X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:11

Nelly, Anoolka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:12

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Ale duży chłopczyk, jest już co dźwigać :)

Oj jest! Jak idę na spacer to razem z wózkiem ponad 20 kg znoszę, śmieję się do męża że bicepsy niedługo będę miała :-D

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które wprowadzają słoiczki, w Super Pharm będą z HIPPa w promocji obiadki 3+1 za grosz, taki kpl za 18,88zł z kartą Lifestyle. I Gerber deserek 190g za 4,99. Nie wiem czy to dobra cena ale piszę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mój Kajtek dziś w nocy począwszy od godz 2, budził się co godzina, z płaczem, jakby go coś strasznie bolało! A jak go przystawiłam do piersi to jadł jakby ze 3h mleka nie miał w ustach. Kompletnie nie wiem o co kaman. Rano byłam nieprzytomna.

Ja tez dostałam mniej kasy z ZUSu, o 140zł!!! Czy ktoś wie, dlaczego tak jest? Bo luty jest krótszym miesiącem? Ale to tylko 2 lub 3 dni :-/
    Ja już zauważyłam że różnie płacą w zależności od ilości dni w miesiącu. Dla mnie to jest czyste zlodziejstwo.

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja już zauważyłam że różnie płacą w zależności od ilości dni w miesiącu. Dla mnie to jest czyste zlodziejstwo.

OMG, ja dostałam 250 zł mniej :(
    Bella_Ona wrote:
    Zgadzam sie z Toba jak najbardziej, ale Franio czesto jak je z piersi to macha glowa bardzo, wtedy jak nacisne poleca ze 2 kropelki, on sie musi nie najadac skoro rano zjadl 100ml mm, a nigdy rano mu mm nie podawalam.
    Sloiczki podaje mu po mleku i 1 sloiczek na 3 razy, wiec to bardziej przekaska. Ja naprawde wolala bym karmic tylko piersia, ale ja waze 49kg piersi mam hm.... jak groszki :D wiec na pewno nie produkuja tyle ile duzy Franio potrzebuje. Piersia bede karmila ile sie bedzie dalo, ale z natura nie wygram.
    haha :) też mam piersi jak groszki ;) w ciąży w ogóle mi nie urosły, a jako takie powiększenie nastąpiło dopiero niedawno - jak mały zaczął częściej jeść. Do tego prawdopodobnie mam zmniejszoną podaż pokarmu przez nadczynność tarczycy. Nie wspominając że na przełomie listopada i grudnia zaczęła mi się grzybica piersi, trwała jakieś 5 tygodni i bolało pieruńsko!!! Ale mój Witek jest tylko na cycku cały czas (chociaż przyznaję że na początku dostawał czasem mm, więc zjadł tego pewnie z jedną puszkę przez całe życie) i naprawdę do zagłodzenia mu daleko ;) Obecnie 90 centyl cały czas ;)
    Dlaczego Ci to mówię? Bo skoro ja mogę mimo wszystko wykarmić to każda może! :) I bardzo bym chciała żeby i Tobie się udało, a moim zdaniem zwiększenie liczby posiłków będzie się w Twoim przypadku równać ze skończeniem kp w ciągu miesiąca, maks półtora :(

A co ile go karmiłaś? Ja karmię na żądanie, ale wychodzi to mniej więcej co 1,5-2h w dzień. Może po prostu karmisz za rzadko?
    A jeśli chodzi o naturę to powiem Ci tak - natura stworzyła Ci cycki do tego żebyś mogła wykarmić synka bez papek :) :) :)

Anoolka, ataga4, rewoppka lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis po rehabilitacji wstapilam szybko do szmateksu i kupilam malemu koszule i sweterek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 18:47

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten ZUS sobie poleciał z nami, ja mam nieduże dochody to tylko 100mniej,
    Sylwia a co jest Nikusiowi bo przeoczyłem czemu chodzicievdo neurologa i czemu nie pozwala szczepić?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ja też czekam z rozszerzeniem diety aż do 6 miesiąca.

Właśnie przyjechała pościel i poduchy ;) teraz tylko wypiorę i wieczorem już może będę aranżować łóżeczko:)

Tak, koniecznie się pochwal :) Moje przyszły wczoraj i już je dzisiaj założyłam, chociaż motałam się trochę z wiązaniami :P i tak to wygląda :
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e6263ce4c6aab6d5.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a1fe8942d9f7fd96.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9a3b9d783f8d335e.html

ataga4 lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Zgadzam sie z Toba jak najbardziej, ale Franio czesto jak je z piersi to macha glowa bardzo, wtedy jak nacisne poleca ze 2 kropelki, on sie musi nie najadac skoro rano zjadl 100ml mm, a nigdy rano mu mm nie podawalam.
    Sloiczki podaje mu po mleku i 1 sloiczek na 3 razy, wiec to bardziej przekaska. Ja naprawde wolala bym karmic tylko piersia, ale ja waze 49kg piersi mam hm.... jak groszki :D wiec na pewno nie produkuja tyle ile duzy Franio potrzebuje. Piersia bede karmila ile sie bedzie dalo, ale z natura nie wygram.

Ja też mam Bella_Ona identyczną sytuację jak ty. Moja Zosia w nocy na cycusia rano też ale już koło 14 zaczyna się dziczenie przy cycku. Najpierw myślałam, że hałas i inne rzeczy ją rozprasza, zmieniłam to. Następny dzień to samo. Pediatra zasugerowała, żeby spróbować po KP zrobić odrobinę mm i sprawdzić czy nie zje. W piersi po jej jedzeniu posucha, zrobiłam z ciężkim sercem mm i młoda wciągnęła 150 ml, trzy razy dorabiałam, a jaka była spokojna. I to co niedawno napisała Ataga, znam wiele osób, które mimo dokarmiania mm karmiły piersią do roku i dłużej. Też mam bardzo mały biust i jak widzę, że ona chce jeść co godzinę, to znaczy, że coś nie hallo i dokarmiam ją mm. Próbowałam z słoiczkami, ale moja chyba jeszcze nie jest gotowa i czekam do 6 miesiąca:)

Aha i dokarmiam rzadko, też może zjadła od początku Max jedną puszkę mm, ale bez jaj nie demonizujmy tak tego mm:) i tak wiem , że mleczko mamy naj,naj,naj na świecie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 20:19

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla ja też dokarmiam Alę i to od 2 miesiąca.
    I nikt mnie nie pietnował,że nie jestem w stanie wykarmić własnego dziecka.

Sisilla lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Ale ten ZUS sobie poleciał z nami, ja mam nieduże dochody to tylko 100mniej,
    Sylwia a co jest Nikusiowi bo przeoczyłem czemu chodzicievdo neurologa i czemu nie pozwala szczepić?
    bo ma asymetrie, napiecie miesniowe i rusza dziwnie brudka a do neurologa idziemy we czwartek. Dzis przyszlo awizo i tesciowka dopiero teraz nam dala pewnie to bedzie tak mysle pismo zebysmy zaszczepili malego

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeej ja nie demonizuję mm! :) i nikogo nie piętnuję.
    Mam nadzieję że nie do mnie to było napisane :) Ja tylko staram się pomóc, bo moim zdaniem każda z nas jest w stanie wykarmić, tylko czasem trzeba wsparcia! :)

Aha... mój dzieć czasem chce jeść co godzinę, czasem co 1,5, czasem co 3 a czasem co 7 (w nocy) i nie uważam z tego powodu że z moim mlekiem jest coś nie halo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 20:46

Anoolka lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Mam nadzieję że nie do mnie to było napisane :) Ja tylko staram się pomóc, bo moim zdaniem każda z nas jest w stanie wykarmić, tylko czasem trzeba wsparcia! :)

Aha... mój dzieć czasem chce jeść co godzinę, czasem co 1,5, czasem co 3 a czasem co 7 (w nocy) i nie uważam z tego powodu że z moim mlekiem jest coś nie halo ;)

Nie, oczywiście, że nie do ciebie, ja tak ogólnie o tym demonizowaniu, bo wiem, jak to jest, jak nie można karmić, a wszyscy chcą ci wmówić, że za wszelką cenę masz próbować, a jak nie to zła matka z ciebie. Tak jak napisałaś, dobrze jest mieć wsparcie i pomoc, tak jak ty nam piszesz, co jeszcze mogłoby pomóc. A mnie z tym częstym karmieniem chodzi o to, że widzę kiedy moje piersi nie dają rady i choćby nie wiem co muszę się wspomóc. Niestety w fakcie częstego przystawiania dziecka, moje cycusie mają górna granicę i nie ma zwiększania produkcji, bo może dlatego, że takie dni zdarzają się raz na jakiś czas a nie codziennie i nie ma sygnału do ciągłego zwiększenia ilości mleczka.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Ja od poczatku skazalam siebie na nie karmienie, bylo juz nawet tak ze tylko odciagalam mleko i na kilka odciagniec udalo mi sie uzbierac na 3 butelki po 60ml. Lekarka mi powiedziala zebym walczyla i dostawiala jak najczesciej, tak tez robie, karmie Frania bardzo czesto, czasem doslownie wisi godzinami na cycach. Ale on urodzil sie duzy, mial duze potrzeby, a ja duze problemy (w czwartek wyszlismy ze szpitala, a ja w sobote cala noc spedzilam na pogotowiu), ciocie mi nawet odradzaly karmienie, dlatego ciesze sie ze go wciaz karmie, w nocy zawsze, na noc zawsze mm, wczesniej dawalam jeszce kolo 16 jedna butelke, ale dzis o 10zjadl 100ml, wiec musial byc glodny, mimo oproznienia piersi. Takze ja wiem, ze moje mleko mu nie wystarcza, niestety!

A tez sloiczki to poki co malusia czesc, a odmawiac mu nie bede tym bardziej kiedy widze jak chetnie je i wszystko mu smakuje. Niech pomalu cos tam porobuje :)

Moim zdaniem najważniejsze jest to, że choć trochę ma cycusia, do tego zadowoloną mamę i sam jest najedzony. Ty jesteś mamą i wiesz najlepiej, co dla niego najlepsze.

ao12., ataga4, pestka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Ja tak ogólnie, bez urazy.
    Mi tak poradziła pani doktor w CB aby dokarmiać mm, niestety moje piersi nie były w stanie wykarmić mojej córy.To było moje jedyne wyjście i dziecko najedzone zadowolone to dla mnie najważniejsze :)
    Na tym poprzestanę.

i pochwalę się jeszcze, a co :-D
    Ala waży juz 6575g a długa hehe tylko na 62 cm.
    Na razie po szczepieniu ok, temperatury nie miała, zobaczymy co będzie w nocy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 21:32

Sisilla lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ao12 a tak z ciekawości, to jakim systemem dokarmiasz? Mnie lekarka mówiła, że w razie czego, żeby nie zaburzać laktacji to najpierw cycuś a pózniej mm. Tak robisz? Czy zastępujesz jakiś jeden posiłek?

A tak z ciekawości ile razy w ciągu dnia karmicie, tak średnio? Wiem ze KP będzie się różnić od mm, ale i tak chciałabym zapytać i jedne i drugie mamy. W końcu jesteśmy już w piątym miesiącu i trochę już to się zmienia.
    Moja Zosia w nocy je średnio 3 razy, noc zaczynam od 00:00 :) rano jak wstanie, potem po pierwszej drzemce koło 11, póżniej po spacerze koło 14-15, następnie po ostatniej drzemce 17-17:30 i po kąpieli koło 20:30, czyli koło 8 razy. Mamo dużo razy, ale nie każde karmienie trwa długo, oczywiście karmię piersią, a jak u was?

A z zabawnych historii. Jak już pisałam wcześniej moja Zosia jest z tych dzieci wagi piórkowej, ledwo 6 kg. Lekarka na wizycie kontrolnej zadowolona, że Zosia lepiej przybrała pyta, czy dokarmiam, tak jak mówiła mm. Ja, że tak. Ona uśmiech od ucha do ucha pyta ile razy, a ja mówię, że 5-6 razy, a ona dziennie, a ja nie, że w miesiącu. Myślałam, że padnie trupem taką miała minę hehe, a juz myślała, że jej chytry plan zadziałał.

rewoppka, ao12., ataga4, Nelly, pestka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc się zaczyna od 22:30 wtedy jest pierwsze karmienie na śpiocha, bo Tomek zasypia ok 19-20. Potem ok 00,2,4,6-7 (tak się budzi), w nocy wychodzą karmienia 4-5 różnie, a w dzień je co 1,5 h - 2 h więc ok 6-8 karmień, czyli razem w ciągu całej doby wychodzi od 10 do 13 karmień.... osz matko! Dużo..

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw karmię piersią jak już jest pusto wtedy butelka i to jest zazwyczaj 65 ml
    4 razy dokarmiam mm bo w nocy mała już tyle nie potrzebuje, obie jesteśmy zadowolone z tego systemu :D
    U mnie to jest 7-8 karmień czasem 9.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w nocy liczac od 20 cyc tak z 6 razy ale na spiocha a w dzien to co 1,5-2 godzinki wiec tez troche wyjdzie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ