Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyrewoppka wrote:Współczuje.. sama mam jazdę niesamowitą przez tego jednego zęba, młody wkłada rączkę do buzi i z impetem wyrywa, widać że bardzo go boli, a dzisiaj tak się zanosił, że pierwszy raz użyłam czopka. Szkoda tych dzieciaczków, najpierw kolki, gazy a teraz ząbki
-
rewoppka wrote:Odnośnie żeli do dziąseł to fakt młody zlizuje praktycznie od razu, ale już się nauczyłam jak mu posmarować żeby chociaż trochę ta maść się wchłonęła i bardzo mu pomaga ten dentinox.
-
A ja pp zakupach. Kupiłam sweter I dwie bluzki w carry. Do tego dwie czapki na wiosnę dla Małej. A teraz jesteśmy po obiedzie i czekam na Panią od pazurków. Chce sobie hybrydowym lakierem maznąć.
U nas dzień okej. Mała już prawie nie kaszle i katar zanika
A ta osmiornica super! Muszę jedna z babć namówićWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 17:02
paradise, ao12., Sisilla lubią tę wiadomość
-
tofirus wrote:Dziewczyny, które mają baby swimmerka. Jak moja Małgoś waży trochę ponad 6 kg to kupować ten mniejszy czy większy rozmiar? Bo już sama nie wiem....
Lila waży 7800 i mam ten mniejszy ale wydaję mi się trochę za ciasny. Zamówiła któraś z Was ten większy i jest dobry? Bo sama jestem ciekawa.
-
Sroka wrote:A ja pp zakupach. Kupiłam sweter I dwie bluzki w carry. Do tego dwie czapki na wiosnę dla Małej. A teraz jesteśmy po obiedzie i czekam na Panią od pazurków. Chce sobie hybrydowym lakierem maznąć.
U nas dzień okej. Mała już prawie nie kaszle i katar zanika
A ta osmiornica super! Muszę jedna z banćbanbabć namówić
O jaka szczęśliwa mamusia! Aż zrobiłaś mi ochotę na zakupy Chyba sama się wyrwę jakoś w przyszłym tygodniu.
-
Anoolka wrote:Byłam dziś na ważeniu Filipa. Przez te jego krzyki przy jedzeniu położna sprawdza czy dobrze przybiera. Poszłam i mówię do niej że Filipowi wychodzą trójki, nie wierzyła ale zobaczyła i się zdziwiła A jak ja się zdziwiłam jak mi pokazała że wychodzą jeszcze dolne jedynki, razem 6 ząbków Ledwo żyję bo jest wieczny płacz i marudzenie. Chociaż nie wierzę w homeopatie to dziś zakupie viburcol
I kup camillię, fajnie działa przy ząbkowaniuAnoolka lubi tę wiadomość
-
My dziś po szczepieniu, Zosia wytrzymała, gorzej było ze mną, serce mi biło jak szalone, myślałam, że zemdleję :)Moja mega ciężka córcia waży aż całe 5700 g, a wzrostu nie znam, bo pani doktor nie chciała jej zmierzyć, bo mówi, że takich malutkich dzieci się nie mierzy, bo opatrzone to jest dużą granicą błędu...matko ja tylko przecież chciałam wiedzieć orientacyjnie, przecież nie podałabym jej do sądu ;)jakby się machnęła; ogólnie ta moja pediatra dobry lekarz, kobitka koło 40, ale zero poczucia humoru. Mówię dziś do niej, że strasznie się boję tego szczepienia i z wrażenia mogę podać swoją nogę do wkłucia a nie Zosi, oczywiście miało to być w formie żartu, a ona: proszę panią my tu jesteśmy profesjonalistami i nigdy by nam się coś takiego nie zdarzyło, łooo już się nic nie odezwałam. Oczywiście nacisk na wprowadzenie glutenu i czemu pani tego jeszcze nie zrobiła itd. Teraz się muszę pomodlić, żeby w nocy nie było żadnych rewolucji.
ao12 a jak u was?
pomijam fakt, że jestem 450 złoty lżejsza
a dziewczyny zastanawiacie się nad szczepieniem na meningokoki? Bo my mamy w maju szczepienie engerixem (na wzw) i lekarka zasugerowała, że jakbyśmy chcieli, to można połączyć, tylko to cholerstwo kosztuje 340 zł w aptece, a tam gdzie my chodzimy (medicover) 440 i są trzy dawkiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 17:41
-
U mnie dzień ok Co prawda mało spał Franulek po południu, ale teraz grzecznie lezy na macie. Boszz od dwóch dni próbuje namiętnie sie przekręcić, jakby sobie przypomniał o tym caly miesiąc nic, a teraz jak szalony! a jak sie drze, że nie może tej ręki przełozyć! Co za dziecko
A teraz obalem(tą kulą) wali jak szalony i zaciesza a ja robię obiad i chyba sobie machnę karmi do obiadu, a co!
co do szczepień to ja chce na te parszywe pneumo go zaszczepić..myślę właśnie zacząć niedługo. My mamy następne to wbw w kwietniu więc wtedy podpytam i heja. Jejku, mały będzie miał juz wtedy 6 miesięcy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 18:03
-
no Hania Aniqi najstarsza, potem włąsnie jest jakoś Małgoś, jest jeszcze Charlie od Kajaoli, ale dłuuugo już o nich nie słyszeliśmy, potem chyba Kuba Scęściowy...no i mój Franulek z Filipem Anoolki Był też FRanek DeLaCruz ale ona tez juz dawno nic nie pisała...
-
Sisilla my też byliśmy dzisiaj na szczepieniu, nasze córcie takie same. Karolinka tez waży 5700, jaką długa nie wiem, ale główka 40,5 przy szczepieniu nie płakała, tylko raz krzyknęła i po sekundzie juz ok, ale za to teraz biedna stęka.
Sisilla lubi tę wiadomość