X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola ja tez caly czas ssam cukierki mietowe bo najgorzej w pracy a nie chce zeby ktos sie domyslil ze w ciazy jestem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dzieki Sylwia,

Pytanko .... skad bierzcie suwaczki ? :)

Kliknij w czyjś suwaczek, to Cie przeniesie na stronę

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz na co ostatnio wpadlam! ze pomaga mi kefir, super sprawa, dzisiaj przywloklam do pracy i jak tylko znowu zaczyna sie to wstretne uczucie w ustach to popijam kefir, a poniewaz na razie nikt nie wie o ciazy to stoi w półce a ja jak żul pod biurkiem go pije w razie potrzeby;-)
    sylwia1985 wrote:
    Viola ja tez caly czas ssam cukierki mietowe bo najgorzej w pracy a nie chce zeby ktos sie domyslil ze w ciazy jestem

Kajaoli lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola czytalam tez o jogurcie naturalnym ze tez niby pomaga ale jeszcze nie probowalam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja na razie nie mam zadnych objawow .... oprocz strasznie bolacych piersi

f2w3rjjg263zh3ry.png

margarita lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dzieki za pomc w suwaczku. Dziala :)

f2w3rjjg263zh3ry.png

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już większość rodziny wie - ja początkowo chciałam powiedzieć tylko mojej mamie i bratu, ale mój Krzyś namówił mnie, żeby wszystkim powiedzieć od razu, żeby nie było, że ktoś dowiaduje się później od innych. I tak po mojej mamie i bratu dowiedzieli się teściowie i dziadkowie - wszyscy bardzo się cieszą. Teraz jak były te przeboje z krwawieniem, to nie żałowałam ani przez chwilę, bo bardzo nas wszyscy wspierają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 13:27

Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedza rodzice, ktorzy bardzo sie ucieszyli i brat. Szwagierka, zajebiscie przemadzala bo ona juz wiedziala wczesniej bo niby widac bylo:| ciekawe po czym, ale ona zawsze musi byc na pierwsYm miejscu ehh... i dziadkom mojegoM powiedzielismy. Ja swoich nie mam wiec dylemayu nie mam. W sumie to chcialam powiedziec tylko rodzicom i rodzenstwu, a reszcie po 12 tygodniu.

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiedzialam siostrze, ktora sie ze szczescia poplakala :) i przyjaciolce. moj maz powiedzial swojemu przyjacielowi. Tesciowie sie dowiedza w kwietniu, kiedy zlozymy im wizyte (mieszkaja 250 KM od nas) a mojemu tacie jak przyjedzie na Wielkanoc bo marze zeby nowinke powiedziec osobiscie a go wczesniej nie zobacze
    Wiem, ze wszyscy bede sie cieszyc :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę powiedzieć rodzinie na wielkanoc. Chciałabym wstawic łóżeczko do pokoiku i ich zaprosić, żeby zobaczyli - zamiast ogłaszać, bo mimo mojego długiego i konkretnego języka, to trochę się wstydzę
    vachette.gif

mała_mi, Kajaoli lubią tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też wszystko tak śmierdzi? A najgorzej jak cos się gotuje albo piecze...
    I dym z papierosów. Wczoraj na dworcu dosiadło sie do mnie na ławkę takich dwóch pijaczków. Jeden zapalił. A drugi do niego: spier... stąd! Nie będziesz mi i pani smrodził!
    Strasznie byłam mu wdzięczna ;)!

Nati74, mała_mi, Kajaoli lubią tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drelin wrote:
    Wam też wszystko tak śmierdzi? A najgorzej jak cos się gotuje albo piecze...
    I dym z papierosów. Wczoraj na dworcu dosiadło sie do mnie na ławkę takich dwóch pijaczków. Jeden zapalił. A drugi do niego: spier... stąd! Nie będziesz mi i pani smrodził!
    Strasznie byłam mu wdzięczna ;)!
    mi tez wszystko smierdzi a jak wejde do kuchni to masakra mdli mnie okropnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 14:15

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wróciliśmy z gaszkiem z imprezy ostatkowej i jak weszłam do domu to wącham i wącham i próbuję dojść skąd ten swąd i nie znalazłam. Gaszek w ogóle niczego nie czuł. A wiecie co mi śmierdziało? Takie algi morskie albo wodorosty. Mieszkamy nad morzem, ale nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam
    Invision-Board-France-131.gif

Madź, Kajaoli lubią tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzice i teściowie wiedzą od początku i przyjaciółka też. Stopniowo mówiłam najbliższym przyjaciołom a wczoraj ogłosiłam wszem i wobec - nie może się stać nic złego bo ja tak mówię :)

śmierdzi sporo rzeczy :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze nikt:) w czwartek wizyta jak dzidziula będzie ok to powiemy:)Sylwia strasznie Ci współczuje mieszkania z teściami...to jest koszmar z doświadczenia wiem, że jeśli jest taka możliwość nawet lepiej sobie wynająć pokoik albo kawalerke i mieć spokój:) ale to moje zdanie tylko:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    U mnie jeszcze nikt:) w czwartek wizyta jak dzidziula będzie ok to powiemy:)Sylwia strasznie Ci współczuje mieszkania z teściami...to jest koszmar z doświadczenia wiem, że jeśli jest taka możliwość nawet lepiej sobie wynająć pokoik albo kawalerke i mieć spokój:) ale to moje zdanie tylko:)
    i na dodatek mamy wspolna kuchnie dopoki moj nie zrobi nam wreszcie na gorze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 14:48

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Kajaoli, dzisiaj mam wizyte i zamiast pracowac to siedze w pracy przed kompem i nie moge sie skupic. Nie wiem czy wy tez tak macie, ze boicie sie myslec pozytywnie zeby nie zapeszyc i zeby sie za bardzo nie nastawiac pozytywnie w razie niepowodzenia, a z drugiej strony negatywnie tez nie chce myslec...jejku jaki mam mlyn w glowie!

też tak mam - jakoś cały czas boję się, że skończy się tak jak pół roku temu. :(

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Jutrzenka Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drelin wrote:
    Wam też wszystko tak śmierdzi?
    Zapach kawy parzonej... Rany, jak ja zawsze uwielbiałam ten zapach! W tej chwili wydaje mi się, że śmierdzi jak popielniczka... Zresztą różne zapachy odczuwam może nie tyle inaczej co intensywniej.

xnw49n73wkp1z6up.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny macie mdlosci i ten dziwny posmak w ustach u mnie masakra coraz gorzej

o tak niestety dziś zaczeły mi sie mdłości narazie tylko rano :) i ten posmak dziwny, który czuje cały czas masakra :(

a co do zapachów to ja mam najgorzej jak stoje przy lodówce brrr

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mówienia rodzinie to my z poczatku zakładaliśmy ze do końca marca nikomu nie powiemy, ale w sobote moja mama wymysliła mycie okien a że mieszkamy razem to logiczne ze chciała żebym jej pomogła wiec w piątek po wizycie powiedzieliśmy tylko jej :) aż zaniemówiła z tego wszystkiego jak mój mąż pokazał jej zdjęcie usg :)

Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ