SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki - ja jutro wybieram sie na warsztaty mamo to ja ale nie odzywam sie do meza wiec nie wiem jak to bedzie - czy jechac mpk wozkiem z malym- hmmmm pomysle

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Mała zasneła przed 19 a do teraz jeszcze nie było pobudki na jedzenie. Hmm czy myślicie że to normalne?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka Ty się nie zastanawiaj czy normalne tylko się ciesz że możesz się wyspać :)
    Mój Jędruś zasnął o 21 i dopiero teraz mamy karmienie i to na śpiocha :)
    Cycolki już mi pękały i nie mogłam spać, a Jędruś kimaka ;)

Sroka lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja trzeba się cieszyć bo dopiero teraz się obudziła ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wstałyśmy o 7:30 z jednym nocnym karmieniem o 2:30 :) a teraz mamy figle od rana :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:46

Kasiula09, ataga4, Anoolka, Nelly, renatkach, paaolka, MOI, Bella_Ona, Magdzialenka, Kakabaka, sylwia1985, Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz ale slicznie siedzi :-)

my dzis obudzilysmy sie przed 6 na jedzenie ale jeszcze usnelysmy do 7:30 :-)

DeLaCruz, pestka lubią tę wiadomość

age.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wasze dzieciaki długo śpią. Franek w czasie zabkowania budził się o 4. Teraz na szczęście mu przeszło i wstaje razem z tatusiem o 5. No ale zasypia głęboko już o 18

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ale wasze dzieciaki długo śpią. Franek w czasie zabkowania budził się o 4. Teraz na szczęście mu przeszło i wstaje razem z tatusiem o 5. No ale zasypia głęboko już o 18
    Twój synek więcej śpi w nocy niż moja córa przez całą dobę - coraz rzadziej przekracza 10 godzin... Od początku spała mniej niż inne dzieci i czas snu ciągle jej się skraca, aż boję się pomyśleć, co będzie za parę lat

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super siedzi! Od kiedy to już tak mu idzie? Ja moja Agata jak opre o oparcie łóżka też posiedzi chwile ale nie wiem czy tak wolno?

Nelly za kilka lat te nasze dzieciaki będą to wszystko odsypiać. Zobaczysz. Ciężko jeje będzie do budzić; )

Czy u Was też temperatura w okolicach 0?

Nelly lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:35

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, mój ma takie spanie po mężu. On też wcześnie się kładzie i wcześnie wstaje. Ja mam bardziej jak Twoja córcia i musiałam się dostosować do reszty rodzinki

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też koło 0. Ale ponoć w środę ma być 17st :) Franuś umie się tak utrzymać dopiero trzeci dzień. Wcześniej tylko się podciągnął, ale gibał się na boki i przewracał.

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow DeLaCruz jak Franuś juz ładnie siedzi! :) w ogole z tego co piszecie dziewczyny to Wasze maluchy juz czesto sie podciagają i próbują, mój Krzys na razie nie....a w srode bedzie 5 mcy..nie obraca sie tez raczej jeszcze, kilka razy mu sie przypadkiem udalo wczesniej a teraz nie...no ale pocieszam sie tym ze kazde dziecko ma swoje tempo i moze byc tak ze z dnia na dzien zacznie robic wszystko na raz... ;)

A my juz od soboty jeździmy w spacerówce :D taka piekna pogoda byla wiec stwierdzilam ze trzeba ją wypróbowac, tym bardziej ze Krzys juz zrobił sie za duzy do gondoli, no i w spacerówce bardzo mu sie podobalo, najpierw jak spal byl na płasko, ale jak sie obudzil wzielam go na półsiedząco i obserwował swiat i tak sie rozgadal i piszczal wrecz z szeroko otwartymi oczami ze chyba to oznaka zadowolenia byla ;) teraz troche zimniej, ale to trudno wrócimy po prostu na te dni do kombinezonu, a nie lekkiej kurteczki jak ostatnio,a zaraz znow cieplo sie zrobi i do spacerówki bedzie w koncu mozna troche odstroic malucha, hehe ;)

Wiecie co ja czasem mam takie momenty ze obcałowuje tego mojego szkraba, i normalanie mam ochote go zjeść hi hi ;) choc pewnie nie tylko ja tak mam na pewno wiekszosc z nas :P patrze na niego, widze jaki robi sie juz duzy i bardziej rozumny, jak sie do mnie usmiecha i nie moge, rozpływam sie ;) dobrze ze on jeszcze mi pozwala na te buziaki, bo tak szybko czas leci ze zaraz bedzie wiekszym chlopcem który powie "mama weź nie caluj mnie tak bo to obciach..." ;) trzeba korzystac teraz :)

Anoolka, ataga4, Nelly, DeLaCruz, Sisilla lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się podciągają do siadu? same z leżenia czy jak np ręce chwycą? Bo mój też siedzi jak goryl zgarbiony z rękami pomiędzy nogami ale muszę mu podać ręce żeby się dźwignął inaczej nie idzie.

Sisilla lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę nad spacerówką, bo Mała już prawie 70cm ma. Powiedzcie mi to wtedy kładziecie na pół leżąco i heja na spacer? Musze ta naszą wyciągnąć z garażu i zobaczyć. My mamy z Bebetto. Myślicie, że już spokojnie można do spacerówki przechodzić?

Haha nie tylko Ty chcesz malucha zjeść, ja też mam takie momenty! ;D

Plamka dzisiaj lepsza ( ja panikara jak zwykle ) Ale nie chciałabym, żeby odziedziczyła łuszczycę po mnie. Niestety jest choroba genetyczna, więc co ja mogę w tym wypadku :x

Agata ze mną sprzątała, a teraz zjadła i zasnęła przy cycu. A ja chwila wolnego. Obiad dziś u teściów więc nie muszę nic robić. Zrobiłam pranie, także wieczorem prasowanie na całego.
    Przyszła mi kurtka - wiatrówka z 5 10 15 to się wieczorem pochwale. W ogóle, ceny za kurtkę dziecięcą koło 100zł za samą wiatrówkę to szok ;O Mnie się udało za 35zł złapać.

Co do siedzenia, to moja jeszcze nie próbuje się podnosić, chyba że jest na moich kolanach to tak. Obraca się też tylko na lewo i wszystko robi lewą ręką. Ale staram się jej teraz dawać też coś do prawej, żeby równo łapała.
    I racja, każde dziecko rozwija się w swoim tempie ;)

paaolka lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka my tez mamy bebetto :)
    Ja daje małego na płasko na poczatek spaceru bo zwykle od razu usypia, a potem jak sie przebudzi to na półsiedząco, to tak jak w leżaczku praktycznie i moze obserwowac swiat :)
    wlasnie zbieramy sie i wychodzimy na spacer :)

Sroka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    niektorym przeszkadza ze pisze o swoich rozterkach na forum wiec juz nie bede - bede jedynie pisac o tym w pamietniku bo po to on chyba jest zeby pisac co sie chce i zeby ulzyc sobie choc troche
    a komu to przeszkadza? po to tu jestesmy chyba, czy sie myle?

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:35

paaolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jeszcze w gondolce, ale to z dwoch powodow. po pierwsze my po spzitalu mielsmy zalecenie meisiac sie oszczedzac wiec nie chcialam go przewiac bo jednak gondola lepiej zabudowana.. a po drugie moj kuba jest maly, 7kg i 64cm... ma w gondoli duzo meisjca bo ona dluga na 79cm, a w spacerowke jak go wsadzilam to zk olei wygladal strasznie biednie, tak duzo wolnego meisjca, on taki maly na srodku.. jakb yza maly do nej jeszcze... ale mysle ze jeszcze 2 tyg i na swieta juz spacerowka ;)

Sisilla lubi tę wiadomość

‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ