X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie daj się i tak już becikowe Ci sprzed nosa sprzątnął :(

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ha maz juz powiedzial ze odliczy Nikusia na siebie bo on teraz bezrobotny
    To niech szuka pracy....bo narazie on ma wczasy o jakich niejeden mógłby pomarzyć.
    Ciągły relaks....spa,narty itp.
    Eh bo powiem o jedno słowo za dużo......

sylwia1985, ataga4 lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie umiem wypelniac pitow a jego mamusia czyli tesciowka byla kasiegowa i ona bedzie wypelniala i napewno sobie wpisze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:11

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie komentuję męża Sylwii bo ten typ nie jest wart moich nerw, a Sylwia i tak nasze rady puszcza mimo uszu...
    Anoolka wrote:
    Sylwia mam to samo, cały czas na rękach :(

Odebrałam dziś wyniki na tarczycę a tu niespodzianka, nadczynność tarczycy a była niedoczynność. Najlepsze że tej nadczynności w ogóle nie czuję, już nie mówiąc że przy takim wyniku (0,02) powinnam chudnąć a tu nic :P

O! I co Ci lekarz powiedział? U mnie to samo - przed ciążą niedoczynność, teraz nadczynność. Będziesz brała jakieś leki?
    Ja mam 0.04 i mam już 10 kilo na minusie w stosunku do tego co przed ciążą...

Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz próbować rozliczyć się przez program,moj mąż kiedyś się tak rozliczal i wszystko było ok

Anoolka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja nie umiem wypelniac pitow a jego mamusia czyli tesciowka byla kasiegowa i ona bedzie wypelniala i napewno sobie wpisze

Sylwia to zadna filozofia, tym bardziej jesli robisz to przez net i przez net wysylasz pit. Nawet gotowe programy w necie sa bardzo intuicyjne, ze wskazowkami itp.
    Masakra, dziecko wspólne, jesteście małżeństwem, mieszkacie razem a walczycie o parę groszy za Syna na zasadzie "Kto pierwszy ten lepszy"...

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga no u nas nigdy nie ma ,, my ,, tylko zawsze osobno wszystko nawet intercyze mamy :/ dziwne to ale teraz zaczynam sie zastanawiac czemu maz chcial ja podpisac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 22:48

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Sroka, jak twoja córcia? Katar niby nic, a tak potrafi dać w kość dorosłemu, a co dopiero takiemu maluchowi. Jak myślisz, gdzie ci się, albo w jaki sposób Agatka zaprawiła? Zaraził ją ktoś czy przewiało ja?
    Katar męczy dalej. Biedna spać nie umie. Ale rozwiesilam pieluche tetrowa mokrą nad łóżeczkiem do tego obok miska z gorącą wodą i solą i jakoś dajemy rade. Niby katar trwa 7dni zobaczymy bo u nas jutro będzie już czwarty. Wydaje mi się że to pewnie gdzies miedzy spacerem a szukaniem płytek. Bo byly takie dwa dni gdzie chodziliśmy po sklepach a tu nie trudno się zapocic a potem przewiac :/
    A szczepienia ktore mialy byc jutro lekarka mowi że moga byc w sobote jak Mala będzie okej, ale wydaje mi się to zbyt szybko. Jak uważacie?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka ja poczekałabym chociaż do poniedziałku,tak dla pewności.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie obraź się, ale Ty to jakaś naiwna jesteś. Nie chcę powiedzieć, że glupia, ale zwyczajnie dajesz sobą pomiatać. Pomyśl trochę o tym jaki, przez wasze malzensywo dasz przykład swojemu synowi. Swoją drogą, to musicie mieć dużo kasy, a właściwie to pewnie mąż ma o czym Ty nawet nie wiesz, a pozwalasz mu na takie traktowanie siebie.

pestka, tofirus lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, mi lekarka mówiła, że jak nie ma antybiotyku to można od razu dziecko szczepic, ale zawsze oprócz tego, że zbada Karolinkę, to pyta czy coś mnie niepokoi i na mnie sięzdaje czy szczepimy czy nie, bo to mama wie czy dziecko już jest zdrowe, czy jeszcze nie

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocy

nie jestem glupia tylko poprostu nasze malzenstwo jest troche ,,inne,,
    jak byscie mnie znaly osobiscie to sami byscie to powiedzialy
    jak byscie tez znaly moja przyszlosc szczegolnie z bylym narzeczonym(pisalam wam kiedys o nim) to byscie zrozumialy czemu taka ostrozna jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 23:36

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia wspólnie się opłaca rozliczyć jak któryś z współmałżonków nie pracowal.
    Albo jak jeden ze współmałżonków przekroczył próg podatkowy, to odzyska "nadpłacony" podatek. Tylko wtedy nie przysługuje odliczenie na dziecko, bo przy jednym dziecku wprowadzili limit dochodu.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Ja jeśli nie przez internet to poszła bym do jakieś ksíegowej napewno zapłacisz mniej niż dostaniesz a zawsze to jakiś dodatkowy grosz dla ciebie i małego :-

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Ja już nie komentuję męża Sylwii bo ten typ nie jest wart moich nerw, a Sylwia i tak nasze rady puszcza mimo uszu...

O! I co Ci lekarz powiedział? U mnie to samo - przed ciążą niedoczynność, teraz nadczynność. Będziesz brała jakieś leki?
    Ja mam 0.04 i mam już 10 kilo na minusie w stosunku do tego co przed ciążą...
    Jeszcze nie byłam u lekarza ale slyszalam że jak nie ma objawów to powinno samo przejść. Kurcze ale zła jestem że nie chudne :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Możesz próbować rozliczyć się przez program,moj mąż kiedyś się tak rozliczal i wszystko było ok
    Ja też się tak rozliczam. Wystarczy powpisywac kwoty z pitu i samo oblicza. A jak nie dasz rady to któraś z nas na pewno Ci zrobi :D

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki jutro maja przelac pieniazki z Zusu? wie moze ktoras?

mi juz wczoraj przelali :-)

preg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    A ta kaszke z butelki podajesz? I jaka to kaszka? Bo ja ostatnio kupilam taka do mm i nie dosc ze tona cukru to jeszcze przez smoczek nie przeleci i wylalam.

Ja mam właśnie z Bobovity, taką do mm i przez ten cukier rzadko daję. Podaję w butelce i na 150 ml mm wsypuję 3 miarki kaszki. Mam smoczek z tommee tippe 3m+ i przez niego spokojnie wyciąga, ale samo mleko pije jeszcze z 0m+.
    Raz dałam jej łyżeczką rano taką bez cukru, którą dodaje się do wody.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mójtstrasznie po tych kaszkach ulewa więc nie mogę sprawdzić czy mi będzie lepiej spał jeszcze spróbuje kleik ale czy mu tyłka nie zakleji:-)

Ewelka91
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ