X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    bo nie mam komu sie wyzalac a wam przynajmniej moge :(

no moj ma urodziny imieniny i walentynki wiec jakis wiekszy prezent trzeba bylo kupic ... dobrze ze to tylko raz do roku a ja sobie poprosze o mikrofalowke bo nie mamy a czasem fajnie szybko cos przygrzac no ale ja mam w kwietniu wiec jeszcze 2 mce musze poczekac

Sylwus nie mogę tego czytać, naprawde nie obraź się ale to niedorzeczne Ty mu kupiłaś prezenty tylko dla niego i to drogie a Ty zarzyczysz sobie mikrofalówke, przecież to jest dla wszystkich. Po tym co pisałaś jaki on wredny to ode mnie nic by nie dostał a bym poszła i kupiła mikrofalówkę do domu bo potrzebna.

Anoolka, ataga4, pestka, paaolka, paulina.b.1991, Kasiula09, rewoppka, Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    i poza pytania o kupkę, polećcie jakies wasze sprawdzone sposoby na ciemieniuche. Ma malutka na głowie i oliwkuje i wyczesuje ale nie wiele to daje...
    Bardzo dobry na ciemieniuchę jest krem z AA krem na ciemieniuchę (siostra stosowała u synka i po 1 razie odeszła w niepamięć :-) ) i o oleju kokosowym też słyszałam,że dobry.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Sylwus nie mogę tego czytać, naprawde nie obraź się ale to niedorzeczne Ty mu kupiłaś prezenty tylko dla niego i to drogie a Ty zarzyczysz sobie mikrofalówke, przecież to jest dla wszystkich. Po tym co pisałaś jaki on wredny to ode mnie nic by nie dostał a bym poszła i kupiła mikrofalówkę do domu bo potrzebna.
    Sylwia dziewczyny mają rację. On nic nie robi, źle was traktuje a robiąc mu prezenty i sprzatając w domu pokazujesz mu że wszystko jest ok i że nie musi się starać no bo po co jak jeszcze nagrody dostaje :P

ataga4, paulina.b.1991, Kasiula09 lubią tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    U nas kupa tez bardziej stala, troche ciagnaca, a dzis po marchewce pomaranczowo-zolto-ziellona.

A czy waszym pociechom wypadaja wlosy? Moj ma ich pelno na rozku, w raczkach- ciagle mu wyciagam, sa wszedzie. Moje tez wypadaja ale ciagle spinam to az tak sie nie placza wszedzie.... przeraza mnie to :/ a ja zaraz bede lysa :( a co lepsze z glowy wypadaja jak szalone, a nogach rosna w zastraszajacym tempie, dziwne :p

Ja ostatnio goliłam nogi w wannie i dokładnie to samo pomyślałam. Jak to jest, że na głowie mega wypad a na nogach jakby więcej niż wcześniej ;)

Mitaka ja też mam tak jak ty, czasami mam takie nerwy na Zosiulka, ze wolę sie nie odzywać, bo mnie krew zalewa, jak piętnaście razy wstaję w nocy, albo trzy razy w ciągu 20 min drzemki drze pyskiola. Nie jesteś złą mamą, po prostu układ nerwowy człowieka ma swoje ograniczenia, a wszystko spada na nasze barki, mamy prawo być wqrzone :)

ataga4, pestka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

Sylwia, ja podpisuję sie pod słowami Smutasa, jemu prezent a ty chcesz mikrofalę? NO nie, zażycz sobie coś tylko dla siebie, a na mikrofalę zrzućcie się po połowie. Swoją drogą też uważam, że jesteś dla niego za dobra, ja bym mu sajgon z dupy zrobiła.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ah i przypomniało mi się co chciałam wczoraj zapytać! Od jakiegoś czasu Franke nie robi już takiej wodnistej jajecznicy, tylko taka bardziej gęstą kupę....u Was może też zaszła zmiana w pieluszce?;)

Tak u nas też zmiana w kupce, częściej :) i taka ciut gęstsza jak jajecznica z grudkami ;)

pestka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia dziewczyny mają rację. On nic nie robi, źle was traktuje a robiąc mu prezenty i sprzatając w domu pokazujesz mu że wszystko jest ok i że nie musi się starać no bo po co jak jeszcze nagrody dostaje :P

A tak swoja droga Sylwia, myslisz ze Twoj syn bedzie szczesliwszy majac mame i tate razem zyjacych, ciagle zlych, nie odzywajacych sie, awanturujacych sie, takich zyjacych razem a osobno, czy moze rodzicow zyjacych osobno, a dziecko nie bedzie musialo patrzec na awantury i ciche dni?

Ale tez zdaje sobie sprawe, ze zalisz sie do nas jak jestes zla, a potem zlosc mija i ta ciagla nadzieja, ze bedzie dobrze.

Ale tez bym nie sprzatnela, nie zrobila nic poza dzieckiem!

Zawsze robilam wszystko,moj maz jedynak nic nie potrafil zrobic, teraz nawet gotuje, chociaz jest balaganiarzem, zawsze ma na wszystko czas, ale jak mu powiem to zrobi wszystko.tez chcial Ebyamy sami mieszkali to ok, ale wiedzial ze ja sama juz nie bede zapiepszala. Nie mozna sobie tak pozwolic!

Anoolka lubi tę wiadomość

dqprh37129faxikv.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tez wypadały maleje wnym momencie miała prawie łyse zakole na ciemiaczku a juz odeosly i są geste ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla, a jak wizyta znajomych? Obiecałaś ze opowiesz :-)

• pestka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle chciałam się pochwalić, co kupiłam :D
    http://allegro.pl/babyono-miekki-sliniak-silikonowy-rolowany-1343-i4984175755.html

u mnie jeszcze trochę z rozszerzaniem, ale zamawiałam jeszcze coś, więc odrazu kupiłam :D żółte i niebieskie! <3

http://allegro.pl/oball-miekka-grzechotka-gryzak-pilka-wyprawka-hit-i4995288373.html
    i to za waszą rekomendacją ;)

ataga4, Sroka, rewoppka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewuszki- mezowi nie spodobal sie telefon i poszedl wymienic na cos innego jesli sie da :( a gogle mu sie spodobaly

my dzisiaj mamy 4 miechy :)

dziekuje wam ze moge sie wyzalic i piszecie co myslicie o tym wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:27

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    w ogóle chciałam się pochwalić, co kupiłam :D
    http://allegro.pl/babyono-miekki-sliniak-silikonowy-rolowany-1343-i4984175755.html

u mnie jeszcze trochę z rozszerzaniem, ale zamawiałam jeszcze coś, więc odrazu kupiłam :D żółte i niebieskie! <3

http://allegro.pl/oball-miekka-grzechotka-gryzak-pilka-wyprawka-hit-i4995288373.html
    i to za waszą rekomendacją ;)
    Świetny ten śliniak,też sobie taki zamówię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    witam was dziewuszki- mezowi nie spodobal sie telefon i poszedl wymienic na cos innego jesli sie da :( a gogle mu sie spodobaly

Gratuluję 4 msc :)
    A reakcja męża...szkoda gadać. Następnym razem kup rózgę i wsadź mu ją w d..e może wtedy mu się spodoba :D

ataga4, paulina.b.1991, ao12., Sroka, sylwia1985, rewoppka, Kaszulator, KasiaMJ, tofirus, renatkach lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mogę z Wami zamieszkać? Też nie będę nic robić i za to dostawać prezenty i zabierać kasę... Nooo??

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:56

• ao12. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z samych życzeń się cieszy - pamięć ważniejsza od jakichś prezentów...wymienić prezent ehh szkoda słów
    Najlepszego dla Nikusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 12:13

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Swietne te sliniaki! :-)

Ja kupilam ten zestaw 4el oball,wczoraj przyszedł, i ze smutkiem stwierdzam, ze ta mala pileczka z zestawu, ona jest bez grzechoczacych kulek, srednio interesuje Kajtka...owszem, potrzyma ja bo latwo ja złapać, ale gdyby to byla taka jak kupila pestka, z grzechotka, bylaby o niebo lepsza. Mam nadzieję że reszta elementów bardziej go zainteresuje bo jakies dźwięki wydaje :-)

ja kupilam sama pileczke i jest wlasnie z kuleczkami w srodku i Zuzia bardzo lubi sie nia bawic :-)

Sylwia padlam doslownie nic Ci nie pomaga a jeszcze taki drogi prezent dostaje za co za to ze ciagle jestes na niego wsciekla ze nic Ci nie pomaga przy malym tylko zabiera dupe i jedzie sobie na basen albo gdzies indziej sory ale jak dla mnie to powinien rozge dostac co najwyzej i jeszcze do tego paniczowi nie spodobal sie prezent brak mi slow.

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

nie spodobał mu się?! a co powiedział? a na jaki wymienić? nie wiem, np: chciał androida a dostał nokie, coś takiego?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Gratuluję 4 msc :)
    A reakcja męża...szkoda gadać. Następnym razem kup rózgę i wsadź mu ją w d..e może wtedy mu się spodoba :D

Na takie pieszczoty to trzeba zasłużyć! ;D

Super śliniaki, zaraz też zamówię! Właśnie macie jeszcze namiary na jakieś super gadżety dla Maluszków?
    Co myślicie o tym zestawie z CHcico?
    Mam troszkę kasy, i oczywiście nie myślę, żeby sobie coś kupić tylko Malutkiej ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka bingo :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ