X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ racja, po coś są obowiązkowymi! Np. w mieście obok mojego a dokładnie w Bytomiu, panuje szkarlatyna, a dlaczego?! Bo właśnie te świadome matki nie poddały szczepieniom obowiązkowym dzieci, i tak wracają choroby z którymi tak długo walczono!

Z innej beczki. Mam twardą wodę i ręczniki po praniu są choćby z krochmalu. Co zrobić żeby były miękkie i miłe w dotyku jak te z reklam ;P

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zgadzam z KasiaMJ. Szczepienia po cos SĄ obowiązkowe. Wybór powinien być, ale w kwesti czy chcesz szczepić państwowymi, 5w1 czy 6w1. Kropka.

Anoolka, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zgadzam z KasiaMJ.
    A za granicą,np. w Nl pierwsze szczepienie dziecka jest w 8 tygodniu życia dziecka,szczepisz tym co daja.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    moja kolezanka szczepila core na rota a ostatnio wyladaowaly w szpitalu- i mowila ze teraz by nie wydala kasy w bloto

Szczepienie na rota nie daje gwarancji, że dziecko nie zachoruje tylko łagodniej przejdzie przez chorobę. Moja ciotka i wujek jak się zarazili wymiotowali i ledwo co funkcjonowali przez 3 dni a ich córka roczna (szczepiona) po 1 dniu była w 100% zdrowa. Znam dużo takich przypadków i dlatego zdecydowaliśmy zaszczepić małą.

Sroka, ao12., ataga4, Sisilla, Nelly lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Dziewczyny od jakiej temperatury traktować że to już gorączka? Mała miała 37 stopni teraz ma 37.4. Nie wiem kiedy reagować paracetamolem.

Nasz lekarz mówił, że reagować jeśli temperatura jest równa 38.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    http://pudelekx.pl/rzeczywistosc-nie-jest-kolorowa-ciala-kobiet-po-ciazy-galeria-39769

U mnie też wszystko wróciło do normy i jestem tak samo chuda jak przed ciążą :/

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zbieg okoliczności! W piątek byliśmy z mała u lekarza i zwrócił nam uwagę, żebyśmy częściej kładki małą na lewej stronie bo widać po główce, że preferuje prawą. Wchodzę na forum a tu akurat o tym mowa ;) Tak więc też z tym walczymy, chociaż łatwo nie jest.

Co do wakacji. Zawsze lataliśmy gdzieś dalej a w tym roku chcemy wybrać się z Lilą nad polskie morze :) Jeszcze nie mamy planów gdzie konkretnie.

Jeszcze mam pytanko, czy Wasze dzieciaczki cmokają? (tak jak daje się buziaczki) Moja Lila ostatnio coraz częściej. Nie wiem od czego jej się to wzięło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 19:06

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie u mnie Agata nie cmoka, ale chowa dolną wargę, tak jak jakiś czas temu jedna z dziewczyn pisała, że jej synek tak robi.
    co do główki to u nas jest równa i z tyłu bez spłaszczeń, ale to pewnie przez to że Mała śpi albo na lewej albo na prawej stronie, mało kiedy na płasko

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

Z innej beczki. Mam twardą wodę i ręczniki po praniu są choćby z krochmalu. Co zrobić żeby były miękkie i miłe w dotyku jak te z reklam ;P
    Trzeba kupić nowe ;)
    Moje to są jak papier scierny i żadne płyny nie pomagają :/

• pestka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie u nas głowka równa, maly nie preferuje żadnej strony :) Za to z tyłu taki wytarty placek, że szok :D

Paradise Franulo cmoka :) już dłuuugo to robi. A jeszcze wcześniej śmialismy sie, że zuje gume bo intensywnie żuł :)

A i Anoolka łokcie i generalnie sucha skórka z krostkami zażegnana!( to Ty pisałas, że u Ciebie cos takiego też jest, nie?) I generalnie dziewczyny, jeżeli dzieciaczki mają sucha skórkę i krostki na ciałku to u nas sprawdził się Krem ochronny z wit. A. W aptece kupilismy go za 3,99 a skórka super :) Smarujemyod czwartku, małe krosteczki sa jeszcze, ale myślę, że to kwestia dni :) Także polecam mega! Jakbyście chciały moge wstawić fote na fb, który konkretnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 19:21

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Własnie u nas głowka równa, maly nie preferuje żadnej strony :) Za to z tyłu taki wytarty placek, że szok :D

Paradise Franulo cmoka :) już dłuuugo to robi. A jeszcze wcześniej śmialismy sie, że zuje gume bo intensywnie żuł :)

A i Anoolka łokcie i generalnie sucha skórka z krostkami zażegnana!( to Ty pisałas, że u Ciebie cos takiego też jest, nie?) I generalnie dziewczyny, jeżeli dzieciaczki mają sucha skórkę i krostki na ciałku to u nas sprawdził się Krem ochronny z wit. A. W aptece kupilismy go za 3,99 a skórka super :) Smarujemyod czwartku, małe krosteczki sa jeszcze, ale myślę, że to kwestia dni :) Także polecam mega! Jakbyście chciały moge wstawić fote na fb, który konkretnie :)
    To wrzuć bo już raz kiedyś meżuś kupił i wyszło na to że babka w aptece krem dała :P a twarz też smarowalas?

• paradise Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:

Jak będziesz miała chwilkę to wrzuć proszę fotkę tego kremu bo u nas znowu sucha skóra na policzkach. Chętnie wypróbuję ten krem ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zostawmy temat szczepien bo to temat woda i kazdy ma inne zdanie na ten temat

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, wstaw zdjęcie tego kremu na fb :-)

• ao12. Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma kształtną główkę,obraca ją sobie raz na prawo, raz na lewo.
    W Nl aby dzieci miały ksztaltne główki zakładają im specjalne kaski,jak bylam z Alą na szczepieniu to widzialam takiego chlopczyka w kasku.
    Ha ha musisz kupić chyba nowe,tylko w reklamach wszystko jest puchate i mięciutkie jak kaczuszka ;-)

Sroka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wieczór :) Nadziergałyście dzisiaj dziewczyny :)
    My szczepimy 6w1 i rota, po drugiej dawce Tomek był tylko senny zobaczymy jak będzie po trzeciej ale to dopiero pod koniec marca. Na pneumo i meningo zaszczepimy jak mały skończy rok tak, nam lekarz zaleciła.

Mały ma równą główkę, jak śpi to zawsze ma na lewą albo prawą stronę zwróconą, chociaż jak śpi ze mną w łóżku to zawsze zwraca głowę w moją stronę. Ciągnie go zapach :)

Sisilla chyba ty pisałaś o Dentinoxie i Camilii albo inna mamusia? można te dwa preparaty stosować po sobie czy albo jeden albo drugi? Bo w sumie jest w ulotce Dentinoxu, że tylko 3 razy na dobę można ale to dla nas za mało :( Widzę jak go boli to dziąsełko.
    I jeszcze mamusie karmiące piersią których dzieciaczki już mają zęby, jak z karmieniem macie? Bo ja już czuje tego zęba i to boli jak zahaczy czasem... Jakieś sprawdzone sposoby?

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    bylismy wlasnie 2 godzinki na spacerku a ja skusilam sie i zjadlam loda :) kupilam malemu w biedrze mus w saszetce po 4 mcu z marchewki i jablka - moze sprobuje mu dzis troszke podac- mialyscie cos takiego?

Sylwia, zjadł Nikus? A nie wolisz zacząć od samych warzyw?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Sylwia, zjadł Nikus? A nie wolisz zacząć od samych warzyw?
    jeszcze mu nie dawalam a kupilam jeszcze obiadek - marchewka ale tez jeszcze nie dalam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Wedlug zalecen lepiej zaczac od warzyw :)
    Tez mam jakies owoce, ale dopoki nie sprobuje warzyw to owoce czekaja.
    no to pewnie dam ta marchewke najpierw - no tak bo jak da sie to lepsze czyli owoce to potem warzyw sie nie chwyci

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na zakupach i w rossmanie z kartą rossmana przy kupnie dwóch słoiczków gerbera trzeci jest gratis.

sylwia1985, Anoolka, Kasiula09 lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ