X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też dziś maruda okropna i właśnie jak się złości to czy na leżaczku, czy na macie robi taki mostek, aż się boję, wasze też tak mają? U nas dopiero tak od paru dni.

Ataga4 mam nosidło ergonomiczne Tula, zamówiłam u producenta, ale z wkładką dla niemowlaka od 3,5-7 kg, a dziecko bez wkładki można nosić w nim jak potrafi trzymać głowę. Nosidło super, jedno z niewielu na rynku, gdzie dziecko naturalnie przyjmuje pozycję żabki, łatwe w obsłudze, fajnie wykonane, jak dla mnie super. Jedyny minus to cena ;) ale mnie na połowę zrzucili się znajomi z pracy a drugą zapłaciła moja babcia, a wkładkę zasponsorowałam sobie ja ;) Ataga nie będziesz żałowała i nie miej stracha, żeby trochę już ponosić serio, ja mojego syna nosiłam od 5 miesiąca w zwykłym nosidle i nie miał problemów z bioderkami, ale najważniejsze to umiar i stopniowe przyzwyczajanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:22

Sroka, ataga4 lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 - dzis 4 miechy, kiedy to zlecialo? :p

Sroka, rewoppka, Sisilla lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sama nie wiem :-) Jeszcze trochę a będę wracała do pracy ;-)

Sisilla lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:02

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki masakra - moj brat tak nawiwijal ze wszyscy placza mama. tato i wogole szkoda gadac - porazka w zyciu bym sie nie spodziewala po swoim bracie ze zrobi takie glupstwo- nie bede spala pewnie
    :( w czwartek wraca do Angli a konsekwencje jego czynu beda ponosic rodzice i to chyba do konca juz zycia- niby 28 lat ma a taki durny

myslalam ze takie rzeczy tylko sie dzieja w filmach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 22:38

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku Sylwia, zabrzmiało strasznie, co się stało?

• Sroka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coo takiego się stało? :c

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo hallo jak tam nocki?!
    Oo a jak u Was z pogodą? U nas -6 i pełne słońce (Piekary Śląskie)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale nas trzymasz w napięciu :P

pestka lubi tę wiadomość

• Nutella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocka spokojna tylko ten katar:/ wrrr.... W zabrzu aktualnie -3,5 i pięknie świeci słońce;)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc nawet ok 2 pobudki ale wieczorem tak płakał że nie mogłam go uspokoić ale myśle że to ze zmęczenia bo nie spał po południu prawie wogóle ... A Szczyrk również słoneczny z nie wielkim mrozem mam nadzieję że nie wieje i sobie dzisiaj pospacerujemy :-

Ewelka91
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    U nas noc nawet ok 2 pobudki ale wieczorem tak płakał że nie mogłam go uspokoić ale myśle że to ze zmęczenia bo nie spał po południu prawie wogóle ... A Szczyrk również słoneczny z nie wielkim mrozem mam nadzieję że nie wieje i sobie dzisiaj pospacerujemy :-

Uwielbiam Szczyrk;)

paradise lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

U nas nocka spokojna a za oknem słoneczko. Jesteśmy już po śniadanku i zaczynamy działać :)

Aha! Miałam Wam napisać. Byłam wczoraj u ginekologa. Dopiero po ukazaniu tekstu na stronie ministra zdrowia, że zaświadczenie może wypisać lekarz każdej specjalizacji na podstawie karty ciąży zgodził się podpisać. Po 4 miesiącach wygraliśmy! :) Mój dzisiaj złożył już wszystko w mopsie i czekamy na decyzję.

ataga4, Nelly, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    U mnie (Tczew) słońce od samego rana i -5 ale znowu wieje (wydaje mi się ze mniej niż wczoraj) . Dzisiaj chyba juz wyjde bo nie mam nawet jak na obiad iść coś kupić. A mam w planie grochowke :-D

Ja juz po gimnastyce- odkurzanie z Gabrysia w nosidle :-) Od jakiegos czasu polubiła w nim chodzić. Jestem zmachana :-)

Sylwia pisz co odwalił twój brat, może cos poradzimy w końcu co kilkadziesiąt głów to nie jedna ;-)

Jak uda mi się dziś wyjść to mam zamiar udać się do lumpa, może jakąś kurteczke wiosenna dla Gabrysi wyszukam albo body w innym kolorze niż biały bo mam prawie same białe i marchewka juz dwa załatwiła, nie pomogło nawet pranie w 90 st :-(

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Uwielbiam Szczyrk;)

Ja też! :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:

Jak uda mi się dziś wyjść to mam zamiar udać się do lumpa, może jakąś kurteczke wiosenna dla Gabrysi wyszukam albo body w innym kolorze niż biały bo mam prawie same białe i marchewka juz dwa załatwiła, nie pomogło nawet pranie w 90 st :-(

My mimo śliniaka mamy już załatwione 3 pary bodów przez tą marchewkę. Leżaczek na szczęście cudem się doprał.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    U nas nocka spokojna a za oknem słoneczko. Jesteśmy już po śniadanku i zaczynamy działać :)

Aha! Miałam Wam napisać. Byłam wczoraj u ginekologa. Dopiero po ukazaniu tekstu na stronie ministra zdrowia, że zaświadczenie może wypisać lekarz każdej specjalizacji na podstawie karty ciąży zgodził się podpisać. Po 4 miesiącach wygraliśmy! :) Mój dzisiaj złożył już wszystko w mopsie i czekamy na decyzję.

Super! Wreszcie, bo te święte krowy to by tylko siedziały i kasę brały!
    A właśnie, jakie jeszcze dokumenty oprócz zaświadczenia od ginekologa trzeba??

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dalsza część wkładania rąk do buzi, i zauważyłam, że ona nie tyle co je ssie jak gryzie i to w jednym miejscu. Może ją te dziąsła swędzą, chociaż ja nic nie widziałam, żadnego ząbka ani obrzęku. Ale kupie jej dziś żel i posmaruje.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocka ok o dziwo wstawala tylko 2 razy a nie 4 :-) w Puławach za oknem piekne slonce ale wieje i -5 stopni wiec zimno

Paradise super ze sie udalo z tym zaswiadczeniem :-)

Sylwia wstawaj i nie trzymaj nas w napieciu co ten Twoj brat nawywijal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:51

paradise lubi tę wiadomość

preg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie jest zły ale jak bym była tutaj raz na jakiś czas pewnie lubiła bym go bardziej niekiedy mi się marzy jakieś większe miasto bo tutaj to prawie wszyscy się znają i można się sporo nowych rzeczy o sobie dowiedzieć ;-)

Ewelka91
‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ