X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Ubitego, a dwa jeszcze biegają ;)

A widzisz, taki cwaniak z Ciebie ;)

Może są wśród nas dziewczyny, które zajmują się ubieraniem starego bo wolą to zrobić same niż zeby poszedł do sklepu i wyszedł jak klaun albo gorzej, jak pan pod 50-tkę.... bo musze swojego ogarnąć na zwiesne a zupełnie nie mam weny... może już jakaś obczajała temat albo ogarnięty mąż już się odświeżył bądź odświeżyć ma zamiar :P Młodego to z chęcią bym odziała tak jak Scęście (BTW pochwal się zakupami ;) ) ale stary widocznie już mi się znudził :P

paradise, Kasiula09, Anoolka, tofirus lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A widzisz, taki cwaniak z Ciebie ;)

Może są wśród nas dziewczyny, które zajmują się ubieraniem starego bo wolą to zrobić same niż zeby poszedł do sklepu i wyszedł jak klaun albo gorzej, jak pan pod 50-tkę.... bo musze swojego ogarnąć na zwiesne a zupełnie nie mam weny... może już jakaś obczajała temat albo ogarnięty mąż już się odświeżył bądź odświeżyć ma zamiar :P Młodego to z chęcią bym odziała tak jak Scęście (BTW pochwal się zakupami ;) ) ale stary widocznie już mi się znudził :P

Haha mój to znowu w drugą stronę zamiast wyglądać jak ojciec to ubiera się czasami jakby miał zaraz wyjść na osiedle. postać pod trzepakiem z browarem w ręce :P Ja raczej nie ingeruję w jego styl bo "szału nie ma ale da się przeżuć".

U Was też dziewczyny taka beznadziejna pogoda?

Anoolka, pestka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka ha ha uśmiałam sie i na początku nie zczaiłam o co Ci chodzi :) Ja mojemu tez musze odświeżyć, byliśmy ostatnio w takko i upatrzył sobie koszulke i spodnie i myśle ze teraz w niedziele pojedziemy bo mam te bony rabatowe wiec bedzie jak znalazł :)

Paradise u nas pogoda sie zrobiła, słoneczko wyszło, bo rano coś padał troszkę deszcz potem słonce sie przebijało i w końcu sie przebiło i na termometrze mam 15 stopni wiec cieplutko :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego to musialam ostatnio na sile zaciągnąć do reserved żeby sobie jakąś bluzę kupił ;)

A tak w ogóle to wymiekam. Mam z Filipem taką masakrę że już płacze razem z nim :( Ząbek wyszedł ale płacz jest dalej przez zatwardzenia. Przez chwile pomógł len mieliny a później znowu to samo. Daje mu od dwóch dni jabłko ze sklepu a efekt jest taki że co około 3 godziny robi bobka i jest mega płacz :( Do tego przypałetał się ten nieszczęsny katar i tylko modle się żeby nie zlazł na oskrzela albo płuca... Chciałabym chociaż przez kilka dni mieć spokojne dziecko i się niczym nie martwić ale widzę że prędzej wygram w totolotka :(

• Smutas Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie muszę zamówić tego motylki, śliczne wzory wiec coś wybiorę. Tylko mam dylemat z której firmy :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie zaszalalas ale mogłaś w stacjonarnym sklepie kupić bo tam -20% a przy takiej sumie to troche

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:

Paradise u nas pogoda sie zrobiła, słoneczko wyszło, bo rano coś padał troszkę deszcz potem słonce sie przebijało i w końcu sie przebiło i na termometrze mam 15 stopni wiec cieplutko :)

To może i u nas się rozjaśni, chociaż wątpię bo jak na razie jest ponuro i ciągle pada.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mojego to musialam ostatnio na sile zaciągnąć do reserved żeby sobie jakąś bluzę kupił ;)

A tak w ogóle to wymiekam. Mam z Filipem taką masakrę że już płacze razem z nim :( Ząbek wyszedł ale płacz jest dalej przez zatwardzenia. Przez chwile pomógł len mieliny a później znowu to samo. Daje mu od dwóch dni jabłko ze sklepu a efekt jest taki że co około 3 godziny robi bobka i jest mega płacz :( Do tego przypałetał się ten nieszczęsny katar i tylko modle się żeby nie zlazł na oskrzela albo płuca... Chciałabym chociaż przez kilka dni mieć spokojne dziecko i się niczym nie martwić ale widzę że prędzej wygram w totolotka :(
    eh kochana współczuję..a ile juz bez kupy? może zaczopkuj go, żeby sie nie męczył :( i po czym ma zatwardzenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:29

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tyle, że przestało padać, a tak to nie za bardzo....:/ no ale cóż. Pobiegać pójdę, chociazby padało! muszę wyjść z domu bo oszaleję :P

ja też będę zamawiać motylka, piękne są, aż ciężko się zdecydować :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    eh kochana współczuję..a ile juz bez kupy? może zaczopkuj go, żeby sie nie męczył :( i po czym ma zatwardzenie?
    Pestka po jablku robi teraz co kilka godzin ale dalej twarde bobkowate i bolące. Wyczytalam że przy rozszerzaniu diety się zdarzają zatwardzenia. Podobno po sloiczkach są częściej niż jak się samemu gotuje.
    No i mam pytanko. Planuje kupić świeżego królika i zastanawiam się jak to zrobić bo poporcjowanie go i zamrożenie na surowo uważam ze jest bez sensu. No i czy mogę ugotować całego królika poporcjowac i zamrozić?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:42

• Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oto jest. Po 10 dniach przyszła niczym nieproszony gość-kupa. Bez żadnych wspomagaczy.. Wiec chyba trzeba być cierpliwym.

pestka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scesie no to zaszalalas niezle

kurcze ja nie wiem jak ubierac malego- u nas dzis cieplo - ubralam bodziaka z dl rekawem na to polarek cieple skarpetki i czapeczka cienka- no i tak beczal przez caly czas ze musialam sie do domu wrocic

ubieracie kaptur jak czapke zakladacie

rewoppka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie nie boje się, cały czas zakładałam, że różnica ma być co najmniej 4 lata, a teraz w sumie stwierdziłam, że będzie to będzie. Tylko Karolcia została stworzona z termometrem w ręku więc raczej wykluczam ciążę, bo nie wspołżyjemy 3 razy w tygodniu :p ale cieszyłabym się :) a ryzyko po cc jest zawsze. Mojej kuzynce łożysko zaczęło rozwijać się w bliźnie po cc i ciąża nie przetrwała. Różnie bywa :) dowiem się w poniedziałek :)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do południa była mega super pogoda, bez wiatru, cieplutko,l ja byłam tylko w t-shircie i bluzie i było mi gorąco, teraz niestety juZ sie ochłodziło i pochmurzyło, ale ciesze sie, ze wyszłam z nim sie przewietrzyć :-)
    U nas tez dzis była kupa, po 6 dniach, bez wspomagaczy :-)

• paradise Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj niestety odpuszczamy sobie spacer bo zimno i co chwile pada. Wyszłam z małą tylko na 40 minut na balkon, żeby złapała świeżego powietrza.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mulan.pl/pili-zaglowek-podrozny-baby-b300302-lub-lew-b394219-babybirds-btl-diffusion.html
    a co powiecie o tym?
    Te motylki piękne ale na la milou prawie wszyskie chwilowo niedostepne :(

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Król ma już pół roczku :)

Sisilla, sylwia1985, paradise, Nelly, Kasiula09, tofirus, Vilenka, DeLaCruz, ao12., pestka, Scęście, Kakabaka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz dokulałam się do kompa. Wyobraźcie sobie, że byłam wczoraj u syna w przedszkolu, brałam udział z innymi rodzicami w lekcji otwartej o Wielkanocy. Wróciłam do domu i koło 17 się zaczęło. Zaczęło mnie mdlić, wierciło mi w żołądku i się zaczęło górą i dołem. Koło 21 już miałam 39 temperatury, złapałam jakiegoś rotawirusa. Zadzwoniłam do pediatry, czy mam karmić Zosię dalej, czy nie. Kazała nie przerywać KP, bo mała dostaje przeciwciała, na szczęście i starszy syn i Zosia sa zaszczepieni na rota, więc póki co cisza, ale serio wymęczona jestem maksymalnie. Dzieciaki podrzuciłam teściowej i gotuję sobie grysik, blee. Drugi raz z przedszkola złapałam Rota, za pierwszym razem leżałam dwa dni z temp 40, teraz tylko jeden, coraz lepiej. Nie polecam, ale wszystko kochane przed wami ;)

Aha, wczoraj byłam u alergologa ze starszym synem, ma alergie pokarmową. Kazała kosmetyki nivea wywalić do kosza i zacząć używać kosmetyków bioderma atoderm ( żel do mycia atoderm pp gel moussant i balsam albo atoderm intensive albo PP baume) kazała mi też zacząć smarować tym Zosię i obowiązkowa kąpiel w emolientach, powiedziała, że odradza oilan, bo to niezły szajs według niej, może być Oilatum. Oczywiście dziewczyny, żeby nie było, że tu robię jakąś reklamę, bo dopiero zaczynamy stosowanie, ale piszę jej zalecenia, bo jest was kilka, co boryka się z problemem skórnymi u dzieciaczków. Na kolana i ręce przepisała laticort, a na buzię maść robiona, ale nie jestem wam w stanie przepisać co dała ;) patrzyłam na tą bioderma, to najtańsza w aptece gemini.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla biedaczysko - zdrowiej

Sisilla lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:51

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ