X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie był materiał o szczepieniach w wydarzeniach na Polsacie. Wyeliminowanie Odry zajęło 50 lat, a teraz wróciła, bo w Niemczech dużo osób przestało szczepic, w Polsce też wróciła.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Mi też mąż ostatnio kupił Karmi, ale nie byłam w stanie pić tego za przeproszeniem gó***... A kiedyś mi smakowało!
    Bo przyznam, że ostatnio często próbuję sobie łyczka od męża, który jest fanem nowofalowych piw (sam też warzy w domu) i powiem szczerze - to jest zupełnie inna jakość! Świetne są te piwa. Musicie też spróbować.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Właśnie był materiał o szczepieniach w wydarzeniach na Polsacie. Wyeliminowanie Odry zajęło 50 lat, a teraz wróciła, bo w Niemczech dużo osób przestało szczepic, w Polsce też wróciła.
    Taa ogladalam. Jeśli będę miała jeszcze dziecko to przed szczepieiami chyba z domu nie wyjde :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/niebezpieczna-odra-w-niemczech-epidemia-zmarl-chory-chlopiec,518491.html

• Smutas Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje maleństwo powiedziało dzisiaj MAMA, od rana nawijał baba , bababa... a ja do niego ma ma i pięknie powtórzył. Póżniej już mówił mamamam, bababab ale te jedno MAMA było cudowne :)

Sroka, poczwarkah, Bella_Ona, tofirus, pestka, Kasiula09, rewoppka, MOI, ao12., Nelly, Sisilla, ataga4, sylwia1985 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas ale jazda :D ciekawe czy już będzie mówił :)

Chciałam coś napisać aleee padam na ryło ta pogoda mnie dobija i moje dziecko chyba też . W dodatku grypa w domu, co prawda na piętrze, no ale zawsze ktoś może przywlec i mam mega wqrwa z tego powodu. Dobra nie będę hejtusiować, ide se kurze pościerać w ramach odskoczni od dziecia.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Ha! Mi też mąż ostatnio kupił Karmi, ale nie byłam w stanie pić tego za przeproszeniem gó***... A kiedyś mi smakowało!
    Bo przyznam, że ostatnio często próbuję sobie łyczka od męża, który jest fanem nowofalowych piw (sam też warzy w domu) i powiem szczerze - to jest zupełnie inna jakość! Świetne są te piwa. Musicie też spróbować.
    Ja z kolei przed porodem nigdy bym nie przelknela karmi. Kiedy pierwszy raz maz mi je kupil, pilam prawie z zatkanym nosem, a teraz mi smakuje.
    Jakie piwa masz na mysli?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Moja Ala też zlizuje żel, masz jakiś patent na smarowanie?
    Jak przykładam palec do ząbka to mocniej naciskam żeby mi się nie wyśliznął i tak trzymam ile się da, pomagam sobie tez drugim palcem i zazwyczaj tego drugiego oblizuje :) ale to w teorii tak pięknie brzmi, na szczęście chociaż trochę coś to daje bo po kilku minutach młody się uspokaja.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małemu te maści nie pomagają 2 ząbki wyszły na szczęście bez większych krzyków ale z częstymi pobudkami troche mi to dziwne u takiego malucha zęby chyba jako 1 w rodzinie tak szybko się uwina :-)

Ewelka91
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    W TV mowili, ze w Niemczech nie ma obowiązkowych szczepień :-\

Sroka, jak twoja malutka ma katar to wychodziłaś z nią na spacery? Bo ja od niedzieli wiedzę w domu i juz nie wyrabiam :-(

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przeglądam pierwsze strony naszego forum i aż łezka się w oku kręci jak to wszystko szybko zleciało :'-)

MOI, ao12., ataga4, pestka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    W TV mowili, ze w Niemczech nie ma obowiązkowych szczepień :-\

Sroka, jak twoja malutka ma katar to wychodziłaś z nią na spacery? Bo ja od niedzieli wiedzę w domu i juz nie wyrabiam :-(

Lekarka zaleciła żeby wychodzić, ale u nas ciągle albo wieje albo pada i jeszcze nie byłam z Małą. ;<

Dziewczyny, zaczynam robić pompony! O takie! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6891708c0d36c28d.html

Jakby któraś z Was chciała, polecam się :)

rewoppka lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo zbków.. Oprócz Tomka ząbkowania, to mój M miał dzisiaj chirurgicznie wycinaną ósemkę bo była zrośnięta z kością.. biedaczki dwa..

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Małemu te maści nie pomagają 2 ząbki wyszły na szczęście bez większych krzyków ale z częstymi pobudkami troche mi to dziwne u takiego malucha zęby chyba jako 1 w rodzinie tak szybko się uwina :-)
    Ewcia91 a ty karmisz piersią? Jeśli tak to jak mają się twoje piersi?

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie niestety mały na butli :-/ale na początku też miałam wesoło mały nie ciągną a piersi bolały okropnie ... Też wybieram się do dentysty bo mam sporą dziurę boję się panicznie mam nadzieję że nie wyrwia ...

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję mężowi bo ja też miałam jedna ósemkę tak wyrywaną a czekają mnie jeszcze rrzy! :|

Nagadała mi dziś znajoma że takie małe dziecko nie powinno spać na poduszce ani być przykryte kołderką bo się może po pierwsze udusić a po drugie ma spać na twaedym materacu a mieć poduszkę pod główka
    jak to jest u Was?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ja z kolei przed porodem nigdy bym nie przelknela karmi. Kiedy pierwszy raz maz mi je kupil, pilam prawie z zatkanym nosem, a teraz mi smakuje.
    Jakie piwa masz na mysli?

Moje ulubione piwna style to porter, stout i IPA. Ale generalnie bardzo dobre piwa robią takie browary jak np. BrewDog, Doctor Brew, Pracownia Piwa i Pinta. Nie jest łatwo kupić (chociaż czasem się trafi w dużym markecie, ale raczej trzeba szukać w sklepach typowo z piwem), ale to zupełnie coś innego niż "jasne pełne" typu Żubr i Tyskie. Naprawdę, polecam z całego serca :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawdza sie poduszka z klinem i kolderka. Mam kupiony spiworek na szelkach, ale to kiedy Julcia bedzie wieksza i przestanie ulewac (oby).
    A propos ulewania, to jest z tym u was? U nas bez zmian -ulewanie i pawie to codziennosc :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Współczuję mężowi bo ja też miałam jedna ósemkę tak wyrywaną a czekają mnie jeszcze rrzy! :|
    Tak to jest z tymi "8" jak późno wyrosną... Mnie wyrosły wszystkie jak miałam kilkanaście lat i są bezproblemowe :-)
    Sroka wrote:
    Nagadała mi dziś znajoma że takie małe dziecko nie powinno spać na poduszce ani być przykryte kołderką bo się może po pierwsze udusić a po drugie ma spać na twaedym materacu a mieć poduszkę pod główka
    jak to jest u Was?
    Magda śpi na twardym materacu bez poduszki i bez klina, w śpiworku

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    U nas sprawdza sie poduszka z klinem i kolderka. Mam kupiony spiworek na szelkach, ale to kiedy Julcia bedzie wieksza i przestanie ulewac (oby).
    Kiedy Magda wyrosła z rożka, zaczęłam ją w śpiworku na szelkach owijać niezbyt ciasno w taką dużą (120 x 120 cm) bambusową pieluszką złożoną na pół w trójkąt, żeby jej nie rozbudzały latające rączki. Teraz zwykle rączki ma na wierzchu, ale jak nie może zasnąć, to jej te rączki zawijam do środka i się uspokaja jak za dawnych czasów.
    MOI wrote:
    A propos ulewania, to jest z tym u was? U nas bez zmian -ulewanie i pawie to codziennosc :-(
    U nas ulewa niemal tylko jak leży na brzuszku, no i czasem odrobinę przy odbiciu.

MOI lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ