X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    super! kurcze niechby mój tak spał, to zapasy mleka robiłabym własnie po nocy! ;)

a co do drugiej dzidzi to my tez byśmy chcieli, ale ja chce wrócić do pracy choć na pare miesięcy. W ogole usmiałam się, ale dostałam pismo z pracy w piatek 13go. U nas co roku sa podwyżki. No ale jak ja nie pracuje to myślałam, że mnie ominie. a tu gucio! Dostałam! I to większą, niż w zeszłym roku :P hah, no śmiech na sali :D więc od kwietnia( bo od wtedy wchodzi w życie podwyżka) mam większy macierzyński :D

Pestka, nie chcę cię martwić, ale chyba macierzyński ci się nie zwiększy, bo to jest średnia z ostatnich 12 miesięcy :) Ja zrobiłam w sierpniu dyplomowanie, ostatni stopień- wiążący się z podwyżką- w nauczycielstwie i dopiero dostanę pensję po nowemu, jak wrócę w lipcu na urlop.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę urlop rodzicielski 28 czerwca i od 29 czerwca zaczynam urlop i do pracy wracam 1 września, żeby nie dezorganizować roku szkolnego i planu lekcji :) a Zosia zostanie albo z teściową albo z opiekunką.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś nocka makabryczna a rano jeszcze gorzej. młoda wstała o 5, bo zrobiła kupsztala i już spać nie chciała. Padła koło 9, jak zaprowadzilyśmy pierwszy raz w nosidle Jej brata do przedszkola. Nosidło Tula się spisało i jak wracaliśmy to w nim usnęła :) potem padlyśmy w domu razem i o 10:45 wstałyśmy, ja teraz jem śniadanie. Miało świecić słońce, a na dworze u nas zimno, ponuro dramat, do tego ostry wiatr brrr, u mnie przechodzenie z fazy jednej do drugiej to jest jakiś dramat, szczególnie od 3 w nocy, faza trwa 10 min i wiercenie, faktycznie nie u wszystkich dzieci jest tak idealnie.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spacerówkę x-landera, ale sprawdza się tylko w okolicach domu na spacery, fajna, bo ma duże pompowane koła, ale ciężka i nieporęczna. Kupiliśmy parasolkę delti dot. Lekka, poręczna, rozkłada się na płasko i ma dużą budkę podwójną. Zdarliśmy już jedną przy synu i była super. Mała po złożeniu i poręczna do auta czy samolotu.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ja kończę urlop rodzicielski 28 czerwca i od 29 czerwca zaczynam urlop i do pracy wracam 1 września, żeby nie dezorganizować roku szkolnego i planu lekcji :) a Zosia zostanie albo z teściową albo z opiekunką.
    Mi urlop kończy się dokładnie 14 października bo wzielam na rok. Potem 14 tygodni zaległego urlopu i wychodzi na to ze mialabym wrócić do pracy 7 stycznia. Wiec jest to pod koniec pierwszego półrocza w szkole, bez sensu trochę bo tak jak piszesz zdezorganizuje to prace w szkole i cały plan. Mam zamiar jechać do szkoły i się wypytac dyrekcji jak to zrobimy bo ja chce wykorzystać cały urlop. A muszę wiedzieć juz teraz bo dzwonilam do żłobka i babka mi powiedziała ze jak wplace wpisowe i podpiszemu umowę to będę miała zagwarantowane miejsce od stycznia :-D

Sisilla lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że temat niedawno byl walkowany, ale jak ubieracie swoje maluchy na spacer w taka pogode jak dziś? Slonecznie z wiaterkiem, temp ok -1 w cieniu

• paradise Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    dziewczyny a ja mam pytanie odnosnie wprowadzania pokarmow ile dni podajecie np. marcheweczke i przechodzicie do innego warzywka albo owoca? i ile lyzeczek na poczatek ?

Ja w 1 dzień daje 3-4 łyżeczki (mam taką małą plastikową dla niemowlaków), w 2 dzień - 6-7 a w 3 - na ile ma ochotę, czasami zjada pół słoiczka. Jak widzę, że nie ma żadnego uczulenia i kupa też okej to na następny dzień (4 dni po wprowadzeniu poprzedniego warzywka) podaję coś innego.

Kasiula09 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Wiem że temat niedawno byl walkowany, ale jak ubieracie swoje maluchy na spacer w taka pogode jak dziś? Slonecznie z wiaterkiem, temp ok -1 w cieniu

Ja ubieram na to w czym siedzi zwykle w domu (body i spodnie) bluzę i kombinezon. W wózku zawsze ma śpiworek ale jak jest rzeczywiście ciepło to go rozpinam ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    U mnie dzisiaj strasznie wieje! a szkoda bo słońce piękne świeci i tam gdzie nie ma wiatru to normalnie wiosna :)
    W taką pogodę ubrałam tomka tak: body + śpiochy (w tym jest w domu) na to kombinezon z chustką pod szyje i czapką ale nie ocieplaną. Przykryty kołderką do wózka i ciepłym kocykiem. Zawsze w razie czego mam przy wózku tą nakładkę na gondolę żeby nie wiało :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wieje to wychodzicie na spacer? Bo u mnie dzisiaj słonecznie, bezchmurne niebo ale wieje i podarowałam sobie dzisiaj spacer :-\

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Jak wieje to wychodzicie na spacer? Bo u mnie dzisiaj słonecznie, bezchmurne niebo ale wieje i podarowałam sobie dzisiaj spacer :-\
    Tak, nawet jak wieje to wychodzę :) Młody i tak jest w taki sposób opatulony, że nic mu nie będzie, tylko ja zazwyczaj zmarznę jak mops! :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga mam skleroze i za dobrze nie pamiętam ale chyba Tobie miałam napisać co wyszło z tym punktem szczepień?
    Dzwonilam dziś do nich i normalnie mam przyjechać z maluchem, jego książeczką zdrowia i go tam zaszczepią. Nawet internecie sprawdzalam i pentaxim jest niedostępny w większości aptek.

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn karmiących tylko mm. Jak wy radzicie sobie w nocy? Juz wyjaśniam o co mi chodzi. Ja jak młoda się budzi, a śpi ze mną, to wyciągam cycka, bach do buzi, zje i śpimy. Wy przypuszczam wtedy butla i śpią dzieci. Potem za jakąś godzinę u mnie głowa lata w te i we wte i znowu jej bach cycka, pociumka chwile śpi i tak ze cztery razy w nocy, a jak nie ma cycusia, jak to wygląda? Aż się boję, jak skończę karmić, jak sobie poradzę.

Wiesz ze sie nad tym samym ostatnio zastanawialam bo mam tak samo z tym cycem :-)

Sisilla lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:

ja sobie tez darowalam spacer niby ladne sloneczko a wieje jak nie wiem co i wole nie ryzykowac.

A ja ubieram zawsze w tym co jest w domu i na to kombinezon, czapeczke i szaleczek i w wozku mam kocyk plus w koszu ta nakladke na gondole.

age.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Anoolka wywołałaś temat szczepień. Moje pytanie do mam, które mają już za sobą trzecią turę szczepień, jak u was, czy przy tej ostatniej turze coś sie zmieniło, było inaczej niż za 1 i 2 razem? U Scęścia skończyło się szpitalem, ale tu splot niekorzystnych zdarzeń plus szczepienie sie uzbierały. Napiszcie prosze!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też czy wiatr czy mróz wychodzimy. U nas dziś bez słońca i zimny wiatr, ale Zosia była 1,5 h prawie, opatulona, więc tylko trochę nosek i poliki miała zimne. Ja ubieram ją w to, co po domu, na to polarkowe spodenki i bluzeczka i na to kombinezon, czapka. W wózku jest opatulona śpiworkiem.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ataga mam skleroze i za dobrze nie pamiętam ale chyba Tobie miałam napisać co wyszło z tym punktem szczepień?
    Dzwonilam dziś do nich i normalnie mam przyjechać z maluchem, jego książeczką zdrowia i go tam zaszczepią. Nawet internecie sprawdzalam i pentaxim jest niedostępny w większości aptek.

Tak, to mnie napisać.
    Czyli zaszczepią go pentaximem 5w1, pomimo ze nie ma go w aptekach i hurtowaniach?
    To jest punkt szczepien w sanepidzie, tak?

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka a mówili ci dlaczego jest niedostępny?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:01

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:02

‹‹ 1270 1271 1272 1273 1274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ