X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzeba *

Ewelka91
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    U nas też podobnie. Wzrost przynajmniej 65 cm i waga 6200 g tydzień temu.

TO moja Aliśka ma 59 cm, chyba najkrótsza jest;p

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę uwierzyć w to co widzę. Filipowi wychodzą dwie górne trójki i jedna dolna :O Teraz przynajmniej wiem skąd ten płacz przy jedzeniu :)

ao12., paradise, rewoppka, pestka, Kasiula09, Sisilla, sylwia1985, MOI, paulina.b.1991, ataga4 lubią tę wiadomość

• Nutella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ooo jaka cisza- forum powoli wymiera :/

Dziewczyny w ogóle tak patrząc to nasze forum jako jedyne z 2014r jest zawsze na pierwszej stronie;) czyli nie ma tak źle :)

jak nocka? U mnie już 3 pod rzad do dupy:/ Mała wierci się, kopie nóżkami i wybudza. Dzisiaj spała 3h na moim brzuchu (myślałam, że padnę 6kg na klatce) i ani się poruszyć. Mam nadzieje, że to skok.

Za to od rana ćwiczy przewroty z plecków na brzuch, najgorsze, że jak się obróci to po kilku chwilach trzeba ją ratować ;p

ao12. lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny nie mogę uwierzyć w to co widzę. Filipowi wychodzą dwie górne trójki i jedna dolna :O Teraz przynajmniej wiem skąd ten płacz przy jedzeniu :)

Witaj w klubie zębowych mam;p nieźle zaczął od 3;p

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ala budziła się w nocu co 3 godziny na cycusia,chciałabym,żeby przespala ładnie całą noc...ostatni raz spałam caluska noc jak mała była jeszcze w brzuszku.
    Moja nie chce ćwiczyć przewrotów, tylko lezy na pleckach i robi brzuszki ;-) denerwuje się przy tym,że nie może usiąść.

ataga4 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, jesteś pewna że to trójki? Z reguły 3 wychodzą jako ostatnie tzn. Najpierw 1 potem 2, 4 a na końcu 3

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem z Karolinka, otóż zaczęło się kilka dni temu, że odmawia mi smoczka i po prostu nie chce zasnąć. Potrzebuje przytulić się do cycusia i dopiero zasypia. Nie wiem co z tym zrobić:/ obawiam się, zże tak zostanie i będę miała problem.

3i49tv7325tdkkap.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem jak mała nie chce smoczka daję jej kropelkę sab-simplex i wtedy ciumka bez problemu :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

wow ;) 3 naraz. To gratuluje ząbków! U nas jeszcze pusto. Zresztą Lila nigdy nie chce mi pokazać, muszę się nagimnastykować żeby tam zajrzeć :p

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratuluję pierwszych ząbków :) Ja wróciłam od lekarza, M dzielnie się spisał chociaż mały z płaczem zasnął, zostawiłam im 60 ml ściągniętego mleczka ale nie ruszyli więc zamrożę na czarną godzinę :) Ogólnie pani doktorka nic nowego nt. wypadających włosów nie powiedziała - hormony i co ma wypaść to wypadnie. Zobaczymy jakie będą wyniki morfologii. Dostałam też skierowanie do proktologa bo mam małe problemy tam na dole a nic nie pomaga, no zobaczymy co powie na wizycie w przyszłym tygodniu.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Anoolka, jesteś pewna że to trójki? Z reguły 3 wychodzą jako ostatnie tzn. Najpierw 1 potem 2, 4 a na końcu 3
    Jestem pewna. Dlatego napisałam że nie mogę uwierzyć w to co widzę. Nawet sprawdzałam kalendarz ząbkowania i trójki powinny wyjść w drugim roku życia.Ale nie wnikam, przeszłam horror bo mały tak płakał przez ponad miesiąc przy jedzeniu że już się bałam że jest chory :/ Lekarze sprawdzali dziąsełka ale nikt nie pomyślał żeby spojrzeć dalej, nawet ja. Dopiero dziś jak leżał na pleckach i ładnie się do mnie uśmiechnął a tam mi coś białego błysnęło :)

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Czuje, ze jutro bede jak zombie bo moj maly budzi sie co godzine, dwie. Wspolczuje dziewczynom, ktorr tak maja co noc, bo to okropnie meczace :/

Ja tak mam 1 do 2 w tygodniu. Np dziś tak było :-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    No i wyszło. Mała wstala z zapchanym gilami nosem i do tego kaszel :/ gorączki nie ma. Ogólnie zachowuje się ok. Normalnie. Próbuje dodzwonic się do naszej pediatry na wizyte domowa ale nie odbiera. Jak myślicie gdzie się mogę ewentualnie udać?
    Możesz skorzystać z opieki nocnej/świątecznej. W każdym mieście jest przynajmniej jedna dyżurna przychodnia - tylko dopytaj się czy jest pediatra, bo powinien, ale nie zawsze jest - wiem bo dyżurowałam w takiej przychodni - przekręty to podstawa NIESTETY:-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na tej calodobowej opiece ale tylko zwykły lekarz był. Ale osluchał małą i jeet czysta. stwierdzil że to przeziębienie i dał wapno, zyrtek i clemastyne. A w pon pojadę do swojego pediatry i przy okazji szczepienia przełożę na inny termin.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! Pierwszy ząbek, dolna jedynka wyrzyna się! łanie już ją widać, teraz wiadomo czemu Tomek taki marudny jest, a ślinotok na potęgę nawet przez sen się ślini!

Anoolka, ao12., paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Czuje, ze jutro bede jak zombie bo moj maly budzi sie co godzine, dwie. Wspolczuje dziewczynom, ktorr tak maja co noc, bo to okropnie meczace :/
    :) Ja mam tak codziennie od godziny 23 :) Dzisiaj nie pamiętam tylko godziny 4 na zegarku a tak przy każdej wypadało karmienie i lulanie.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile podajecie Calciu w syropie dziecku i czy któraś z Was stosowała Clemastyne w syropie u dziecka bo my mamy po pół łyżeczki tego i tego. Właśnie nam wyskoczyła biegunka :(

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten clemastin mnie trochę zaskoczył bo ja dopiero 1 po roku go dawałam chyba 2,5 ml albo się mylę a calcium podawałam 2 razy po 2,5 ml niedawno tak że jego napewno można'

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale też przy tym robił częściej kupki i podawałam raz dziennie lacidofil

Ewelka91
‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ