Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaMJ racja, po coś są obowiązkowymi! Np. w mieście obok mojego a dokładnie w Bytomiu, panuje szkarlatyna, a dlaczego?! Bo właśnie te świadome matki nie poddały szczepieniom obowiązkowym dzieci, i tak wracają choroby z którymi tak długo walczono!
Z innej beczki. Mam twardą wodę i ręczniki po praniu są choćby z krochmalu. Co zrobić żeby były miękkie i miłe w dotyku jak te z reklam ;P -
sylwia1985 wrote:moja kolezanka szczepila core na rota a ostatnio wyladaowaly w szpitalu- i mowila ze teraz by nie wydala kasy w bloto
Szczepienie na rota nie daje gwarancji, że dziecko nie zachoruje tylko łagodniej przejdzie przez chorobę. Moja ciotka i wujek jak się zarazili wymiotowali i ledwo co funkcjonowali przez 3 dni a ich córka roczna (szczepiona) po 1 dniu była w 100% zdrowa. Znam dużo takich przypadków i dlatego zdecydowaliśmy zaszczepić małą.Sroka, ao12., ataga4, Sisilla, Nelly lubią tę wiadomość
-
Ale zbieg okoliczności! W piątek byliśmy z mała u lekarza i zwrócił nam uwagę, żebyśmy częściej kładki małą na lewej stronie bo widać po główce, że preferuje prawą. Wchodzę na forum a tu akurat o tym mowa Tak więc też z tym walczymy, chociaż łatwo nie jest.
Co do wakacji. Zawsze lataliśmy gdzieś dalej a w tym roku chcemy wybrać się z Lilą nad polskie morze Jeszcze nie mamy planów gdzie konkretnie.
Jeszcze mam pytanko, czy Wasze dzieciaczki cmokają? (tak jak daje się buziaczki) Moja Lila ostatnio coraz częściej. Nie wiem od czego jej się to wzięło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 19:06
-
nie u mnie Agata nie cmoka, ale chowa dolną wargę, tak jak jakiś czas temu jedna z dziewczyn pisała, że jej synek tak robi.
co do główki to u nas jest równa i z tyłu bez spłaszczeń, ale to pewnie przez to że Mała śpi albo na lewej albo na prawej stronie, mało kiedy na płasko -
nick nieaktualny
-
Własnie u nas głowka równa, maly nie preferuje żadnej strony Za to z tyłu taki wytarty placek, że szok
Paradise Franulo cmoka już dłuuugo to robi. A jeszcze wcześniej śmialismy sie, że zuje gume bo intensywnie żuł
A i Anoolka łokcie i generalnie sucha skórka z krostkami zażegnana!( to Ty pisałas, że u Ciebie cos takiego też jest, nie?) I generalnie dziewczyny, jeżeli dzieciaczki mają sucha skórkę i krostki na ciałku to u nas sprawdził się Krem ochronny z wit. A. W aptece kupilismy go za 3,99 a skórka super Smarujemyod czwartku, małe krosteczki sa jeszcze, ale myślę, że to kwestia dni Także polecam mega! Jakbyście chciały moge wstawić fote na fb, który konkretnieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 19:21
-
nick nieaktualnypestka wrote:Własnie u nas głowka równa, maly nie preferuje żadnej strony Za to z tyłu taki wytarty placek, że szok
Paradise Franulo cmoka już dłuuugo to robi. A jeszcze wcześniej śmialismy sie, że zuje gume bo intensywnie żuł
A i Anoolka łokcie i generalnie sucha skórka z krostkami zażegnana!( to Ty pisałas, że u Ciebie cos takiego też jest, nie?) I generalnie dziewczyny, jeżeli dzieciaczki mają sucha skórkę i krostki na ciałku to u nas sprawdził się Krem ochronny z wit. A. W aptece kupilismy go za 3,99 a skórka super Smarujemyod czwartku, małe krosteczki sa jeszcze, ale myślę, że to kwestia dni Także polecam mega! Jakbyście chciały moge wstawić fote na fb, który konkretnie -
pestka wrote:A i Anoolka łokcie i generalnie sucha skórka z krostkami zażegnana!( to Ty pisałas, że u Ciebie cos takiego też jest, nie?) I generalnie dziewczyny, jeżeli dzieciaczki mają sucha skórkę i krostki na ciałku to u nas sprawdził się Krem ochronny z wit. A. W aptece kupilismy go za 3,99 a skórka super Smarujemyod czwartku, małe krosteczki sa jeszcze, ale myślę, że to kwestia dni Także polecam mega! Jakbyście chciały moge wstawić fote na fb, który konkretnie
Jak będziesz miała chwilkę to wrzuć proszę fotkę tego kremu bo u nas znowu sucha skóra na policzkach. Chętnie wypróbuję ten krem
-
Moja ma kształtną główkę,obraca ją sobie raz na prawo, raz na lewo.
W Nl aby dzieci miały ksztaltne główki zakładają im specjalne kaski,jak bylam z Alą na szczepieniu to widzialam takiego chlopczyka w kasku.
Ha ha musisz kupić chyba nowe,tylko w reklamach wszystko jest puchate i mięciutkie jak kaczuszkaSroka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wieczór Nadziergałyście dzisiaj dziewczyny
My szczepimy 6w1 i rota, po drugiej dawce Tomek był tylko senny zobaczymy jak będzie po trzeciej ale to dopiero pod koniec marca. Na pneumo i meningo zaszczepimy jak mały skończy rok tak, nam lekarz zaleciła.
Mały ma równą główkę, jak śpi to zawsze ma na lewą albo prawą stronę zwróconą, chociaż jak śpi ze mną w łóżku to zawsze zwraca głowę w moją stronę. Ciągnie go zapach
Sisilla chyba ty pisałaś o Dentinoxie i Camilii albo inna mamusia? można te dwa preparaty stosować po sobie czy albo jeden albo drugi? Bo w sumie jest w ulotce Dentinoxu, że tylko 3 razy na dobę można ale to dla nas za mało Widzę jak go boli to dziąsełko.
I jeszcze mamusie karmiące piersią których dzieciaczki już mają zęby, jak z karmieniem macie? Bo ja już czuje tego zęba i to boli jak zahaczy czasem... Jakieś sprawdzone sposoby?
-
sylwia1985 wrote:bylismy wlasnie 2 godzinki na spacerku a ja skusilam sie i zjadlam loda kupilam malemu w biedrze mus w saszetce po 4 mcu z marchewki i jablka - moze sprobuje mu dzis troszke podac- mialyscie cos takiego?
Sylwia, zjadł Nikus? A nie wolisz zacząć od samych warzyw?