X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie u ja z Tomkiem! Mlody buszuje juz od rana :) dzisiaj mielismy duzooooo pobudek nocnych ale wczoraj bez problemow mi zasnal wiec super :)
    U nas piekne slonce i -3 st!

Sylwia chyba wszystkie jestesmy zaciekawione!

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piękne słoneczko i tylko delikatny wiaterek, więc około 12 spacerek obowiązkowo! :)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa napiszę wam jak się potoczyła sprawa z tym niechcianym skoczkiem, którego kupili teście. Mąż pisał z tatą na Skype (teście mieszkają za granicą) i ten zapytał jak się nam podoba zabawka. Mąż spojrzał na mnie porozumiewawczo (trochę się dygaliśmy) i napisał, że fajna, ale boimy się o bioderka i kręgosłup Julci, że to niezdrowe, szybko z tego wyrośnie itd. Teście odpisali oczywiście, że gdyby było niezdrowe, to by nie było dopuszczone do użytku (co na naiwni ludzie!), no ale ok. No i mają oddać skoczek. Zasugerowaliśmy, żeby zamiast niego kupili jakiś stoliczek edukacyjny, bo taki dłużej posłuży dziecku. Niby wszystko bez problemu, ale przy następnej rozmowie niby w żartach powiedzieli, że już nic nie kupią! Mój mąż na to "no to nie" i tyle. Pewnie to były żarty, ale myslę, że trochę im się przykro zrobiło. Ciekawe tylko, czy teść wie, że ja już wcześniej rozmawiałam z teściową i powiedziałam swoje zdanie, a ona mimo wszystko kupiła. Na szczęście mój mąż jest taki, że niezaleznie od tego, czy by chodziło o jego rodziców, czy jego, jak coś się jemu nie spodoba dla dziecka, to nie zamierza się z tym kryć. W końcu to my jesteśmy rodzicami i my decydujemy czym bawi się nasze dziecko :)

rewoppka, Bella_Ona, Anoolka, Agrafka, paradise, Nelly, ataga4, Sisilla, ao12., pestka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piękna pogoda.
    Filip w nocy obudził się tylko dwa razy :) Za to od rana taka maruda że szkoda gadać, pewnie po szczepieniu jest taki. Za to gorączki nie było żadnej.

Moi prędzej czy później tesciom przejdzie foszek ;)

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja juz po gimnastyce- odkurzanie z Gabrysia w nosidle :-) Od jakiegos czasu polubiła w nim chodzić. Jestem zmachana :-)

A jakie masz nosidło? My mamy BB, niby od 0+, ale jeszcze nie wkładałam tam małej... chociaż teraz myślę, że skoro już sama siada..

My też ze Śląska więc i u nas piękne słońce! Zaraz uciekamy na parę godz pospacerować :)

Miłego dnia wszystkim! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 10:19

• paradise Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Super! Wreszcie, bo te święte krowy to by tylko siedziały i kasę brały!
    A właśnie, jakie jeszcze dokumenty oprócz zaświadczenia od ginekologa trzeba??

My potrzebowaliśmy zaświadczenie o dochodach, zaświadczenie z zusu o składkach i oryginał umowy o pracę - wszystko z 2012 roku ;) no i zaświadczenie od lekarza ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    My potrzebowaliśmy zaświadczenie o dochodach, zaświadczenie z zusu o składkach i oryginał umowy o pracę - wszystko z 2012 roku ;) no i zaświadczenie od lekarza ;)

Będę się musiała w marcu za to zabrać, a umowa o pracę tylko od matki czy od ojca też?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba od matki też. Ja nie pracowałam w 2012 roku więc zaniosłam tylko zaświadczenie, że nie odprowadzałam żadnych składek i nie miałam żadnych dochodów.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:

Czemu z 2012 roku skoro dziecko urodziło sie w 2014?

• paradise Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Czemu z 2012 roku skoro dziecko urodziło sie w 2014?

Bo jeśli złożyło się wniosek do 31 października 2014 roku to brane były pod uwagę dochody za rok 2012.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Bo jeśli złożyło się wniosek do 31 października 2014 roku to brane były pod uwagę dochody za rok 2012.

A jak złożę teraz w 2015 to za 2013r dochody?

• Smutas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj piękne słońce ale wieje że sama nie wiem czy wychodzić na dwór.
    A ja dzisiaj ide z kolezankami do kina a maluszek zostaje z tatą więc dzisiaj akcja ściąganie mleka :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    tak za 2013r.

ataga4 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Tak

ataga4 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    u nas nocka ok o dziwo wstawala tylko 2 razy a nie 4 :-) w Puławach za oknem piekne slonce ale wieje i -5 stopni wiec zimno

Paradise super ze sie udalo z tym zaswiadczeniem :-)

Sylwia wstawaj i nie trzymaj nas w napieciu co ten Twoj brat nawywijal

Jesteś z Puław? Ja też tylko od studiów mieszkamy w Lublinie, ale jeździmy do rodziców często. Mieszkałam na Włostowicach koło szkoły 4:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane uważajcie na nosidełka "wisiadła" one mogą wyrządzić straszne szkody bioderkom:(
    Kupujcie tylko nosidełka ergonomiczne w których dzidziuś ma nóżki w pozycji żabki. BB to typowe wisiadło. Kiedyś miałam i dostałam straszny OPR za noszenie dziecka w czymś takim.

poczwarkah, Sisilla lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Jesteś z Puław? Ja też tylko od studiów mieszkamy w Lublinie, ale jeździmy do rodziców często. Mieszkałam na Włostowicach koło szkoły 4:-)

dokladnie okolice Końskowoli a na Włostowicach mamy parafie :-) ja w Lublinie tez studiowalam 5 lat ale zaocznie. Miło ze ktoś w końcu z moich okolic pochodzi :-)

age.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Kochane uważajcie na nosidełka "wisiadła" one mogą wyrządzić straszne szkody bioderkom:(
    Kupujcie tylko nosidełka ergonomiczne w których dzidziuś ma nóżki w pozycji żabki. BB to typowe wisiadło. Kiedyś miałam i dostałam straszny OPR za noszenie dziecka w czymś takim.

My mamy ergonomiczne. Zależy który rodzaj, bo te od 0+ mają specjalne zapiecie i dziecko siedzi wyżej, jest skulone i ma nóżki "na żabkę".

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o której kładziecie spać swoje pociechy?

ukdywn15f5oepb6t.png
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ