X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że tylko ja jestem dresiarą,he he tak mi najwygodniej w domu,ma być na luzie :-)
    Ja myślę Sylwia,że jakby na mnie trafił Twój mąż to mialby ze mną ciężko :-P jak mi coś nie pasuje to zaraz kawa na ławę,nie lubię dusić w sobie tego co mnie wkurza.
    Spokojnej nocki dziewczynki.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Ja tez zmykam bo Maja spi a za 3 h max trza cycka wystawic :-)
    haha ja cycka co 1,5 - max 2 h wystawiam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a no nie !!!! widziala moja mine wiec wolala nie ryzykowac!!!
    A jednak się Ciebie trochę boi ;-)

U mnie pielegniara byla tylko raz po porodzie zdjąć mi szwy i powiedziala ze przez 6 tygodni po porodzie jestem pod jej opieka i jak mam jakieś pytania czy wątpliwości to zawsze mogę do niej zadzwonić. U kuzyna żony pielęgniara była aż 3 razy. Jak się ciotka o tym dowiedziała ze u mnie była tylko raz to mnie ochrzanila ze mam do niej zadzwonić i ze ma do mnie przyjsc :-P Nie wiem po co, skoro za pierwszym razem wszystko było ok.

Ja po domu chodze w dresie jak większość z was. Od dziecka jak przychodziłam do domu ze szkoły zawsze przebieralam się w ciuchy "domowe". I do tej pory tak robię, mój maz z reszta też. Ze mnie taka fajtiłapa ze czasami po kilka razy dziennie muszę się przebrać bo a to się czymś obleje, a to w kuchni jak robię cos to się ubrudze. A teraz to jak się sama nie ubrudze to mnie Gabrysia potrafi kilka razy dziennie obrzygać jak ja trzymaj do odbicia :-D

Sylwia ja czytam co ty tam wypisujesz na swojego meza i chyba dziewczyny ci juz wszystko napisały, mi brak na niego słów, po raz kolejny pozostawie to bez komentarza :-\

Halo halo, poczwarkah ja tez najczęściej mam czas wieczorem poczytać i cos napisać :-) Witaj w klubie z nadczynności, ja byłam wczoraj u lekarza na kontroli i zapisał mi thyrozol i propranolol. Mam je brać i czekać na wizytę u endokrynologa

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia... brak słów.

My byliśmy u znajomych w drodze powrotnej skoczyliśmy do auchana i udało się kupić ntablet przeceniony z 500 na 150zl. Maz go teraz chciał odpalić a tam brak przycisku właczania. Jutro musimy jechać go wymienić.

Mała padła. Biedactwo zawsze chodzi przed 20 spać a dziś do domu wróciliśmy po 22 i biedna się wymęczyła.

Ja też w odświętnym dresie chodzę po mieszkaniu.
    Nic idę się myć i spać ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, czy zalapaliscie sie na ta "gigantyczna 4godzinna promocje" w auchan? Bardzo ludzie szarpali ten towar?

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwałę że Jędruś już drugą noc śpi we własnym pokoju :)
    Co prawda na karmienie muszę wstawać i isc przez przedpokój, ale mi to nie przeszkadza, bo w nocy je tylko raz, a lepiej mi go teraz przenieść póki nic nie kuma niż później miały by być przy tym ryki i stres :)
    Mój mały, samodzielny rycerz :)

rewoppka, paaolka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,od poniedzialku w Biedrze beda w promocji Dady (te zwykle) w pudle. 50 zl, 4 jest 108szt, wychodza po 0,46zl

MOI, sylwia1985, Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:57

pestka, ao12., paaolka lubią tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ataga załapaliśmy się. Tylko my przyjechaliśmy po 21 to już prawie nikogo nie było.

Te dady juz wczoraj u mnie wdzialam. Zastanawiam się czy kupić.

Jej to już wielki chop z niego jak sam sypia w swoim pokoju!

Kakabaka lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja chodze w leginsach, bluzce na ramiaczkach i polarze lub sweterku :-)
    ja tak samo :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka padlam :-) kocham Twoje teksty :-)
    ja tak jak wiekszosc po domu chodze w dresach albo leginsach i koszulce od malego jak przychodzilam ze szkoly sie przebieralam i tak mi zostalo a moj M jak ma jakas brudna robote w domu albo kolo to sie przebiera jak nie ma to chodzi w tym co do pracy

preg.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    haha ja cycka co 1,5 - max 2 h wystawiam

Sylwus dzis bylo co godz. Diabel wstapil w moje dziecko.
    I do tego cyc mnie boli ehhh

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uwielbiam teksty mitaki ;) hah, normalnie komedia :D

kakabaka super, że tak dzielni śpi Ci Twój rycerz! :) ja chce Franeczka też przennieść, ale w okołicach 10go miesiąca. No i mam nadzieję, żę będzie sie mniej budził bo teraz to bym kilometry w nocy robiło, choć drugi pokój zaraz obok ;)

ataga, anoolka moje nocne waleczne koleżanki dziś miałam pobudki co 2-2,5h, więc git. Jak zjadł o 3 raz zaczął kwękać, załączyłam suszarkę na 8 min, wyłaczyłam i wstał po 6:20!!! także tak to ja mogę zyć :) eh, jeszcze super, żeby bez suszarki:P I w ogóle chciał dziś wstać po tej 6:30..ale mąż z nocki wrócić i go zabrał i wstałam po 8 :) kurde padł wczoraj przed 20, ale żeby o 6:20 być wyspanym?! normalnie to na pewno nie po mnie :P w każdym razie mam nadzieję, że wrócimy do trybu 7-7:30 co najmniej.

no i witam dziewczyny w weekend :D co przeważnie oznacza, że męska siła bedzie nas wspierać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 08:57

ataga4, Anoolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 3 jest ile ! Moze kupie.

Kakabaka supet. Ja nie bede umiala przeciac pepowiny jeszcze troche a po 2 Maja czesto sie budzi

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    A 3 jest ile ! Moze kupie.

Kakabaka supet. Ja nie bede umiala przeciac pepowiny jeszcze troche a po 2 Maja czesto sie budzi

3 jest 128 :) opłaca się jak nic, ja mam jeszcze 3 pudła, podostawaliśmy...nie pamietam, kiedy pieluchy kupowałam ;) ostatnio zaś dostaliśmy 6 paczek 3! Kurcze żebyśy zdarzyli to zużyć wszystko ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze spi juz we wlasnym pokoju! My musimy dopiero wyremontowac pokoj dla Julci i pewnie przeprowadzka bedzie za jakies 2 miesiace.

Byly u nas moje kolezanki z pracy. Kupily Julci chodzik-pchaczek z mozliwoscia przeksztalcenia w pojazd do odpychania nozkami, zabawke do kapieli i ksiazeczke :-) Julcia niestety byla niedospana i marudzila, musia caly czas mnie widziec bo inaczej plakala. Kurcze tak dawno nie mialam gosci, ze szok! Narobilam sie jak glupia, bo i chate musialam na blysk wysprzatac i jedzonko przygotowac, ale bylo fajnie i wesolo :-)

Dziewczyny okazalo sie, ze tesciowa kupila Julci skoczka, takiego do ktorego wklada sie dziecko. Mowilam jej, ze takie zabawki do mnie nie przemawiaja, ze dziecko powinno ruszac sie, w tym wypadku skakac, we wlasnym rytmie, a to jest takie ubezwlasnowolnienie, nie wspominajac juz ze moze to obciazac bioderka i kregoslup. Tesciowa powiedziala, ze "to daje dziecku tyle radosci", no i jak widac nie posluchala mnie o kupila to dziadostwo. Myslicie, ze moze to faktycznie wyrzadzic krzywdevdziecky? Mam na mysli koslawe nozki, krzywy kregoslup itd.? Nie wiem czy sama przesadzam i panikuje, czy mam jej nagadac, zeby oddala ten szit?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie to jest uszczęśliwianie dziecka na siłę,będzie skakać później,producenci wymyślają różne pierdoły i reklamują dobrze, żeby tylko sprzedać.
    Ja bym kazała teściowej zwrócić skoczka. A tak swoją drogą zapytaj, czy wsadziłaby w to swojego synusia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 09:35

MOI lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze bede musiala odwiedzic biedrone :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co by nie było dziewczynki Happy Valentine's Day tak się z Wami zżyłam, że I LOVE YOU :)

Kurcze zawsze jak nadgonię i chcę coś pisać to mi się gałganek budzi....

Moi może nie mów żeby oddała bo majestat obrazisz, a wsadź malutką przy teściowej parę razy niech się jedna i druga ucieszy, przez 5 min nic się nie powinno stać. (Ja też jestem na anty do skoczków i chodzików) za to pchaczko-wozik super też będę musiała o tym pomyśleć bo pewnie nikt się nie domyśli, że to Olkowy must have, no może nie tak jego jak mój :P

ao12., MOI, ataga4, pestka, Anoolka, paaolka, rewoppka, tofirus lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka Aj law ju tuuuu ;-)

No wlasnie obawiam sie tej obrazy majestatu, ale z drugiej strony tesciowa woli jak sie mowo wprost jesli cos komus nie pasuje. Tylko, ze to pewnie teoria ;-) Tez tak pomyslalam, ze kilka razy wloze Julke do skoczka, cykne fotki i po klopocie, ale kurcze... 300 zl kosztuje to dziadostwo, to wywalanie kasy w bloto. Za taka kase mozna kupic mnostwo innych wartosciowych zabawek, ale dofinansowac zakup krzeselka do karmienia.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ