X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:10

• Sroka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata też senna, mój mąż właśnie zasnął z nią. Ale za chwile pobudka bo ma sesje zdjęciowa ciążową. Właśnie ogarniam mieszkanie.
    ahh czy Wam też ten czas tak szybko leci? Ja nawet nie wiem kiedy a tu się luty kończy.
    właśnie co do końca miesiąca to zaraz powinna być kasa ze zusu.

ataga4 lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:10

MOI, pestka, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:11

Anoolka, pestka, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udalo sie uniknac klejenia bo jest malenka przepuklina na godz 2 i 4 tak to tlumaczyla a szkoda dziecko meczyc za 2 mce do kontroli i jak sie powiekszy to zaklejamy

ataga4, ao12. lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Używała smoka do 2 miesiąca życia i butelkę wtedy też ciągnęła. Niestety dopuściłam do długiej przerwy i chyba się odzwyczaiła :/ Zwykłego smoka też już nie potrafi zassać :/
    Zabawiłam dziś u ortodonty dłużej niż planowałam, na szczęście rano odciągnęłam mleko, ale karmienie też nie poszło gładko. Magda 2 miesiące nie widziała butli i też najpierw nie umiała zassać, dopiero po jakimś czasie i wyraźnych oznakach głodu moja mama zrobiła drugie podejście i Mała wypiła, choć tylko 80 ml (to chyba mało?). Za to jak wróciłam do domu, to była taka radość na widok cyca :-)

ataga4, MOI, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Zabawiłam dziś u ortodonty dłużej niż planowałam, na szczęście rano odciągnęłam mleko, ale karmienie też nie poszło gładko. Magda 2 miesiące nie widziała butli i też najpierw nie umiała zassać, dopiero po jakimś czasie i wyraźnych oznakach głodu moja mama zrobiła drugie podejście i Mała wypiła, choć tylko 80 ml (to chyba mało?). Za to jak wróciłam do domu, to była taka radość na widok cyca :-)
    haha tez tak mam ze jak czasem jedziemy do rodzicow i idziemy z mezem do kosciola to zostawiam troche swojego pokarmu w butli ale wielkie darcie no chyba ze mega glodny to po jakims czasie wezmie ale jak ja wroce to pisk ze szczescia i jak sie zassie to nie chce przestac- tak samo bylo jak bylismy kiedys w kinie - maly nie jadl wogole tylko czekal na mnie az wroce i az ujrzy cycora :)

ataga4 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem dziewczyny moj nie spi w lozeczku bo wrzask w kolysce tez , w nowym bujaku tez sie nie pobawi i za chwile wrzask, na macie wrzask , na lozku z zabawkami wrzask- a jak wezme na rece spokoj- kurde nic mu nie pasi a mnie juz tak plecy bola z noszenia i opadam z sil i tak od dluzszego czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 17:19

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mam to samo, cały czas na rękach :(

Odebrałam dziś wyniki na tarczycę a tu niespodzianka, nadczynność tarczycy a była niedoczynność. Najlepsze że tej nadczynności w ogóle nie czuję, już nie mówiąc że przy takim wyniku (0,02) powinnam chudnąć a tu nic :P

• Nelly Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja córa z kolei całkiem długo się bawi na macie, na podłodze, na leżaczku-bujaczku. Oczywiście trzeba do niej czasem zagadać, czy zmienić zabawki, ale staram się z nią bawić głownie na leżąco. Tak jest nauczona i nie ma problemu. Ale wystarczyło jedno popołudnie u babci na rękach i do wieczora był wrzask przy każdej próbie odłożenia. Jak to dziecko się szybko przyzwyczaja do dobrego... Na szczęście to była sytuacja incydentalna i już wszystko wróciło do normy :-)

MOI lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra jest - jak go nauczyc zeby sam siedzial - nie da rady bo zaraz jak sie drzec zaczyna to przybiega tesciowka:/

Bella_Ona lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    masakra jest - jak go nauczyc zeby sam siedzial - nie da rady bo zaraz jak sie drzec zaczyna to przybiega tesciowka:/
    Ja bym go na Twoim miejscu za każdym razem bez pytania czy chce od razu na ręce dawała ;) szybko by przestała przylazic :)

A tak serio to jak Filipowi nic nie dolega to bez problemu sam się bawi ale zaczęły się te nieszczęsnego ząbki i jest masakra :/ Może Nikusiowi też cos dokucza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 19:34

• ao12. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pochwalę moją córcię dzisiaj sama przekręciła się z pleców na brzuszek :-)
    Nadal robi "brzuszki", jak tak dalej pójdzie to wkrótce sama usiądzie.
    My jutro idziemy na szczepienie, zobaczymy ile mała waży.
    Ja zazwyczaj bawię się z Alą na macie i podkładam jej zabawki,jak się znudzi to wtedy bujaczek,staram się nie nosić jej na rękach.

ataga4, Nelly lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was :) jak zwykle mnóstwo ciekawych tematów i nie wiem do czego się odnieść ;)

Taaaak rączki to i my znamy ale przejdzie jeszcze zabawa na leżąco ale z kimś, sam w porywach 2 minuty jak ma lepszy dzień, wystarczy, że wyjdę za drzwi za chwilę się piłuje - ocipieć idzie.

Na problemy z kupą (u nas od zawsze były ale słyszę od znajomych, że przy wprowadzaniu stałych posiłków też mają) starte jabłuszko. Zaczęliśmy od dwóch łyżeczek przez dwa dni, teraz od tygodnia szamie pół jabłka i wali w pieluchę codziennie. Uffffffff ;)

A od kiedy wprowadza się kaszkę na noc?

ao12., Nelly, Sisilla lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój leń śmierdzący się nie przekręca ani z b na p ani z p na b tylko leży jak lord i się drze żeby go przerzucić i ogólnie jak coś mu nie pasuję albo czegoś nie może zrobić ryczy, zabawka mu coś tam nie chce zrobić-ryczy, głośniej się ktoś odezwie- ryczy, na macie po max 2 min-ryczy Boszzzzzzzz jak to będzie taka beksa to chyba zwątpię

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłuszko goni ;-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki jutro maja przelac pieniazki z Zusu? wie moze ktoras?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pyza też ie chce się sama dłużej pobawić:/

Byłam dzisiaj u pediatry bo coś zaczęła kaszleć, ale podobno to przez ślinę i ten nieszczęsny katar.

Niestety dalej ma dużo suchych placków na ciałku i mamy się zgłosić do dermatologa. Ja już jestem na diecie bezmlecznej, bezglutenowej, bezjajecznej i dalej bez poprawy:( A nie chce podawać mm jak mam swoje mleczko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 20:38

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja bym go na Twoim miejscu za każdym razem bez pytania czy chce od razu na ręce dawała ;) szybko by przestała przylazic :)

A tak serio to jak Filipowi nic nie dolega to bez problemu sam się bawi ale zaczęły się te nieszczęsnego ząbki i jest masakra :/ Może Nikusiowi też cos dokucza.
    boje sie a ona tez sie boi go brac bo jest ruchliwy a ona ma 70 lat i boi sie zeby go nie upuscic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Niestety dalej ma dużo suchych placków na ciałku i mamy się zgłosić do dermatologa. Ja już jestem na diecie bezmlecznej, bezglutenowej, bezjajecznej i dalej bez poprawy:( A nie chce podawać mm jak mam swoje mleczko :(
    Matko Nutella to co TY jesz?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ