X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie daj się i tak już becikowe Ci sprzed nosa sprzątnął :(

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ha maz juz powiedzial ze odliczy Nikusia na siebie bo on teraz bezrobotny
    To niech szuka pracy....bo narazie on ma wczasy o jakich niejeden mógłby pomarzyć.
    Ciągły relaks....spa,narty itp.
    Eh bo powiem o jedno słowo za dużo......

sylwia1985, ataga4 lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie umiem wypelniac pitow a jego mamusia czyli tesciowka byla kasiegowa i ona bedzie wypelniala i napewno sobie wpisze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:11

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie komentuję męża Sylwii bo ten typ nie jest wart moich nerw, a Sylwia i tak nasze rady puszcza mimo uszu...
    Anoolka wrote:
    Sylwia mam to samo, cały czas na rękach :(

Odebrałam dziś wyniki na tarczycę a tu niespodzianka, nadczynność tarczycy a była niedoczynność. Najlepsze że tej nadczynności w ogóle nie czuję, już nie mówiąc że przy takim wyniku (0,02) powinnam chudnąć a tu nic :P

O! I co Ci lekarz powiedział? U mnie to samo - przed ciążą niedoczynność, teraz nadczynność. Będziesz brała jakieś leki?
    Ja mam 0.04 i mam już 10 kilo na minusie w stosunku do tego co przed ciążą...

Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz próbować rozliczyć się przez program,moj mąż kiedyś się tak rozliczal i wszystko było ok

Anoolka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja nie umiem wypelniac pitow a jego mamusia czyli tesciowka byla kasiegowa i ona bedzie wypelniala i napewno sobie wpisze

Sylwia to zadna filozofia, tym bardziej jesli robisz to przez net i przez net wysylasz pit. Nawet gotowe programy w necie sa bardzo intuicyjne, ze wskazowkami itp.
    Masakra, dziecko wspólne, jesteście małżeństwem, mieszkacie razem a walczycie o parę groszy za Syna na zasadzie "Kto pierwszy ten lepszy"...

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga no u nas nigdy nie ma ,, my ,, tylko zawsze osobno wszystko nawet intercyze mamy :/ dziwne to ale teraz zaczynam sie zastanawiac czemu maz chcial ja podpisac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 22:48

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Sroka, jak twoja córcia? Katar niby nic, a tak potrafi dać w kość dorosłemu, a co dopiero takiemu maluchowi. Jak myślisz, gdzie ci się, albo w jaki sposób Agatka zaprawiła? Zaraził ją ktoś czy przewiało ja?
    Katar męczy dalej. Biedna spać nie umie. Ale rozwiesilam pieluche tetrowa mokrą nad łóżeczkiem do tego obok miska z gorącą wodą i solą i jakoś dajemy rade. Niby katar trwa 7dni zobaczymy bo u nas jutro będzie już czwarty. Wydaje mi się że to pewnie gdzies miedzy spacerem a szukaniem płytek. Bo byly takie dwa dni gdzie chodziliśmy po sklepach a tu nie trudno się zapocic a potem przewiac :/
    A szczepienia ktore mialy byc jutro lekarka mowi że moga byc w sobote jak Mala będzie okej, ale wydaje mi się to zbyt szybko. Jak uważacie?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka ja poczekałabym chociaż do poniedziałku,tak dla pewności.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie obraź się, ale Ty to jakaś naiwna jesteś. Nie chcę powiedzieć, że glupia, ale zwyczajnie dajesz sobą pomiatać. Pomyśl trochę o tym jaki, przez wasze malzensywo dasz przykład swojemu synowi. Swoją drogą, to musicie mieć dużo kasy, a właściwie to pewnie mąż ma o czym Ty nawet nie wiesz, a pozwalasz mu na takie traktowanie siebie.

pestka, tofirus lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, mi lekarka mówiła, że jak nie ma antybiotyku to można od razu dziecko szczepic, ale zawsze oprócz tego, że zbada Karolinkę, to pyta czy coś mnie niepokoi i na mnie sięzdaje czy szczepimy czy nie, bo to mama wie czy dziecko już jest zdrowe, czy jeszcze nie

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocy

nie jestem glupia tylko poprostu nasze malzenstwo jest troche ,,inne,,
    jak byscie mnie znaly osobiscie to sami byscie to powiedzialy
    jak byscie tez znaly moja przyszlosc szczegolnie z bylym narzeczonym(pisalam wam kiedys o nim) to byscie zrozumialy czemu taka ostrozna jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 23:36

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia wspólnie się opłaca rozliczyć jak któryś z współmałżonków nie pracowal.
    Albo jak jeden ze współmałżonków przekroczył próg podatkowy, to odzyska "nadpłacony" podatek. Tylko wtedy nie przysługuje odliczenie na dziecko, bo przy jednym dziecku wprowadzili limit dochodu.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Ja jeśli nie przez internet to poszła bym do jakieś ksíegowej napewno zapłacisz mniej niż dostaniesz a zawsze to jakiś dodatkowy grosz dla ciebie i małego :-

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Ja już nie komentuję męża Sylwii bo ten typ nie jest wart moich nerw, a Sylwia i tak nasze rady puszcza mimo uszu...

O! I co Ci lekarz powiedział? U mnie to samo - przed ciążą niedoczynność, teraz nadczynność. Będziesz brała jakieś leki?
    Ja mam 0.04 i mam już 10 kilo na minusie w stosunku do tego co przed ciążą...
    Jeszcze nie byłam u lekarza ale slyszalam że jak nie ma objawów to powinno samo przejść. Kurcze ale zła jestem że nie chudne :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Możesz próbować rozliczyć się przez program,moj mąż kiedyś się tak rozliczal i wszystko było ok
    Ja też się tak rozliczam. Wystarczy powpisywac kwoty z pitu i samo oblicza. A jak nie dasz rady to któraś z nas na pewno Ci zrobi :D

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki jutro maja przelac pieniazki z Zusu? wie moze ktoras?

mi juz wczoraj przelali :-)

age.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    A ta kaszke z butelki podajesz? I jaka to kaszka? Bo ja ostatnio kupilam taka do mm i nie dosc ze tona cukru to jeszcze przez smoczek nie przeleci i wylalam.

Ja mam właśnie z Bobovity, taką do mm i przez ten cukier rzadko daję. Podaję w butelce i na 150 ml mm wsypuję 3 miarki kaszki. Mam smoczek z tommee tippe 3m+ i przez niego spokojnie wyciąga, ale samo mleko pije jeszcze z 0m+.
    Raz dałam jej łyżeczką rano taką bez cukru, którą dodaje się do wody.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mójtstrasznie po tych kaszkach ulewa więc nie mogę sprawdzić czy mi będzie lepiej spał jeszcze spróbuje kleik ale czy mu tyłka nie zakleji:-)

Ewelka91
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ