Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mama86 wrote:Hello mamuśki!
Staram się was nadrobić ale ciężko mi idzie bo ostatnio rzadko tu zagladam. Gabrysia chora, nos zawalony charczy jej niesamowicie ale bez gorączki. Przez ostatni czas była strasznie marudna, nie chciała pić butli. W weekend był armagedon z płaczem, w dodatku byliśmy u moich rodziców i pradziadkow i musieli słuchać jej płaczu. W niedziele jak wrocilismy do domu to pojechalismy do lekarza na ta opiekę świąteczną i okazało się ze ma nosek zapchany i najprawdopodobniej dlatego nie chce pić mleka. Zostaliśmy nasivin soft, masc majerankowa, mamy tez odciągnąć frida i tantum werde ( po tym chyba brzuszek ja bolal wiec juz nie daje) i nieszczesne inhalacje przy których drze się niesamowicie bo boi się nie tyle dźwięku inhalatora (klade go na miekkim podlozu) co syku wylatujacej pary :'(
Moja babcia tak się przejęła ze codziennie dzwoni i się pyta o Gabrysie.
A najgorsze jest to ze byliśmy 1,5 tygodnia temu na szczepieniu i mowilam ze ma od dłuższego czasu katar a mimo to pediatra stwierdziła ze za suche powietrze mam w domu i malo wietrze. Ale kur.. teraz sobie myślę jak to możliwe ze mam suche powietrze jak ja non stop pranie susze w mieszkaniu... I pierwsze co robię jak rano wstaje to wietrze.
Także masakra bo od niedzieli nie widzę poprawy. Jak do jutra się nie poprawi to lece z nia do lekarza bo krople można brać przez 3 dni a tu nic nie działa. Nawet sprobowalam mleko zmienić na ''smaczniejsze" bo myslalam ze tego bebiko comfort nie chce pić i kupilam zwykle bebiko 1. Daje jej je od wczoraj i o zgrozo nie ma kupy wiec chyba wrocimy do tego bebiko comfort.
A i nie raz juz przeszło mi przez mysl , ze może na sierść kota jest uczulona Ale sama juz nie wiem czy takie male dziecko może mieć alergie na sierść A wy jak myslicie?
A robiła juz któras z was inhalacje maluchowi? I jak wam szło?
My mieliśmy te same objawy kstar mega ze oddychać nie umiała nawet jesc! Pomogło bardzo euphorbium w sprayu jest to homropatyk i mozesz bez problemy kupić i psikac 2 lub 3 razy dziennie. Do tego 3 x calcium 2.5ml i inhalacje. Ja sypie sól kuchenna i zalewam wrzatkiem zostawiam na noc. Pomogło bardzo. Aaa i nie odciągaj za często bo to tylko pobudza produkcje śpików. 2 razy za dzień styknie.
Zdrówka życzymy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:38
-
ao12. wrote:Sroka ja polecam http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70179754/ przyda się przy rozszerzaniu diety maluszka
co to za dywan w guziki?
A dywan taki : www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70251740/?query=tastrup -
Sroka wrote:Dzięki, na pewno pomyślę o tych olejach, bo już nie wyrabiam.
Właśnie, dziewczyny chcę taki bujak kupić :
http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052156769,swiat-niemowlaka-p?gclid=CjwKEAiAgranBRDitfSQk_P7vnMSJAAhx5G5zopwWA9cJ6LbwJYoYTorg_lGc1jSv8ifAjChp0cVBhoC0zvw_wcB
i tu nasuwa się moje pytanie, czy mogę ponieść już oparcie trochę wyżej, żeby nie leżała tak na płasko?
Racja, to że są małe cycki nie oznacza, że jest mało mleka! Bzdura to jest! -
Sroka wrote:
A dywan taki : www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70251740/?query=tastrup
fajny dywanik
Ja mam pytanko jak skutecznie wyczyścić dywan, bez wynoszenia go z domu?
Do tej pory używałam proszku vanish do dywanów, ale w sypialni mam jasny dywan i tym go raczej nie doczyszczę.
Macie jakieś swoje sposoby? -
ao12. wrote:fajny dywanik
Ja mam pytanko jak skutecznie wyczyścić dywan, bez wynoszenia go z domu?
Do tej pory używałam proszku vanish do dywanów, ale w sypialni mam jasny dywan i tym go raczej nie doczyszczę.
Macie jakieś swoje sposoby?
-
U nas karmień wychodzi ok 6-7 ale nie zawsze dojada to co jej zrobiłam Byłyśmy dzisiaj na szczepieniu - m a s a k r a ! Lila bardzo płakała. Uspokoiła się dopiero w domu przy butelce. Ciesze się ogromnie, że to ostatnia, trzecia dawka jak na razie. Jeszcze trzeba jakoś przetrwać resztę dnia i noc.
Sisilla lubi tę wiadomość
-
Sroka wrote:Paradise gdzie i za ile kupiłaś tą ośmiornicę?
Moja mama zamówiła ją na tej aukcji http://allegro.pl/lamaze-muzyczna-osmiornica-osmionutka-tomy-27027-i4990085125.html Chyba najtaniej na allegro. Cieszę się, że nie kupiłam jej w smyku za 150zł!
Jednak na tej - http://allegro.pl/lamaze-osmiornica-osmionutka-i5055927895.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 12:12
-
paradise wrote:Moja mama zamówiła ją na tej aukcji http://allegro.pl/lamaze-muzyczna-osmiornica-osmionutka-tomy-27027-i4990085125.html Chyba najtaniej na allegro. Cieszę się, że nie kupiłam jej w smyku za 150zł!
Jednak na tej - http://allegro.pl/lamaze-osmiornica-osmionutka-i5055927895.html
W Smyku to są jakieś ceny z kosmosu! Raz widziałam taki pociąg z FP na promocji za 230zł, a identyko znalazłam w Makro za 120!! -
Sroka wrote:Dzięki! Tez na nią poluje
W Smyku to są jakieś ceny z kosmosu! Raz widziałam taki pociąg z FP na promocji za 230zł, a identyko znalazłam w Makro za 120!!
Polecam Jest bardzo fajna!
Masakra, do Smyka to ja już nawet nie wchodzę bo na internecie wszystko o wiele taniej. U nich opłaca się tylko zamawiać ubranka w promocji z ich strony.Sroka, Sisilla, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Jeszcze Wam dziewczyny napisze niusa. Po Waszych postach o ząbkach zaglądam ostatnio coraz częściej do buźki Lilki i szukam ząbków! U niej nic nie widać. A tym czasem wczoraj zaczęło mnie coś kłuć w mojej buzi Wkładam palucha, dotykam.. a tam rośnie mi ósemka na górze po prawej stronie. Co najlepsze na dole po tej samej stronie też się powoli przebija, haha. Mój tż śmieje się do swojej mamy, że może na ząbka przyjechać, a nawet dwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 14:18
ao12., ataga4 lubią tę wiadomość
-
Paradise, a macki tej osmiornicy o są zszyte, czy mozna każdą pojedynczo złapać? Mogłabyś wrzucic foto ośmiornicy z Lilką na fb? Chciałabym zobaczyc jaka ona jest wielkościowo w stosunku do dziecka
mama86 ja robiłam inhalacje, ale u nas to chwile trwało bo ja robiłam inhalację z lekiem, więc wyłączałam nebulizator jak lek się skończył. U nas dżwięk nie przeszkadzał,to raczej wydobywającej pary się bał i uciekał głowką, bo do samego nebulizatora (mamy czarno-białą pandę) to się uśmiechał. Starałam się robić inhalację jak ktoś był ze mną, to go zagadywał. -
ataga4 wrote:Paradise, a macki tej osmiornicy o są zszyte, czy mozna każdą pojedynczo złapać? Mogłabyś wrzucic foto ośmiornicy z Lilką na fb? Chciałabym zobaczyc jaka ona jest wielkościowo w stosunku do dziecka
Pewnie, już wrzuciłam Tak jak pisałam na fb - macki nie są ze sobą zszyte.ataga4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam dziś na ważeniu Filipa. Przez te jego krzyki przy jedzeniu położna sprawdza czy dobrze przybiera. Poszłam i mówię do niej że Filipowi wychodzą trójki, nie wierzyła ale zobaczyła i się zdziwiła A jak ja się zdziwiłam jak mi pokazała że wychodzą jeszcze dolne jedynki, razem 6 ząbków Ledwo żyję bo jest wieczny płacz i marudzenie. Chociaż nie wierzę w homeopatie to dziś zakupie viburcol
ao12., ataga4, Sisilla, paulina.b.1991, pestka, MOI lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Byłam dziś na ważeniu Filipa. Przez te jego krzyki przy jedzeniu położna sprawdza czy dobrze przybiera. Poszłam i mówię do niej że Filipowi wychodzą trójki, nie wierzyła ale zobaczyła i się zdziwiła A jak ja się zdziwiłam jak mi pokazała że wychodzą jeszcze dolne jedynki, razem 6 ząbków Ledwo żyję bo jest wieczny płacz i marudzenie. Chociaż nie wierzę w homeopatie to dziś zakupie viburcol