X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zaraz spać, jutro szczepienie, pewnie będzie histeria :-(
    dobranoc dziewczynki :-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jutro na klejenie pepka- tez bedzie placz :/

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    U mnir tez dzis nocka srednia. Moj cyc robil za smoczek bo jak nie to wojna byla. Budzila sie co godz nawet.
    Ostatnio ona nie wie co to lozeczko... Ehhh

Jest tu mama kp co spi cos dluzej :-) :-) :-)
    Ja karmię wyłącznie piersią i mam spokojne nocki. Jędruś zasypia około 21. Śpi bez przerwy do 4-4:30 wtedy karmienie i śpi jeszcze do 7 lub 8. Także jak czytam o Waszych problemach, to dziękuję Bogu że mi się trafił taki egzemplarz :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a my jutro na klejenie pepka- tez bedzie placz :/
    A zmniejsza się to Nikusiowi ? Wiktor też miał dosyć dużą ale już jest ok nawet zaklejac nie trzeba było masakra z tymi odparzeniami nam doktor powiedział żeby zrobić taki pasek z materiału na guziku i zapíać wkoło brzuszka że przynajmniej nie odparzy ale udało się bez :-)

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj z bioderkami też pewnie będzie nie zła akcja. :-)

Ewelka91
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to życzę dziewczyny, żeby Wasze dzieciaczki spokojnie przeszły przez szczepienie, klejenie pępka i badanie bioderek. My w środę idziemy na ostatnią dawkę szczepienia.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dziś na 12:40 do pediatry. Mam nadzieje że przepisze coś to ulży mojej Żabce, bo biedna nawet spać nie umie bo się dusi od tego kataru :/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    A zmniejsza się to Nikusiowi ? Wiktor też miał dosyć dużą ale już jest ok nawet zaklejac nie trzeba było masakra z tymi odparzeniami nam doktor powiedział żeby zrobić taki pasek z materiału na guziku i zapíać wkoło brzuszka że przynajmniej nie odparzy ale udało się bez :-)
    Filip też miał przepuklinę ale o żadnym klejeniu pępka nie było mowy, zresztą czytałam że to i tak niewiele daje a powstają właśnie odparzenia. Podobno wystarczy dużo kłaść na brzuszku.

• Nutella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę opanować tej mojej pchły:p
    Opanowała przewracanie na brzuch i teraz ciągle to ćwiczy.

Teraz rozumiem słowa koleżanek, że za chwile nie bede mogła Małej na przewijaku zostawić nawet na chwilkę;p

Sroka, Anoolka, ao12., pestka, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami po weekendzie!
    Wczoraj wykorzystałam przyjazd szwagierki i postanowiłam zrobić kolejne podejście do butelki. Zagrzałam pokarm, dałam szwagierce butlę, powiedziałam co i jak i schowałam się do drugiego pokoju. I co??? Julka była głodna po długiej przerwie w jedzeniu, a i tak nie zassała smoczka! Noszzzz kurcze pieczone :/ Będę próbować dalej, ale czarno to widzę :/

Chyba większość dzieciaczków przekręca się na plecki lub brzuszek, a u nas nic. Co prawda Julcia zaczęła kombinować, wyginać się jakby chciała na boczek, ale do przewrotki jeszcze daleko! :O

poczwarkah lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Już sama nie wiem czy to jest śluz czy nie, ale wygląda sluzowato.
    Nabiał odstawilam, jaja też, brzuszek co raczej nie boli, baczki puszcza na bieżąco (tym bardziej teraz kiedy dźwiga się do podnoszenia) więc myślałam że i śluz zniknie a wychodzi na to że jest :-/

U mnie jest to samo. Nie w kazdej kupce, ale jest.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Witam się z wami po weekendzie!
    Wczoraj wykorzystałam przyjazd szwagierki i postanowiłam zrobić kolejne podejście do butelki. Zagrzałam pokarm, dałam szwagierce butlę, powiedziałam co i jak i schowałam się do drugiego pokoju. I co??? Julka była głodna po długiej przerwie w jedzeniu, a i tak nie zassała smoczka! Noszzzz kurcze pieczone :/ Będę próbować dalej, ale czarno to widzę :/

Chyba większość dzieciaczków przekręca się na plecki lub brzuszek, a u nas nic. Co prawda Julcia zaczęła kombinować, wyginać się jakby chciała na boczek, ale do przewrotki jeszcze daleko! :O

MOI, u nas dokładnie ta sama faza teraz :D Wygina się bardzo na boki ale do obrotu daleko.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u pediatry. Osłuchowo czysto i jak zobaczyła leki od tego internisty to chwyciła się za głowę. Dobrze że w sumie podałam tylko to calcium.
    Mamy euphorbium do noska, deflegmin w kropelkach, wit c i dalej calcium.
    Ale panuje jakaś epidemia chyba bo teraz jak wychodziliśmy to cała przychodnia dzieci :o

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    My po wizycie u pediatry. Osłuchowo czysto i jak zobaczyła leki od tego internisty to chwyciła się za głowę. Dobrze że w sumie podałam tylko to calcium.
    Mamy euphorbium do noska, deflegmin w kropelkach, wit c i dalej calcium.
    Ale panuje jakaś epidemia chyba bo teraz jak wychodziliśmy to cała przychodnia dzieci :o
    Trzeba mieć oczy dookoła głowy i zdecydowanie ograniczone zaufanie do lekarzy, zwłaszcza takich, do których chodzimy "z przypadku". Całe szczęście, że nie podałaś dziecku tych wszystkich gówien :O
    Chciałam dziś zarejestrować Julkę na szczepienie na ten tydzień, a babka do mnie, że nie ma miejsc!. No wkurzyłam się na maksa!!! To kiedy mam niby dzwonić??? Podejrzewam, że poprzyjmowali mnóstwo deklaracji do mojej pani dr i najzwyczajniej w świecie teraz nie wyrabiają z czasem. No ale wkurzyłam się na maksa! Pewnie byłoby łatwiej coś załatwić lub porządnie opieprzyć, gdybym miała blisko do przychodni i rejestrowała osobiście. A tak przez telefon to guzik załatwię :/

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Tym bardziej że jak zerkłam na pieczątkę to był to uwaga! Lekarz medycyny pracy!
    Ja dzisiaj dostałam się do pediatry tylko dzięki znajomości pani w rejestracji. Bo to dobra koleżanka mojej znajomej.
    szczepienie przesunięte.
    Wlasnie! Mam kupić małej florę. Jak się nazywał ten odpowiednik dicofoloru? Floractin? Ile kropel dajecie?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Dokładnie! Tym bardziej że jak zerkłam na pieczątkę to był to uwaga! Lekarz medycyny pracy!
    Ja dzisiaj dostałam się do pediatry tylko dzięki znajomości pani w rejestracji. Bo to dobra koleżanka mojej znajomej.
    szczepienie przesunięte.
    Wlasnie! Mam kupić małej florę. Jak się nazywał ten odpowiednik dicofoloru? Floractin? Ile kropel dajecie?

Tak, Floractin ;) Ja dawałam raz dziennie 5 kropli.

ataga4 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj jakiś senny dzień. Lila spała godzinę na spacerku i teraz już 2,5h w domu, aż zaczyna mi się nudzić :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:10

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI, ciekawe czemu Julka nie chce zassać butli... A tak w ogóle to zwykłego smoka używa?

• MOI Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    MOI, ciekawe czemu Julka nie chce zassać butli... A tak w ogóle to zwykłego smoka używa?
    Używała smoka do 2 miesiąca życia i butelkę wtedy też ciągnęła. Niestety dopuściłam do długiej przerwy i chyba się odzwyczaiła :/ Zwykłego smoka też już nie potrafi zassać :/

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ