X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zasypia o różnych porach ale naj częściej koło 21 ale bywa też tak że zaśnie o 17 i śpi 3 godziny to wtedy jeszcze później

Ewelka91
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do końca 2 miesiąca Tomek zasypiał dopiero między 23 a 24, teraz totalnie mu się przewróciło i chodzi spać ok 20. Zazwyczaj jak oglądam na wspólnej to mi zasypia na rękach albo w leżaczku :D

Sroka, KasiaMJ, Sisilla lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Dziewczyny o której kładziecie spać swoje pociechy?

20.30 lezy juz w łóżeczku i przewaznie 21 juz spi albo zasypia

preg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    My ok. 21 mamy ostatnie karmienie, przy którym zwykle Mała zasypia (21:30-22) i coraz częściej śpi bez pobudki do 5-6 rano

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Ok 21-21:30

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podczas Na Wspólnej i MjakMilosc mamy ostatnie karmienie ;-) :-P

rewoppka, KasiaMJ lubią tę wiadomość

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszliśmy 10km w 2 godziny, w tym byliśmy w textil markecie tu nic, w Lidlu tu obiad, w pepco tu 2 pajace i bluza, w komisie tu najdroższy pajac:-) teraz siedzimy na ławeczce tzn ja siedzę i produkuje witaminke D :-D

Sisilla lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza zasypia max 20, 20:30 ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja bym chciała żeby Junior wstał dopiero o 5 ehh marzenie :) mój wstaje o 23, 1-2, 3-4. 5-6 i o 7-8 pobudka. W sumie trzy lub cztery razy, a jest na butli to powinien trochę mniej się budzić.
    A wiecie może kiedy można odzwyczajać od karmienia w nocy?

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    ale ja bym chciała żeby Junior wstał dopiero o 5 ehh marzenie :) mój wstaje o 23, 1-2, 3-4. 5-6 i o 7-8 pobudka. W sumie trzy lub cztery razy, a jest na butli to powinien trochę mniej się budzić.
    A wiecie może kiedy można odzwyczajać od karmienia w nocy?
    A biegniesz do niego z butlą od razu jak tylko się zacznie w nocy wiercić, czy czekasz chwilę, żeby się upewnić, że naprawdę obudził się na jedzenie i sam bez butli nie zaśnie? I czy przed snem karnisz go częściej, żeby sobie zrobił "zapasy"?

km5svcqg6fuae1xg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Przeszliśmy 10km w 2 godziny, w tym byliśmy w textil markecie tu nic, w Lidlu tu obiad, w pepco tu 2 pajace i bluza, w komisie tu najdroższy pajac:-) teraz siedzimy na ławeczce tzn ja siedzę i produkuje witaminke D :-D
    Wow :) Antos tak dlugo wytrzymuje na spacerze? U mnie po godzinie Tomek sie budzi troche jeszcze polezy ale zazwyczaj juz sie glodny robi i sie wierci. Na zakupach mam ten problem ze jak Tomek uslyszy jak inne dziecko placze to sam tez zaczyna plakac, nie wiem czemu tak ma? Moze sie boi wysokich dzwiekow?

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:03

Sisilla, pestka, rewoppka lubią tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja usypia różnie, wczoraj z powodu entego remontu przeprowadzanego przez popierdzielonych sąsiadów do 22, usnęła o 23 grrr! Ale zazwyczaj udaje nam się ją uśpić do 21:30, niestety spanie ma słabe, śpi do 6-7 masakra, szczególnie w weekend, kiedy człowiek ma ochotę się wyspać ;)

Ja właśnie dlatego kupiłam nosidło ergonomiczne tula, żeby nie miała problemów z bioderkami, inne faktycznie to wisiadła, nogi dyndają i bioderka nie są w pełni zabezpieczone. Dobrą alternatywą są chusty, z ta różnicą, że nosidło np. moje łatwiej się montuje z dzieckiem, ale myślę, że zachustowane mamy mają już taką wprawę, że nie ma problemu, a dzieci też już są przyzwyczajone.

Kakabaka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam teraz pytanie dziewczynki dotyczące łóżeczek waszych pociech. Co macie w środku, chodzi mi o to kołderkę czy kocyk, ochraniacz na szczebelki, poduszka tak czy nie,

Drugie pytanie czy wasze dzieci w ciągu dnia usypiają w ten sam sposób, co na noc? Chodzi mi o sposób, bo na noc wiele z was pisze, że dziecko usypia np samo w łóżeczku przy szumie lub karuzeli? A jak to jest w dzień, kiedy nie idziecie na spacer?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    To ja mam teraz pytanie dziewczynki dotyczące łóżeczek waszych pociech. Co macie w środku, chodzi mi o to kołderkę czy kocyk, ochraniacz na szczebelki, poduszka tak czy nie,

Drugie pytanie czy wasze dzieci w ciągu dnia usypiają w ten sam sposób, co na noc? Chodzi mi o sposób, bo na noc wiele z was pisze, że dziecko usypia np samo w łóżeczku przy szumie lub karuzeli? A jak to jest w dzień, kiedy nie idziecie na spacer?

my mamy kolderke i poduszeczke, ochraniacz na szczebelki tez mamy.

Na noc odkladam do lozeczka i sama zasypia a w dzien tylko w wozku woze ja i usypia czasem dluzej jej schodzi zasypianie a czasem krocej zalezy jak jest zmeczona

preg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia chodzi spać zwykle między 19 a 20. Chociaż dzisiaj pewnie pójdzie później, bo drzemka nr 3 się przedłużyła ;)

My w łóżeczku mamy niewiele. W nocy Małgoś śpi w śpiworku, a w dzień pod kocykiem. Poduszki nie używamy w ogóle. Ochraniacz mamy założony "w nogach", bo Mała lubi sobie patrzeć dookoła i nie chcemy jej ograniczać widoku :)

U nas zasypianie na noc i w dzień wygląda podobnie, tzn sama w łóżeczku. W dzień zasypia przy karuzeli, a na noc już bez niej :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W łóżeczku mamy ochraniacz na około głowy i kołderkę, poduszki nie używamy.
    W dzień i na noc usypiamy podobnie, to znaczy na rękach po jedzeniu, jak jest bardzo zmęczony to marudzi ale nie zaśnie sam, wystarczy go przytulić do cysia nawet przez bluzkę i zasypia w sekundę :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dZien zasypia w wozku albo na cycu. W nocy cyc :-)

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś pisalyscie o nocnych pobudkach ze lepiej dać chwile aż dziecko zaśnie bez jedzenia, to poszłam za radą i po chwili marudzenia Antek zaczął dyskutować, Prukac buziaki i nie dał się uśpić wcale a jeść tez nie chciał. Wiec juz nie wiem co mam robić.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie nadrobię was ale napisze tylko że u nas tak jak od dawna że mała zasypia o ok 18 i jedzonko dajemy jej na spaniu ok 1 w nocy, ogólnie spi do ok 6 ale jeszcze trochę pobawi się sama w łóżku.

co do jedzonka to do każdego mleczka dodaje trochę kleiku kukurydzianego albo ryżowego, kaszke ryżową malinową je łyżeczką bo robie gęstą , soki pije sobie owocowe, jadła już oprócz warzyw rybe, i królika. nic się nie działo.
    glutenu jeszcze nie podawałam.

paulina.b.1991, ataga4, Sisilla, Kasiula09, rewoppka, ao12., pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ