Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaMJ wrote:Ale za to strasznie się rozkopuje i w wózku i w łóżeczku - szczególnie w nocy. Jak się lekko przebudzi to nogi pionowo do góry i ryp w dół, no i kołderka w nogach, a po kilku razach nogi na kołdrze
U nas to samo
KasiaMJ lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
ja tez powoli łaszę się obok spacerówki. Może w tym tygodniu po nią sięgnę i zamontuje na stelażu. Nasza gondola ma jakieś 80 cm i Lila jeszcze się mieści ale i tak jeździ już od jakiegoś czasu na pół leżąco więc w spacerówce raczej będzie jej wygodniej
Do mnie też doszła już kurtka jestem z niej zadowolona. Buty i czapka też fajne ale dwie pozostałe czapki ze smyka za małe Nie mogło być za słodko
Sroka, słodkie te naklejki
-
Napisze Wam jaka sytuacja przytrafiła nam się w sobotę. Wybraliśmy się na spacer w trójkę, w drodze powrotnej weszliśmy na chwile do marketu bo chciałam kupić szybko jakieś gładkie, zwykłe bodziaki z krótkim rękawem. Lila siedziała w gondoli na pół leżąco i z ciekawieniem obserwowała kolorowe półki. Poszliśmy do kasy samoobsługowej, skasowałam produkty, zapłaciłam, Kasper zabrał reklamówkę i przechodzi z wózkiem przez bramkę a tam pika Babka obsługi zabrała reklamówkę i zaczęła odpinać nam zabezpieczenia z bodów a w między czasie ochrona poprosiła, żeby Kasper przeszedł z wózkiem jeszcze raz przez bramki bez zakupów. Przechodzi a tu to samo. Później przeszedł trzeci raz sam i nie za pikało wiec stwierdzili, że to wózek i nas puścili. Wróciliśmy do domu i dopiero wieczorem wyszłam na korytarz po kocyk do wózka, patrzę a w środku leży jakaś czapka z zabezpieczeniem! I nie mamy do teraz pojęcia jak ona znalazła się w wózku ale chyba Lila jeździła za blisko półek haha
ataga4, paaolka, MOI, Anoolka, Sisilla, Kakabaka, Kaszulator, pestka lubią tę wiadomość
-
ataga Kajtek przeslodki i jak fajnie mu nóżki wystaja
U nas w gondoli jeszcze jest duzo miejsca, patrzylismy ostatnio jak by wygladala w spacerówce to moze bylaby grzeczniejsza na spacerach znaczy nie plakala bo nieraz to potrafi dac popis ale jest na nia jeszcze za mala wiec zostajemy przy gondoli.
Paradise pewnie Lilka złapała i hop koło siebie zeby nikt nie widzialataga4, paradise lubią tę wiadomość
-
Tw naklejki przecenione z 9zl na 6.50 jutro będę dekorować pokój:)
Haha to Lili sobie wybrała sama czapkę
ja właśnie ciasto upiekłam bo mężowi się o 18 skapło że potrzebuje na jutro do pracy. Z okazji zdanego egzaminu.
Teraz chwila na serial i idę prasować. Ciekawe czy moja Myszka dziś też będzie drzemać całą noc
Powiem Wam że codziennie wstaje z bólem kręgosłupa i wydaje mi się że to od materaca. Mamy go już prawie 3 lata i jest zniszczony. Polecacie jakiś?
Sylwia gratulacje! Fajnie że mąż jednak z Wami się wybrał. -
Ło mamusiu, nie mogę się napatrzeć na tych Waszych przystojnych i dużych chłopców
Moja też siedzi i to długo, ale jak ją posadzę. Sama się nie podciągnie z pozycji leżącej i raczej droga do tego długa, więc wielki szacun dla Franka
Paradise, uśmiałam się Mała złodziejka z tej Lilki
My już w spacerówce dwa tygodnie jeździmy, bo Małgoś ciekawa świata.
Dziś spędziliśmy prawie cały dzień poza domem, bo pojechaliśmy z mężem na rodzinną wizytę do dentysty i musieliśmy Młodzież też zabrać. Śmiałam się, że pojechała sobie sztuczną szczękę wstawić, bo u niej dalej żadnych widoków na zęby. Najpierw ja poszłam na fotel, a Młoda z mężem w poczekalni urzędowała.
Jak mąż siedział na fotelu z rozdziabioną paszczą, to my z Małgorzatą wybrałyśmy się na porządny shopping. A wiadomo, jak kobieta wyda dużo pieniędzy, to osiąga pełnię szczęściaparadise, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Jakbyście miały problem z suchą skórą u dzieciaczków, to polecam maść Diprobase. Kiedyś mi ją znajoma poleciła i kupiłam, ale nie używałam. Ostatnio zauważyłam, że Małgoś miała suche placki na zgięciach łokci i kolan, więc jej posmarowałam trzy razy po kąpieli i już nie ma śladu.
W składzie jest parafina i wazelina. -
Bajek jako takich nie czytamy bo by się szybko znudził, ale książek mamy hohoho bo ja maniaczka u nas królują wiersze: abecadło, lokomotywa, pstryk i ptasie radio (dwa pierwsze głównie-ja znam już na pamięć, a mały doskonale je rozpoznaje-no ale jak się wałkuje po 2 razy na dzień ) poza tym ulubione tytuły to "gdzie idziemy?" i "jest tam kto?"(pukanie w drzwi ) mam jeszcze z tej serii "a dlaczego" ale na razie nie fascynuje-po 2 stronach nie chce słuchać. Czasami zaciekawi go "Konik Kazik"-książka z pacynką i mamy czerwonego kapturka z pacynkami - no to robię mu przedstawienie Lubi też książkę z odgłosami zwierząt i jeszcze jedną "świeć na niebie mała gwiazdko" - książka światło-dźwięk Mamy jeszcze duuuuużo więcej ale jak ja to mówię "dla starszego Olka"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 20:50
paaolka, Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość
-
Sroka wrote:
Powiem Wam że codziennie wstaje z bólem kręgosłupa i wydaje mi się że to od materaca. Mamy go już prawie 3 lata i jest zniszczony.
A co do tematu ksiazek, to tez mamy Ksiege dzwiekow (wiecie jak robi szpinak???), Pan Pierdziolka (pierwsza czesc), opowiadania dla dziewczynek, wiersze Tuwima i jeszcze cos Niestety dawno nie czytalam Julci. Wczesniej nie byla zainteresowana, ale moze teraz bedzie inaczej? Swoja droga czytanie na glos np. Lokomotywy to niezla gimnastyka dla jezyka! Zadyszki tez mozna dostacmitaka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale dziś nadziergałyście, czytam i czytam a teraz już nie wiem, co chciałam napisać
My dalej w gondoli, bo Zosia jeszcze się mieści, ale jak już faktycznie na stałe zrobi się cieplej wyciągamy spacerówkę. A jakie macie spacerówki? Nie chodzi mi tylko o firmę, ale czy można zmieniać przód/ tył do kierunku jazdy? U nas x- lander tylko przodem do kierunku jazdy, więc tyłem do mamusi i boję się, czy nie będzie mi młoda marudziła, a jak jest u was dziewczyny, te co juz w spacerówce.
Ataga, Paaolka, Anoolka współczuję wam tych diet, ale jednocześnie podziwiam, że nie poszłyście na łatwiznę i nie zaprzestałyście KP. Ale może przez to macie też już super figurki
Sylwia, fajnie, ze twój M w końcu się zmobilizował i zeobiliście coś razem, oby więcej takich wspólnych chwil!
Paradise, ale musiałaś mieć minę jak znalazłaś ta czapkę, hehehe fajna historia
Moja Zosia też lubi mnie dotykać i podobnie jak Renatkach karmimy się na leżąco, więc wsadza mi palce do oczu, nosa, ciągnie za bluzkę a najśmieszniejsze, że próbuje gadać z cyckiem w buzi, przekomiczne!