X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    super! kurcze niechby mój tak spał, to zapasy mleka robiłabym własnie po nocy! ;)

a co do drugiej dzidzi to my tez byśmy chcieli, ale ja chce wrócić do pracy choć na pare miesięcy. W ogole usmiałam się, ale dostałam pismo z pracy w piatek 13go. U nas co roku sa podwyżki. No ale jak ja nie pracuje to myślałam, że mnie ominie. a tu gucio! Dostałam! I to większą, niż w zeszłym roku :P hah, no śmiech na sali :D więc od kwietnia( bo od wtedy wchodzi w życie podwyżka) mam większy macierzyński :D

Pestka, nie chcę cię martwić, ale chyba macierzyński ci się nie zwiększy, bo to jest średnia z ostatnich 12 miesięcy :) Ja zrobiłam w sierpniu dyplomowanie, ostatni stopień- wiążący się z podwyżką- w nauczycielstwie i dopiero dostanę pensję po nowemu, jak wrócę w lipcu na urlop.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę urlop rodzicielski 28 czerwca i od 29 czerwca zaczynam urlop i do pracy wracam 1 września, żeby nie dezorganizować roku szkolnego i planu lekcji :) a Zosia zostanie albo z teściową albo z opiekunką.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś nocka makabryczna a rano jeszcze gorzej. młoda wstała o 5, bo zrobiła kupsztala i już spać nie chciała. Padła koło 9, jak zaprowadzilyśmy pierwszy raz w nosidle Jej brata do przedszkola. Nosidło Tula się spisało i jak wracaliśmy to w nim usnęła :) potem padlyśmy w domu razem i o 10:45 wstałyśmy, ja teraz jem śniadanie. Miało świecić słońce, a na dworze u nas zimno, ponuro dramat, do tego ostry wiatr brrr, u mnie przechodzenie z fazy jednej do drugiej to jest jakiś dramat, szczególnie od 3 w nocy, faza trwa 10 min i wiercenie, faktycznie nie u wszystkich dzieci jest tak idealnie.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spacerówkę x-landera, ale sprawdza się tylko w okolicach domu na spacery, fajna, bo ma duże pompowane koła, ale ciężka i nieporęczna. Kupiliśmy parasolkę delti dot. Lekka, poręczna, rozkłada się na płasko i ma dużą budkę podwójną. Zdarliśmy już jedną przy synu i była super. Mała po złożeniu i poręczna do auta czy samolotu.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ja kończę urlop rodzicielski 28 czerwca i od 29 czerwca zaczynam urlop i do pracy wracam 1 września, żeby nie dezorganizować roku szkolnego i planu lekcji :) a Zosia zostanie albo z teściową albo z opiekunką.
    Mi urlop kończy się dokładnie 14 października bo wzielam na rok. Potem 14 tygodni zaległego urlopu i wychodzi na to ze mialabym wrócić do pracy 7 stycznia. Wiec jest to pod koniec pierwszego półrocza w szkole, bez sensu trochę bo tak jak piszesz zdezorganizuje to prace w szkole i cały plan. Mam zamiar jechać do szkoły i się wypytac dyrekcji jak to zrobimy bo ja chce wykorzystać cały urlop. A muszę wiedzieć juz teraz bo dzwonilam do żłobka i babka mi powiedziała ze jak wplace wpisowe i podpiszemu umowę to będę miała zagwarantowane miejsce od stycznia :-D

Sisilla lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że temat niedawno byl walkowany, ale jak ubieracie swoje maluchy na spacer w taka pogode jak dziś? Slonecznie z wiaterkiem, temp ok -1 w cieniu

• paradise Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    dziewczyny a ja mam pytanie odnosnie wprowadzania pokarmow ile dni podajecie np. marcheweczke i przechodzicie do innego warzywka albo owoca? i ile lyzeczek na poczatek ?

Ja w 1 dzień daje 3-4 łyżeczki (mam taką małą plastikową dla niemowlaków), w 2 dzień - 6-7 a w 3 - na ile ma ochotę, czasami zjada pół słoiczka. Jak widzę, że nie ma żadnego uczulenia i kupa też okej to na następny dzień (4 dni po wprowadzeniu poprzedniego warzywka) podaję coś innego.

Kasiula09 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Wiem że temat niedawno byl walkowany, ale jak ubieracie swoje maluchy na spacer w taka pogode jak dziś? Slonecznie z wiaterkiem, temp ok -1 w cieniu

Ja ubieram na to w czym siedzi zwykle w domu (body i spodnie) bluzę i kombinezon. W wózku zawsze ma śpiworek ale jak jest rzeczywiście ciepło to go rozpinam ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    U mnie dzisiaj strasznie wieje! a szkoda bo słońce piękne świeci i tam gdzie nie ma wiatru to normalnie wiosna :)
    W taką pogodę ubrałam tomka tak: body + śpiochy (w tym jest w domu) na to kombinezon z chustką pod szyje i czapką ale nie ocieplaną. Przykryty kołderką do wózka i ciepłym kocykiem. Zawsze w razie czego mam przy wózku tą nakładkę na gondolę żeby nie wiało :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wieje to wychodzicie na spacer? Bo u mnie dzisiaj słonecznie, bezchmurne niebo ale wieje i podarowałam sobie dzisiaj spacer :-\

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Jak wieje to wychodzicie na spacer? Bo u mnie dzisiaj słonecznie, bezchmurne niebo ale wieje i podarowałam sobie dzisiaj spacer :-\
    Tak, nawet jak wieje to wychodzę :) Młody i tak jest w taki sposób opatulony, że nic mu nie będzie, tylko ja zazwyczaj zmarznę jak mops! :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga mam skleroze i za dobrze nie pamiętam ale chyba Tobie miałam napisać co wyszło z tym punktem szczepień?
    Dzwonilam dziś do nich i normalnie mam przyjechać z maluchem, jego książeczką zdrowia i go tam zaszczepią. Nawet internecie sprawdzalam i pentaxim jest niedostępny w większości aptek.

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn karmiących tylko mm. Jak wy radzicie sobie w nocy? Juz wyjaśniam o co mi chodzi. Ja jak młoda się budzi, a śpi ze mną, to wyciągam cycka, bach do buzi, zje i śpimy. Wy przypuszczam wtedy butla i śpią dzieci. Potem za jakąś godzinę u mnie głowa lata w te i we wte i znowu jej bach cycka, pociumka chwile śpi i tak ze cztery razy w nocy, a jak nie ma cycusia, jak to wygląda? Aż się boję, jak skończę karmić, jak sobie poradzę.

Wiesz ze sie nad tym samym ostatnio zastanawialam bo mam tak samo z tym cycem :-)

Sisilla lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:

ja sobie tez darowalam spacer niby ladne sloneczko a wieje jak nie wiem co i wole nie ryzykowac.

A ja ubieram zawsze w tym co jest w domu i na to kombinezon, czapeczke i szaleczek i w wozku mam kocyk plus w koszu ta nakladke na gondole.

preg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Anoolka wywołałaś temat szczepień. Moje pytanie do mam, które mają już za sobą trzecią turę szczepień, jak u was, czy przy tej ostatniej turze coś sie zmieniło, było inaczej niż za 1 i 2 razem? U Scęścia skończyło się szpitalem, ale tu splot niekorzystnych zdarzeń plus szczepienie sie uzbierały. Napiszcie prosze!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też czy wiatr czy mróz wychodzimy. U nas dziś bez słońca i zimny wiatr, ale Zosia była 1,5 h prawie, opatulona, więc tylko trochę nosek i poliki miała zimne. Ja ubieram ją w to, co po domu, na to polarkowe spodenki i bluzeczka i na to kombinezon, czapka. W wózku jest opatulona śpiworkiem.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ataga mam skleroze i za dobrze nie pamiętam ale chyba Tobie miałam napisać co wyszło z tym punktem szczepień?
    Dzwonilam dziś do nich i normalnie mam przyjechać z maluchem, jego książeczką zdrowia i go tam zaszczepią. Nawet internecie sprawdzalam i pentaxim jest niedostępny w większości aptek.

Tak, to mnie napisać.
    Czyli zaszczepią go pentaximem 5w1, pomimo ze nie ma go w aptekach i hurtowaniach?
    To jest punkt szczepien w sanepidzie, tak?

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka a mówili ci dlaczego jest niedostępny?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:01

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:02

‹‹ 1270 1271 1272 1273 1274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ