X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie był materiał o szczepieniach w wydarzeniach na Polsacie. Wyeliminowanie Odry zajęło 50 lat, a teraz wróciła, bo w Niemczech dużo osób przestało szczepic, w Polsce też wróciła.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Mi też mąż ostatnio kupił Karmi, ale nie byłam w stanie pić tego za przeproszeniem gó***... A kiedyś mi smakowało!
    Bo przyznam, że ostatnio często próbuję sobie łyczka od męża, który jest fanem nowofalowych piw (sam też warzy w domu) i powiem szczerze - to jest zupełnie inna jakość! Świetne są te piwa. Musicie też spróbować.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Właśnie był materiał o szczepieniach w wydarzeniach na Polsacie. Wyeliminowanie Odry zajęło 50 lat, a teraz wróciła, bo w Niemczech dużo osób przestało szczepic, w Polsce też wróciła.
    Taa ogladalam. Jeśli będę miała jeszcze dziecko to przed szczepieiami chyba z domu nie wyjde :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/niebezpieczna-odra-w-niemczech-epidemia-zmarl-chory-chlopiec,518491.html

• Smutas Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje maleństwo powiedziało dzisiaj MAMA, od rana nawijał baba , bababa... a ja do niego ma ma i pięknie powtórzył. Póżniej już mówił mamamam, bababab ale te jedno MAMA było cudowne :)

Sroka, poczwarkah, Bella_Ona, tofirus, pestka, Kasiula09, rewoppka, MOI, ao12., Nelly, Sisilla, ataga4, sylwia1985 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas ale jazda :D ciekawe czy już będzie mówił :)

Chciałam coś napisać aleee padam na ryło ta pogoda mnie dobija i moje dziecko chyba też . W dodatku grypa w domu, co prawda na piętrze, no ale zawsze ktoś może przywlec i mam mega wqrwa z tego powodu. Dobra nie będę hejtusiować, ide se kurze pościerać w ramach odskoczni od dziecia.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Ha! Mi też mąż ostatnio kupił Karmi, ale nie byłam w stanie pić tego za przeproszeniem gó***... A kiedyś mi smakowało!
    Bo przyznam, że ostatnio często próbuję sobie łyczka od męża, który jest fanem nowofalowych piw (sam też warzy w domu) i powiem szczerze - to jest zupełnie inna jakość! Świetne są te piwa. Musicie też spróbować.
    Ja z kolei przed porodem nigdy bym nie przelknela karmi. Kiedy pierwszy raz maz mi je kupil, pilam prawie z zatkanym nosem, a teraz mi smakuje.
    Jakie piwa masz na mysli?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Moja Ala też zlizuje żel, masz jakiś patent na smarowanie?
    Jak przykładam palec do ząbka to mocniej naciskam żeby mi się nie wyśliznął i tak trzymam ile się da, pomagam sobie tez drugim palcem i zazwyczaj tego drugiego oblizuje :) ale to w teorii tak pięknie brzmi, na szczęście chociaż trochę coś to daje bo po kilku minutach młody się uspokaja.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małemu te maści nie pomagają 2 ząbki wyszły na szczęście bez większych krzyków ale z częstymi pobudkami troche mi to dziwne u takiego malucha zęby chyba jako 1 w rodzinie tak szybko się uwina :-)

Ewelka91
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    W TV mowili, ze w Niemczech nie ma obowiązkowych szczepień :-\

Sroka, jak twoja malutka ma katar to wychodziłaś z nią na spacery? Bo ja od niedzieli wiedzę w domu i juz nie wyrabiam :-(

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przeglądam pierwsze strony naszego forum i aż łezka się w oku kręci jak to wszystko szybko zleciało :'-)

MOI, ao12., ataga4, pestka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    W TV mowili, ze w Niemczech nie ma obowiązkowych szczepień :-\

Sroka, jak twoja malutka ma katar to wychodziłaś z nią na spacery? Bo ja od niedzieli wiedzę w domu i juz nie wyrabiam :-(

Lekarka zaleciła żeby wychodzić, ale u nas ciągle albo wieje albo pada i jeszcze nie byłam z Małą. ;<

Dziewczyny, zaczynam robić pompony! O takie! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6891708c0d36c28d.html

Jakby któraś z Was chciała, polecam się :)

rewoppka lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo zbków.. Oprócz Tomka ząbkowania, to mój M miał dzisiaj chirurgicznie wycinaną ósemkę bo była zrośnięta z kością.. biedaczki dwa..

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Małemu te maści nie pomagają 2 ząbki wyszły na szczęście bez większych krzyków ale z częstymi pobudkami troche mi to dziwne u takiego malucha zęby chyba jako 1 w rodzinie tak szybko się uwina :-)
    Ewcia91 a ty karmisz piersią? Jeśli tak to jak mają się twoje piersi?

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie niestety mały na butli :-/ale na początku też miałam wesoło mały nie ciągną a piersi bolały okropnie ... Też wybieram się do dentysty bo mam sporą dziurę boję się panicznie mam nadzieję że nie wyrwia ...

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję mężowi bo ja też miałam jedna ósemkę tak wyrywaną a czekają mnie jeszcze rrzy! :|

Nagadała mi dziś znajoma że takie małe dziecko nie powinno spać na poduszce ani być przykryte kołderką bo się może po pierwsze udusić a po drugie ma spać na twaedym materacu a mieć poduszkę pod główka
    jak to jest u Was?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ja z kolei przed porodem nigdy bym nie przelknela karmi. Kiedy pierwszy raz maz mi je kupil, pilam prawie z zatkanym nosem, a teraz mi smakuje.
    Jakie piwa masz na mysli?

Moje ulubione piwna style to porter, stout i IPA. Ale generalnie bardzo dobre piwa robią takie browary jak np. BrewDog, Doctor Brew, Pracownia Piwa i Pinta. Nie jest łatwo kupić (chociaż czasem się trafi w dużym markecie, ale raczej trzeba szukać w sklepach typowo z piwem), ale to zupełnie coś innego niż "jasne pełne" typu Żubr i Tyskie. Naprawdę, polecam z całego serca :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawdza sie poduszka z klinem i kolderka. Mam kupiony spiworek na szelkach, ale to kiedy Julcia bedzie wieksza i przestanie ulewac (oby).
    A propos ulewania, to jest z tym u was? U nas bez zmian -ulewanie i pawie to codziennosc :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Współczuję mężowi bo ja też miałam jedna ósemkę tak wyrywaną a czekają mnie jeszcze rrzy! :|
    Tak to jest z tymi "8" jak późno wyrosną... Mnie wyrosły wszystkie jak miałam kilkanaście lat i są bezproblemowe :-)
    Sroka wrote:
    Nagadała mi dziś znajoma że takie małe dziecko nie powinno spać na poduszce ani być przykryte kołderką bo się może po pierwsze udusić a po drugie ma spać na twaedym materacu a mieć poduszkę pod główka
    jak to jest u Was?
    Magda śpi na twardym materacu bez poduszki i bez klina, w śpiworku

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    U nas sprawdza sie poduszka z klinem i kolderka. Mam kupiony spiworek na szelkach, ale to kiedy Julcia bedzie wieksza i przestanie ulewac (oby).
    Kiedy Magda wyrosła z rożka, zaczęłam ją w śpiworku na szelkach owijać niezbyt ciasno w taką dużą (120 x 120 cm) bambusową pieluszką złożoną na pół w trójkąt, żeby jej nie rozbudzały latające rączki. Teraz zwykle rączki ma na wierzchu, ale jak nie może zasnąć, to jej te rączki zawijam do środka i się uspokaja jak za dawnych czasów.
    MOI wrote:
    A propos ulewania, to jest z tym u was? U nas bez zmian -ulewanie i pawie to codziennosc :-(
    U nas ulewa niemal tylko jak leży na brzuszku, no i czasem odrobinę przy odbiciu.

MOI lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ