X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie u ja z Tomkiem! Mlody buszuje juz od rana :) dzisiaj mielismy duzooooo pobudek nocnych ale wczoraj bez problemow mi zasnal wiec super :)
    U nas piekne slonce i -3 st!

Sylwia chyba wszystkie jestesmy zaciekawione!

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piękne słoneczko i tylko delikatny wiaterek, więc około 12 spacerek obowiązkowo! :)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa napiszę wam jak się potoczyła sprawa z tym niechcianym skoczkiem, którego kupili teście. Mąż pisał z tatą na Skype (teście mieszkają za granicą) i ten zapytał jak się nam podoba zabawka. Mąż spojrzał na mnie porozumiewawczo (trochę się dygaliśmy) i napisał, że fajna, ale boimy się o bioderka i kręgosłup Julci, że to niezdrowe, szybko z tego wyrośnie itd. Teście odpisali oczywiście, że gdyby było niezdrowe, to by nie było dopuszczone do użytku (co na naiwni ludzie!), no ale ok. No i mają oddać skoczek. Zasugerowaliśmy, żeby zamiast niego kupili jakiś stoliczek edukacyjny, bo taki dłużej posłuży dziecku. Niby wszystko bez problemu, ale przy następnej rozmowie niby w żartach powiedzieli, że już nic nie kupią! Mój mąż na to "no to nie" i tyle. Pewnie to były żarty, ale myslę, że trochę im się przykro zrobiło. Ciekawe tylko, czy teść wie, że ja już wcześniej rozmawiałam z teściową i powiedziałam swoje zdanie, a ona mimo wszystko kupiła. Na szczęście mój mąż jest taki, że niezaleznie od tego, czy by chodziło o jego rodziców, czy jego, jak coś się jemu nie spodoba dla dziecka, to nie zamierza się z tym kryć. W końcu to my jesteśmy rodzicami i my decydujemy czym bawi się nasze dziecko :)

rewoppka, Bella_Ona, Anoolka, Agrafka, paradise, Nelly, ataga4, Sisilla, ao12., pestka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piękna pogoda.
    Filip w nocy obudził się tylko dwa razy :) Za to od rana taka maruda że szkoda gadać, pewnie po szczepieniu jest taki. Za to gorączki nie było żadnej.

Moi prędzej czy później tesciom przejdzie foszek ;)

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja juz po gimnastyce- odkurzanie z Gabrysia w nosidle :-) Od jakiegos czasu polubiła w nim chodzić. Jestem zmachana :-)

A jakie masz nosidło? My mamy BB, niby od 0+, ale jeszcze nie wkładałam tam małej... chociaż teraz myślę, że skoro już sama siada..

My też ze Śląska więc i u nas piękne słońce! Zaraz uciekamy na parę godz pospacerować :)

Miłego dnia wszystkim! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 10:19

• paradise Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Super! Wreszcie, bo te święte krowy to by tylko siedziały i kasę brały!
    A właśnie, jakie jeszcze dokumenty oprócz zaświadczenia od ginekologa trzeba??

My potrzebowaliśmy zaświadczenie o dochodach, zaświadczenie z zusu o składkach i oryginał umowy o pracę - wszystko z 2012 roku ;) no i zaświadczenie od lekarza ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    My potrzebowaliśmy zaświadczenie o dochodach, zaświadczenie z zusu o składkach i oryginał umowy o pracę - wszystko z 2012 roku ;) no i zaświadczenie od lekarza ;)

Będę się musiała w marcu za to zabrać, a umowa o pracę tylko od matki czy od ojca też?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba od matki też. Ja nie pracowałam w 2012 roku więc zaniosłam tylko zaświadczenie, że nie odprowadzałam żadnych składek i nie miałam żadnych dochodów.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:

Czemu z 2012 roku skoro dziecko urodziło sie w 2014?

• paradise Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Czemu z 2012 roku skoro dziecko urodziło sie w 2014?

Bo jeśli złożyło się wniosek do 31 października 2014 roku to brane były pod uwagę dochody za rok 2012.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Bo jeśli złożyło się wniosek do 31 października 2014 roku to brane były pod uwagę dochody za rok 2012.

A jak złożę teraz w 2015 to za 2013r dochody?

• Smutas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj piękne słońce ale wieje że sama nie wiem czy wychodzić na dwór.
    A ja dzisiaj ide z kolezankami do kina a maluszek zostaje z tatą więc dzisiaj akcja ściąganie mleka :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    tak za 2013r.

ataga4 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Tak

ataga4 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    u nas nocka ok o dziwo wstawala tylko 2 razy a nie 4 :-) w Puławach za oknem piekne slonce ale wieje i -5 stopni wiec zimno

Paradise super ze sie udalo z tym zaswiadczeniem :-)

Sylwia wstawaj i nie trzymaj nas w napieciu co ten Twoj brat nawywijal

Jesteś z Puław? Ja też tylko od studiów mieszkamy w Lublinie, ale jeździmy do rodziców często. Mieszkałam na Włostowicach koło szkoły 4:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane uważajcie na nosidełka "wisiadła" one mogą wyrządzić straszne szkody bioderkom:(
    Kupujcie tylko nosidełka ergonomiczne w których dzidziuś ma nóżki w pozycji żabki. BB to typowe wisiadło. Kiedyś miałam i dostałam straszny OPR za noszenie dziecka w czymś takim.

poczwarkah, Sisilla lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Jesteś z Puław? Ja też tylko od studiów mieszkamy w Lublinie, ale jeździmy do rodziców często. Mieszkałam na Włostowicach koło szkoły 4:-)

dokladnie okolice Końskowoli a na Włostowicach mamy parafie :-) ja w Lublinie tez studiowalam 5 lat ale zaocznie. Miło ze ktoś w końcu z moich okolic pochodzi :-)

age.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Kochane uważajcie na nosidełka "wisiadła" one mogą wyrządzić straszne szkody bioderkom:(
    Kupujcie tylko nosidełka ergonomiczne w których dzidziuś ma nóżki w pozycji żabki. BB to typowe wisiadło. Kiedyś miałam i dostałam straszny OPR za noszenie dziecka w czymś takim.

My mamy ergonomiczne. Zależy który rodzaj, bo te od 0+ mają specjalne zapiecie i dziecko siedzi wyżej, jest skulone i ma nóżki "na żabkę".

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o której kładziecie spać swoje pociechy?

ukdywn15f5oepb6t.png
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ