X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki - ja jutro wybieram sie na warsztaty mamo to ja ale nie odzywam sie do meza wiec nie wiem jak to bedzie - czy jechac mpk wozkiem z malym- hmmmm pomysle

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Mała zasneła przed 19 a do teraz jeszcze nie było pobudki na jedzenie. Hmm czy myślicie że to normalne?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka Ty się nie zastanawiaj czy normalne tylko się ciesz że możesz się wyspać :)
    Mój Jędruś zasnął o 21 i dopiero teraz mamy karmienie i to na śpiocha :)
    Cycolki już mi pękały i nie mogłam spać, a Jędruś kimaka ;)

Sroka lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja trzeba się cieszyć bo dopiero teraz się obudziła ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wstałyśmy o 7:30 z jednym nocnym karmieniem o 2:30 :) a teraz mamy figle od rana :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:46

Kasiula09, ataga4, Anoolka, Nelly, renatkach, paaolka, MOI, Bella_Ona, Magdzialenka, Kakabaka, sylwia1985, Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz ale slicznie siedzi :-)

my dzis obudzilysmy sie przed 6 na jedzenie ale jeszcze usnelysmy do 7:30 :-)

DeLaCruz, pestka lubią tę wiadomość

preg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wasze dzieciaki długo śpią. Franek w czasie zabkowania budził się o 4. Teraz na szczęście mu przeszło i wstaje razem z tatusiem o 5. No ale zasypia głęboko już o 18

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ale wasze dzieciaki długo śpią. Franek w czasie zabkowania budził się o 4. Teraz na szczęście mu przeszło i wstaje razem z tatusiem o 5. No ale zasypia głęboko już o 18
    Twój synek więcej śpi w nocy niż moja córa przez całą dobę - coraz rzadziej przekracza 10 godzin... Od początku spała mniej niż inne dzieci i czas snu ciągle jej się skraca, aż boję się pomyśleć, co będzie za parę lat

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super siedzi! Od kiedy to już tak mu idzie? Ja moja Agata jak opre o oparcie łóżka też posiedzi chwile ale nie wiem czy tak wolno?

Nelly za kilka lat te nasze dzieciaki będą to wszystko odsypiać. Zobaczysz. Ciężko jeje będzie do budzić; )

Czy u Was też temperatura w okolicach 0?

Nelly lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:35

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, mój ma takie spanie po mężu. On też wcześnie się kładzie i wcześnie wstaje. Ja mam bardziej jak Twoja córcia i musiałam się dostosować do reszty rodzinki

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też koło 0. Ale ponoć w środę ma być 17st :) Franuś umie się tak utrzymać dopiero trzeci dzień. Wcześniej tylko się podciągnął, ale gibał się na boki i przewracał.

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow DeLaCruz jak Franuś juz ładnie siedzi! :) w ogole z tego co piszecie dziewczyny to Wasze maluchy juz czesto sie podciagają i próbują, mój Krzys na razie nie....a w srode bedzie 5 mcy..nie obraca sie tez raczej jeszcze, kilka razy mu sie przypadkiem udalo wczesniej a teraz nie...no ale pocieszam sie tym ze kazde dziecko ma swoje tempo i moze byc tak ze z dnia na dzien zacznie robic wszystko na raz... ;)

A my juz od soboty jeździmy w spacerówce :D taka piekna pogoda byla wiec stwierdzilam ze trzeba ją wypróbowac, tym bardziej ze Krzys juz zrobił sie za duzy do gondoli, no i w spacerówce bardzo mu sie podobalo, najpierw jak spal byl na płasko, ale jak sie obudzil wzielam go na półsiedząco i obserwował swiat i tak sie rozgadal i piszczal wrecz z szeroko otwartymi oczami ze chyba to oznaka zadowolenia byla ;) teraz troche zimniej, ale to trudno wrócimy po prostu na te dni do kombinezonu, a nie lekkiej kurteczki jak ostatnio,a zaraz znow cieplo sie zrobi i do spacerówki bedzie w koncu mozna troche odstroic malucha, hehe ;)

Wiecie co ja czasem mam takie momenty ze obcałowuje tego mojego szkraba, i normalanie mam ochote go zjeść hi hi ;) choc pewnie nie tylko ja tak mam na pewno wiekszosc z nas :P patrze na niego, widze jaki robi sie juz duzy i bardziej rozumny, jak sie do mnie usmiecha i nie moge, rozpływam sie ;) dobrze ze on jeszcze mi pozwala na te buziaki, bo tak szybko czas leci ze zaraz bedzie wiekszym chlopcem który powie "mama weź nie caluj mnie tak bo to obciach..." ;) trzeba korzystac teraz :)

Anoolka, ataga4, Nelly, DeLaCruz, Sisilla lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się podciągają do siadu? same z leżenia czy jak np ręce chwycą? Bo mój też siedzi jak goryl zgarbiony z rękami pomiędzy nogami ale muszę mu podać ręce żeby się dźwignął inaczej nie idzie.

Sisilla lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę nad spacerówką, bo Mała już prawie 70cm ma. Powiedzcie mi to wtedy kładziecie na pół leżąco i heja na spacer? Musze ta naszą wyciągnąć z garażu i zobaczyć. My mamy z Bebetto. Myślicie, że już spokojnie można do spacerówki przechodzić?

Haha nie tylko Ty chcesz malucha zjeść, ja też mam takie momenty! ;D

Plamka dzisiaj lepsza ( ja panikara jak zwykle ) Ale nie chciałabym, żeby odziedziczyła łuszczycę po mnie. Niestety jest choroba genetyczna, więc co ja mogę w tym wypadku :x

Agata ze mną sprzątała, a teraz zjadła i zasnęła przy cycu. A ja chwila wolnego. Obiad dziś u teściów więc nie muszę nic robić. Zrobiłam pranie, także wieczorem prasowanie na całego.
    Przyszła mi kurtka - wiatrówka z 5 10 15 to się wieczorem pochwale. W ogóle, ceny za kurtkę dziecięcą koło 100zł za samą wiatrówkę to szok ;O Mnie się udało za 35zł złapać.

Co do siedzenia, to moja jeszcze nie próbuje się podnosić, chyba że jest na moich kolanach to tak. Obraca się też tylko na lewo i wszystko robi lewą ręką. Ale staram się jej teraz dawać też coś do prawej, żeby równo łapała.
    I racja, każde dziecko rozwija się w swoim tempie ;)

paaolka lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka my tez mamy bebetto :)
    Ja daje małego na płasko na poczatek spaceru bo zwykle od razu usypia, a potem jak sie przebudzi to na półsiedząco, to tak jak w leżaczku praktycznie i moze obserwowac swiat :)
    wlasnie zbieramy sie i wychodzimy na spacer :)

Sroka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    niektorym przeszkadza ze pisze o swoich rozterkach na forum wiec juz nie bede - bede jedynie pisac o tym w pamietniku bo po to on chyba jest zeby pisac co sie chce i zeby ulzyc sobie choc troche
    a komu to przeszkadza? po to tu jestesmy chyba, czy sie myle?

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:35

paaolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jeszcze w gondolce, ale to z dwoch powodow. po pierwsze my po spzitalu mielsmy zalecenie meisiac sie oszczedzac wiec nie chcialam go przewiac bo jednak gondola lepiej zabudowana.. a po drugie moj kuba jest maly, 7kg i 64cm... ma w gondoli duzo meisjca bo ona dluga na 79cm, a w spacerowke jak go wsadzilam to zk olei wygladal strasznie biednie, tak duzo wolnego meisjca, on taki maly na srodku.. jakb yza maly do nej jeszcze... ale mysle ze jeszcze 2 tyg i na swieta juz spacerowka ;)

Sisilla lubi tę wiadomość

‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ