X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tej clemastyny to mi się za dużo wydawało :/ wapno jak wapno jest mniej inwazyjne w organizm niż clemastyna. Nic poczytam i poszukam na necie. Ewentualnie dam 1ml. I zobaczę.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak musze czekać do poniedziałku żeby dostać się do pediatry. Ewelntualnie jak się pogorszy to pocisnę do szpitala na pediatrię ale mam nadzieje że wszystko będzie tylko lepiej.
    A ten lacidofil to jak podawałaś?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest w takich plastikowych kapsułkach otwarłam i wsypałam do mleka zamiast dicofloru taniej wychodzi a ma dobry skład w szpitalu też mu go podawali powinno po tym przejść mojemu pomogło ale za to teraz jak wprowadziłam słoiki to nie robi wcale :-/

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to nie plastik bo przecież to można połykac ale tak to wygląda :-)

Ewelka91
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnir tez dzis nocka srednia. Moj cyc robil za smoczek bo jak nie to wojna byla. Budzila sie co godz nawet.
    Ostatnio ona nie wie co to lozeczko... Ehhh

Jest tu mama kp co spi cos dluzej :-) :-) :-)

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ile podajecie Calciu w syropie dziecku i czy któraś z Was stosowała Clemastyne w syropie u dziecka bo my mamy po pół łyżeczki tego i tego. Właśnie nam wyskoczyła biegunka :(
    2,5ml wieczorem.

• Nelly Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Jest tu mama kp co spi cos dluzej :-) :-) :-)
    Jeśli to było pytanie, to ja się zgłaszam do odpowiedzi :-) Ja karmię tylko piersią, a moja córka coraz częściej przesypia noce. Dziś spała 7 godzin ciurkiem, wczoraj 8, przedwczoraj 4 + 4, wcześniej 7, jeszcze wcześniej 8

Kakabaka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu synowi często, jak miał katar to lekarz przepisywał mu zyrtec w kropelkach, ponoć pomaga w obkurczeniu śluzówki i do tego dziecko lepiej śpi po tym. Teraz mamy stosują fenistil w kroplach, bo to podobno to samo, ale bez recepty :)

Ja juz dziewczyny nie komentuję moich zajefajnych nocek i pobudek skoro świt, KP jest cudowne, ale dla mojego dziecka tylko i wyłącznie, dla mnie przez to niedospanie to horror, już ciągnę na zasilaniu awaryjnym. Zero energii, a jedyne o czym marzę rano to sennnnn.

Włosy wyłażą mi garściami mimo zażywania witamin, dha itp, myślę, że jeżeli to hormony, to, co ma wypaść to wypadnie a ja i tak będę łysa, makabra. Do tej pory brałam pregnę plus, ale wyczaiłam nowe witaminy prenalen laktacja, z bakteriami kwasu mlekowego, właśnie jestem w fazie testów ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Jeśli to było pytanie, to ja się zgłaszam do odpowiedzi :-) Ja karmię tylko piersią, a moja córka coraz częściej przesypia noce. Dziś spała 7 godzin ciurkiem, wczoraj 8, przedwczoraj 4 + 4, wcześniej 7, jeszcze wcześniej 8

Nelly, zazdroszczę.

Anoolka, Nelly lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    U nas to samo, jak juz rovi to mega twarde kupki, a myslalam, ze z jarzynkami bedzie lepiej a tu lipa, moze wode trzeba podawac. Tylko ze moj stal sie anty butelkowy, wody tez nie chce :/ mój pije ale to i tak nic nie daje

Ewelka91
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny nie mogę uwierzyć w to co widzę. Filipowi wychodzą dwie górne trójki i jedna dolna :O Teraz przynajmniej wiem skąd ten płacz przy jedzeniu :)

Anoolka, gratulację i teraz przynajmniej wiesz z czym walczysz ;) Mój starszy syn miał pierwsze zęby, jak miał 11 miesięcy, więc u Zosi też nie spodziewam sie zębolami dużo wcześniej. I dziewczyny ząbkujące ;) polecam dentinox, camillie i nurofen forte, dziecku przynosi dużą ulgę, bo ma oprócz działania przeciwbólowego również przeciwzapalne. Pamiętajcie też, że często przy ząbkowaniu występuje katar i gorączka, więc łatwo pomylić to z przeziębieniem. Moj syn co ząbek katar i gorączka, znam to z autopsji :)

Anoolka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę powiedzieć że Was kocham!!! :)
    Pamietacie, ostatnio się skarżyłam że mały mi zaczął się budzić strasznie często w nocy. Ale poszłam za Waszymi radami i zamiast od razu do cycka, to przemęczyłam się dwie noce podając mu w kółko smoczek. No i jest meeega poprawa! Generalnie śpi od 22 do 7 najczęściej. I wczoraj obudził się tylko dwa razy, o 1 i o 4 (z czego o 1 tylko podałam smoczek), a dziś tylko raz, o 4.30!!! Nakarmiłam i spał grzecznie dalej :) :) :)

Poza tym niestety dalej ma lekki katarek. No ale i tak mniejszy niż ja, ja to już jestem chora na całego :(

Co do biegunki po wapnie i klemastynie... Ja jak podawałam wcześniej wapno to Witu też miał problemy z brzuszkiem - jakieś wzdęcia i biegunki. Klemastyny nie dawałam wtedy.

Anoolka, Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez budzi sie w nocy z wielkim placzem bo mu nos zatyka dopiero jak mu go oczyszcze to spokojnie zasypia no i tak jest caly czas a laryngolog mowila zeby sie tym nie przejmowac no ale ilez mozna !!! przeciez biedactwo sie meczy

sroka wspolczuje :( ale moze jakos dacie rade do pn

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez placzliwy i slini sie okropnie ale nie wiem jakos jak mu sprawdzic czy ida te zeby- palcem przejechalam delikatnie ale nic nie czuje- nie wiem moze powinnam glebiej i mocniej ale jak mnie sciska podczas ssania to piecze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas już prawie 5 miesięcy, a zębów ani śladu, więc będę mieć szczerbusia ;)
    Chociaż jakoś mi nie spieszno do ząbkowania ;)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratuluję, że już tyle ząbków ;)

Mała pospała po tej clemastynie ponad godzinę, zjadła i teraz się bawi. Jest w miarę okej, może troszkę osowiała jest.
    Krople Zyrtec też mamy, mam podać na noc. Zobaczymy. Ale udało mi się już dziś zapisać do lekarza na poniedziałek. OCzywiście jakby nie kontakty to w Polsce nic nie zrobisz. Znajoma od znajomej nas zapisała tak żeby było już zaklepane.
    Jestem ciekawa na kiedy zaś na termin szczepien wyznaczą w takim wypadku

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie spanie zależne jest od fazy księżyca :D im bliżej pełni tym gorzej :p teraz był nów i Karolcia przesypia ładnie całą noc bez budzenia, po około 8 godzinach ja się budzę bo jjuż mam twarde cyce, karmię ją na śpiocha I śpimy dalej do 7-8 :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/sliczny-zestaw-dla-chlopca-lato-jesien-tez-nowe-i5105960481.html

albo to

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5109539349&ars_source=ars&ars_socket_id=7&ars_rule_id=92

zobaczcie jaka sliczna paka dla chlopaka :) cudenko

mam chcice ale moj mnie z chalupy by wygonil

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 16:49

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wczoraj była u mnie koleżanka na kawie i przywiozła swoją ciocię. Odkąd pamiętam ta jej ciocia chodziła o kulach z powykrzywianymi nogami i ma problemy z mową. Wpadłyśmy na temat szczepień i ta ciocia z żalem powiedziała że jak ona zachorowała na heinego medina to wtedy jeszcze nie szczepili na tą chorobę. I tak sobie pomyślałam o Twoim mężu który nie chce zaszczepić Nikusia bo się boi NOP ale chyba nie zdaje sobie sprawy jak groźne są choroby przeciwko którym się dzieci szczepi...Ja też się boję bardzo szczepień bo jak głupia naczytałam się opowieści rodem z horrorów o dzieciach ktore poumierały po szczepieniu albo o autyzmie ale spotkanie z osobą nieszczepioną i chorą sprowadza na ziemie :P

Sroka, poczwarkah, Sisilla, ataga4, pestka lubią tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiecie mi jak wy podajecie syropy dzieciom. Na łyżeczkę i do buzi czy w tych miarkach do syropow? I dziecko leży czy macie na kolanach?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ