X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, dziekuje Kajaoli za pamiec...nie udzielalam sie ale podczytywalam, bo jestem zesr....ze strachu czy wszystko u mnie w porzadku, zrobilam nawet bete, bo lekarz ostatnio zasugerowal i wyszla calkiem, calkiem, mam 88 500 jakis tam jednostek wiec chyba jest dobrze no i przyrasta bo zrobilam dwa razy. Bardzo sie ciesze ze wszystkich waszych serduszek i wizyt ale nie pisze poniewaz mam straszne napiecie, chcialabym zeby sie juz wszystko wyjasnilo bo ciezko znosze te niepewnosc. W sumie jakbym nie latala do lekarza tylko poszla normalnie na pierwsza wizyte teraz wlasnie to sytuacja bylaby jasna i nie denerwowalabym sie a tak to czlowiek sam sobie robi na zlosc....no ale ja z natury jestem strasznie niecierpliwa....
    pozdrawiam Was wszystkie :-)

Waniulka lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, fajnie ze dalas znac co u Ciebie :) myslalam, ze mialas wizyte w piatek? Cos sie zmienilo?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli, dzisiaj mam wizyte i zamiast pracowac to siedze w pracy przed kompem i nie moge sie skupic. Nie wiem czy wy tez tak macie, ze boicie sie myslec pozytywnie zeby nie zapeszyc i zeby sie za bardzo nie nastawiac pozytywnie w razie niepowodzenia, a z drugiej strony negatywnie tez nie chce myslec...jejku jaki mam mlyn w glowie!
    Kajaoli wrote:
    Viola, fajnie ze dalas znac co u Ciebie :) myslalam, ze mialas wizyte w piatek? Cos sie zmienilo?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    To nie dobrze Anoolka, myslisz ze znajdziesz jakis sposob na kolezanke?
    Coś wymyślę ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• kalitria Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy się denerwujecie mając objawy, które lekko zanikają. Ja od początku ciąży nie mam żadnych. Wczoraj mieliśmy ostatkową imprezę i tak się zapomniałam że jestem w ciąży, że chulałam z cała rodziną makarenę i lambadę. Tylko mój gaszek co chwilę podchodził z "wszystko ok? może już wystarczy".

Mam nadzieję, że wasze wizyty będa potwierdzeniem, że wszystko jest w jak najlepszym porządku http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/wet-kiss-smiley.gif

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wrote:
    Witam w poniedziałkowy poranek :)
    dziewczyny powiedzcie mi, ma któraś z Was opryszczkę? Ja mam od dawna, w sumie odkąd pamiętam, i mi dziś w nocy wyskoczyła :/ obudziłam się i teraz zastanawiam się czym ją potraktować ??
    Ja mam już chyba czwarty raz opryszczkę w ciąży :/ Całe życie używałam maści typu Zovirax ale jak ostatnio spróbowałam maści cynkowej to jak bym odkryła amerykę- jeśli szybko się posmaruje to ją zasuszy i nie będzie się paskudzić :)

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do objawów, to widzę, że mi się nasiliły mdłości...prawie wogóle nie mogę jęść, muszę sobie coś wepchać na siłe...
    A do niedawna też nie czułam ciąży

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• kalitria Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i zapomniałam, śniło mi się że krwawiłam ale nie krwią tylko ... truskawkami. I takie całe truskawki ze mnie wychodziły. Także wyobrażcie sobie przez co ja przeszłąm dzis rano budząc się shame.gif

Drelin, Waniulka, MOI, lubek, mała_mi lubią tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • margarita Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) i u mnie pojawiły się dwie kreseczki po 16 miesiącach starań w drugim miesiącu brania clo. Termin wg ovu mam na 19 października. Pierwsza wizyta już za mną, kolejna za tydzień, mam nadzieję, że usłyszymy już bicie serduszka:)

Drelin, Kajaoli, Anoolka, kalitria, paaolka, caterinka, lubek, Madź, mała_mi, Joaśka, Kakabaka, Monica lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Kajaoli, dzisiaj mam wizyte i zamiast pracowac to siedze w pracy przed kompem i nie moge sie skupic. Nie wiem czy wy tez tak macie, ze boicie sie myslec pozytywnie zeby nie zapeszyc i zeby sie za bardzo nie nastawiac pozytywnie w razie niepowodzenia, a z drugiej strony negatywnie tez nie chce myslec...jejku jaki mam mlyn w glowie!

Znam to dobrze ale i tak uwazam, ze lepiej myslec pozytywnie bo to nam daje sile by ewentualnie stanac twarza w twarz z problemem. Wiec glowa do gory i smialo na wizyte, co ma byc to bedzie. Daj nam tu koniecznie znac co mowil lekarz.
    Zycze ci aby okazalo sie, ze wszystko jest w najlepszym porzadku :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny czy któraś z was miała lekkie plamienie brązowawe, wystraszyłam się strasznie, niby brzuch mnie nie boli ale martwię się strasznie a wizyta dopiero w środę rano :(

• agatas Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    kurcze dziewczyny czy któraś z was miała lekkie plamienie brązowawe, wystraszyłam się strasznie, niby brzuch mnie nie boli ale martwię się strasznie a wizyta dopiero w środę rano :(

Ja miałam. Jak ci się utrzyma lub pogorszy to polecam pojechać na IP - ja tak zrobiłam, bo mi się w krwawienie zmieniło, dostałam dupka i leżałam kołkiem w łóżku i jest ok :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:

Waniulka ja miałam tydzień temu takie właśnie jednorazowe lekkie i brązowe plamienie, jakby taki zabarwiony na brązowo śluz...dziewczyny tutaj poradziły mi jechać na IP, pojechałam, tylko lekarz mnie nie zbadał, mówił ze to często sie zdarza, ze organizm sie jakby oczyszcza ze starej krwi po zagnieżdżaniu zarodka i miałam sie obserwować, jakby mi sie to troszkę dłużej ciągnęło albo co gorsza pojawiła sie świeża krew, to trzeba by od razu działać. Bylam potem w czwartek na wizycie u swojego gina i dal mi luteine i 3 tyg zwolnienia na odpoczynek, tak zeby chuchać na zimne...mam nadzieje ze u Ciebie to tez tylko takie jednorazowe plamienie bylo i ze nic więcej nie bedzie sie działo, ale obserwuj sie uważnie, bo wiadomo, ze z plamieniami żartów nie ma. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :-*

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka, ja plamilam przez tydzien jakis czas temu, myslalam ze to juz koniec, ale cale szczescie plamienia ustapily a ciaza trwa. Dostalam duphaston, bo luteine juz bralam, a na plamienia Dupek jest podobno skuteczniejszy, tak powiedzial moj lekarz.
    Waniulka wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 11:24

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:

mi ginka powiedziała na wizycie że jeżeli zauważe cokolwiek niepokojacego w tym zwłaszcza jakieś plamienie itp to żeby nie patrzec i od razu jechać do lekarza nie ważne czy do niej czy na IP bo lepiej dmuchać na zimne tym bardziej ze ja juz jestem po jednej stracie. Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze <3

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to cześć wam :) mi pojawiły sie mdłości w końcu ale juz mam ich dość :/

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka zadzwoń do lekarza to może jeszcze dzisiaj Cię przyjmie.

• MOI Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami poniedziałkowo! :D

Widzę, że doszły kolejne objawy na forum ;) U mnie na szczęście, bo fatalnym piątku (i ogólnie tygodniu "w kratkę"), weekend był całkiem całkiem i dziś też mdłości odpuściły.
    Wkurzam się, bo wokół pełno przeziębionych ludzi i boję się, że się od kogoś zarażę :/ Też tak macie? Najchętniej założyłabym maseczkę na twarz, tylko wtedy wyglądałabym jak kosmitka :O
    1326217loodaw3vcx.gif

Joaśka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, kochane jesteście, na razie się położyłam, będę obserwować co się dzieje. Jak nie przejdzie to jadę na IP w tym szpitalu pracuje mój lekarz i mówił że jak by było jakieś plamienie to żeby dzwonić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi moja koleżanka z pracy przyprowadziła wczoraj do mnie swoje przeziębione dziecko pomimo że jak była sama chora to ją prosiłam żeby trzymała się ode mnie z daleka :/ Ona jest bardzo inteligentną dziewczyną i nie rozumiem czemu zachowuje się jak skończona kretynka :/
    Jeny ale mam dziś nerwa

0shoot.gif

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ