X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u teściów. Agata dalej ma na nich alergie w ogóle nie na nich patrzeć a już w ogóle iść na ręce. Nie wiem co jest bo to już tak ponad miesiąc trwa. Aż mi przykro.
    po za tym dała dziś popis marudzenia i jest już wykapana i śpi. Nie wiem czy to znowu nie ząbki.
    Przy kąpieli zauważyłam mała czerwona plamke pod pacha i kaszkę na czole i między oczami.
    przy okazji pokłóciłam się z mężem że chcę jutro.isc do lekarza z tą plamą a on twierdzi że jeszcze za wcześnie.
    Jutro wraca do pracy i widzę że się z tego cieszy. Ah a ja aż się boję co to będzie bo Mała wyraźnie chce być tylko ze mną.
    A Wy jak myślicie? Iść już jutro z tą plamką? Czy czekać jeszcze?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ale czad :) ale siedzi jak posadzisz czy sam usiadzie? :)

Z zasady go nie sadzam. Sam się podciaga z pozycji pollezacej i utrzymuje równowagę trzymając się za stopki. Trochę pokracznie to wygląda ;)

ao12., pestka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Renatka ma świetny pomysł z tą aplikacją :D
    Sylwia musialbys tylko przechwycić jego tel żeby wysłać zgodę :)
    nie slyszalam o takiej aplikacji

Ja jak zwykle sama w domu bo cale popoludnie odsypial wczorajsze balangi a teraz pojechal na basen - mam tego dosc i mowie mu to ale widac nic sobie z tego nie robi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia czy Twój mąż oprócz relaksu, spania i jedzenia u mamusi to coś w domu robi? Pomaga w czymś? Lub chociaż nie przeszkadza?
    Dla mnie to nadaje się jedynie na rozwód albo przynajmnien separacje bo małżeństwem z całym szacunkiem nie idzie tego nazwać.

DeLaCruz, ao12. lubią tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka nic nie robi !!!!!! nie wiem co robic naprawde nie mam juz sily - nie mam dokad pojsc bo jakbym miala swoje mieszkanie choc kawalerke do dawno by mnie tu nie bylo bo to ja wszystko robie i jestem wymeczona i nerwowa w tym domu a tak to mialabym spokoj
    ja nawet juz lez nie mam zeby plakac !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 20:50

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Po pierwsze dziękuję, za gratulację dla męża!
    Po drugie, na fejsie wrzuciłam ubranka, które udało mi się wczoraj upolować. Może wieczorem będę miała czas, żeby napisać o nich na blogu.
    Po trzecie! Agata dzisiaj zrobiła kupę konsystencji masła orzechowego. Pewnie to przez piątkową marchewkę i ziemniaka. Nie płakała przy kupie ani nic, po prostu jest inna konsystencja. Próbuje jej dawać wodę/soki przez niekapki ale nic. Dałam jej dzisiaj strzykawką, ale przecież tak nie idzie dziecka poić. Zamówiłam ten kubek Doidy i będę próbować, bo boje się że dostanie zatwardzenia :<
    Myślicie, że np. wrócić do samej marchewki? Po niej kupa była kleista, ale było jej więcej.
    Nie wiem co robić. I jak jej to picie przemycać :<

Może spróbuj jej podawać ze zwykłego kieliszka? A konsystencja kupki się nie przejmuj. Franek od początku wprowadzania pokarmów robi całkiem "dorosłą " kupę i steka przy tym, poto zupełnie normalne. No i kolor w zależności od tego co zjadł:P

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Może spróbuj jej podawać ze zwykłego kieliszka? A konsystencja kupki się nie przejmuj. Franek od początku wprowadzania pokarmów robi całkiem "dorosłą " kupę i steka przy tym, poto zupełnie normalne. No i kolor w zależności od tego co zjadł:P

U nas dokladnie tak samo!

DeLaCruz lubi tę wiadomość

dqprh37129faxikv.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A myślicie że ta plamka mogłaby by być od słoiczków? Bo w sumie to wyskoczyło jakoś w tym okresie. Po podaniu marchewki.

Nie sądzę. W przypadku alergii objawy byłyby raczej ze strony brzucha. Obserwuj tę plamę, z doświadczenia powiem Ci, że lepiej nie panikowac, bo różne choroby sobie wynajdziesz:)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niektorym przeszkadza ze pisze o swoich rozterkach na forum wiec juz nie bede - bede jedynie pisac o tym w pamietniku bo po to on chyba jest zeby pisac co sie chce i zeby ulzyc sobie choc troche

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupa taka mega była dzisiaj popołudniu. Tak wielka jak wszystkie porcje marchewki z całego tygodnia :)
    dzisaj poiłam ją łyżeczką i piła;)
    Tą plamkę będę obserwować i jak do czwartku się nie poprawi to pójdę do pediatry.

DeLaCruz, pestka lubią tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Byliśmy wczoraj z Kajtkiem na wsi u wujostwa, no i ciocia pytała czy Kajtek jest tylko na piersi, jak śpi itp. Wiec powiedziałam że źle śpi w nocy, budzi się często itd i co usłyszałam....? Że może jakbym przeszła na NORMALNE MLEKO to by dłużej spał... No comment... Bo mleko z piersi, tak naturalne że bardziej się nie da, nie jest normalne...

He he, no bo ludzkie mleko jest dla człowieka przecież nienaturalne. . Oj witki opadają. Olac i robić swoje;)

ataga4 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Nie sądzę. W przypadku alergii objawy byłyby raczej ze strony brzucha. Obserwuj tę plamę, z doświadczenia powiem Ci, że lepiej nie panikowac, bo różne choroby sobie wynajdziesz:)
    Wiem wiem. Tym bardziej że ja z tych panikar jestem :P jeszcze plamka pod pachą i kaszka na czole. Ahh a czy takie skórne objawy mają coś związanego z wyrzynaniem się zębów?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Sylwia a ja dalej twierdzę że Twój mąż chodzi na seksy. Może niekochanka , skoro ma kumpli kawalerów, ale skoro mówisz, że u was seksu praktycznie brak po porodzie to niestety z przykrością stwierdzam, że wątpię by Twój mąż sam sobie z tym dawał rade. Nie obraz się ale wkurza mnie on przeokrutnie. Zainstaluj mu bezpieczna rodzina w telefonie i będziesz wiedziała gdzie jest po nocach niech teściową będzie Ci raz przy małym jak max ppójdzie na bilety i jedz go szukaj.

Zdecydowanie popieram. Ja bym go już dawno sprawdziła. Wybacz Sylwia, ale przytoczę dla mojego męża jak mu o tym odpowiedziałam: "no to ona już jest sama". Skoro facet tak uważa to coś jest na rzeczy. Serio, weź się za działanie zamiast wygadywac się na forum. Nie możesz pozwolić mu się łamać, bo moim zdaniem on Cię trochę manipuluje

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    niektorym przeszkadza ze pisze o swoich rozterkach na forum wiec juz nie bede - bede jedynie pisac o tym w pamietniku bo po to on chyba jest zeby pisac co sie chce i zeby ulzyc sobie choc troche

Kochana, mi to zupełnie nie przeszkadza. Szkoda mi Ciebie, ale przede wszystkim powinnaś zacząć DZIAŁAĆ

pestka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Wiem wiem. Tym bardziej że ja z tych panikar jestem :P jeszcze plamka pod pachą i kaszka na czole. Ahh a czy takie skórne objawy mają coś związanego z wyrzynaniem się zębów?

Zwiększone wydzielanie śliny może powodować różne zmiany ale w okolicy buźki. Jeśli to Cię naprawdę niepokoi to sprawdź u pediatry, będziesz spokojniejsza. A swedzi ja to?

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    moj kuba to dobry jest hahaha... okreca sie na brzuch i odwrotnie ale tylko przez lewe ramie.. no i chcialam zeby przez prawe zaczal wiec polozylam poduszke po jego lewej stronie gdy lezal na plecach. chcial sie okrecic a tu kiszka - poduszka.. zaczal tak walic nogami o podloge i sie drzec ze szok! haha, podeszlam, zabralam poduszke, okrecil sie i suszy dziasla :P

U Nas jak Ala tak robiła na prawe ramie to odkryli lekką asymetrię i zalecenia, ćwiczyć. Teraz robi na obie.

Jak robi na jedną i ma asymetrię (ale nie musi) to się wada powiększa

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie ćwiczenia? Bo Agata też tylko przez lewe ramie się obraca.

Też myślałam ze to od śliny lub też od ssania paluszków do snu. Akurat ten jeden palec którego nie ssa ląduje w tym miejscu gdzie plamka. Wiec może to zadrapania a ślina i zabawki nie pomagają w gojeniu.

Bella_Ona lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delacruz wydaje mi się że nie swędzi. Nic z tym nie robi. Myślę odkazić octeniseptem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 22:00

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    U mnie na szczescie lepiej tzn cycek dalej boli, ale mniej. Nie jest czerwony i nie czuje guzkow, a Julcia pije z niego jak gdyby nic sie nie dzialo. Natomiast bardzo poprawilo sie moje samopoczucie i czuje sie silniejsza, goraczki tez brak.
    Moze tylko przewialo mi tego cycka czy co? Chodzilam na spacery w te wiatrzysko, wiec moze wtedy?

Przewiać to raczej nie ale może miałaś gorszy dzień a ból to przypadek :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dużo tych ćwiczeń. Ale opisze kilka... Pierwsze to taki "wstęp" do siadania... Łapie się dzidzie pod paszki i podnosi do pół siadu/siadu tak żeby sama zrobiła podpór rączką (całkowicie bezpieczne dla kręgosłupa) i tak kilka razy dziennie na dwie strony.

Następne ćwiczenie to taczka, to robi tatuś :) na ręce kładzie się dziecko na brzuchu tak żeby dłoń była na klatce i np. na stole kładzie się jakąś zabawkę i kieruje dzieckiem tak żeby łapało zabawkę w obie rączki.

Inne to jak leży na brzuchu, to złapać za pupkę i kołysać na boki.

U mnie najwięcej pomogło dawanie zabawki w lewą rączkę (bo wszystko robiła na prawą). Jak przekręcała się na boczek to odwracałam ją na lewy, i zabawka po lewej stronie a po prawej nic :)

Ale siadanie zdecydowanie na prawe ramię, lewego nie używa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 22:36

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ