X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja miałam dzisiaj bardo zajęty dzień i jeszcze odwiedziła mnie siostra :) Tak wymęczyła Tomka że na popołudniową drzemkę dzieciak zamknął oczy i już go nie było :)
    Jej ale dzisiaj był piękny dzień! Ze spaceru nie chciało się wracać :)
    Jutro rano mam wizytę u lekarza i też się zapytam o te wypadające na potęgę włosy.
    Ja nie biorę żadnych witamin, w ciąży przez chwilę brałam ale miałam po nich straszne zaparcia i z szybkością błyskawicy poszły w odstawkę. Może doktorka jakieś jutro mi zaleci.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w tym tygodniu jakoś cicho :-/a co Kubusiowi było?

Ewelka91
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wymiera,tylko dzidzie sobie smacznie śpią a mamusie maja chwilę dla siebie-tzn dopóki maleństwo nie zawoła jestem głodne ;-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Nie wymiera. Pewnie dzieciaczki wszystkich forumowych mam już smacznie śpią i mamy też zapadły w głęboki sen ;)
    jak moj zasnie to ja dopiero zaczynam zycie :) zawsze ide spac dopiero po polnocy bo tylko jak spi w nocy moge cos zrobic no i wlasnie wyszorowalam podlogi i wywiesilam pranie a moj maz poszedl z kumplami na miasto:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 22:36

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia miałaś nie sprzątać! :)

sylwia1985, poczwarkah, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przegladam wlsanie fotki jak Nikus sie urodzil- matko jak ten czas szybko leci- dopiero byl taki malenki a juz cwaniaczek sie z niego robi- dopiero pamietam jak w ciazy bylam a tu juz maly jest na swiecie.Teraz tesknie za brzuszkiem - za kopniaczkami i wogole

MOI, rewoppka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nie wiem co z tym kaszlem. Kladła się spać i znowu pokaszliwała. Martwi mnie to :(

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    przegladam wlsanie fotki jak Nikus sie urodzil- matko jak ten czas szybko leci- dopiero byl taki malenki a juz cwaniaczek sie z niego robi- dopiero pamietam jak w ciazy bylam a tu juz maly jest na swiecie.Teraz tesknie za brzuszkiem - za kopniaczkami i wogole
    Oj zgadzam się! Czas zasuwa jak szalony! Też ostatnio wspominałam brzuszek i kopniaczki , zwłaszcza jak dostaję je teraz z drugiej strony :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Dalej nie wiem co z tym kaszlem. Kladła się spać i znowu pokaszliwała. Martwi mnie to :(
    Sroka nie martw się, obserwuj czy ten kaszel się nie powiększa, może faktycznie przy sprzątaniu mała więcej kurzu się nawdychała i teraz oczyszcza sobie płucka. Też dzisiaj zauważyłam u Tomka że częściej kaszle, ale teraz jak śpi to jest spokój więc na razie się nie martwię.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm meza jeszcze nie ma to klade sie w samotnosci do lozeczka

dobrej nocki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będę obserwować. Na wtorek mamy termin szczepienia. Zobaczymy. Oby nic się poważnego nie rozwinęło. Goście teraz poszli. Amba :/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Macie jakiś pomysł, jak złapać mocz do kubeczka, a nie do woreczka? ?
    Mnie wbrew pozorom łatwiej idzie z pojemniczkiem niż z woreczkiem - z woreczka mi się prawie wszystko wylało... Na podłodze w łazience rozkładam podkład jednorazowy, na nim stawiam talerz i siadam tak, żeby go mieć między udami. To na wypadek, gdybym jednak nie złapała. Rozebranego z pieluchy bobasa trzymam jedną ręką na kolanach w pozycji półsiedzącej, a drugą ręką trzymam pojemniczek tam, gdzie się spodziewam, że popłynie mocz, tuż przy ciele (zabezpieczam tylko ostrą krawędź pojemniczka, otaczając ją palcami wskazującym i środkowym). Niemowlak sika co 15-30 minut, więc czasem trzeba chwilę poczekać. Najlepiej
    łapać tuż po karmieniu - szybciej poleci.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Masz na myśli krople Fenistil? Ja podawałam Julci, ale ze względu na krosty -niestety nie pomógł. Z tego co wiem, to lek na alergię, więc trochę to dziwne, że Witu dostał go na katar. Chyba, że to całkiem inne lekarstwo?
    A może lekarz podejrzewał, że katar ma podłoże alergiczne? Miałam kiedyś robione testy skórne i wszystkie pyłki wyszły negatywnie, ale jak mi się zaczyna katar, to biorę przed snem antyhistaminowy xyzal i często następnego dnia już po katarze

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Ale macie duże te dzieciaczki, u nas jak się ważymy to wychodzi 5600 :p a na długość ma tak 64- 65 ale dokładnie się dowiem w środę, bo mamy trzecią dawkę szczepienia.
    Sisilla wrote:
    Znowu idziemy mniej więcej równo waga/wzrost i nasze córcie w podobnym wieku:).
    U nas też podobnie. Wzrost przynajmniej 65 cm i waga 6200 g tydzień temu.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    my też mamy przyjść w środę na trzecią turę szczepienia, ale zastanawiam się czy nie przesunąć, bo ponoć w przychodniach czarno, szczyt zachorowań na grypę w pełni:( kurde, jak się na to zapatrujecie? Mój lekarz jest zdania, że jeżeli ktoś w domu choćby przeziębiony, to mamy nie przychodzić.
    Kiedy szczepiluśmy drugą dawką, ja byłam zakatarzona, ale pediatra powiedziała, że to nie jest przeszkodą.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wyszło. Mała wstala z zapchanym gilami nosem i do tego kaszel :/ gorączki nie ma. Ogólnie zachowuje się ok. Normalnie. Próbuje dodzwonic się do naszej pediatry na wizyte domowa ale nie odbiera. Jak myślicie gdzie się mogę ewentualnie udać?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    No i wyszło. Mała wstala z zapchanym gilami nosem i do tego kaszel :/ gorączki nie ma. Ogólnie zachowuje się ok. Normalnie. Próbuje dodzwonic się do naszej pediatry na wizyte domowa ale nie odbiera. Jak myślicie gdzie się mogę ewentualnie udać?
    Do rodzinnego.

• MOI Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Kurcze spróbuj może do innego pediatry się umówić na wizytę domową? A gorączka jest?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja poradnia dziś jest zamknięta. Ani rodzinny ani żaden inny. Gorączki nie ma. Jest katar i kaszel. podałam jej teraz ktople do nosa i położyłam spać. Pediatra dalej nie odpowiada. Muszę podzwonić i zapytać o innego. We wtorek miało być szczepienie ale w takim wypadku musze przesunąć.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w weekend jak jest potróda to jadę na pogotowie co prawda parę miejscowości dalej no ale jak trzeba i zawsze tam jest pediatra

Ewelka91
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ