X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Jeszcze mam pytanie. Ma ktoras odkurzacz pioracy ?

tak ja mam karchera :-)

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Na tym doz to do każdej apteki można zamówić?
    Jest wykaz aptek na stronie a jest ich całkiem sporo, ale nie wszystkie ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach ja jestem po drugim CC, karmię piersią i jeszcze nie miałam okresu. Podobnie przy pierwszym cc jak i teraz mam co jakiś czas delikatne plamienia i wydaje mi się, że możesz być spokojna, bo to nie ciąża, każdy organizm reaguje inaczej, a macica po CC może się oczyszczać jeszcze, tak mi mówił gin, jak panikowałbym przy pierwszym dziecku po CC. I faktycznie, jak dostałam @ plamienia minęły. Ale faktycznie można zgłupieć, jak ma się tak długo plamienia, bo nie wiesz, czy to już okres, czy coś się dzieje ( np. Ciąża) ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    tak ja mam karchera :-)

Podasz linka? Zadowolona jestes ?

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam wodny Thomas i tez się nadaje do prania. Ale czekam i czekam, bo w Euro rtv agd mają 30 dni na dostawę ;/

Aaaa dziewczyny jutro mamy najmłodszą modelkę na sesji. Będzie miała dokładnie miesiąc ;))
    Doczekać się nie mogę, bo przy okazji rozłożonego studia porobimy zdjęcia naszej lali!

A wieczorem mamy parę narzeczeńską ;)

pestka, Scęście lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka fajnie Ci że możesz podpatrywac jak mąż robi zdjęcia,pomagać mu i w ogóle :-) też bym tak chciała, można się dużo nauczyć :-)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wpisz w wyszukiwarke Karcher Se 5.100 my kupilismy go w prawie dwa lata temu i pierzemy tak 3-4 razy do roku, jest ok bo mozna i na sucho i na mokro, pierze sobrze tylko mi brakuje ze jak leci plyn to sie nie pieni, bo moja mama kiedys pozyczala od znajomej i wlasnie jak sie spryskiwalo to tak fajnie sie pienilo

preg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rozbroiłyście mnie tymi podejrzeniami o ciąże :D

renatkach, pestka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/odkurzacz-pioracy-zelmer-aquawelt-919-0-st-turbosz-i5203836170.html

My nad tym myslimy

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pyt co do spacerowek z kubełkowym siedziskiem macie jakiś patent na poduszkę bo mojemu jak śpi strasznie głowa lata na boki. Biednie wygląda to i pewnie meczy :-(

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Mam pyt co do spacerowek z kubełkowym siedziskiem macie jakiś patent na poduszkę bo mojemu jak śpi strasznie głowa lata na boki. Biednie wygląda to i pewnie meczy :-(

http://www.lamillou.com/shop/angels-wings

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Wszystkie prawie piszecie o tych kaszkach to może i ja mojej przygotuję. Jakiej używacie? I jak robicie? Ze swoim mleczkiem? I na noc podawać?
    na opakowaniu pisze ze z mlekiem modyfikowanym wiec kupilam tez mleko i robie co drugi dzien na noc -kupilam z Bobovity kaszke ryzowa o smaku malinowym-
    Raz probowalam ze swoim mlekiem zrobic ale wogole nie wyszlo jakas woda sie zrobila

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja mam pytanie, do mam karmiących piersią, jak podaje cie te obiadki czy deserki. Między karmieniami czy zamiast kolejnego karmienia?
    ja deserek podaje zawsze rano po karmieniu tak na dobitke i jeden sloiczek mam na 3 dni - daje bardzo malo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    a ja znalazłam cos takiego :)

http://www.kolorowodosnu.pl/poduszki/poduszki-3/motylki.html?start=6

Scęście lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak: :) Wyjazd naprawdę się udał. Tomek był bardzo grzecznym dzieckiem podczas całego wyjazdu, co zawdzięczam również naszym znajomym którzy co chwilę go zajmowali :) (aż teraz mi tego brakuje). Do samolotu weszliśmy z pierwszeństwem, nie było żadnego problemu z wózkiem. Tomek płakał tylko chwilę jak podchodziliśmy do lądowania, ale mnie też bardzo zatykały się uszy więc nie ma się dziecku co dziwić. Po wylądowaniu transport już na nas czekał i zabrali nas busikiem tzw. marszrutką do hotelu. Wszystkie noclegi mieliśmy w prywatnych kwaterach. W pierwszym miejscu było mega zimno i pomimo że klima była nastawiona na 27 st to w pokoju termometr pokazywał 17! Nie kąpaliśmy tam dziecka :P. Spaliśmy łącznie w 4 miejscach. Bardzo dużo zwiedzaliśmy i zrobiliśmy ok 900 km. Byliśmy na południu przy granicy z Azerbejdżanem,na wschodzie, i na północy na zachód najdalej przy Kutaisi (tam było lotnisko). Jak się patrzy na krajobraz i na ludzi to jest bardzo biedny kraj. Krowy, świnie, osły pasły się praktycznie na drogach. Domy gdzie nie było okien i wydawałoby się że w takich ruderach nikogo nie ma były zamieszkane. Jedynie w dwóch miejscach czuliśmy się jak w Europie tj w stolicy w Tibilisi i miejscowości w górach Sighnaghi. Natomiast Gruzini to cudowny naród, bardzo lubią Polaków. Byli bardzo pomocni i mili. Mieliśmy takie momenty że myślałam że nam głowy poodpadają bo drogi nie główne są masakryczne. Tomek w miarę dobrze znosił podróże i o dziwo przy największych dołach zawsze spał :)
    Już teraz nie boję się kolejnych wyjazdów :) Wracając do domu Tomek przespał cały lot bo to już było późno i obudził się dopiero w domu jak go kładłam do łóżka i chciałam żeby jeszcze zjadł :)
    Nosidełko w końcu wzięliśmy tylko jedno lascal m1, ale użyliśmy go tylko raz. To ergonomiczne zostało w domu bo za każdym włożeniem do niego dziecka kończyło się wielkim płaczem.

tofirus, paradise, Anoolka, MOI, ataga4, Sisilla, Kasiula09, pestka, paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a ja znalazłam cos takiego :)

http://www.kolorowodosnu.pl/poduszki/poduszki-3/motylki.html?start=6

Te poduszki już wiele firm ma w ofercie, pozostaje tylko wybrać wzór (a to łatwe nie jest). Ja pozostaję wierna la millou i jestem bardzo zadowolona :)

sylwia1985, Sroka, paaolka lubią tę wiadomość

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o rozszerzeniu diety dziecka. Ja dzisiaj podałam Tomkowi marchewkę :) trochę przeraża mnie robienie obiadków ale pewnie nauczę się z czasem. Muszę tylko blender zakupić bo jeszcze nie posiadam i nie mam czym mielić więc na razie słoiczki kupiłam.

paradise lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach szacun dla Ciebie! Ja nawet jeszcze nie chce myśleć o kolejnej dzidzi :)
    Plamień nie miałam i okresu jak do tej pory też nie.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    No to tak: :) Wyjazd naprawdę się udał.
    Nosidełko w końcu wzięliśmy tylko jedno lascal m1, ale użyliśmy go tylko raz. To ergonomiczne zostało w domu bo za każdym włożeniem do niego dziecka kończyło się wielkim płaczem.

Świetnie, że wyjazd Wam się udał:) Teraz tylko planować kolejne!!

a co do nosideł... każdy ma swój rozum i wie w czym dziecku będzie dobrze (to tak a propo kontrowersji dot nosideł nie będących tulą).

rewoppka lubi tę wiadomość

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa mieliśmy raz akcje taką że mój M przez przypadek zabrał do samochodu nie nasz plecak :P Wszystkie bagaże były złożone w przedpokoju i chłopaki pakowali je do samochodów, ale oprócz naszych okazało się że jakiś niemiec też zostawił swój bagaż :P no i tak jechał 2h z nami :P Skończyło się tym że musieliśmy się wrócić jakieś 40 km i zostawiliśmy jego bagaż na policji, tam mieli go odebrać. Ach ten mój M złodziej jeden :P (Jak Lilka :P )

paradise, ataga4, Scęście, ao12. lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ