Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ataga4 wrote:I drugie pytanie, jakie są główki Waszych dzieci z tyłu? Tzn jak się patrzy na tył główki z profilu, to jest ona idealnie okrągła czy lekko spłaszczona i czy poweierzchnia jest równa? Bo u nas wcześniej główka była idealnie okrągła, ale przestał spać na boku to się troche spłaszczyła, ale nie jest idealnie gładka, tylko widać takie jakby wybrzuszenia kostne
ataga4 lubi tę wiadomość
-
ataga4 wrote:I pytanie do mam tylko kp: czy kupki Waszych maluchów są nadal z białymi grudkami czy coś zmieniła się ich konsystencja? U Kajtka grudki są tylko od czasu do czasu, a tak, to takie bardziej jednolite....i glutowate, i zastanawiam się czy takie się okej.
ataga4 lubi tę wiadomość
-
Witamg i się chwalimy bo wyskoczył nam 4 miesiąc
Co do stanu zdrowia to nie widzę ppoprawy ale ani pogorszenia. Dobrze że jutro idzieny do swojego lekarza. Trzese jednak pupa bo mąż idzie popołudniu do pracy i jesteśmy same.
Temperatura się nie pojawiła dalej kaszel i mega katar. Ale apetyt jest.
Co do kupy to u nas mało kiedy są te grudki i faktycznie juz bezwonna nie jest.Anoolka lubi tę wiadomość
-
Ataga glutowate kupki czyli takie sluzowe czy jak?
Co do meningo pediatra mowila na patronazu pneumo to wrecz trzeba, rota odpuscic a meningo ewentualnie jak dziecko rok skonczy.
Jak poszlismy na szczepienie juz , byla inna bardzo dobra pediatra, jak zobaczyla ze szczeoimy 5 w 1 i pneumo mowi, ze batdO dobre zestawienie -
Pauletta wrote:Ataga glutowate kupki czyli takie sluzowe czy jak?
Co do meningo pediatra mowila na patronazu pneumo to wrecz trzeba, rota odpuscic a meningo ewentualnie jak dziecko rok skonczy.
Jak poszlismy na szczepienie juz , byla inna bardzo dobra pediatra, jak zobaczyla ze szczeoimy 5 w 1 i pneumo mowi, ze batdO dobre zestawienie
Już sama nie wiem czy to jest śluz czy nie, ale wygląda sluzowato.
Nabiał odstawilam, jaja też, brzuszek co raczej nie boli, baczki puszcza na bieżąco (tym bardziej teraz kiedy dźwiga się do podnoszenia) więc myślałam że i śluz zniknie a wychodzi na to że jest -
ataga4 wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was szczepiła na meningokoki? Kurde powiem Wam ze byłam w piatek w przychodni po receptę na szczepionkę, z zamiarem ciągu dalszego 5w1 i rota, a tu lekarz zaczął o tych meningokokach, że wg niego jak są na to fundusze to w pierwszej kolejności dodatkowymi szczepieniami powinny być meningo, bo w przypadku sepsy meningokowej śmiertelność jest największa i taka sepsa bardzo szybko postępuje, a od biegunki rotawirusowej nikt nie umarł I tak w sumie trochę mnie nastraszył tymi meningokokami...
Anoolka lubi tę wiadomość
-
ataga4 wrote:
I pytanie do mam tylko kp: czy kupki Waszych maluchów są nadal z białymi grudkami czy coś zmieniła się ich konsystencja? U Kajtka grudki są tylko od czasu do czasu, a tak, to takie bardziej jednolite....i glutowate, i zastanawiam się czy takie się okej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 11:38
-
sylwia1985 wrote:ataga wydaje mi sie ze to tylko markieting- do mnie przychodzi kobieta klientka ktora szczepi dzieci i mowila ze szczepienie na rotawirus to pic na wode bo i tak dziecko zaszczepione zachoruje a meningokoki mowila zeby tez nie szcepic jak juz to z dodatkowych tylko na pneumokoki zaszczepic i tyle
W ogóle przecież o to w szczepionkach chodzi. One nie uchronią na 100%, ale zminimalizują chorobę. Więc to nie jest marketing, a oszczędzanie cierpienie według mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 11:41
Bella_Ona, Nelly, Kasiula09, ao12., poczwarkah, ataga4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypestka wrote:Sylwia z tym marketingiem to w życiu bym się nie zgodziła. Ja na pneumo szczepić będę, widziałam jak choruje dziecko sczzepione na pneumo a jak nie. Jeżeli ty chcesz przechodzić taką chorobę z nieszczepionym dzieckiem, Twój wybór. Wiedz tylko, że dziecko się o wieeeeele bardziej męczy i dłużej, niż te, które szczepionkę dostało.
W ogóle przecież o to w szczepionkach chodzi. One nie uchronią na 100%, ale zminimalizują chorobę. Więc to nie jest marketing, a oszczędzanie cierpienie według mnie.pestka, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Ja się z Sylwią zgadzam jeśli chodzi o rota. To samo powiedziała mi położna że nie warto bo jak ma zachorować to i tak zachoruje. Lepiej wydać kase na pneumokoki.
ja na rota też nie bedę szczepić, natomiast jakoś opacznie zrozumiałam posta i myślałam Sylwia, że o wszystkich dodatkowych mówisz, że to marketing, łacznie z pneumo. Także głupia nie doczytałam Zwracam honor -
U nas kupki są w większości jednolite i bardzo rzadkie. Jajecznica prawie się u nas nie pojawia. Dziś już drugi raz przebieramy całą Julkę, bo tak się osrała, że i brzuchem i bokami wyszło To chyba znak, że trzeba wskoczyc w większe pieluchy
Co do główki, to jesteśmy załamani i mamy wyrzuty sumienia. Nie dośc, że jest spłaszczona, to jeszcze nierównomiernie i walczymy o to, żeby Julcia leżała jak najwięcej na drugim boku. Niestety upodobała sobie leżenie na wznak Nie wiem, czy da sie to jeszcze jakoś naprawic -
nick nieaktualnyrenatkach wrote:http://pudelekx.pl/rzeczywistosc-nie-jest-kolorowa-ciala-kobiet-po-ciazy-galeria-39769
Ja mam cały czas 12kg na plusie i nie ważne co jem, waga ani drgnie
Podobno zrzucę dopiero jak przestanę karmić.