X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka no ciasno ciasno- moj ma jeszcze z 3 cm luzu w gondolce na wyprostowanych nogach ale jak skurczy albo zrobi w zabke to spokojnie jeszcze ma miejsca- najbardziej denerwuje mnie to ze odwraca sie i zaczyna wrzeszczec jak mu slonce zaswieci w oczy i nie wiem co robic bo niby parasokla jest ale mocowania nie ma a nie wiem czy dokupic mozna

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz no duzy chłop, takze mammy dorodnych synów :)

Ataga w sumie to przeczytalam to co Twoja ciocia powiedziala jako żebys przeszla na normalne mleko (czyli mm) ale to tak dla mnie rózwnoznacznie zabrzmialo z tym jakby mleko matki było nienormalne, dlatego tak napisalam...w kazdym razie sporo osób dziwi sie ze mozna dlugo piersią karmic, nie wiem czemu ale wszycyc w okol jak pytaja mnie jak karmie Krzysia to gdy usłysza że samą piersią to jest mega zdziwienie...kazdemu trzeba tłumaczyc ze chce karmic narazie piersią dopóki mam pokarm i podawac argumenty za tym ze to lepsze..
    A dzis np napisala do mnie na fb kolezanka która od 3 mcy namawia mnie zebym Krzysiowi juz cos zaczela ze słoiczkow dawac...on jak jej maly mial 3 mce to juz i owoce i warzywa i kaszki i soczki mu dawala, maly na mm, jak jej mówilam ze troche moze za wczesnie zeby tak wszystko na raz to mowi ze tak jej instynkt matki podpowiada, pisze dzis ze jakbym przepajala soczkami malego to by moze lepiej spał w nocy...nie wiem co to ma do rzeczy, ale ja wole tez jak juz dawac wode, no i tak z wszystkiego jej sie jak głupia tłumaczylam, a to ona tak naprawde pędzi z tym rozszerzaniem diety bezsensownie moim zdaniem, jednego dnia daje po kilka słoiczkow, na kazdy posilek i dopaja mlekiem jeszcze i soczkami Kubsiami...

Sylwia fajnie ze byliscie na tych warsztatach i ze udalo Ci sie nawet zgarnac gadżety w konkursie :) no i ze Nikus taki grzeczny tam byl :)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Wydało się. A raczej doszłam dlaczego Kajtek tak fatalnie spał wczoraj i dziś w nocy, i dlaczego ciągle mu się ulewa przy odbijaniu i jest marudny tak jakby bolał go brzuszek. Mama chciała dobrze i dała mi własnej roboty chleb z różnego rodzaju ziarnami. Bardzo lubię ten chleb, mąka razowa, ziarna, mniam mniam. Ale dziś mnie tknęło, gdy zaczęłam analizować go jadłam a co mogło małemu zaszkodzić. Sądziłam że to jednak jajka, chociaż nie zjadłam ich za dużo w ostatnim czasie, ale kto tam wie, przy alergii wszystko jest możliwe. Tknęło mnie. Chleb jest na drożdżach. A jak mama rozczyniała te drożdże? No właśnie... m.in. z odrobiną mleka....Ehh...przed 15 zjadłam jeszcze 2 kanapki z tym chlebem, więc dzisiejsza nocka tez będzie tragiczna. Zobaczymy czy potem mu się poprawi.
    Rany, ale trzeba się pilnować. Ja nie pomyślałam a mama się zagapiła.

Paoolka, a jak Ty się odnajdujesz na diecie wszystko-bez?

Łoj...no to dobrze że odkryłas winowajcę...czyli chlebek tak zadziałał na Kajtusia :/ taka odrobina mleka i juz podziałało na malutki organizm, no to faktycznie trezba sie pilnowac...oby jednak nie bylo tak źle dzisiejszej nocy:*

Ja jakos daje rade, juz zaraz 2 tyg będą, ale wkurza mnie to że mleko w proszku czy serwatka, albo jakas masa jajowa są w większosci produktów w sklepach...mam mało pomysłow na obiady, na sniadanie i kolacje jem tylko pieczywo z Florą light i warzywami, albo szynką z indyka, no i mam jeszcze wafle ryzowe i zjadam czasem z dżemem jabłkowym. Ale nudzi mi sie to juz, jadłam tez paste z tuńczyka ale nie wiem w sumie czy mozna...niby tam w skladzie nic nie bylo niepokojącego ale nie kupilam kolejny raz na razie. Jedyne pocieszenie to to ze znalazłam w pobliskiej cukierni ciasteczka bez mleka, jajek, orzechów, a sa pyszne - same ziarna: słonecznik, dynia, siemie lniane, sezam i płatki migdałów a to wszystko połączone karmelem, słodziutkie i pyszne, no i dzis znow je kupilam ;) ale mam zamiar upiec znowu tez te owsiane ze słonecznikiem, juz nawet margaryne zakupilam :P
    A Ty Ataga co np jadasz teraz? Bo u Ciebie dieta trwa juz dłuzej...nie czujesz się nią zmęczona?

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:36

paaolka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Hehe i ja myślę o tych ciasteczkach, margarynę mam, ale głowa mnie dziś okropnie boli więc może jutro.
    Ja tak jak pisałam wcześniej wprowadziłam jajka, i w sumie reagował dobrze na nie, wiec teraz mam większe pole manewru ;-) mam większe możliwości w pichceniu słodkości :-P na święta upiekę ciasto marchewkowo-migdałowe bez mąki :-) Czasem czuję się zmęczona tą dietą, zwłaszcza jak mam gotować 2 obiady: jeden dla siebie i drugi dla męża, ale chyba już tez i przyzwyczaiłam się do niej. Tylko strasznie chodzi za mną cappuccino z ekspresu....
    Ja to mam kryzys straszny przez diete :( Dlatego na święta będę jeść wszystko co mi pod ręce wpadnie, najwyżej dam Filipkowi klemastyne :P

• paaolka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Ty Ataga jak juz jesz jajka to mozesz wiecej i ciasta rózne tez :) mnie troche świeta wlasnie przerazają...
    Anoolka ja tez pewnie bede miala ochote rzucic sie na wszystko...ale tak sobie mysle ze w swięta bedą prawie 4 tyg mojej diety i jesli Krzys bedzie miał ładną skóre to potraktuje ten czas świąteczny jako próbę i zjem jajka. takze zobaczymy.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W spacerówce do jednego na razie nie mogę się przyzwyczaić - siedzisko jest niżej, trzeba bardziej uważać w pobliżu psów :)
    Muszę się pochwalić, że wczoraj po raz pierwszy zabraliśmy dziecko na milongę:) Nie mieliśmy z kim jej zostawić i pomyśleliśmy, że jeśli będzie marudziła to wrócimy i już. A tu się okazało, że głośna muzyka wcale jej nie przeszkadza, pospała ok 40min., później patrzyła sobie na tańczących :) Normalnie #aniołniedziecko :D

Anoolka, paaolka, Sisilla, DeLaCruz, pestka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Slonko coraz mocniej operuje, wiec chyba juz czas zmienic krem na jakis typowy z filtrem. Czym smarujecie buzki dzieciaczkow przed wyjsciem na spacer? Macie sprawdzony krem z wysokum filtrem, ktory dobrze by sie rozprowadzal i nie pizostawial grubej bialej warstwy na skorze?
    ja do tej pory go nei smarowalam... ale w lato bede...

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na warsztatach mowili ze trzeba dziecku duzo czytac bajek- macie jakies juz bajki? my wlasnie dzis zaopatrzylismy sie w 3 kolorowe bajki bo Nikus jeszcze nie maial ani jednej- no zobaczymy jak bedzie reagowal

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

paaolka, sylwia1985, MOI, renatkach, Sisilla, Kakabaka, pestka, Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja to mam kryzys straszny przez diete :( Dlatego na święta będę jeść wszystko co mi pod ręce wpadnie, najwyżej dam Filipkowi klemastyne :P

Anoolka, a ta klemastyna to na co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja mam bajki i chyba muszę mu zacząć w końcu czytać.

Jestem wykończona bo maluchowi przebija się drugi ząbek i jest strasznie marudny :(

• Scęście Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nasz Kajtek ma tyle miejsca w gondoli na wyprostowanych nogach:
    2101213_P_20150323_175541.jpg
    Czyli tak jak u Paoolki, na styk.

Ale że lubi się zsuwac tak, że nogi wystają poza gondole, to wtedy ma jeszcze duuuuuuzo miejsca :-D 2101203_P_20150323_175403.jpg

Skarpetki oczywiście co 5 minut są do założenia, bo tak trze stopami jedna o drugą, że zaraz spadają :-D

A ostatnio pytałam Was czy Wasze dzieci też dotykają Was podczas karmienia. To Kajtek przeszedł dziś samego siebie- 3x zalapal mnie za obojczyk! :-D :-D
    o to calkiem sporo :D

• paaolka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi fajnie sie Kajtus zssuwa :D w ogole on ma takie długie paluszki u stóp :) u nas to takie pyrtki małe a stopa grubiutka z wysokim podbiciem... ;)
    Nam skarpetki tez spadają czesto bo tak samo mały trze jedną stopą o drugą albo tak przebiera nimi jakby biegał na leżąco... ;)

Sylwia ja mam kilka bajeczek ale na razie ze 2 razy tylko czytałam bo widze ze Krzys calkiem nie zainteresowany, za to wierszyki takie i wyliczanki mu pasują z ksiązeczki "Nowe fikołki Pana pierdziołki " ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 19:07

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    ooo no to niezle, myslalam ze jak juz sie wziął za siadanie to taki z niego akrobata ze juz i obroty robi :) ale chyba tak jest wlasnie jak piszesz, że cięzkie dzieci (a moj ma blisko do 9 kg) pozniej sie obracają jesli juz...
    ;)

Mój Antek też waży 9kg i zaczął się obracać jakieś 2 tygodnie temu, najpierw sporadycznie, a teraz nie da się go na plecach zostawić bo zaraz fik. Najpierw nogi do góry, przechyla je na bok, potem główkę do przodu pochyla tak pod siebie podciąga i fik, potem najtrudniejsze czyli wyciągnięcie ręki spod siebie i już ;-D

My też jeszcze w gondoli, ale już jest mega ciasno, bo Antek ma jakieś 70cm, a gondola 75. Dobrze, że przesypia spacery to jest jeszcze ok. Ale za to strasznie się rozkopuje i w wózku i w łóżeczku - szczególnie w nocy. Jak się lekko przebudzi to nogi pionowo do góry i ryp w dół, no i kołderka w nogach, a po kilku razach nogi na kołdrze :-)

ataga4, paaolka, Sisilla lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny napiszcie jakie macie bajki dla dzieciaczków, bo sama chcę coś kupić.

Agata znowu zasnęła o 18.30! Nie wiem czy się cieszyć czy nie.

Kupiłam super naklejki na ścianę dla Agatki w biedronce i wiatrówka doszła. Zrobię za chwilę fotki@!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy mieć szczepienie, ale Antek ma jeszcze katar i trochę pokasłuje, chyba zadzwonię i przełożę na przyszły tydzień, bo do tego minął dopiero tydzień od skończenia antybiotyku i wolałabym jeszcze zaczekać. Kurczę widzę, że ciągle piszę zdaniami wielokrotnie złożonymi hahaha;-)

Dziś popołudniu młody zaczął strasznie marudzić i nie mógł zasnąć. Chciałam mu posmarować dziąsła i z prawej strony ma napuchnięte dziąsło, ale tak jakby dalej - może najpierw wyjdą mu dwójki :-) Cały czas gryzie wszystko tą stroną, więc to pewnie przez to nie może zasnąć, a od 2 czy 3 nocy przebudza się i wierci. Ale za to jakoś więcej śpi. Jak przed chorobą spacerowaliśmy po 2 godziny, to spał 3 razy w dzień po pół godziny. Gdy nie spacerowaliśmy w czasie choroby, to spał 2 razy po godzinie i czasem jeszcze pół godzinki. Teraz 2 godziny na spacerze + 2 razy po godzinie i raz pół do godziny :-)

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeszcze co do siedzenia, to Antek siedzi ładnie z oparciem :-) Oczywiście uwielbia stopy i strasznie się do nich ciągnie, sam bez pomocy z pozycji półsiedzącej podnosi się i sięga do stóp. Oczywiście nie potrafi zahamować i leci twarzą w podłogę ;-) Ma silne mięśnie brzucha i strasznie się ciągnie, nie da się go utrzymać.

Ja czytam przed kąpielą książeczki o zwierzątkach, były niedawno w biedronce - mamy o piesku, koniku i krówce. Uspokaja się przy nich.

No to chyba tyle:-) Kurcze już 20, a Antek śpi, normalnie kąpiemy go o 19:30, ale dziś te zęby wszystko popsuły.

• Sroka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2102315_20150323_194908.jpg
    2102316_20150323_194916.jpg
    2102317_20150323_194937.jpg
    2102314_20150323_194957.jpg

paaolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ