Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzeba *

Ewelka91
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    U nas też podobnie. Wzrost przynajmniej 65 cm i waga 6200 g tydzień temu.

TO moja Aliśka ma 59 cm, chyba najkrótsza jest;p

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę uwierzyć w to co widzę. Filipowi wychodzą dwie górne trójki i jedna dolna :O Teraz przynajmniej wiem skąd ten płacz przy jedzeniu :)

ao12., paradise, rewoppka, pestka, Kasiula09, Sisilla, sylwia1985, MOI, paulina.b.1991, ataga4 lubią tę wiadomość

• Nutella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ooo jaka cisza- forum powoli wymiera :/

Dziewczyny w ogóle tak patrząc to nasze forum jako jedyne z 2014r jest zawsze na pierwszej stronie;) czyli nie ma tak źle :)

jak nocka? U mnie już 3 pod rzad do dupy:/ Mała wierci się, kopie nóżkami i wybudza. Dzisiaj spała 3h na moim brzuchu (myślałam, że padnę 6kg na klatce) i ani się poruszyć. Mam nadzieje, że to skok.

Za to od rana ćwiczy przewroty z plecków na brzuch, najgorsze, że jak się obróci to po kilku chwilach trzeba ją ratować ;p

ao12. lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny nie mogę uwierzyć w to co widzę. Filipowi wychodzą dwie górne trójki i jedna dolna :O Teraz przynajmniej wiem skąd ten płacz przy jedzeniu :)

Witaj w klubie zębowych mam;p nieźle zaczął od 3;p

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ala budziła się w nocu co 3 godziny na cycusia,chciałabym,żeby przespala ładnie całą noc...ostatni raz spałam caluska noc jak mała była jeszcze w brzuszku.
    Moja nie chce ćwiczyć przewrotów, tylko lezy na pleckach i robi brzuszki ;-) denerwuje się przy tym,że nie może usiąść.

ataga4 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, jesteś pewna że to trójki? Z reguły 3 wychodzą jako ostatnie tzn. Najpierw 1 potem 2, 4 a na końcu 3

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem z Karolinka, otóż zaczęło się kilka dni temu, że odmawia mi smoczka i po prostu nie chce zasnąć. Potrzebuje przytulić się do cycusia i dopiero zasypia. Nie wiem co z tym zrobić:/ obawiam się, zże tak zostanie i będę miała problem.

3i49tv7325tdkkap.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem jak mała nie chce smoczka daję jej kropelkę sab-simplex i wtedy ciumka bez problemu :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

wow ;) 3 naraz. To gratuluje ząbków! U nas jeszcze pusto. Zresztą Lila nigdy nie chce mi pokazać, muszę się nagimnastykować żeby tam zajrzeć :p

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratuluję pierwszych ząbków :) Ja wróciłam od lekarza, M dzielnie się spisał chociaż mały z płaczem zasnął, zostawiłam im 60 ml ściągniętego mleczka ale nie ruszyli więc zamrożę na czarną godzinę :) Ogólnie pani doktorka nic nowego nt. wypadających włosów nie powiedziała - hormony i co ma wypaść to wypadnie. Zobaczymy jakie będą wyniki morfologii. Dostałam też skierowanie do proktologa bo mam małe problemy tam na dole a nic nie pomaga, no zobaczymy co powie na wizycie w przyszłym tygodniu.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Anoolka, jesteś pewna że to trójki? Z reguły 3 wychodzą jako ostatnie tzn. Najpierw 1 potem 2, 4 a na końcu 3
    Jestem pewna. Dlatego napisałam że nie mogę uwierzyć w to co widzę. Nawet sprawdzałam kalendarz ząbkowania i trójki powinny wyjść w drugim roku życia.Ale nie wnikam, przeszłam horror bo mały tak płakał przez ponad miesiąc przy jedzeniu że już się bałam że jest chory :/ Lekarze sprawdzali dziąsełka ale nikt nie pomyślał żeby spojrzeć dalej, nawet ja. Dopiero dziś jak leżał na pleckach i ładnie się do mnie uśmiechnął a tam mi coś białego błysnęło :)

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Czuje, ze jutro bede jak zombie bo moj maly budzi sie co godzine, dwie. Wspolczuje dziewczynom, ktorr tak maja co noc, bo to okropnie meczace :/

Ja tak mam 1 do 2 w tygodniu. Np dziś tak było :-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    No i wyszło. Mała wstala z zapchanym gilami nosem i do tego kaszel :/ gorączki nie ma. Ogólnie zachowuje się ok. Normalnie. Próbuje dodzwonic się do naszej pediatry na wizyte domowa ale nie odbiera. Jak myślicie gdzie się mogę ewentualnie udać?
    Możesz skorzystać z opieki nocnej/świątecznej. W każdym mieście jest przynajmniej jedna dyżurna przychodnia - tylko dopytaj się czy jest pediatra, bo powinien, ale nie zawsze jest - wiem bo dyżurowałam w takiej przychodni - przekręty to podstawa NIESTETY:-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na tej calodobowej opiece ale tylko zwykły lekarz był. Ale osluchał małą i jeet czysta. stwierdzil że to przeziębienie i dał wapno, zyrtek i clemastyne. A w pon pojadę do swojego pediatry i przy okazji szczepienia przełożę na inny termin.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! Pierwszy ząbek, dolna jedynka wyrzyna się! łanie już ją widać, teraz wiadomo czemu Tomek taki marudny jest, a ślinotok na potęgę nawet przez sen się ślini!

Anoolka, ao12., paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Czuje, ze jutro bede jak zombie bo moj maly budzi sie co godzine, dwie. Wspolczuje dziewczynom, ktorr tak maja co noc, bo to okropnie meczace :/
    :) Ja mam tak codziennie od godziny 23 :) Dzisiaj nie pamiętam tylko godziny 4 na zegarku a tak przy każdej wypadało karmienie i lulanie.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile podajecie Calciu w syropie dziecku i czy któraś z Was stosowała Clemastyne w syropie u dziecka bo my mamy po pół łyżeczki tego i tego. Właśnie nam wyskoczyła biegunka :(

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten clemastin mnie trochę zaskoczył bo ja dopiero 1 po roku go dawałam chyba 2,5 ml albo się mylę a calcium podawałam 2 razy po 2,5 ml niedawno tak że jego napewno można'

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale też przy tym robił częściej kupki i podawałam raz dziennie lacidofil

Ewelka91
‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ