Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:dziewuszki ile planujecie byc w domu z dzidziusiem? czy wracacie po roku do pracy? moze ktoras tylko na pol roku poszla na macierzynskie?
ja juz bym chcialam wrocic bo swira dostaje no ale mi sie nie oplaca finansowo wrocic i szkoda mi Nikusia
A pokarmu mam sporo, widzę właśnei jak mały mi 'zaśpi' i odrazu robią sie kamienie.. Także sie mega cieszęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 07:40
MOI lubi tę wiadomość
-
Pestka u nas to samo! Gdyby maz zarabial tyle ile teraz mamy lacznie, to zostalabym z Juleczka w domu. Poza tym nastawiamy sie na drugiego bobasa, wiec mam nadzieje, ze nie wroce zbyt predko do pracy.
Co do pokarmu to dzis padl rekord. Zaspalam na nocne odciaganie, efektem byly 2 kamienne cyce i 310 ml Od poprzedniego karmienia minelo 6 i pol godz.pestka lubi tę wiadomość
-
MOI wrote:Pestka u nas to samo! Gdyby maz zarabial tyle ile teraz mamy lacznie, to zostalabym z Juleczka w domu. Poza tym nastawiamy sie na drugiego bobasa, wiec mam nadzieje, ze nie wroce zbyt predko do pracy.
Co do pokarmu to dzis padl rekord. Zaspalam na nocne odciaganie, efektem byly 2 kamienne cyce i 310 ml Od poprzedniego karmienia minelo 6 i pol godz.
a co do drugiej dzidzi to my tez byśmy chcieli, ale ja chce wrócić do pracy choć na pare miesięcy. W ogole usmiałam się, ale dostałam pismo z pracy w piatek 13go. U nas co roku sa podwyżki. No ale jak ja nie pracuje to myślałam, że mnie ominie. a tu gucio! Dostałam! I to większą, niż w zeszłym roku hah, no śmiech na sali więc od kwietnia( bo od wtedy wchodzi w życie podwyżka) mam większy macierzyńskiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 08:03
MOI lubi tę wiadomość
-
Woow pestka, to ekstra! Podwyzka w trakcie macierzynskiego brzmi egzotycznie
Ja magazynuje pokarm wlasnie podczas nocnego snu Julci. Dzis spala ciurkiem 8 godzin i teraz jeszcze dosypia po karmieniu. Zamrozonego mleka mam tyle, ze hohooo i niestety wylewam, choc czuje sie wtedy gorzej, niz gdybym wyrzucala chlebKakabaka lubi tę wiadomość
-
mama86 wrote:Dziewczyny, jak już mowa o spacerowkach to planujecie kupić wózek typu parasolka? Pytam bo mam mozliwosc odkupic taki po okazyjnej cenie ale nie wiem czy warto bo w sumie mam zwykłą spacerówke. Może doradza mi mamy które juz przerabialy ten temat przy pierwszym dzieckuEwelka91
-
nick nieaktualnyewcia91 wrote:Ja już przerabiałam przy pierwszym 2 parasolki i żadna nie zdała egzaminu później kupiłam spacerówke espiro migic bardzo fajna nie dużo i nie za ciężka nic się z nią nie dzieje poza śladami użytkowania polecam
-
Sroka wrote:Ja chyba też nie wrócę do pracy. W sumie to musialabym nową znaleźć bo w starej rozwiązali ze mną umowę.
ale pp macierzyńskim chce otworzyć swoją firmę i mieć coś swojego i być w domu z Mała
Mi też się marzy własna firemka po macierzyńskim.
Póki co szukam pomysłu na siebie:) -
Dzien dobry! U mnie piekny dzien sie zapowiada, mam tylko nadzieje ze nie bedzie wialo bo troche dudni na balkonie...
Tomek dal mi taki koncert z rana ze juz mi glowa peka! Wiekszosc tego placzu byla spowodowana marudzeniem.. Ech Teraz padl przy cucku a ja mam ochote pasc kolo niego i w sumie chyba tak zrobie -
pestka wrote:a co do drugiej dzidzi to my tez byśmy chcieli, ale ja chce wrócić do pracy choć na pare miesięcy. W ogole usmiałam się, ale dostałam pismo z pracy w piatek 13go. U nas co roku sa podwyżki. No ale jak ja nie pracuje to myślałam, że mnie ominie. a tu gucio! Dostałam! I to większą, niż w zeszłym roku hah, no śmiech na sali więc od kwietnia( bo od wtedy wchodzi w życie podwyżka) mam większy macierzyński
-
Agrafka wrote:W tym siadaniu to ona naprawdę jest zawzięta jak w niczym innym. Wolałabym żeby najpierw polubiła leżenie na brzuchu, bo tu maks parę min wytrzymuje.
Najlepsza była rehabilitantka, pytała "czy mała coś nowego potrafi, czy trzyma pewnie głowę". Ja mówię: "taak, coś tam próbuje.." nie chciałam jej mówić, bo wiem że jeszcze ma kręgosłup za słaby, ale w trakcie ćwiczeń wyszło, bo M jak tylko była okazja, chwytała za palce, rękawy i się podnosiła No i mamy zakaz siadania, ale nie zawsze umiem ją siłą przytrzymać w poziomie
W ogóle to jest bardzo śmieszne, jak tak usiądzie, mocno się trzyma, taka mała małpka skulona, robi ogromne oczy i otwiera usta
Oboje z mężem ostatnio doszliśmy do wniosku, że nie spodziewaliśmy się, że dziecko będzie tak bezproblemowe, będzie przesypiało całe noce, żadnych kolek i innych dziecięcych przypadłości Gdyby nie ta asymetria, to już w ogóle zero zmartwień
Moja też się tak podnosi:p Jak tylko może się za coś złapać to od razu chce siadać a jak ją pionizujemy to się strasznie wkurza. W bujaczku też ciągle brzuszki robi;p Ehhh.. gdzie tym dzieciaczkom siętak śpieszy? -
Pestka, macierzynski sie liczy z ostatnich 12 miesiecy przed zlozeniem wniosku o maciezynski takze teraz pensja nie wzrosnie, dopiero jak wrocisz do pracy.
Moja znajoma bardzo wlasnie polecala mi spacerowke Espiro Magic, jest z niej mega zadowolona, jest fajna lekka i super sie sklada na pol, takze do mnoejszego samochodu jest idealna.pestka lubi tę wiadomość
-
MOI wrote:Pestka u nas to samo! Gdyby maz zarabial tyle ile teraz mamy lacznie, to zostalabym z Juleczka w domu. Poza tym nastawiamy sie na drugiego bobasa, wiec mam nadzieje, ze nie wroce zbyt predko do pracy.
-
Nelly wrote:Ja Cię nie chcę martwić, ale myślę, że podwyżkę dostaniesz dopiero jak wrócisz do pracy, bo zasiłek macierzyński się liczy jak zwolnienie tj. procent zarobionych w jakimś okresie pieniędzy, a nie zakontraktowanych na przyszłość
edit: rewoppka a widzisz....a jedna. Szkoda, ale nie narzekamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 09:46
-
Nutella wrote:Mi też się marzy własna firemka po macierzyńskim.
Póki co szukam pomysłu na siebie:)
oj to jest moje marzenie, żeby być sama sobie szefem i robić coś dla rodziny a nie dla obcych.
My prawdopodobnie założymy fotografie, a ja do tego jakieś dodatki.paradise, pestka lubią tę wiadomość
-
pestka wrote:hmm..ale normalnie mam napisane, że wchodzi w życie od .1.04.2015. A urlop macierzyński to nie jest 80% z wysokości wynagrodzenia? mogę się mylić, tak myślałam
mnie się też wydaję, że dostaniesz dopiero jak wrócisz do pracy, bo macierzyński to 80% z dotychczasowego macierzyńskiego. Musiałabyś się w zusie dowiedzieć/
-
pestka wrote:hmm..ale normalnie mam napisane, że wchodzi w życie od .1.04.2015. A urlop macierzyński to nie jest 80% z wysokości wynagrodzenia? mogę się mylić, tak myślałam
pestka lubi tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Paradise a na czym stanęło to twoje zaświadczenie do becikowego? Wspominalas ze m rozmawiał z rzecznikiem praw pacjenta, co mu powiedzieli?
Babeczka powiedziała żeby jechać do tej przychodni gdzie odmówili nam wypisania zaświadczenia lub innej i spytać jeszcze raz. Jeśli się nie zgodzą tą mamy poprosić o pisemną odmowę lekarza i wysłać ten papier razem z zaświadczeniem do rzecznika praw pacjenta i oni nam to wypełnią w ciągu 24 godzin. Dzisiaj jadę do swojego ginekologaNelly, ataga4 lubią tę wiadomość
-
Nelly wrote:Jakbyś wróciła do pracy 1.04, tobyś dostała. Bo wzrosło Ci wynagrodzenie, czyli zapłata za pracę, a nie zasiłek macierzyński płatny z ubezpieczenia, na podstawie zapłaconych dotąd składek
Nelly lubi tę wiadomość