X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa paranoja! Na Twoim miejscu poszła bym do lekarza tego już co miałaś do końca i ładnie go jeszcze poprosić, a jak nie to dzwonić do rzecznika praw pacjenta i wyjaśnić o co chodzi. Ten kraj to jakaś paranoja!

A powiedz mi, kto nie dostanie becikowego? Na jakiej podstawie to ustalają?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Kuźwa paranoja! Na Twoim miejscu poszła bym do lekarza tego już co miałaś do końca i ładnie go jeszcze poprosić, a jak nie to dzwonić do rzecznika praw pacjenta i wyjaśnić o co chodzi. Ten kraj to jakaś paranoja!

A powiedz mi, kto nie dostanie becikowego? Na jakiej podstawie to ustalają?

Mam takie nerwy na niego bo byłam już dwa razy, że nie wiem czy duma mi na to pozwoli żeby znowu się go prosić. Martwi mnie to, że ja w ogóle w naszym pięknym kraju muszę się o te pieniądze prosić.

Dochód nie może przekraczać kwoty 1922 zł netto. Nas uratowało to, że do października liczyły się zarobki za rok 2012 nie wiem dlaczego bo mój się tym z początku zajmował.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewoppka, doszły Wam już te zabaweczki? :) Tomuś zadowolony? Mogłabyś mi jeszcze raz podrzucić linka do aukcji?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, ja właśnie wróciłam z pobrania krwi i byłam z Gabrysia ;-) A jutro mam zamiar iść z nią do mojego lekarza bo nie mam wyjścia ;-)

A jeśli chodzi o gerberki to oblecialam dziś po pobraniu sklepy i najtańsze są w biedrze (a byłam dla porownania w rossmanie, carrerfurze, lidlu).

Kasiula09 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutellla, gratuluję ząbka :)

Xpatiix, kurcze, ale mieliście przeżyć. Mam nadzieję, że choroby Wam już odpuszczą.
    Wow, 3 ząbki! Moja Małgoś starsza, a u nas ani widu ani słychu o uzębieniu. Najwyżej będzie szczerbata ;)

Paradise, masakra z tym becikowym. Co za cioły w tych urzędach. Tyle zamieszania i problemów, żeby 1000 zł dostać. Polityka prorodzinna kuźwa. Ja też miałam dwóch lekarzy prowadzących, ale mój M pojechał do tego, do którego chodziłam ostatnio no i nam wypełnił za całą ciążę mimo, że byłam u niego w ciąży tylko dwa razy w 9 miesiącu. My w sumie złożyliśmy wniosek, ale nie wiem dokładnie jak nam policzą dochody. Z zarobków wychodziło na styk, a mamy jeszcze działki i oni chcieli dokumenty o własności, więc pewnie doliczają to jakoś, bo pewnie bardziej im zależy, żeby nie przyznać :/

Pochwalę Wam się, że Małgoś przespała dziś całą noc bez jedzenia. Wstała dopiero o 6.30 w świetnym humorze :)
    A od dwóch dni tak śmiesznie się czołga. Rozhuśtuje się na boki i udaje jej się przesuwać do przodu :D

ao12., Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:

A jeśli chodzi o gerberki to oblecialam dziś po pobraniu sklepy i najtańsze są w biedrze (a byłam dla porownania w rossmanie, carrerfurze, lidlu).

Ja widziałam w biedrze tylko takie po 5 i 6 miesiącu. Są też takie po 4?

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

A zęby mamy 3, pierwszy-jedynka na górze wyszła w 5tyg ;)

Pozdrawiam.
    Również październikowa dokładnie 03.10.2014 ,chociaż miał być listopad ;)
    Witaj, już 3 ząbki? super, u mojej córci chyba się zaczęło, nie ma apetytu i szoruje ciągle te dziąsła....już nie możemy się doczekać 1 ząbka ;)
    pestka wrote:
    u mnie 2kg...ale ćwiczę z Mel b, zobaczymy za jakiś czas co pokaże waga i cm :)
    to chyba ja tez muszę zacząć, tylko kiedy-bo czasu mi ciągle brak :(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda gadać.. Mi już nawet nie chodzi o te pieniądze bo my bez nich sobie poradzimy tylko o sam fakt co się w tym kraju dzieje. Nie dość, że dają tak mało i tylko jednorazowo to jeszcze problemy robią bo druczek się nie zgadza.

Co do gerberków u nas biedronce też mały wybór.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Rewoppka, doszły Wam już te zabaweczki? :) Tomuś zadowolony? Mogłabyś mi jeszcze raz podrzucić linka do aukcji?
    Jeszcze nie doszły ale już powinny być dzisiaj albo jutro. Link do aukcji: http://allegro.pl/oball-zestaw-prezentowy-4el-pilka-grzechotka-81518-i4995329675.html
    Ale zamówiłam Tomkowi jeszcze coś takiego: http://allegro.pl/oball-81506-gryzak-zestaw-12-elementow-i5021601974.html to można zamontować z piłeczką np do nosidełka czy wózka. Gryzaki doszły i uwielbia je memlać zwłaszcza te cienkie w paski bo łatwiej wsadzić do buzi :)

Strasznie słabo z tym becikowym! Ale niestety u nas w kraju żeby coś załatwić to najpierw musisz z siebie małpę zrobić i może wtedy łaskawie coś za sztuczki dostaniesz... Tragedia!

Dziewczyny czego używacie do smarowania dziąsełek dzieciaczkom jak zaczynają ząbkować? Kurcze chyba Tomkowi górne jedynki zaczynają prześwitywać, wyczuwam też je palcami albo już mi się jakaś schiza robi i sama nie wiem..

Gratuluję pierwszych ząbków Nutella:)

Mama86 zmotywowałaś nas do zrobienia sobie badań! ja też powinnam się wybrać do lekarza, bo oprócz tonami wypadających włosów to wagę już mam na poziomie -5 kg, a ja nigdy tak łatwo nie chudłam.

xpatiiix3 współczuję tylu chorób, miejmy nadzieję że już teraz będzie tylko lepiej! A synek zaraził się w przedszkolu czy jakoś inaczej?

paradise lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Ja widziałam w biedrze tylko takie po 5 i 6 miesiącu. Są też takie po 4?
    No nie jestem pewna bo półki były na pół puste i nie wiem czy były wykupione czy nie maja takich po 4 m-cu.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paradise Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Jeszcze nie doszły ale już powinny być dzisiaj albo jutro. Link do aukcji: http://allegro.pl/oball-zestaw-prezentowy-4el-pilka-grzechotka-81518-i4995329675.html
    Ale zamówiłam Tomkowi jeszcze coś takiego: http://allegro.pl/oball-81506-gryzak-zestaw-12-elementow-i5021601974.html to można zamontować z piłeczką np do nosidełka czy wózka. Gryzaki doszły i uwielbia je memlać zwłaszcza te cienkie w paski bo łatwiej wsadzić do buzi :)

Dzieki kochana ;) te drugie tez fajne i fajna cena

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise ja też miałam przeboje z becikowym. Z internetu dowiedzialam się ze zaświadczenie może wystawić położna na podstawie karty ciąży. Położna nie była pewna i zadzwoniła do gopsu. W gopsie powiedziała babka że tylko lekarz. Wkurzylam się i zadzwoniłam do kolegi który pracuje w innym mopsie, poszedł do koleżanek a one wielkie oczy że w moim gopsie to jakies nie douczon są :D Zadzwonil ten mój kolega do tej babki i ja najzwyczajniej na świecie ochrzanil że na przepisach się nie zna.
    Paradise znajdź po prostu przepis w necie, wydrukuj i idź z kartą ciąży i niech Ci wystawi zaświadczenie a jak nie będzie chciała to idź do rzecznika praw pacjenta.

paradise lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Paradise ja też miałam przeboje z becikowym. Z internetu dowiedzialam się ze zaświadczenie może wystawić położna na podstawie karty ciąży. Położna nie była pewna i zadzwoniła do gopsu. W gopsie powiedziała babka że tylko lekarz. Wkurzylam się i zadzwoniłam do kolegi który pracuje w innym mopsie, poszedł do koleżanek a one wielkie oczy że w moim gopsie to jakies nie douczon są :D Zadzwonil ten mój kolega do tej babki i ja najzwyczajniej na świecie ochrzanil że na przepisach się nie zna.
    Paradise znajdź po prostu przepis w necie, wydrukuj i idź z kartą ciąży i niech Ci wystawi zaświadczenie a jak nie będzie chciała to idź do rzecznika praw pacjenta.

Dzięki, spróbuje w ten sposób i dam znać co z tego wyszło :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dziewczyny muszę Wam coś napisać bo dla mnie to już powoli parodia. Jeszcze przed narodzinami Lilki powoli orientowaliśmy się czy należy nam się becikowe.. Na początku byliśmy przekonani, że nie ale potem okazało się, że jeśli złożymy wniosek do października to będą liczyć się zarobki za rok 2012 i becikowe dostaniemy. Po porodzie poszłam z druczkiem do swojego ginekologa który prowadził moją ciąże od września (wyprowadziliśmy się pod koniec sierpnia z Warszawy) i poprosiłam by na podstawie mojej karty ciąży wypisał mi zaświadczenie. Powiedział, że wypełni tylko miejsce dotyczące 3 trymestru bo nie chodziłam do niego wcześniej. Jeszcze dwa razy podkreślałam mu, że mam przecież wypełnioną całą kartę, wszystkie druki USG z podpisami itd ale nic z tego. Zadzwoniłam do ginekologa z Warszawy który prowadził moją ciąże w 1 i 2 trymestrze i cudem udało mi się go namówić żeby pocztą wysłał mi wypełnione zaświadczenie. Oddałam w mopsie więc dwa zaświadczenia (jedno - 1 i 2 trymestr i drugie - sam 3). "Przemiła Pani" powiedziała mi, że nie może przyjąć tego w takiej formie, że ona też zmieniła lekarza podczas ciąży i była na tyle fajna, że udało jej się załatwić jedno zaświadczenie. Mój tam pojechał i wykłócił się tak z kierownikiem, że przyjęli wszystkie dokumenty. No ale po miesiącu przyszedł nam wniosek do uzupełnienia dokumentów bo jednak nie pasuje im to zaświadczenie bo ma być wypełnione tylko przez jednego lekarza. I co ja mam teraz zrobić? Pytałam jeszcze raz ginekologa, położnej a nawet lekarza rodzinnego bo kierownik mopsu twierdzi, że każdy lekarz wypełni mi to zaświadczenie na podstawie karty ciąży! Wszyscy odmówili bo boją się kontroli.. a wystarczy skserować kartę i dołączyć do dokumentacji.
    masakra paranoja

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiecie mi coś? W piątek przychodzą do Julci koleżanki z mojej pracy i pytają co jej kupić, a ja mam kompletną pustkę w głowie!!! Powiedziałam, że ubranka raczej nie, bo tego mam pod dostatkiem. Koleżanka zasugerowała chodzik, ale do mnie to nie przemawia. Co fajnego można jeszcze kupić dziecku???? Kiedyś wysyłałyście linki do takich fajnych zabawek edukacyjnych, ale nie mogę teraz tego odszukać :/

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise o kurcze no calkiem paranoja, a co temu lekarzowi zalezy zeby wpisac te daty przeciez to z karty ciazy wpisuje a nie z glowy masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:09

preg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny podpowiecie mi coś? W piątek przychodzą do Julci koleżanki z mojej pracy i pytają co jej kupić, a ja mam kompletną pustkę w głowie!!! Powiedziałam, że ubranka raczej nie, bo tego mam pod dostatkiem. Koleżanka zasugerowała chodzik, ale do mnie to nie przemawia. Co fajnego można jeszcze kupić dziecku???? Kiedyś wysyłałyście linki do takich fajnych zabawek edukacyjnych, ale nie mogę teraz tego odszukać :/
    ja bym fotelik/krzeselko do karmienia chciala bo przyda sie napewno albo kojec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:13

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Moi w smyku jest nawet niezły wybór
    http://www.smyk.com/zabawki-i-gry/wiek/0-12-miesiecy/all?searchCategory=713714&recommendedAge=0-12+miesi%C4%99cy&recommendedAge=0-3+miesi%C4%99cy&recommendedAge=3-6+miesi%C4%99cy&recommendedAge=6-9+miesi%C4%99cy&recommendedAge=9-12+miesi%C4%99cy&qtype=facetForm

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

w smyku sa bardzo fajne zabawki ostatnio przegladalam sobie

renatkach lubi tę wiadomość

preg.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

Polecam to krzesełko do karmienia, świetnie wykonane:

http://www.mamamuminka.pl/oferta/produkt/254/21333/Brother-Max-Krzeselko-Sketch-2w1-Stolik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:18

‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ