X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jadł: marchewkę i dynię ;)
    Dziś dostał kaszkę mleczno-owocową z Babydream (jabłko, marakuja, banan, mandarynka).
    Niestety ale po kleiku ryżowym dostał wysypkę :(
    Jeszcze czekają na Niego dziwne słoiczki inne ale same warzywka i dynia z indykiem (ale tego wole narazie wolę nie próbować).

Jakoś woli zjeść butle mleczka niż warzywka a szkoda :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ochraniacz wokół głowy, płaską podusie i od niedawna kolderke, bo do tej pory spał pod kocem i bardzo sie skopywal, koldra jest wieksza i ciezsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:03

Sisilla, paulina.b.1991, Kasiula09, rewoppka, ao12., pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    A biegniesz do niego z butlą od razu jak tylko się zacznie w nocy wiercić, czy czekasz chwilę, żeby się upewnić, że naprawdę obudził się na jedzenie i sam bez butli nie zaśnie? I czy przed snem karnisz go częściej, żeby sobie zrobił "zapasy"?
    Staram się teraz najpierw dać smoka i pogłaskać po główce, ale to mało skuteczne :)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Mój jadł: marchewkę i dynię ;)
    Dziś dostał kaszkę mleczno-owocową z Babydream (jabłko, marakuja, banan, mandarynka).
    Niestety ale po kleiku ryżowym dostał wysypkę :(
    Jeszcze czekają na Niego dziwne słoiczki inne ale same warzywka i dynia z indykiem (ale tego wole narazie wolę nie próbować).

Jakoś woli zjeść butle mleczka niż warzywka a szkoda :(
    Próbowałam dać dzisiaj ziemniaczek do marchewki, ale tak mu nie smakowało, że zaczął płakać i tyle. Jutro wracamy do samej marchewki.

ukdywn15f5oepb6t.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Próbowałam dać dzisiaj ziemniaczek do marchewki, ale tak mu nie smakowało, że zaczął płakać i tyle. Jutro wracamy do samej marchewki.

Muszę spróbować tej marchewki z ziemniakiem bo od marchewki woli dynie mój skubaniec.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie jaki smoczek do kleiku używacię 3 będzie dobra bo przez 2 nie leci ?

Ewelka91
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ochraniacz wokół łóżeczka taki przy głowie, poduszki nie używamy, kołderka leży w łóżeczku ale i tak przykrywam małego kocykiem.
    A usypianie to miszmasz.. raz na rękach, raz w łóżeczku, raz w bujaczku (tu najlepiej wychodzi;)), raz przy cycusiu.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest ochraniacz na wysokości głowy. Ale w nocy czasem tak się wierci że ładuje głową na ochraniaczu a nóżki pon drugiej stronie w szczebelki. Pokażcie na fb swoje posciele bo jestem ciekawa :)

A ochraniacz na główkę jaki macie?
    My mamy taką cieńką poduszkę i do tego kołderkę

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek też od kilku dni dźwiga się do siadania, a ma dopiero 3,5 miesiąca:-) To raczej za wcześnie, więc tylko czasem podajemy mu ręce żeby siadl. Boję się o kręgosłup, bo i tak ciągnie go w lewo. Wiem że jest jeszcze malutki i wszystko się prawdopodobnie wyprostuje jak zacznie się więcej ruszać np raczkowac czy poprostu stać, tak było z moją siostrzenica. Kiedy musiała zacząć utrzymywać równowagę, przestała preferować jedną stronę. Myślę, że u Antka będzie tak samo, bo potrafi wszystko robić w obie strony, tylko woli w lewo:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz moge wam napisac o co chodzi z moim jedynym bratem bo moj maz na basenie a Nikus spi wiec chwile wytchnienia

Moj brat ma narzeczona z ktora jest juz pomad 10 lat- poznali sie jeszcze w podstawowce- 3 lata temu zareczyli sie i wyjechali razem do Angli ( jest tam brat Baski z rodzina i zalatwil im prace) wynajeli sobie mieszkanko i razem sobie wili gniazdko -kupowali rozne rzeczy wspolnie i zawsze przyjezdzali razem do Polski- moja rodzina czyli mama tata i ja traktowalismy Baske jakby byla juz nasza- ona mega zakochana w moim bracie tak ze swiata poza nim nie widzi bo jest jej pierwszym z ktorym sie tego tamtego i wogole. Bylismy ostatnio i strasznie zakochala sie w Nikusiu i dostal od niej sliczny komplet.Baska ma duzo rodzenstwa oczywiscie wszyscy sa juz mezaci , zonaci tylko ona zostala bo jesr najmlodasz( ma 24lata) i moj brat z wszystkimi byl zzyty na maxa. 14 lutego czyli w walentynki byl u Baski i wszyscy swietowali - poszedl od niej kolo 1 i wyobrazcie sobie ze w tym samym domu na parterze mieszka Baski bratowa (31lat) dziewczyna z 2 dzieci . Jej maz a mojego brata dobry kumpel siedzi w austri ale co 2 tygodnie przyjezdza na weekend do zony i dzieci bo ma tam dobra fuche i prawie juz im dom postawil. Okazalo sie ze ta dziewucha wpuscila mojego brata przez okno do siebie i zaczeli sie tego tamtego. Baska czyli narzeczona mojego brata cos ja tknelo zeby zejsc w nocy na dol i wiecie co zobaczyla: jak moj brat dupczy jej bratowa !!!! wytargala bratowa za wlosy ze takie swinstowo jej zrobila pod jednym dachem a mojemu bratrowi kazala wypierd.... co sie potem okazalo ze to trwalo juz rok ze za kazdym razem jak moj brat od niej szedl niby do domu to zawsze szedl na dol dupczyc tamta. Baska zadzwonila szybko do moich rodzicow i swojego brata i opowiedziala co zastala .. Łukasz wkurzony bo przeciez pili wszyscy jak moj brat i Baska przylecieli a tu takie cos !!!!! Baska teraz jest na depresantach a moj brat mowi ze kocha tamta z 2 dzieci i ze i tak beda razem ale napewno Lukasz bedzie chcial jej dzieci odebrac bo napewno sie z nia rozwiedzie zwlaszcza ze to nie pierwszy raz- rodzice w szoku - mama ryczy non stop bo Baska byla u niej i opowiedziala wszystko placzac . Wracaja do Angli w pt ona osobno on osobno i nie wiem jak dalej to bedzie skoro wszystko wspolne !!!! szok a najbardziej szkoda mi tej Basi bo naprawde fajna dziewczyna - mila, ladna. Plakac mi sie chcialo jak powiedziala ze strasznie by chciala po raz ostatni zobaczyc Nikusia !!!! no szok spac nie moglam tej nocy- jutro brat przyjedzie sie pozegnac to sie wiecej dowiem i nakopie mu do dupy....

Lukasz dzisiaj byl i chcial wpier... mojemu bratu ale skonczylo sie na
    rozmowie

to tak w skrocie

myslalam ze takie rzeczy dzieja sie tylko w M jak milosc a tu prosze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 22:07

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny mowie wam nic mi sie nie chce- maz mnie wkurwia , brat jeszcze bardziej wkurzyl - dziecko non stop ryczy , tesciowka wkurwia ma maxa komentuje wszystko a nic nie pomaga !!!! no masakra jakas

z pozytywow udalo mi sie kupic 2 pudla dady ale jezdzilismy po wszystkicjh biedrach ale w jednej sie udalo i kupilam obiadek z bobovity w sloiczku smak marchewka i pewnie niedlugo zobacze czy mu podejdzie - termin waznosci do 22 marca wiec czasu jeszcze troszke mam ale boje sie ze bede miala przez to mniej mleka jak juz zaczne mu dawac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 22:11

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia historia jak z serialu! Kurcze dureń z tego Twojego brata, najgorzej że to tak na prawdę nie dotknie tylko twojego brata i jego dziewczyny ale dwie rodziny. Współczuje! Zostań w dobrych kontaktach z Basią, nic innego nie pozostało..

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, Sylwia to naprawdę wywinął numer ten Twój brat...

Sroka, przepraszam że dopiero teraz odpowiadam - tak, te chusteczki bliss to te w beżowym opakowaniu. A na promocji w tesco jest sporo innych rzeczy, ale głównie pieluszki i chusteczki.

U nas się popsuło spanie w nocy... A dzisiaj to już była w ogóle masakra - pobudki co 1,5-2 h. Co prawda tylko je i śpi dalej, ale mimo wszystko to wykańczające jest. Oczywiście wiem czym to jest spowodowane - po prostu Witu ostatnio sporo śpi w dzień. Jakby to podliczyć razem to wychodzi 4-5 godzin nawet. No ale nie mam pojęcia co z tym robić. Po prostu w dzień się intensywnie bawi i w pewnym momencie (po 1-2h) zaczyna jęczeć i denerwować się. Daję wtedy smoczek i pieluszkę do przytulenia i zasypia. A jak próbuję go nie kłaść spać to tylko coraz gorzej się robi i nie ma to sensu... Jakieś pomysły?...

Sroka lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jesu faceci...brak słów.

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a te dady co kupiłaś to premium czy te zwykłe?

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    O rany, Sylwia to naprawdę wywinął numer ten Twój brat...

Sroka, przepraszam że dopiero teraz odpowiadam - tak, te chusteczki bliss to te w beżowym opakowaniu. A na promocji w tesco jest sporo innych rzeczy, ale głównie pieluszki i chusteczki.

U nas się popsuło spanie w nocy... A dzisiaj to już była w ogóle masakra - pobudki co 1,5-2 h. Co prawda tylko je i śpi dalej, ale mimo wszystko to wykańczające jest. Oczywiście wiem czym to jest spowodowane - po prostu Witu ostatnio sporo śpi w dzień. Jakby to podliczyć razem to wychodzi 4-5 godzin nawet. No ale nie mam pojęcia co z tym robić. Po prostu w dzień się intensywnie bawi i w pewnym momencie (po 1-2h) zaczyna jęczeć i denerwować się. Daję wtedy smoczek i pieluszkę do przytulenia i zasypia. A jak próbuję go nie kłaść spać to tylko coraz gorzej się robi i nie ma to sensu... Jakieś pomysły?...
    Poczwarka w tym wieku 4-5 godzin spania w dzień jest w sam raz. Takie dziecko powinno mieć 3 drzemki po 1-1,5.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Sylwia a te dady co kupiłaś to premium czy te zwykłe?
    zwykle

rewoppka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciup historia jak z cyklu "dlaczego ja!?"
    Współczuję tej dziewczynie a Twój brat to powinien po ryju dostać porządnie. Jak tak idzie. W Anglii żyje z jedną a przyjedzie tu i bzyla drugą w tym samym donu!

Dzięki za odpowiedź. Może się wybiorę do teto tesco. Jak na razie zamówiłam na allegro ten siniak silikonowy łyżeczkę i parę innych dupsów dla Agatki

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Poczwarka w tym wieku 4-5 godzin spania w dzień jest w sam raz. Takie dziecko powinno mieć 3 drzemki po 1-1,5.
    Powiedz to mojej Agacie. ona ma 3 do 4 drzenek po max 40min.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

Serio? Do tej pory Witek mnie nie rozpieszczał snem w dzień (było to max 2 godziny), ale za to świetnie spał w nocy. Ale jak się skończyły kolki i wycie w dzień to się też skończyło spanie w nocy po 7 godzin bez przerwy ;)
    No ale skoro taki sen w dzień jest normalny to co się stało z nocą... :(

h84f3e5e8fuu3igl.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ