Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja też już robi się cwaniara i jak ją odkładamy na podłogę to się drze. No, ale my to sobie na głowę wejść nie damy, więc jak przez minutę nie zwracamy na nią uwagi, to się uspakaja i zajmuje zabawkami, bo wie, że i tak nic nie wskóra
Mitaka, ja czasem daję kaszkę ryżową na noc, ale rzadko, bo większość jest niestety z cukrem Zwykle daję kleik.
Jabłka rządzą. Małgoś zjada już całe, bo tak jej smakują. No i z kupą nie mamy problemów. Za to po bananie było zatwardzenieNelly lubi tę wiadomość
-
tofirus wrote:Moja też już robi się cwaniara i jak ją odkładamy na podłogę to się drze. No, ale my to sobie na głowę wejść nie damy, więc jak przez minutę nie zwracamy na nią uwagi, to się uspakaja i zajmuje zabawkami, bo wie, że i tak nic nie wskóra
Mitaka, ja czasem daję kaszkę ryżową na noc, ale rzadko, bo większość jest niestety z cukrem Zwykle daję kleik.
Jabłka rządzą. Małgoś zjada już całe, bo tak jej smakują. No i z kupą nie mamy problemów. Za to po bananie było zatwardzenie
A ta kaszke z butelki podajesz? I jaka to kaszka? Bo ja ostatnio kupilam taka do mm i nie dosc ze tona cukru to jeszcze przez smoczek nie przeleci i wylalam. -
nick nieaktualny
-
pestka wrote:też słyszałam, że jak sie przestaje karmić to waga spada I tez uważam, że ciało ciałem, jedne wyglądala lepiej, inne gorzej, ale uśmiech dzieciaczka jest najcudowniejszą zapłata za łzy(przynajmniej moje) wylane nad rozstepami
Jak to jest z tym zrzucaniem wagi po zaprzestaniu KP, bo mnie zaintrygowałyście. Słyszałam, że kp łatwiej wrócić do wagi sprzed ciąży ale po KP? Jak to działa?
-
rewoppka wrote:Dzień dobry wieczór Nadziergałyście dzisiaj dziewczyny
My szczepimy 6w1 i rota, po drugiej dawce Tomek był tylko senny zobaczymy jak będzie po trzeciej ale to dopiero pod koniec marca. Na pneumo i meningo zaszczepimy jak mały skończy rok tak, nam lekarz zaleciła.
Mały ma równą główkę, jak śpi to zawsze ma na lewą albo prawą stronę zwróconą, chociaż jak śpi ze mną w łóżku to zawsze zwraca głowę w moją stronę. Ciągnie go zapach
Sisilla chyba ty pisałaś o Dentinoxie i Camilii albo inna mamusia? można te dwa preparaty stosować po sobie czy albo jeden albo drugi? Bo w sumie jest w ulotce Dentinoxu, że tylko 3 razy na dobę można ale to dla nas za mało Widzę jak go boli to dziąsełko.
I jeszcze mamusie karmiące piersią których dzieciaczki już mają zęby, jak z karmieniem macie? Bo ja już czuje tego zęba i to boli jak zahaczy czasem... Jakieś sprawdzone sposoby?
Ja stosowałam camillie niezależnie od dentinoxu, ale fakt żele są mało skuteczne i na pewno stosowałam dentinox częściej niż 3 razy dziennierewoppka lubi tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Mnie wczoraj Kajtek spał 2,5h na spacerze
My po szczepieniu. Myślałam że będzie gorzej Wkłucia prawie nie czuł, ale wiadomo, histerię trzeba było załączyć, na szczęście tylko na parę sekund
Na razie gorączki nie ma, jest żywotny, zachowuje się jak zwykle.
Kupiłam w aptece tą maść z wit A, całe 2,90 zapłaciłam
Pytałam lekarza jak pielęgnować suchą skórkę która pojawia się po spożyciu nabiału/jajek to powiedział że emolientami... A jakby były ostre zmiany to można nawet hydrokortyzonem który jest bez recepty.. Ehh, jakoś Ci lekarze nie przejmują się zbytnio
A co do stosowania Dentinoxu przy ząbkach, to nie jest do tego przekonany, bo takie żele mają jedną wadę - są słodkie, i dzieciaczki w mig je zlizują i nie wiadomo czy to w ogóle zdąży zadziałać.
Ataga rozumiem, że to była druga tura szczepienia? Czy już trzecia?
My mamy trzecią turę w środę i sram w gacie, bo u wielu z was ta trzecia coś nie trybiła, jedynie Anoolka ty pisałaś, że w miarę ok, a w przychodniach tłumy chorych, ehh
-
nick nieaktualnySisilla wrote:Jak to jest z tym zrzucaniem wagi po zaprzestaniu KP, bo mnie zaintrygowałyście. Słyszałam, że kp łatwiej wrócić do wagi sprzed ciąży ale po KP? Jak to działa?
Sisilla lubi tę wiadomość
-
Bella_Ona wrote:A ta kaszke z butelki podajesz? I jaka to kaszka? Bo ja ostatnio kupilam taka do mm i nie dosc ze tona cukru to jeszcze przez smoczek nie przeleci i wylalam.
A czemu nie próbujesz podać kaszki łyżeczką? Ja nigdy nie uczyłam syna z butli i super szamał łyżeczką. Jak je ci warzywka, to tym bardziej polecam, po co się będziesz męczyła -
nick nieaktualnySisilla wrote:Ataga rozumiem, że to była druga tura szczepienia? Czy już trzecia?
My mamy trzecią turę w środę i sram w gacie, bo u wielu z was ta trzecia coś nie trybiła, jedynie Anoolka ty pisałaś, że w miarę ok, a w przychodniach tłumy chorych, ehhSisilla lubi tę wiadomość
-
Sisilla wrote:Oj, to napisz zaraz jak poszło i jak Ala funkcjonuje po. My mamy jutro 5w1 i pneumokoki
A teraz dodatkowo pneu :'( -
Anoolka wrote:Sylwia wspólnie się opłaca rozliczyć jak któryś z współmałżonków nie pracowal. Rozliczcie się osobno i Ty sobie odlicz Nikusia żeby mąż znowu Ci kasy sprzed nosa nie sprzatnal.