X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    witam was dziewuszki- mezowi nie spodobal sie telefon i poszedl wymienic na cos innego jesli sie da :( a gogle mu sie spodobaly

my dzisiaj mamy 4 miechy :)

dziekuje wam ze moge sie wyzalic i piszecie co myslicie o tym wszystkim

o.O Jestem w ciężkim szoku! Nie dość, że powinien dostać wielkie NIC to jeszcze ma tupet i wybrzydza. Nic więcej nie napiszę bo w 100% zgadzam się z tym co piszą dziewczyny wyżej.

Mój wrócił z przychodni i nie załatwił nic. Właśnie rozmawia z rzecznikiem praw pacjenta.. więc CYRKU ciąg dalszy.

Mojej też wycierają się włosy, z dnia na dzień ma ich coraz mniej na głowie ;) Ostatnio zrobił się z niej łysolek. Jak patrzę na zdjecie od razu po porodzie to miała ich o wiele więcej.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha nie mozna wymienic towaru :) no i bedzie mial telefon jaki mu kupilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 12:29

ao12., pestka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    w ogóle chciałam się pochwalić, co kupiłam :D
    http://allegro.pl/babyono-miekki-sliniak-silikonowy-rolowany-1343-i4984175755.html

u mnie jeszcze trochę z rozszerzaniem, ale zamawiałam jeszcze coś, więc odrazu kupiłam :D żółte i niebieskie! <3

http://allegro.pl/oball-miekka-grzechotka-gryzak-pilka-wyprawka-hit-i4995288373.html
    i to za waszą rekomendacją ;)

Fajne te śliniaczki ;) Lila na razie korzysta z tego zestawu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40084861/ ( z kubka jeszcze nie )
    i też jesteśmy zadowoleni :) no i cena fajna!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    pestka bingo :)
    :D ja gadżeciara, to wiem :D hah, ale nadal niech się facet zastanowi...kurcze, dziwny on jest autentycznie. A ty sie nie przejmuj, tylko nastepnym razem faktycznie nie szalej z prezentem co? a mikrofalówka jak dziewczyny piszą, dla domu, a nie dla Ciebie! moze jakies SPA? :) masaże? takie coś ja bym chciała na prezent teraz :D bo to ma 2w1:
    1) ja sie relaksuję, masaże turururur
    2) mąż się dzieckiem zajmuje, a ja mam wychodne :D

sylwia1985 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jak zobaczylam te sliniaki to oszalałam :D tym bardziej, że ja uwielbiam sylikonowe rzeczy, bo się fajnie czyszcza to jak zobaczyłam takie sliniaki to po prostu <3
    ot, gadżeciara to ja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 13:07

rewoppka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    no ja jak zobaczylam te sliniaki to oszalałam :D tym bardziej, że ja uwielbiam sylikonowe rzeczy, bo się fajnie czyszcza to jak zobaczyłam takie sliniaki to po prostu <3
    ot, gadżeciara to ja ;)

No i jeszcze fajnie się je czyści ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w ciąży zakupiłam ten śliniak - chciałam zielony ale nie było to wzięłam pomarańczowy ale jakoś średnio mi się spodobał jak przyszedł, ale w sumie muszę go odgruzować bo może jest praktyczny.

Oballa też zakupiłam w ciąży (bo jakże by inaczej :P ) mam zielonego z grzechotkami i wczesniej nie wzbudzał entuzjazmu dopiero od jakiegoś tygodnia, ale kolorowy chyba byłby lepszy. Za to od ponad miesiąca był szał na tą http://www.smyk.com/smiki-pileczka-grzechotka,p1105436224,zabawki-gry-dla-dzieci-p?gclid=CKzm7JP53sMCFcHKtAodrAQAJg bo ma dzwonek jest czerwona i robi duuuuuuużo hałasu, jedyny minus to to, że ciężkawa

Wczoraj zakupiłam stolik edukacyjny fishera ten co po 300 chodzi za 120 bo używany - zobaczymy jak się sprawdzi - któraś z Waschyba o nim pisała, żę odjęła nogi i jak znalazl do lezenia na brzuchu

paradise, pestka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Wczoraj zakupiłam stolik edukacyjny fishera ten co po 300 chodzi za 120 bo używany - zobaczymy jak się sprawdzi - któraś z Waschyba o nim pisała, żę odjęła nogi i jak znalazl do lezenia na brzuchu

Ja pisałam :) Mam stoliczek z innej firmy i u nas sprawdza się doskonale. Z dnia na dzień zaakceptowała leżenie na brzuszku. Czasami mam wrażenie, że jest tak pochłonięta tym co się dzieje na stoliczku, że nawet nie wie, że leży na brzuszku :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje 4 msc!
    Ja również zgadzam się z dziewczynami, musisz trochę zawalczyć o swoje! Bo taki typ później będzie nie do ruszenia!

My właśnie wróciliśmy ze spaceru i młody jeszcze dosypia :) Ale jest cudownie na dworze! W parku tak głośno ptaki śpiewały i czuć zapach wiosny w powietrzu :D

Dzisiaj jakoś mam naładowane akumulatorki bo młody wstawał co 2h :D i jakoś dobrze mi się spało :D

Pestka śliniaki są mega boskie! Ja na razie jadę na materiałowych ale służą tylko do ślinienia, jak zaczniemy jedzonko wprowadzać to też taki zakupię :)

A ja chcę jeszcze kupić taką matę, tylko używaną : http://nodik.pl/mata-z-pianinkiem-baw-sie-i-kop-fisher-price-p-2444.html

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrrrr tesciowka byla juz dzisiaj chyba z 6 razy- no szlag mnie trafi bo nic nie moge zrobic bo jak tv ogladalam to ta ,, sylwia prosze cie wylacz ten tv,, a jak go dalam do nowego bujaka to ,, biedaczek i musi sie wysilac ma zabawki za wysoko,,a rano jak polozylam go na brzuszku ,, ale cie mecza ,,
    oszaleje !!!!

wiedzialam ze na nic moje rozmowy z nia ostatnio :( nie zmienie chyba nic bo nic to nie daje widze bo i tak bedzie gledzila :(
    chyba tylko drzwi by mnie zadowolily zeby wreszcie kupil i zamontowal to bym sie wyzamykala ale i tak pewnie by pukala bo ze niby na strych idzie ... w zimie nie chodza bo zimno no ale wiosna i latem duzo bo tesciowka pranie tam wiesza :( koldry poszewki takie wieksze rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 14:00

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz przyjechal ze skepow i zakomunikowal ze jedzie z kolega na Spa sie zrelaksowac bo kolega go zaprosil w ramach urodzin no i wlasnie sie zbiera i mowi ze tylko na 5 godzin jedzie - a mnie poprostu szlag trafia bo obiecal wspolny spacer we 3 ale widze ze nici z tego

:( :(

kur... mac i jeszcze sie pyta czy obiad jest i zebym szybko mu odgrzala chyba go poje... bo juz nie wiem jak to ujac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 14:29

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w tym momencie bym się smakowała i pojechała do rodziców/koleżanki byle gdzie byle by tylko jak wrócił Ciebie z dzieckiem nie było. Ciekawe czy by się wzruszył.

ao12., Sisilla, ataga4, mitaka, pestka, poczwarkah lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nawet nie wiem czy pisalam ale do krzyku podczas jedzenia doszło targanie za uszki. Poszlismy do lekarza, powiedziałam też o tym że katar jeszcze nie minął, o suchych plackach na ciele i pekajacych puszkach. No i stwierdził że marudzenie przy jedzeniu to ząbki ale uszu nie sprawdził :/ Jeśli nie przejdzie w ciągu kilku dni to pojade do innego lekarza. A z tym katarem to stwierdził że to przez alergie jednak (neonatolog mówiła że to przez fride) no i przepisał klemastyne. Zobaczymy czy cos pomoże.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kolega na spa...ciekawe..Sylwia a znasz tego kolege? To na pewno nie jest jakas kolezanka? Czytam o tym Twoim mezu i uwierzyc nie moge..i prezent mu sie nie podobal, co za rozkapryszony dzieciak z niego..wrrr, nie lubie takich ludzi, czy on widzi tylko czubek wlasnego nosa?? Wygodne zycie ma, mamusia i Ty wszytsko w domu za niego zrobicie, a on tylko sie relakuje wiecznie...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka nam też kiedyś położna mówiła że im częściej odciągamy tym bardziej pobudzasz śpiki. Teraz robie jej tylko rano i jest git. Tym aspiratorem do odkurzacza ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relaks z kolegą w spa? Może kolega ma nogi po samą szyję i duzze oczy...nie znam faceta,który by z kolegą jeździł się relaksowac a żonę zostawia z małym dzieckiem wrr szkoda słów.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Relaks z kolegą w spa? Może kolega ma nogi po samą szyję i duzze oczy...nie znam faceta,który by z kolegą jeździł się relaksowac a żonę zostawia z małym dzieckiem wrr szkoda słów.
    Może woli chłopców? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki Sylwia ale jakiś glupkowaty humor mam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:16

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no współczuję naprawdę a on urodziny miał wczoraj czy dzisiaj i tak cię sama w urodziny zostawia za taki prezent no szkoda gadać :-/

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Z kolega na spa...ciekawe..Sylwia a znasz tego kolege? To na pewno nie jest jakas kolezanka? Czytam o tym Twoim mezu i uwierzyc nie moge..i prezent mu sie nie podobal, co za rozkapryszony dzieciak z niego..wrrr, nie lubie takich ludzi, czy on widzi tylko czubek wlasnego nosa?? Wygodne zycie ma, mamusia i Ty wszytsko w domu za niego zrobicie, a on tylko sie relakuje wiecznie...
    niestety ale znam - jest to kolega wojskowy
    jak wychodzilam z malym na spacer to go opieprzylam przy mamuni ale ona oczywiscie go broni,, ze jak kolega z wojska to niech idzie a moze cos ma dla niego albo jakies wiadomosci bo to jest kapitan ,, i moze mu cos zalatwi ale jakos do tej pory nic nie zalatwil

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 16:13

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ