X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Prosimy o kciuki. Dzis mamy bioderka
    Zacisniete!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uzywacie pieluch firmy Bella? Ja mialam z nimi stycznosc tylko w szpitalu i nie wydawaly mi sie zle, ale wole was podpytac. Zwlaszcza, ze z tej firmy nie lubie ani wkladek, ani chusteczek higienicznych ;-) W kerfurze jest teraz na nie promocja 40 zl za paczke.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz ubieramy się w pieluchy z rossmana babydream dwójki te w malej paczce 42 szt. Wczesniej mieliśmy pampersa zielone i białe. Te z rossmana są porównywalne z pampersem białym. Są mięciutkie, cienkie i nie śmierdzą jak pampersy zielone. Raz kupilam babydream dwójki w dużej paczce ale w dużych paczkach są inne niż w małych, są grube, sztywne i rozmiarowo mniejsze. Także zachęcam do wyprobowania babydream dwójek w małych paczkach po 42 szt. ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się nad nimi zastanawiałam, miałam próbkę, ale dla mnie chyba za grube :p na razie używam pampersów :)

A mam pytanie, czy wasze dzieci ciągną się za uszy? Bo nie wiem czy odkryła, że je ma czy ją bolą :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ciągnie uszka :) też myślałam, że może zapalenie, ale pediatra stwierdził, że czyste

ukdywn15f5oepb6t.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julcia może nie ciągnie się za uszy, ale się za nie łapie. Dla mnie to znak, że jest już zmęczona. Zauważyłam też, że przy zmęczeniu bierze do buzi rękaw bodziaka i go sobie ciumka ;)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wrocilismy z rehabilitacji i wstapilam do biedry jest promocja pieluch Fitti( ciekawe jakie sa bo jeszcze ich nie mialam ale chusteczki sa super ) 7-18 kg -25,99 za 64 sztuki - ja wzielam 1 paczke bo juz nie bylo wiecej jeszcze mam dwie mniejsze paczki ale juz widze ze ciasnawe sa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 16:28

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że jakoś boje się wprowadzać nowych pieluch żeby nie było odparzeń ale czy mój strach jest uzasadniony?

Właśnie jestem po fryzierze. Super sprawa fryzjer do domu! Rach ciach bez czekania i na miejscu po sprawie. Pół kilo włosów z głowy - uff jaka ulga ;)

ao12. lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka a ja kupuje jakie sa w promocji i potem moge porownac - jak narazie Dada wygrywa a najgorsze sa te co kupilam ostatnio czyli bambino bo sa troszke szorstkie no ale musze je wykorzystac bo przeciez nie wywale

mojego jeszcze pieluchy nie odpazyly wogole za to ten cholerny plaster na przepukline- ufff szkoda gadac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 17:11

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w koncu jesteśmy w domu mały jeszcze kaszle ale mam nadzieję że przejdzie bo dalej bierzemy antybiotyk ... A co do pieluch fitti nie są złe ale zamiast żepa maja taka taśmę którą po założeniu trudno odkleic no i jak źle ubierzesz to ci się więcej nie przykleji ...

Ewelka91
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella - masz rację, przeoczyłam ten syrop. Chociaż z tym że to chemia to jednak przesadzasz bo to po prostu mocno skoncentrowany cukier ;) Chociaż zgodzę się, że to akurat i tak badziewie nad badziewiami. Najlepiej tak naprawdę to chyba kupować wszystkie kaszki i kleiki w "czystej" postaci.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :*
    Znów nadrabiam i nadrabiam, od soboty nie byłam w stanie na bieząco śledzic forum, bo jestem chora :( W sobote leżałam z prawie 39 stopniami gorączki, dreszczami i mało w ogóle kontaktowałam, mąż z małym w drugim pokoju był i tylko na karmienia mi go przynosił, brałam paraceramol i Prenalen, i o dziwo w niedziele bylo duzo lepiej, a wczoraj znów osłabienie i mam opuchnięte podniebienie i dziąsła, uczucie jakby mi ktoś papierem ściernym tam w buzi jeździł, węzły chłonne na szyi bolą,głowa tez bardzo, jem tylko kaszki i wszelkie papki bo nie jestem w stanie nic gryźć..moja mama przyjechała dzisiaj do pomocy, zeby z małym tez na jakis spacer wyjsc, a ja poleciałam do przychodni, ale oczywiscie numerków juz nie bylo, jutro chyba przed 7 tam polece, bo juz ledwo daje rade...mam tylko nadzieje że Krzysio się ode mnie tym nie zarazi...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo pisałyscie ostatnio o rozszerzaniu diety...ja chyba poczekam jeszcze i po 6 mcu zaczne po mału wprowadzac, tak jak zaleca WHO, mleczko bardziej tłuste i sycące jest niz te wszelkie marchewki,jabłuszka i kaszki, wiec nie ma co sie spieszyc jak pokarm w cyckach jest ;) młody zdązy się jeszcze nacieszyc w życiu róznymi smakami ;)

Generalnie myśle jeszcze intensywnie nad BLW, ale to zobaczymy... ;)

poczwarkah lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje tylu chorych dzieciaczków...biedne maluszki, że też te wirusy tak łatwo się przyplątują :(

Zdrówka dla wszystkich! :*

Co do uszek to mój nie ciągnie ich, za to jak sie przebudza to trze całą głowe i twarz i czesto sobie przy tym robi nowe zadrapania...jakims cudem nawet obcięte pazurki potrafia zostawic ślad ;)

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was układa dziecko w nocy na brzuchu? Ja tak robiłam od kadllkad Antos ma 2mies ale nazywała się złych rzeczy

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka zdrówka życzę :-)

paaolka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u lekarza i krótko mówiąc przypałętała mi się nadczynność tarczycy :-( Masakra jakaś, oprócz wypadania włosów żadnych innych objawów nie mam. Jak to dobrze czasem posłuchać męża i pójść do lekarza bo ja na te wypadające włosy chciałam sobie tylko skrzyp kupić a ten mnie ochrzanił ze jak bede łysa to mnie zostawi :-P A tu patrzcie, powód ich wypadania był inny...
    Dostałam receptę na metizol, skierowanie do endokrynologa, na usg tarczycy i mam zrobić jeszcze raz morfologię, TSH i jakieś ft4. Jestem załamana :-( Mam latać po lekarzach a nawet nie mam z kim Gabrysi zostawić. Będzie jeździła ze mną :-P

divers2288.gif
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane no i mam powód płaczu mojej Ali.
    Dzisiaj z ciekawości wsadziłam jej palec do buzi i przejechałam po dziąsłach iiii...... Mamy wyrżniętą prawą jedynkę!!!!:p

ao12., Nelly, Sisilla, rewoppka, renatkach, poczwarkah, paaolka, pestka, Anoolka, tofirus, Zielono mi:-))))), lubek lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :-) piszecie o rozszerzaniu diety ja jestem jeszcze w tym temacie zielona i cbetnie poczytam wasze spostrzerzenia i opinie, ostatnio pytalam pediatry od kiedy mozemy wprowadzac posilki i powiedziala ze po skonczeniu 4 miesiecy mozna powoli wprowadzac ale mysle narazie sie jeszcze wstrzymac do szczepienia 3 marca i ponownie spytac co i jak.

Odnosnie pieluszek ja jestem wierna pampers i dada i te drugie jak dla mnie sa lepsze bo po calej nocy dada nie smierdza w porownaniu do pampersa. Zastanawiam sie tez nad tesco loves bo ciagle sa w promocji moze ktoras uzywala (uzywa) i moze sie podzielic opinia jakie sa?

mama86 czy ty wczesniej mialas problemy z tarczyca? mi tez wlosy leca na potege.

Nutella gratulacje pierwszego zabka :-)

preg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula no właśnie wczesniej nie chorowalam wiec jest to dla mnie nowość. W życiu bym nie pomyślała ze to wypadanie włosów to przez tarczycę :-\

divers2288.gif
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ