Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Matko Nutella to co TY jesz?

Niewiele tego jest ale za to mego zdrowe bo praktycznie same chude mięso i warzywa + kasze.

A tak chodzi za mną czekolada... ;( no i nutella;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 21:14

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, a długo jestes na tej diecie "bez wszystkiego"?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:11

Bella_Ona, ao12., Sisilla, Nelly lubią tę wiadomość

• tofirus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też już robi się cwaniara i jak ją odkładamy na podłogę to się drze. No, ale my to sobie na głowę wejść nie damy, więc jak przez minutę nie zwracamy na nią uwagi, to się uspakaja i zajmuje zabawkami, bo wie, że i tak nic nie wskóra ;)

Mitaka, ja czasem daję kaszkę ryżową na noc, ale rzadko, bo większość jest niestety z cukrem :/ Zwykle daję kleik.

Jabłka rządzą. Małgoś zjada już całe, bo tak jej smakują. No i z kupą nie mamy problemów. Za to po bananie było zatwardzenie :/

Nelly lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki czy wy rozliczacie sie wspolnie chodzi mi o Pit no i na urodzone dziecko bo podobno moazna dostac tez pare groszy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozliczamy się osobno, a ulgę na dziecko ja będę sobie odliczać.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Moja też już robi się cwaniara i jak ją odkładamy na podłogę to się drze. No, ale my to sobie na głowę wejść nie damy, więc jak przez minutę nie zwracamy na nią uwagi, to się uspakaja i zajmuje zabawkami, bo wie, że i tak nic nie wskóra ;)

Mitaka, ja czasem daję kaszkę ryżową na noc, ale rzadko, bo większość jest niestety z cukrem :/ Zwykle daję kleik.

Jabłka rządzą. Małgoś zjada już całe, bo tak jej smakują. No i z kupą nie mamy problemów. Za to po bananie było zatwardzenie :/

A ta kaszke z butelki podajesz? I jaka to kaszka? Bo ja ostatnio kupilam taka do mm i nie dosc ze tona cukru to jeszcze przez smoczek nie przeleci i wylalam.

dqprh37129faxikv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wspólnie się opłaca rozliczyć jak któryś z współmałżonków nie pracowal. Rozliczcie się osobno i Ty sobie odlicz Nikusia żeby mąż znowu Ci kasy sprzed nosa nie sprzatnal.

ataga4 lubi tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    też słyszałam, że jak sie przestaje karmić to waga spada :) I tez uważam, że ciało ciałem, jedne wyglądala lepiej, inne gorzej, ale uśmiech dzieciaczka jest najcudowniejszą zapłata za łzy(przynajmniej moje) wylane nad rozstepami :)

Jak to jest z tym zrzucaniem wagi po zaprzestaniu KP, bo mnie zaintrygowałyście. Słyszałam, że kp łatwiej wrócić do wagi sprzed ciąży ale po KP? Jak to działa?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Dzień dobry wieczór :) Nadziergałyście dzisiaj dziewczyny :)
    My szczepimy 6w1 i rota, po drugiej dawce Tomek był tylko senny zobaczymy jak będzie po trzeciej ale to dopiero pod koniec marca. Na pneumo i meningo zaszczepimy jak mały skończy rok tak, nam lekarz zaleciła.

Mały ma równą główkę, jak śpi to zawsze ma na lewą albo prawą stronę zwróconą, chociaż jak śpi ze mną w łóżku to zawsze zwraca głowę w moją stronę. Ciągnie go zapach :)

Sisilla chyba ty pisałaś o Dentinoxie i Camilii albo inna mamusia? można te dwa preparaty stosować po sobie czy albo jeden albo drugi? Bo w sumie jest w ulotce Dentinoxu, że tylko 3 razy na dobę można ale to dla nas za mało :( Widzę jak go boli to dziąsełko.
    I jeszcze mamusie karmiące piersią których dzieciaczki już mają zęby, jak z karmieniem macie? Bo ja już czuje tego zęba i to boli jak zahaczy czasem... Jakieś sprawdzone sposoby?

Ja stosowałam camillie niezależnie od dentinoxu, ale fakt żele są mało skuteczne i na pewno stosowałam dentinox częściej niż 3 razy dziennie ;)

rewoppka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mnie wczoraj Kajtek spał 2,5h na spacerze :-)

My po szczepieniu. Myślałam że będzie gorzej ;-) Wkłucia prawie nie czuł, ale wiadomo, histerię trzeba było załączyć, na szczęście tylko na parę sekund ;-)
    Na razie gorączki nie ma, jest żywotny, zachowuje się jak zwykle.

Kupiłam w aptece tą maść z wit A, całe 2,90 zapłaciłam :-D

Pytałam lekarza jak pielęgnować suchą skórkę która pojawia się po spożyciu nabiału/jajek to powiedział że emolientami... A jakby były ostre zmiany to można nawet hydrokortyzonem który jest bez recepty.. Ehh, jakoś Ci lekarze nie przejmują się zbytnio :-/
    A co do stosowania Dentinoxu przy ząbkach, to nie jest do tego przekonany, bo takie żele mają jedną wadę - są słodkie, i dzieciaczki w mig je zlizują i nie wiadomo czy to w ogóle zdąży zadziałać.

Ataga rozumiem, że to była druga tura szczepienia? Czy już trzecia?
    My mamy trzecią turę w środę i sram w gacie, bo u wielu z was ta trzecia coś nie trybiła, jedynie Anoolka ty pisałaś, że w miarę ok, a w przychodniach tłumy chorych, ehh

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Jak to jest z tym zrzucaniem wagi po zaprzestaniu KP, bo mnie zaintrygowałyście. Słyszałam, że kp łatwiej wrócić do wagi sprzed ciąży ale po KP? Jak to działa?
    No u mnie niestety KP powoduje spowolnienie przemiany materi i nadmierny apetyt i dlatego myślę że dopiero jak skoncze karmić to schudne.

Sisilla lubi tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozliczamy sie Sylwia wspólnie, bo mąż zarabia lepiej niż ja, więc nam sie opłaca, a ty zrób tak, jak pisze Anoolka, sama odpisz sobie Nikusia i kasę zabierz.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko Ty masz stresa....my jutro też idziemy na szczepienie +pneu.Mam nadzieję, że będzie ok.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sisilla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    A ta kaszke z butelki podajesz? I jaka to kaszka? Bo ja ostatnio kupilam taka do mm i nie dosc ze tona cukru to jeszcze przez smoczek nie przeleci i wylalam.

A czemu nie próbujesz podać kaszki łyżeczką? Ja nigdy nie uczyłam syna z butli i super szamał łyżeczką. Jak je ci warzywka, to tym bardziej polecam, po co się będziesz męczyła :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ataga rozumiem, że to była druga tura szczepienia? Czy już trzecia?
    My mamy trzecią turę w środę i sram w gacie, bo u wielu z was ta trzecia coś nie trybiła, jedynie Anoolka ty pisałaś, że w miarę ok, a w przychodniach tłumy chorych, ehh
    A może sprawdź czy u Ciebie jest punkt szczepień profilaktycznych. Ja zaszczepiłam w takim punkcie Filipa bez kolejek i bez narażenia na zarazki :)

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Nie tylko Ty masz stresa....my jutro też idziemy na szczepienie +pneu.Mam nadzieję, że będzie ok.

Oj, to napisz zaraz jak poszło i jak Ala funkcjonuje po. My mamy jutro 5w1 i pneumokoki :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, jak twoja córcia? Katar niby nic, a tak potrafi dać w kość dorosłemu, a co dopiero takiemu maluchowi. Jak myślisz, gdzie ci się, albo w jaki sposób Agatka zaprawiła? Zaraził ją ktoś czy przewiało ja?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Oj, to napisz zaraz jak poszło i jak Ala funkcjonuje po. My mamy jutro 5w1 i pneumokoki :)
    Napiszę,szczepienie mamy na 14:30 i boję się bo ostatnio miała 5w1 i miała podwyższoną temperaturę 37.8°C obeszło się bez paracetamolu.
    A teraz dodatkowo pneu :'(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia wspólnie się opłaca rozliczyć jak któryś z współmałżonków nie pracowal. Rozliczcie się osobno i Ty sobie odlicz Nikusia żeby mąż znowu Ci kasy sprzed nosa nie sprzatnal.
    ha maz juz powiedzial ze odliczy Nikusia na siebie bo on teraz bezrobotny

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ ‹ 1295 1296 1297 1298 1299 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ