Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
DeLaCruz wrote:Ale wasze dzieciaki długo śpią. Franek w czasie zabkowania budził się o 4. Teraz na szczęście mu przeszło i wstaje razem z tatusiem o 5. No ale zasypia głęboko już o 18
-
Ale super siedzi! Od kiedy to już tak mu idzie? Ja moja Agata jak opre o oparcie łóżka też posiedzi chwile ale nie wiem czy tak wolno?
Nelly za kilka lat te nasze dzieciaki będą to wszystko odsypiać. Zobaczysz. Ciężko jeje będzie do budzić; )
Czy u Was też temperatura w okolicach 0?Nelly lubi tę wiadomość
-
Wow DeLaCruz jak Franuś juz ładnie siedzi! w ogole z tego co piszecie dziewczyny to Wasze maluchy juz czesto sie podciagają i próbują, mój Krzys na razie nie....a w srode bedzie 5 mcy..nie obraca sie tez raczej jeszcze, kilka razy mu sie przypadkiem udalo wczesniej a teraz nie...no ale pocieszam sie tym ze kazde dziecko ma swoje tempo i moze byc tak ze z dnia na dzien zacznie robic wszystko na raz...
A my juz od soboty jeździmy w spacerówce taka piekna pogoda byla wiec stwierdzilam ze trzeba ją wypróbowac, tym bardziej ze Krzys juz zrobił sie za duzy do gondoli, no i w spacerówce bardzo mu sie podobalo, najpierw jak spal byl na płasko, ale jak sie obudzil wzielam go na półsiedząco i obserwował swiat i tak sie rozgadal i piszczal wrecz z szeroko otwartymi oczami ze chyba to oznaka zadowolenia byla teraz troche zimniej, ale to trudno wrócimy po prostu na te dni do kombinezonu, a nie lekkiej kurteczki jak ostatnio,a zaraz znow cieplo sie zrobi i do spacerówki bedzie w koncu mozna troche odstroic malucha, hehe
Wiecie co ja czasem mam takie momenty ze obcałowuje tego mojego szkraba, i normalanie mam ochote go zjeść hi hi choc pewnie nie tylko ja tak mam na pewno wiekszosc z nas patrze na niego, widze jaki robi sie juz duzy i bardziej rozumny, jak sie do mnie usmiecha i nie moge, rozpływam sie dobrze ze on jeszcze mi pozwala na te buziaki, bo tak szybko czas leci ze zaraz bedzie wiekszym chlopcem który powie "mama weź nie caluj mnie tak bo to obciach..." trzeba korzystac terazAnoolka, ataga4, Nelly, DeLaCruz, Sisilla lubią tę wiadomość
-
Ja też myślę nad spacerówką, bo Mała już prawie 70cm ma. Powiedzcie mi to wtedy kładziecie na pół leżąco i heja na spacer? Musze ta naszą wyciągnąć z garażu i zobaczyć. My mamy z Bebetto. Myślicie, że już spokojnie można do spacerówki przechodzić?
Haha nie tylko Ty chcesz malucha zjeść, ja też mam takie momenty!
Plamka dzisiaj lepsza ( ja panikara jak zwykle ) Ale nie chciałabym, żeby odziedziczyła łuszczycę po mnie. Niestety jest choroba genetyczna, więc co ja mogę w tym wypadku :x
Agata ze mną sprzątała, a teraz zjadła i zasnęła przy cycu. A ja chwila wolnego. Obiad dziś u teściów więc nie muszę nic robić. Zrobiłam pranie, także wieczorem prasowanie na całego.
Przyszła mi kurtka - wiatrówka z 5 10 15 to się wieczorem pochwale. W ogóle, ceny za kurtkę dziecięcą koło 100zł za samą wiatrówkę to szok ;O Mnie się udało za 35zł złapać.
Co do siedzenia, to moja jeszcze nie próbuje się podnosić, chyba że jest na moich kolanach to tak. Obraca się też tylko na lewo i wszystko robi lewą ręką. Ale staram się jej teraz dawać też coś do prawej, żeby równo łapała.
I racja, każde dziecko rozwija się w swoim tempiepaaolka lubi tę wiadomość
-
Sroka my tez mamy bebetto
Ja daje małego na płasko na poczatek spaceru bo zwykle od razu usypia, a potem jak sie przebudzi to na półsiedząco, to tak jak w leżaczku praktycznie i moze obserwowac swiat
wlasnie zbieramy sie i wychodzimy na spacerSroka lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:niektorym przeszkadza ze pisze o swoich rozterkach na forum wiec juz nie bede - bede jedynie pisac o tym w pamietniku bo po to on chyba jest zeby pisac co sie chce i zeby ulzyc sobie choc troche
sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
my jeszcze w gondolce, ale to z dwoch powodow. po pierwsze my po spzitalu mielsmy zalecenie meisiac sie oszczedzac wiec nie chcialam go przewiac bo jednak gondola lepiej zabudowana.. a po drugie moj kuba jest maly, 7kg i 64cm... ma w gondoli duzo meisjca bo ona dluga na 79cm, a w spacerowke jak go wsadzilam to zk olei wygladal strasznie biednie, tak duzo wolnego meisjca, on taki maly na srodku.. jakb yza maly do nej jeszcze... ale mysle ze jeszcze 2 tyg i na swieta juz spacerowka
Sisilla lubi tę wiadomość