Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
I tak musze czekać do poniedziałku żeby dostać się do pediatry. Ewelntualnie jak się pogorszy to pocisnę do szpitala na pediatrię ale mam nadzieje że wszystko będzie tylko lepiej.
A ten lacidofil to jak podawałaś? -
To jest w takich plastikowych kapsułkach otwarłam i wsypałam do mleka zamiast dicofloru taniej wychodzi a ma dobry skład w szpitalu też mu go podawali powinno po tym przejść mojemu pomogło ale za to teraz jak wprowadziłam słoiki to nie robi wcaleEwelka91
-
nick nieaktualny
-
Pauletta wrote:Jest tu mama kp co spi cos dluzej
Kakabaka lubi tę wiadomość
-
Mojemu synowi często, jak miał katar to lekarz przepisywał mu zyrtec w kropelkach, ponoć pomaga w obkurczeniu śluzówki i do tego dziecko lepiej śpi po tym. Teraz mamy stosują fenistil w kroplach, bo to podobno to samo, ale bez recepty
Ja juz dziewczyny nie komentuję moich zajefajnych nocek i pobudek skoro świt, KP jest cudowne, ale dla mojego dziecka tylko i wyłącznie, dla mnie przez to niedospanie to horror, już ciągnę na zasilaniu awaryjnym. Zero energii, a jedyne o czym marzę rano to sennnnn.
Włosy wyłażą mi garściami mimo zażywania witamin, dha itp, myślę, że jeżeli to hormony, to, co ma wypaść to wypadnie a ja i tak będę łysa, makabra. Do tej pory brałam pregnę plus, ale wyczaiłam nowe witaminy prenalen laktacja, z bakteriami kwasu mlekowego, właśnie jestem w fazie testów -
Nelly wrote:Jeśli to było pytanie, to ja się zgłaszam do odpowiedzi Ja karmię tylko piersią, a moja córka coraz częściej przesypia noce. Dziś spała 7 godzin ciurkiem, wczoraj 8, przedwczoraj 4 + 4, wcześniej 7, jeszcze wcześniej 8
Nelly, zazdroszczę.
Anoolka, Nelly lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Dziewczyny nie mogę uwierzyć w to co widzę. Filipowi wychodzą dwie górne trójki i jedna dolna Teraz przynajmniej wiem skąd ten płacz przy jedzeniu
Anoolka, gratulację i teraz przynajmniej wiesz z czym walczysz Mój starszy syn miał pierwsze zęby, jak miał 11 miesięcy, więc u Zosi też nie spodziewam sie zębolami dużo wcześniej. I dziewczyny ząbkujące polecam dentinox, camillie i nurofen forte, dziecku przynosi dużą ulgę, bo ma oprócz działania przeciwbólowego również przeciwzapalne. Pamiętajcie też, że często przy ząbkowaniu występuje katar i gorączka, więc łatwo pomylić to z przeziębieniem. Moj syn co ząbek katar i gorączka, znam to z autopsjiAnoolka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, muszę powiedzieć że Was kocham!!!
Pamietacie, ostatnio się skarżyłam że mały mi zaczął się budzić strasznie często w nocy. Ale poszłam za Waszymi radami i zamiast od razu do cycka, to przemęczyłam się dwie noce podając mu w kółko smoczek. No i jest meeega poprawa! Generalnie śpi od 22 do 7 najczęściej. I wczoraj obudził się tylko dwa razy, o 1 i o 4 (z czego o 1 tylko podałam smoczek), a dziś tylko raz, o 4.30!!! Nakarmiłam i spał grzecznie dalej
Poza tym niestety dalej ma lekki katarek. No ale i tak mniejszy niż ja, ja to już jestem chora na całego
Co do biegunki po wapnie i klemastynie... Ja jak podawałam wcześniej wapno to Witu też miał problemy z brzuszkiem - jakieś wzdęcia i biegunki. Klemastyny nie dawałam wtedy.Anoolka, Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
moj tez budzi sie w nocy z wielkim placzem bo mu nos zatyka dopiero jak mu go oczyszcze to spokojnie zasypia no i tak jest caly czas a laryngolog mowila zeby sie tym nie przejmowac no ale ilez mozna !!! przeciez biedactwo sie meczy
sroka wspolczuje ale moze jakos dacie rade do pn -
To gratuluję, że już tyle ząbków
Mała pospała po tej clemastynie ponad godzinę, zjadła i teraz się bawi. Jest w miarę okej, może troszkę osowiała jest.
Krople Zyrtec też mamy, mam podać na noc. Zobaczymy. Ale udało mi się już dziś zapisać do lekarza na poniedziałek. OCzywiście jakby nie kontakty to w Polsce nic nie zrobisz. Znajoma od znajomej nas zapisała tak żeby było już zaklepane.
Jestem ciekawa na kiedy zaś na termin szczepien wyznaczą w takim wypadku -
http://allegro.pl/sliczny-zestaw-dla-chlopca-lato-jesien-tez-nowe-i5105960481.html
albo to
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5109539349&ars_source=ars&ars_socket_id=7&ars_rule_id=92
zobaczcie jaka sliczna paka dla chlopaka cudenko
mam chcice ale moj mnie z chalupy by wygonilWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 16:49
-
nick nieaktualnySylwia wczoraj była u mnie koleżanka na kawie i przywiozła swoją ciocię. Odkąd pamiętam ta jej ciocia chodziła o kulach z powykrzywianymi nogami i ma problemy z mową. Wpadłyśmy na temat szczepień i ta ciocia z żalem powiedziała że jak ona zachorowała na heinego medina to wtedy jeszcze nie szczepili na tą chorobę. I tak sobie pomyślałam o Twoim mężu który nie chce zaszczepić Nikusia bo się boi NOP ale chyba nie zdaje sobie sprawy jak groźne są choroby przeciwko którym się dzieci szczepi...Ja też się boję bardzo szczepień bo jak głupia naczytałam się opowieści rodem z horrorów o dzieciach ktore poumierały po szczepieniu albo o autyzmie ale spotkanie z osobą nieszczepioną i chorą sprowadza na ziemie
Sroka, poczwarkah, Sisilla, ataga4, pestka lubią tę wiadomość