X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka ja pierdziu!!! Mała już sama siada? Ale masz super zdolniache w domu :)
    Myślę że Tomek minimum miesiąca potrzebuje by opanować tą sztukę :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Dobra to pytanie postawię inaczej, mamy karmiące mm, jak wasze dziecko w nocy samo nie przejdzie w kolejną fazę snu, obudziło się, jest najedzone, bo 90 min wcześniej wciągnęło cała butlę mleka, to co robicie? Nosicie? Zabawiacie? Zostawiacie i puszczacie szum? Jak często wam się to zdarza? Może są dziewczyny KP, które też mają inne sposoby i nie karmią w nocy? Piszcie, bo jestem bardzo ciekawa.

Co prawda moja ostatnio nie budzi się w nocy ale miałam kilka razy taką sytuację na początku. Lilka traktuje butelkę jak cycka więc wystarczy, że położę obok niej pieluchę tetrową i na nią butelkę z mlekiem tak, żeby ja nie musiała jej trzymać i czekam jak ponownie zaśnie i wtedy wyciągam powoli butelkę z jej buźki. Często nie wypije nawet 5 ml tylko powoli sobie ciumka z zamkniętymi oczami. Właśnie w ten sposób codziennie zasypia. Poza tym nie wie co to jest bujanie, lulanie i noszenie do snu bo nigdy nie stosowałam tych metod. Wystarczy jej butelka z mlekiem.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, superasne te zdjęcia, i te wdzianka są szalowe! Sama je wydziergalas? :-)

Edit: okej, juz doczytalam na fb :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 21:24

Sroka lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    My już niestety przesiedliśmy się do spacerówki.. niestety, bo jeszcze Mała ma tam mnóstwo miejsca i myślałam, że pojeździ do 5 miesiąca a tu nagle numer nam wywinęła, którego obawiałam się już od jakiegoś czasu - sama podciągnęła się za krawędź gondoli i usiadła zadowolona - możecie wyobrazić sobie miny mojego męża i moją, gdy tak sobie oglądaliśmy film a tu nagle dziecko z wózka się wychyla!!! Co najgorsze musimy ją powstrzymywać w tym siadaniu, bo rehabilitantka twierdzi, że absolutnie jest jeszcze za wcześnie.. A dziecko najchętniej by już chodziło ;D

O wow ale niespodzianka :) Moja też już próbuje i kombinuje ale jeszcze nie potrafi skumać, że będzie łatwiej jak złapie się czegoś rączkami.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Dobra to pytanie postawię inaczej, mamy karmiące mm, jak wasze dziecko w nocy samo nie przejdzie w kolejną fazę snu, obudziło się, jest najedzone, bo 90 min wcześniej wciągnęło cała butlę mleka, to co robicie? Nosicie? Zabawiacie? Zostawiacie i puszczacie szum? Jak często wam się to zdarza? Może są dziewczyny KP, które też mają inne sposoby i nie karmią w nocy? Piszcie, bo jestem bardzo ciekawa.

U mnie się tak nie zdarza. Jak jest najedzona, to śpi. My od początku uczyliśmy, że noc jest od spania, Światło zgaszone, ściszone głosy, tylko do karmienia lampka nocna. Nawet jak karmiłam piersią, to nie było takiej sytuacji, żebyśmy musieli zabawiać w nocy.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    A ja mam pytanie co do obiadków i deserków jakiej firmy dajecię bo widziałam że są też babydream tylko czy są one coś wart bo są sporo tańsze ?

Ja na razie kupuję tylko gerbera. Dostałam też kilka słoiczków z Hippa.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Nie wiem czy to normalne... ale ja bardzo lubię jak mi ssie pierś :) Poprawia mi to humor i wzbudza tumany miłości :)
    ja tez to kocham - czuje wowczas taka wiez miedzy mna a Nikusiem

rewoppka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki ile planujecie byc w domu z dzidziusiem? czy wracacie po roku do pracy? moze ktoras tylko na pol roku poszla na macierzynskie?

ja juz bym chcialam wrocic bo swira dostaje no ale mi sie nie oplaca finansowo wrocic i szkoda mi Nikusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 21:29

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    15minut sie wierci na spiocha i sie nie wybudzi?
    Ja czasem marzę żeby mały sie nie wybudzil, i czekam w swoim łóżku, ale niestety, jak zaczyna kweczec i ma otwarte oczy to nie ma przepros.

Widać, że jej się coś śni. Mruczy od czasu do czasu, ale oczy ma cały czas zamknięte. Udaje mi się to nieraz poobserwować, jak czytam jeszcze w łóżku właśnie ok 22 i naprawdę to wiercenie długo trwa.

Nelly lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Kochane jak wychodzicie z dzieciaczkami na spacer - z wyspanymi czy trochę je męczycie żeby spały na spacerze?

Ala ostatnio ie chce spać na spacerach:(

U mnie nie ma różnicy. Zazwyczaj zasypia w ciągu 15 minut nawet jak niedawno spała ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki ile planujecie byc w domu z dzidziusiem? czy wracacie po roku do pracy? moze ktoras tylko na pol roku poszla na macierzynskie?

ja juz bym chcialam wrocic bo swira dostaje no ale mi sie nie oplaca finansowo wrocic i szkoda mi Nikusia

Mi macierzyński kończy się 23 września, a potem muszę wybrać cały zeszłoroczny urlop i jeszcze parę dni z 2013, więc pewnie koło listopada wrócę. Z tym, że mam zamiar rekrutować się do innego projektu i pracować większość czasu z domu.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was! Nie było mnie dwa dni. Zaglądałam tylko na fb, zobaczyć nowe fotki. My w walentynki zamówiliśmy sobie zestaw sushi i winko ;) Poszliśmy spać dopiero o 2:00! Na szczęście mała pospała nam od 21:30 do 9:30 z przerwą na butle ok 7:00.

Pochwalę się, że Lila próbowała już jabłuszka, marchewki, dyni, brokuł i dyni z ziemniakami. Marchewka jak na razie najbardziej jej podchodzi. Dynie z ziemniakami też dzisiaj fajnie wcinała ale za to brokułami pluje na odległość :P Jak na razie na wszystko dobrze reaguje, nie ma wysypki i kupki też ładne - oby tak dalej!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Nie wiem czy to normalne... ale ja bardzo lubię jak mi ssie pierś :) Poprawia mi to humor i wzbudza tumany miłości :)

Pewnie, że normalne :) Mi czasami przykro, że nie karmię już piersią i bardzo Wam zazdroszczę.. ale najważniejsze, że mam zdrową córę.

sylwia1985, Anoolka, rewoppka, Sroka, pestka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy macie jeszcze duzo pokarmu w cycusiach? no ja nie narzekam i nie musze niczym narazie dokarmiac choc powooli zastanawiam sie nad wprowadzeniem czegos nowego bo biedaczek tak patrzy na nas jak jemy ze mi go szkoda

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie planuje jutro podać marchewke niestety trochę przez chorobę się przedłużyło ... A dzisiaj z bebilona pepti przeszliśmy na normalny bebilon i prawie po każdym karmieniu jest kupka nie wiem czy to normalne ...

Ewelka91
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Ja też właśnie planuje jutro podać marchewke niestety trochę przez chorobę się przedłużyło ... A dzisiaj z bebilona pepti przeszliśmy na normalny bebilon i prawie po każdym karmieniu jest kupka nie wiem czy to normalne ...

Czemu przeszliście na zwykły bebilon?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo on nie pił go spowodu skazy tylko dużych kolek i nasza pediatra kazała po 4 zmienić spowrotem na zwykły ...

Ewelka91
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze.. nasza też pije bo pije od początku. W przyszłym tygodniu obgadam temat z nowym lekarzem i może też zmienimy na zwykły skoro nie ma potrzeby żeby piła pepti.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    u mnie to samo. Uważam, że to kwestia dziecka. Nie każde dziecko będzie przesypiać noc. Niektóre lubią być przy mamie i bedą się budzić i tyle.
    Ależ ja nie twierdzę, że każde 4-miesięczne dziecko ma przesypiać noc! Jak jest głodne, to trzeba nakarmić i kropka. Moja też nie zawsze przesypia noce. Chodziło mi tylko o sytuacje opisywane tu co jakiś czas, że kiedy w nocy dziecko tylko kwęknie, nawet z zamkniętymi oczkami, to zaraz dostaje cyca, chwilę pociamka i śpi. A czasami ten cyc wcale nie jest potrzebny, trzeba odróżnić potrzebę zaspokojenia głodu czy przytulenia od nauki samodzielnego snu. I tylko to chciałam powiedzieć.
    rewoppka wrote:
    Ja też lubię karmić piersią, ale lubię też zażyć to minimum snu, żeby normalnie funkcjonować w dzień. Jak czytam narzekania o 7 pobudkach na cyca, przy czym 4 to tylko ciamkanie, to przypuszczam, że można coś tu usprawnić, żeby wszystkim żyło się lepiej ;-)

MOI, Kakabaka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a dostajecię na niego receptę ?mój pił go od 2 miesiąca bo musiała najpierw sprawdzić wszystkie opcję zanim dała nam na niego receptę a skoro nie ma żadnych problemów to chyba lepiej zmienić ...

Ewelka91
‹‹ 1267 1268 1269 1270 1271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ