Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaa napiszę wam jak się potoczyła sprawa z tym niechcianym skoczkiem, którego kupili teście. Mąż pisał z tatą na Skype (teście mieszkają za granicą) i ten zapytał jak się nam podoba zabawka. Mąż spojrzał na mnie porozumiewawczo (trochę się dygaliśmy) i napisał, że fajna, ale boimy się o bioderka i kręgosłup Julci, że to niezdrowe, szybko z tego wyrośnie itd. Teście odpisali oczywiście, że gdyby było niezdrowe, to by nie było dopuszczone do użytku (co na naiwni ludzie!), no ale ok. No i mają oddać skoczek. Zasugerowaliśmy, żeby zamiast niego kupili jakiś stoliczek edukacyjny, bo taki dłużej posłuży dziecku. Niby wszystko bez problemu, ale przy następnej rozmowie niby w żartach powiedzieli, że już nic nie kupią! Mój mąż na to "no to nie" i tyle. Pewnie to były żarty, ale myslę, że trochę im się przykro zrobiło. Ciekawe tylko, czy teść wie, że ja już wcześniej rozmawiałam z teściową i powiedziałam swoje zdanie, a ona mimo wszystko kupiła. Na szczęście mój mąż jest taki, że niezaleznie od tego, czy by chodziło o jego rodziców, czy jego, jak coś się jemu nie spodoba dla dziecka, to nie zamierza się z tym kryć. W końcu to my jesteśmy rodzicami i my decydujemy czym bawi się nasze dziecko
rewoppka, Bella_Ona, Anoolka, Agrafka, paradise, Nelly, ataga4, Sisilla, ao12., pestka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mama86 wrote:Ja juz po gimnastyce- odkurzanie z Gabrysia w nosidle
Od jakiegos czasu polubiła w nim chodzić. Jestem zmachana
A jakie masz nosidło? My mamy BB, niby od 0+, ale jeszcze nie wkładałam tam małej... chociaż teraz myślę, że skoro już sama siada..
My też ze Śląska więc i u nas piękne słońce! Zaraz uciekamy na parę godz pospacerować
Miłego dnia wszystkim!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 10:19
-
Sroka wrote:Super! Wreszcie, bo te święte krowy to by tylko siedziały i kasę brały!
A właśnie, jakie jeszcze dokumenty oprócz zaświadczenia od ginekologa trzeba??
My potrzebowaliśmy zaświadczenie o dochodach, zaświadczenie z zusu o składkach i oryginał umowy o pracę - wszystko z 2012 rokuno i zaświadczenie od lekarza
-
paradise wrote:My potrzebowaliśmy zaświadczenie o dochodach, zaświadczenie z zusu o składkach i oryginał umowy o pracę - wszystko z 2012 roku
no i zaświadczenie od lekarza
Będę się musiała w marcu za to zabrać, a umowa o pracę tylko od matki czy od ojca też? -
Kasiula09 wrote:u nas nocka ok o dziwo wstawala tylko 2 razy a nie 4
w Puławach za oknem piekne slonce ale wieje i -5 stopni wiec zimno
Paradise super ze sie udalo z tym zaswiadczeniem
Sylwia wstawaj i nie trzymaj nas w napieciu co ten Twoj brat nawywijal
Jesteś z Puław? Ja też tylko od studiów mieszkamy w Lublinie, ale jeździmy do rodziców często. Mieszkałam na Włostowicach koło szkoły 4:-)[/url]
[/url]
-
Kochane uważajcie na nosidełka "wisiadła" one mogą wyrządzić straszne szkody bioderkom:(
Kupujcie tylko nosidełka ergonomiczne w których dzidziuś ma nóżki w pozycji żabki. BB to typowe wisiadło. Kiedyś miałam i dostałam straszny OPR za noszenie dziecka w czymś takim.poczwarkah, Sisilla lubią tę wiadomość
-
KasiaMJ wrote:Jesteś z Puław? Ja też tylko od studiów mieszkamy w Lublinie, ale jeździmy do rodziców często. Mieszkałam na Włostowicach koło szkoły 4:-)
dokladnie okolice Końskowoli a na Włostowicach mamy parafieja w Lublinie tez studiowalam 5 lat ale zaocznie. Miło ze ktoś w końcu z moich okolic pochodzi
-
Nutella wrote:Kochane uważajcie na nosidełka "wisiadła" one mogą wyrządzić straszne szkody bioderkom:(
Kupujcie tylko nosidełka ergonomiczne w których dzidziuś ma nóżki w pozycji żabki. BB to typowe wisiadło. Kiedyś miałam i dostałam straszny OPR za noszenie dziecka w czymś takim.
My mamy ergonomiczne. Zależy który rodzaj, bo te od 0+ mają specjalne zapiecie i dziecko siedzi wyżej, jest skulone i ma nóżki "na żabkę".