WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom jemy wszystko jak leci bo jak były takie mega mixy w słoiczkach po 5 miesiącu a my za dwa dni 6 skończymy no to dlaczego mam sama nie robić - już nie mówiąc jakie hiper mega mixy są w słoiczkach po 6 miesiącu :P Dzisiaj znowu baza marchew (mniej niż zwykle), pietr,masełko i ziemniak (miał być ryż ale stary sobie w delegacje zajumał - ma w łeb za to, bo ile można prosić, że jak się coś skończy to zapisujemy na kartce koło lodówki anie puste pudełka i opakowania zostawiamy), kukurydza (mrożonka) no i żółtko (tzn pół) no bo jak co drugi dzień to co drugi dzień. Takie sobie - zobaczymy czy zje :P

A dzisiaj jestem matka zombie bo 5 to już za późno trzeba było wstać o 4, Dżizaaaaaaaaas. Dzisiaj chyba pojadę egoizmem i guzik ze spacerku ino spanie w domu i to zarówno syn jak i matkaaaa

MOI, Sisilla, pestka, paradise, DeLaCruz lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki udostępnilam na fb kupon rabatowy do H&M własnie ;) tyle ze to jedynie w sklepach stacjonarnych, on lin sie nie da...ale jakby któras z Was sie na zakupy akurat wybierala to jak znalazł :) do 12 kwietnia od dzis :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka rewelacja az sobie spisze te Twoje przepisy i bede z czasem gotowac bo ja poki co ugotowalam jedna zupke ziemniak, marchewka, pietruszka i maselko i Zuza wcinala widac ze jej smakowalo :-)

age.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Nom jemy wszystko jak leci bo jak były takie mega mixy w słoiczkach po 5 miesiącu a my za dwa dni 6 skończymy no to dlaczego mam sama nie robić - już nie mówiąc jakie hiper mega mixy są w słoiczkach po 6 miesiącu :P Dzisiaj znowu baza marchew (mniej niż zwykle), pietr,masełko i ziemniak (miał być ryż ale stary sobie w delegacje zajumał - ma w łeb za to, bo ile można prosić, że jak się coś skończy to zapisujemy na kartce koło lodówki anie puste pudełka i opakowania zostawiamy), kukurydza (mrożonka) no i żółtko (tzn pół) no bo jak co drugi dzień to co drugi dzień. Takie sobie - zobaczymy czy zje :P

A dzisiaj jestem matka zombie bo 5 to już za późno trzeba było wstać o 4, Dżizaaaaaaaaas. Dzisiaj chyba pojadę egoizmem i guzik ze spacerku ino spanie w domu i to zarówno syn jak i matkaaaa

A ja myślałam że tylko mój na bezsennośc cierpi :) a w dzień dużo Ci śpi?

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień mam wizytę u doktor Otko. Tybetański lekarz. Leczy juz długo ludzi ba Śląsku. dostałam numer od znajomej, która bardzo ją sobie chwali. Leczy tylko ziołam i naturalnymi składnikami które przywozi od siebie z kraju. I cena kuracji około 400 zł. I zastanawiam się czy przy karmieniu piersi będę mógł te zioła brać ? Ahh
    a dziś znalazłam kolejne plamki na buzi :(

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ja też muszę się dziś pochwalić, a właściwie moje dziecko. Normalnie pobudka 5-6 a w między czasie 3-4 karmienia. Dziś był dzień matki miesiąc wcześniej. Z jednym nocnym karmieniem, które pamiętam jak przez mgłę spaliśmy do 7:25 wow, jeszcze od 6 miesięcy nigdy tak się nie wyspałam, a teraz śpi znowu. Kocham swoje dziecko, ale zauważyłam, że ma gorące dziąsełka i dałam jej na noc camillię, może to to? Nie mam pojęcia, ale ważne, że dziś pierwszy raz od dawna nie jestem zoombie :)

Przy okazji super, że macie tyle samozaparcia i gotujecie, ja idę na łatwiznę i słoiczki podaję, ale przy dwójce dzieci i psie niestety trzeba z czegoś zrezygnować ;) a i pytanie, dziewczyny, które podają żółtko, jak często, w jakich ilościach i czy podajecie normalne jajka sklepowe ( 2,3lub 4) czy takie z wolnego wybiegu lub ekologiczne? Kupujecie w sklepach czy np z gospodarstwa wiejskiego?

Anoolka, ataga4 lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam z Alą na zajęciach dla maluchów.
    Dużo śpiewów, tańców, instrumentów.
    Mała była w swoim żywiole:) Uśmiechnięta, pogodna:)

Najgorsze tylko, że najmłodsza, bo reszta maluchów już chodzi ale co tam;)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla ja raz podalam Julci Camilie i tez blyskawicznie zasnela, a moja siostra po podaniu Camili corci stwierdzila, ze Ania byla jakby nacpana ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano H&M online drogi...ale ciuszki fajne ;)

Srokao też testowała Camilie, u nie tez działało :) pewnie jak już i u nas będzie taki problem to zakupię ;)

eh ja dzisiaj chciałam odpalić spacerówke, a tutaj pada....no ale cóż, może i tak na chwilkę się wybiorę, bo mąż mówi, żę fajnie ciepło jest :)

ah i jeżeli któraś stosuje Latopic, to w DOZ jest 15% taniej ;) ja zamawiam właśnie do mojej apteki :)

Sroka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak gotujecie swoim maluchom to używacie warzyw ze sklepu czy jakichś ekologicznych?

Filipkowi jeszcze się nie przebił ząbek i dalej płacze a ja zaczynam tracić cierpliwość :(

• Scęście Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Scescie, wyczytalam na fb ze Kubus miał 3dniowke w koncu? Ale juz jest ok? A wysypke dostal?
    tak mial goraczke od srody do soboty do 15.. od srody od 15 jzu nei podawalam nic na goraczke i minelo. kaszlec nie kaszle... temperatury nei ma.. a gilka odsysamy tylko po nocy takiego ciagnacego bialego glutka ;)

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Pisze na szybko ze wróciliśmy cali i szczęśliwi :) dzisiaj wieczorem zdam wam relacje z wyjazdu jak tylko Tomcio pójdzie spać :) postaram się w ciągu dnia Was nadrobić :)

ataga4, Sroka, sylwia1985, Anoolka, tofirus, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Sylwia, proste, wychodzi na to ze na 50 ml dajesz łyżkę kaszki.
    probowalam ale jakas taka rzadka wychodzi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Wreszcie otwarli sklep H&M online! I do 19 kwietnia przesyłka gratis ;DD Czekam teraz na kasę z Zusu! :D
    a wez nie gadaj bo znowu bede szalec :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za cynk o tym Latopicu! Właśnie zamówiłam, i do tego floractin bo jest za nie całe 12 zł, a już się kończy u nas ;)

pestka lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A to wy smarujecie czymś buźki na spacer jak dziecko nie ma problemów skórnych? Bo ja to tylko jak mrozy były to smarowałam, teraz nie no bo jak niby ma się łapać wit d ze słońca jak się wysmaruje?

Jedzenie to też widzę, że dzielicie na warzywa, owoce, coś tam, ja wprowadziłam wszystko na raz i jest ok. Zaczęłam sama gotować :) i skapczyłam się, że przecież zdrowsze parowane więc od jutra garnek parowy w ruch. Gotowałam marchew,pietrucha,ziemniak,masełko plus por i kurczak (za bardzo jedzie porem, nie będę dodawać-jadł ale bez polotu), marchew, pietr, ziemniak, masło plus zielony groszek,kasza jaglana, żółtko - to samkowałooo. Dzisiaj m,p,z i masło plus brokół i kurczak. Na jutro nie mam pomysłu........
    A i wcinamy chrupki aż się uszy trzęsą :P

Nie wiem jakie mięso kupić - cielęcinę? co jeszcze? I gdzie - w supermarkecie będzie ok? Przydałby się ktoś co coś hoduje :P
    ja w zime nie smarowalam i teraz tez nie, ale jak bedzie juz porzadne slonce to zaczne zeby m isie nei spiekl na buzi... ale ciut ciut tylko..
    moze mieso krolika?
    sylwia1985 wrote:
    ja od wczoraj daje kaszke ryzowa tylko wieczorem ale wydaje mi sie za duzo tego jest- wzielam ta +4mc i pisze ze 150 ml mleka modyfikowanego+3 lyzki kaszki i wymieszac ale to wychodzi duzo - zastanawiam sie czy nie mozna zrobic mniej ale wtedy jakie dac proporcje?nie chce go napychac tytlko zeby sie przyzwyczail do innego jedzenia a nie tylko moje mleko
    dobrej nocy
    no to zrob polowe porcji? 75 mm i 1,5 lyzki?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Jeju, ja też muszę się dziś pochwalić, a właściwie moje dziecko. Normalnie pobudka 5-6 a w między czasie 3-4 karmienia. Dziś był dzień matki miesiąc wcześniej.
    chyba 2 mce wczesniej :P
    ja mam jajka od tesciow. naraziek uba raz dostal pol zoltka ;)

Sisilla lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka moja mama sadzi warzywka te podstawowewiec mam sprawdzone.

Sylwia ja wczoraj zrobiłam mojej kaszkę i nie brałam wg tego na opakowaniu bo jak kiedyś zrobiłam to nie dość ze było dużo to i takie geste wyszło a wczoraj zrobiłam z 90 ml mleka i tak na oko wsypałam żeby nie było ani za geste ani za zadkie

age.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie prawie piszecie o tych kaszkach to może i ja mojej przygotuję. Jakiej używacie? I jak robicie? Ze swoim mleczkiem? I na noc podawać?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie, do mam karmiących piersią, jak podaje cie te obiadki czy deserki. Między karmieniami czy zamiast kolejnego karmienia?

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ