X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola ja tez caly czas ssam cukierki mietowe bo najgorzej w pracy a nie chce zeby ktos sie domyslil ze w ciazy jestem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dzieki Sylwia,

Pytanko .... skad bierzcie suwaczki ? :)

Kliknij w czyjś suwaczek, to Cie przeniesie na stronę

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz na co ostatnio wpadlam! ze pomaga mi kefir, super sprawa, dzisiaj przywloklam do pracy i jak tylko znowu zaczyna sie to wstretne uczucie w ustach to popijam kefir, a poniewaz na razie nikt nie wie o ciazy to stoi w półce a ja jak żul pod biurkiem go pije w razie potrzeby;-)
    sylwia1985 wrote:
    Viola ja tez caly czas ssam cukierki mietowe bo najgorzej w pracy a nie chce zeby ktos sie domyslil ze w ciazy jestem

Kajaoli lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola czytalam tez o jogurcie naturalnym ze tez niby pomaga ale jeszcze nie probowalam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja na razie nie mam zadnych objawow .... oprocz strasznie bolacych piersi

f2w3rjjg263zh3ry.png

margarita lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dzieki za pomc w suwaczku. Dziala :)

f2w3rjjg263zh3ry.png

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już większość rodziny wie - ja początkowo chciałam powiedzieć tylko mojej mamie i bratu, ale mój Krzyś namówił mnie, żeby wszystkim powiedzieć od razu, żeby nie było, że ktoś dowiaduje się później od innych. I tak po mojej mamie i bratu dowiedzieli się teściowie i dziadkowie - wszyscy bardzo się cieszą. Teraz jak były te przeboje z krwawieniem, to nie żałowałam ani przez chwilę, bo bardzo nas wszyscy wspierają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 13:27

Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedza rodzice, ktorzy bardzo sie ucieszyli i brat. Szwagierka, zajebiscie przemadzala bo ona juz wiedziala wczesniej bo niby widac bylo:| ciekawe po czym, ale ona zawsze musi byc na pierwsYm miejscu ehh... i dziadkom mojegoM powiedzielismy. Ja swoich nie mam wiec dylemayu nie mam. W sumie to chcialam powiedziec tylko rodzicom i rodzenstwu, a reszcie po 12 tygodniu.

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiedzialam siostrze, ktora sie ze szczescia poplakala :) i przyjaciolce. moj maz powiedzial swojemu przyjacielowi. Tesciowie sie dowiedza w kwietniu, kiedy zlozymy im wizyte (mieszkaja 250 KM od nas) a mojemu tacie jak przyjedzie na Wielkanoc bo marze zeby nowinke powiedziec osobiscie a go wczesniej nie zobacze
    Wiem, ze wszyscy bede sie cieszyc :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę powiedzieć rodzinie na wielkanoc. Chciałabym wstawic łóżeczko do pokoiku i ich zaprosić, żeby zobaczyli - zamiast ogłaszać, bo mimo mojego długiego i konkretnego języka, to trochę się wstydzę
    vachette.gif

mała_mi, Kajaoli lubią tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też wszystko tak śmierdzi? A najgorzej jak cos się gotuje albo piecze...
    I dym z papierosów. Wczoraj na dworcu dosiadło sie do mnie na ławkę takich dwóch pijaczków. Jeden zapalił. A drugi do niego: spier... stąd! Nie będziesz mi i pani smrodził!
    Strasznie byłam mu wdzięczna ;)!

Nati74, mała_mi, Kajaoli lubią tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drelin wrote:
    Wam też wszystko tak śmierdzi? A najgorzej jak cos się gotuje albo piecze...
    I dym z papierosów. Wczoraj na dworcu dosiadło sie do mnie na ławkę takich dwóch pijaczków. Jeden zapalił. A drugi do niego: spier... stąd! Nie będziesz mi i pani smrodził!
    Strasznie byłam mu wdzięczna ;)!
    mi tez wszystko smierdzi a jak wejde do kuchni to masakra mdli mnie okropnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 14:15

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wróciliśmy z gaszkiem z imprezy ostatkowej i jak weszłam do domu to wącham i wącham i próbuję dojść skąd ten swąd i nie znalazłam. Gaszek w ogóle niczego nie czuł. A wiecie co mi śmierdziało? Takie algi morskie albo wodorosty. Mieszkamy nad morzem, ale nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam
    Invision-Board-France-131.gif

Madź, Kajaoli lubią tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzice i teściowie wiedzą od początku i przyjaciółka też. Stopniowo mówiłam najbliższym przyjaciołom a wczoraj ogłosiłam wszem i wobec - nie może się stać nic złego bo ja tak mówię :)

śmierdzi sporo rzeczy :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze nikt:) w czwartek wizyta jak dzidziula będzie ok to powiemy:)Sylwia strasznie Ci współczuje mieszkania z teściami...to jest koszmar z doświadczenia wiem, że jeśli jest taka możliwość nawet lepiej sobie wynająć pokoik albo kawalerke i mieć spokój:) ale to moje zdanie tylko:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    U mnie jeszcze nikt:) w czwartek wizyta jak dzidziula będzie ok to powiemy:)Sylwia strasznie Ci współczuje mieszkania z teściami...to jest koszmar z doświadczenia wiem, że jeśli jest taka możliwość nawet lepiej sobie wynająć pokoik albo kawalerke i mieć spokój:) ale to moje zdanie tylko:)
    i na dodatek mamy wspolna kuchnie dopoki moj nie zrobi nam wreszcie na gorze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 14:48

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Kajaoli, dzisiaj mam wizyte i zamiast pracowac to siedze w pracy przed kompem i nie moge sie skupic. Nie wiem czy wy tez tak macie, ze boicie sie myslec pozytywnie zeby nie zapeszyc i zeby sie za bardzo nie nastawiac pozytywnie w razie niepowodzenia, a z drugiej strony negatywnie tez nie chce myslec...jejku jaki mam mlyn w glowie!

też tak mam - jakoś cały czas boję się, że skończy się tak jak pół roku temu. :(

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Jutrzenka Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drelin wrote:
    Wam też wszystko tak śmierdzi?
    Zapach kawy parzonej... Rany, jak ja zawsze uwielbiałam ten zapach! W tej chwili wydaje mi się, że śmierdzi jak popielniczka... Zresztą różne zapachy odczuwam może nie tyle inaczej co intensywniej.

xnw49n73wkp1z6up.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny macie mdlosci i ten dziwny posmak w ustach u mnie masakra coraz gorzej

o tak niestety dziś zaczeły mi sie mdłości narazie tylko rano :) i ten posmak dziwny, który czuje cały czas masakra :(

a co do zapachów to ja mam najgorzej jak stoje przy lodówce brrr

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mówienia rodzinie to my z poczatku zakładaliśmy ze do końca marca nikomu nie powiemy, ale w sobote moja mama wymysliła mycie okien a że mieszkamy razem to logiczne ze chciała żebym jej pomogła wiec w piątek po wizycie powiedzieliśmy tylko jej :) aż zaniemówiła z tego wszystkiego jak mój mąż pokazał jej zdjęcie usg :)

Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ