czy po prostu ten typ tak ma

Najpierw się pojawiło na jednym poliku, potem na drugim a teraz zeszło.
    jak coś to wrzuć fotkę to powiem Ci czy podobne jak u mnie.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    my nie szczepimy ani na pneumokoki ani na meningokoki. I tak te szczepienia podstawowe są inwazyjne, do tego dr majewskiej ostatnio się nasłuchałam i po naradzie stwierdziliśmy że te dwie szczepionki odpuszczamy teraz na pewno.
    no wlasnie my non stop jej sluchamy i dlatego sie zastanawuiamy czy wogole szczepic Nikusia czy moze poczekac rok i dopiero zaczac szczepic az organizm dziecka bedzie mocniejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 21:19

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja też bym poszła do innego lekarza. I pewnie mnie to nie ominie :/
    Pauletta, jak smakuje to mleko sojowe? Przypomina choć odrobinę w smaku mleko krowie?

Tak zrobię.
    Ehh.. tylko się nerwów najadłam i odbiło się na Małej:(

Jestem na tej grupie;)

http://truetastehunters.blogspot.com/2015/01/ptasie-mleczko-z-chia-delikatna-jak.html chce zrobić coś takiego;)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella co za glupia baba- idz do innego

my jak czegos nie jestesmy pewni to wolimy pojsc do 2 lekarzy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam dzisiaj w promocji kaszki dla maluchow o smaku jablkowym lub malinowym i w promocji - nie wzielam ale sie zastanawialam czy kupic- wy jakie macie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Najpierw się pojawiło na jednym poliku, potem na drugim a teraz zeszło.
    jak coś to wrzuć fotkę to powiem Ci czy podobne jak u mnie.

Własnie wrzuciłam zdjecie na fb. To jest zmiana sprzed ok 10 dni, bo zgrzeszyłam i zjadłam coś zakazanego :-( Pomalutku znika, ale dziś jakby bardziej czerwona się zrobiła, zwłaszcza po umyciu wodą, czym to mogę nawilżyć? A tak w ogóle to jak mały się złości lub płacze to rozczerwienia mu się to, a potem znów blednie do poprzdniego stanu.

Jutro zrobię nowe zdjęcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 21:26

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Własnie wrzuciłam zdjecie na fb. To jest zmiana sprzed ok 10 dni, bo zgrzeszyłam i zjadłam coś zakazanego :-( Pomalutku znika, ale dziś jakby bardziej czerwona się zrobiła, zwłaszcza po umyciu wodą, czym to mogę nawilżyć? A tak w ogóle to jak mały się złości lub płacze to rozczerwienia mu się to, a potem znów blednie do poprzdniego stanu.

Jutro zrobię nowe zdjęcie
    Dokładnie takie coś, a nawet mocniejsze miał Tomek jak zjadłam czekoladę.. Wklepywałam delikatnie sudokrem i częściej smarowałam ale całą buzię kremem z oilatum, i jakoś po 2 tyg zeszło.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ