X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Matko Nutella to co TY jesz?

Niewiele tego jest ale za to mego zdrowe bo praktycznie same chude mięso i warzywa + kasze.

A tak chodzi za mną czekolada... ;( no i nutella;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 21:14

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, a długo jestes na tej diecie "bez wszystkiego"?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:11

Bella_Ona, ao12., Sisilla, Nelly lubią tę wiadomość

• tofirus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też już robi się cwaniara i jak ją odkładamy na podłogę to się drze. No, ale my to sobie na głowę wejść nie damy, więc jak przez minutę nie zwracamy na nią uwagi, to się uspakaja i zajmuje zabawkami, bo wie, że i tak nic nie wskóra ;)

Mitaka, ja czasem daję kaszkę ryżową na noc, ale rzadko, bo większość jest niestety z cukrem :/ Zwykle daję kleik.

Jabłka rządzą. Małgoś zjada już całe, bo tak jej smakują. No i z kupą nie mamy problemów. Za to po bananie było zatwardzenie :/

Nelly lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki czy wy rozliczacie sie wspolnie chodzi mi o Pit no i na urodzone dziecko bo podobno moazna dostac tez pare groszy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozliczamy się osobno, a ulgę na dziecko ja będę sobie odliczać.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Moja też już robi się cwaniara i jak ją odkładamy na podłogę to się drze. No, ale my to sobie na głowę wejść nie damy, więc jak przez minutę nie zwracamy na nią uwagi, to się uspakaja i zajmuje zabawkami, bo wie, że i tak nic nie wskóra ;)

Mitaka, ja czasem daję kaszkę ryżową na noc, ale rzadko, bo większość jest niestety z cukrem :/ Zwykle daję kleik.

Jabłka rządzą. Małgoś zjada już całe, bo tak jej smakują. No i z kupą nie mamy problemów. Za to po bananie było zatwardzenie :/

A ta kaszke z butelki podajesz? I jaka to kaszka? Bo ja ostatnio kupilam taka do mm i nie dosc ze tona cukru to jeszcze przez smoczek nie przeleci i wylalam.

dqprh37129faxikv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wspólnie się opłaca rozliczyć jak któryś z współmałżonków nie pracowal. Rozliczcie się osobno i Ty sobie odlicz Nikusia żeby mąż znowu Ci kasy sprzed nosa nie sprzatnal.

ataga4 lubi tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    też słyszałam, że jak sie przestaje karmić to waga spada :) I tez uważam, że ciało ciałem, jedne wyglądala lepiej, inne gorzej, ale uśmiech dzieciaczka jest najcudowniejszą zapłata za łzy(przynajmniej moje) wylane nad rozstepami :)

Jak to jest z tym zrzucaniem wagi po zaprzestaniu KP, bo mnie zaintrygowałyście. Słyszałam, że kp łatwiej wrócić do wagi sprzed ciąży ale po KP? Jak to działa?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Dzień dobry wieczór :) Nadziergałyście dzisiaj dziewczyny :)
    My szczepimy 6w1 i rota, po drugiej dawce Tomek był tylko senny zobaczymy jak będzie po trzeciej ale to dopiero pod koniec marca. Na pneumo i meningo zaszczepimy jak mały skończy rok tak, nam lekarz zaleciła.

Mały ma równą główkę, jak śpi to zawsze ma na lewą albo prawą stronę zwróconą, chociaż jak śpi ze mną w łóżku to zawsze zwraca głowę w moją stronę. Ciągnie go zapach :)

Sisilla chyba ty pisałaś o Dentinoxie i Camilii albo inna mamusia? można te dwa preparaty stosować po sobie czy albo jeden albo drugi? Bo w sumie jest w ulotce Dentinoxu, że tylko 3 razy na dobę można ale to dla nas za mało :( Widzę jak go boli to dziąsełko.
    I jeszcze mamusie karmiące piersią których dzieciaczki już mają zęby, jak z karmieniem macie? Bo ja już czuje tego zęba i to boli jak zahaczy czasem... Jakieś sprawdzone sposoby?

Ja stosowałam camillie niezależnie od dentinoxu, ale fakt żele są mało skuteczne i na pewno stosowałam dentinox częściej niż 3 razy dziennie ;)

rewoppka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mnie wczoraj Kajtek spał 2,5h na spacerze :-)

My po szczepieniu. Myślałam że będzie gorzej ;-) Wkłucia prawie nie czuł, ale wiadomo, histerię trzeba było załączyć, na szczęście tylko na parę sekund ;-)
    Na razie gorączki nie ma, jest żywotny, zachowuje się jak zwykle.

Kupiłam w aptece tą maść z wit A, całe 2,90 zapłaciłam :-D

Pytałam lekarza jak pielęgnować suchą skórkę która pojawia się po spożyciu nabiału/jajek to powiedział że emolientami... A jakby były ostre zmiany to można nawet hydrokortyzonem który jest bez recepty.. Ehh, jakoś Ci lekarze nie przejmują się zbytnio :-/
    A co do stosowania Dentinoxu przy ząbkach, to nie jest do tego przekonany, bo takie żele mają jedną wadę - są słodkie, i dzieciaczki w mig je zlizują i nie wiadomo czy to w ogóle zdąży zadziałać.

Ataga rozumiem, że to była druga tura szczepienia? Czy już trzecia?
    My mamy trzecią turę w środę i sram w gacie, bo u wielu z was ta trzecia coś nie trybiła, jedynie Anoolka ty pisałaś, że w miarę ok, a w przychodniach tłumy chorych, ehh

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Jak to jest z tym zrzucaniem wagi po zaprzestaniu KP, bo mnie zaintrygowałyście. Słyszałam, że kp łatwiej wrócić do wagi sprzed ciąży ale po KP? Jak to działa?
    No u mnie niestety KP powoduje spowolnienie przemiany materi i nadmierny apetyt i dlatego myślę że dopiero jak skoncze karmić to schudne.

Sisilla lubi tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozliczamy sie Sylwia wspólnie, bo mąż zarabia lepiej niż ja, więc nam sie opłaca, a ty zrób tak, jak pisze Anoolka, sama odpisz sobie Nikusia i kasę zabierz.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko Ty masz stresa....my jutro też idziemy na szczepienie +pneu.Mam nadzieję, że będzie ok.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sisilla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    A ta kaszke z butelki podajesz? I jaka to kaszka? Bo ja ostatnio kupilam taka do mm i nie dosc ze tona cukru to jeszcze przez smoczek nie przeleci i wylalam.

A czemu nie próbujesz podać kaszki łyżeczką? Ja nigdy nie uczyłam syna z butli i super szamał łyżeczką. Jak je ci warzywka, to tym bardziej polecam, po co się będziesz męczyła :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ataga rozumiem, że to była druga tura szczepienia? Czy już trzecia?
    My mamy trzecią turę w środę i sram w gacie, bo u wielu z was ta trzecia coś nie trybiła, jedynie Anoolka ty pisałaś, że w miarę ok, a w przychodniach tłumy chorych, ehh
    A może sprawdź czy u Ciebie jest punkt szczepień profilaktycznych. Ja zaszczepiłam w takim punkcie Filipa bez kolejek i bez narażenia na zarazki :)

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Nie tylko Ty masz stresa....my jutro też idziemy na szczepienie +pneu.Mam nadzieję, że będzie ok.

Oj, to napisz zaraz jak poszło i jak Ala funkcjonuje po. My mamy jutro 5w1 i pneumokoki :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, jak twoja córcia? Katar niby nic, a tak potrafi dać w kość dorosłemu, a co dopiero takiemu maluchowi. Jak myślisz, gdzie ci się, albo w jaki sposób Agatka zaprawiła? Zaraził ją ktoś czy przewiało ja?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Oj, to napisz zaraz jak poszło i jak Ala funkcjonuje po. My mamy jutro 5w1 i pneumokoki :)
    Napiszę,szczepienie mamy na 14:30 i boję się bo ostatnio miała 5w1 i miała podwyższoną temperaturę 37.8°C obeszło się bez paracetamolu.
    A teraz dodatkowo pneu :'(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia wspólnie się opłaca rozliczyć jak któryś z współmałżonków nie pracowal. Rozliczcie się osobno i Ty sobie odlicz Nikusia żeby mąż znowu Ci kasy sprzed nosa nie sprzatnal.
    ha maz juz powiedzial ze odliczy Nikusia na siebie bo on teraz bezrobotny

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ