X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom jemy wszystko jak leci bo jak były takie mega mixy w słoiczkach po 5 miesiącu a my za dwa dni 6 skończymy no to dlaczego mam sama nie robić - już nie mówiąc jakie hiper mega mixy są w słoiczkach po 6 miesiącu :P Dzisiaj znowu baza marchew (mniej niż zwykle), pietr,masełko i ziemniak (miał być ryż ale stary sobie w delegacje zajumał - ma w łeb za to, bo ile można prosić, że jak się coś skończy to zapisujemy na kartce koło lodówki anie puste pudełka i opakowania zostawiamy), kukurydza (mrożonka) no i żółtko (tzn pół) no bo jak co drugi dzień to co drugi dzień. Takie sobie - zobaczymy czy zje :P

A dzisiaj jestem matka zombie bo 5 to już za późno trzeba było wstać o 4, Dżizaaaaaaaaas. Dzisiaj chyba pojadę egoizmem i guzik ze spacerku ino spanie w domu i to zarówno syn jak i matkaaaa

MOI, Sisilla, pestka, paradise, DeLaCruz lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki udostępnilam na fb kupon rabatowy do H&M własnie ;) tyle ze to jedynie w sklepach stacjonarnych, on lin sie nie da...ale jakby któras z Was sie na zakupy akurat wybierala to jak znalazł :) do 12 kwietnia od dzis :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka rewelacja az sobie spisze te Twoje przepisy i bede z czasem gotowac bo ja poki co ugotowalam jedna zupke ziemniak, marchewka, pietruszka i maselko i Zuza wcinala widac ze jej smakowalo :-)

preg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Nom jemy wszystko jak leci bo jak były takie mega mixy w słoiczkach po 5 miesiącu a my za dwa dni 6 skończymy no to dlaczego mam sama nie robić - już nie mówiąc jakie hiper mega mixy są w słoiczkach po 6 miesiącu :P Dzisiaj znowu baza marchew (mniej niż zwykle), pietr,masełko i ziemniak (miał być ryż ale stary sobie w delegacje zajumał - ma w łeb za to, bo ile można prosić, że jak się coś skończy to zapisujemy na kartce koło lodówki anie puste pudełka i opakowania zostawiamy), kukurydza (mrożonka) no i żółtko (tzn pół) no bo jak co drugi dzień to co drugi dzień. Takie sobie - zobaczymy czy zje :P

A dzisiaj jestem matka zombie bo 5 to już za późno trzeba było wstać o 4, Dżizaaaaaaaaas. Dzisiaj chyba pojadę egoizmem i guzik ze spacerku ino spanie w domu i to zarówno syn jak i matkaaaa

A ja myślałam że tylko mój na bezsennośc cierpi :) a w dzień dużo Ci śpi?

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień mam wizytę u doktor Otko. Tybetański lekarz. Leczy juz długo ludzi ba Śląsku. dostałam numer od znajomej, która bardzo ją sobie chwali. Leczy tylko ziołam i naturalnymi składnikami które przywozi od siebie z kraju. I cena kuracji około 400 zł. I zastanawiam się czy przy karmieniu piersi będę mógł te zioła brać ? Ahh
    a dziś znalazłam kolejne plamki na buzi :(

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ja też muszę się dziś pochwalić, a właściwie moje dziecko. Normalnie pobudka 5-6 a w między czasie 3-4 karmienia. Dziś był dzień matki miesiąc wcześniej. Z jednym nocnym karmieniem, które pamiętam jak przez mgłę spaliśmy do 7:25 wow, jeszcze od 6 miesięcy nigdy tak się nie wyspałam, a teraz śpi znowu. Kocham swoje dziecko, ale zauważyłam, że ma gorące dziąsełka i dałam jej na noc camillię, może to to? Nie mam pojęcia, ale ważne, że dziś pierwszy raz od dawna nie jestem zoombie :)

Przy okazji super, że macie tyle samozaparcia i gotujecie, ja idę na łatwiznę i słoiczki podaję, ale przy dwójce dzieci i psie niestety trzeba z czegoś zrezygnować ;) a i pytanie, dziewczyny, które podają żółtko, jak często, w jakich ilościach i czy podajecie normalne jajka sklepowe ( 2,3lub 4) czy takie z wolnego wybiegu lub ekologiczne? Kupujecie w sklepach czy np z gospodarstwa wiejskiego?

Anoolka, ataga4 lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam z Alą na zajęciach dla maluchów.
    Dużo śpiewów, tańców, instrumentów.
    Mała była w swoim żywiole:) Uśmiechnięta, pogodna:)

Najgorsze tylko, że najmłodsza, bo reszta maluchów już chodzi ale co tam;)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla ja raz podalam Julci Camilie i tez blyskawicznie zasnela, a moja siostra po podaniu Camili corci stwierdzila, ze Ania byla jakby nacpana ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano H&M online drogi...ale ciuszki fajne ;)

Srokao też testowała Camilie, u nie tez działało :) pewnie jak już i u nas będzie taki problem to zakupię ;)

eh ja dzisiaj chciałam odpalić spacerówke, a tutaj pada....no ale cóż, może i tak na chwilkę się wybiorę, bo mąż mówi, żę fajnie ciepło jest :)

ah i jeżeli któraś stosuje Latopic, to w DOZ jest 15% taniej ;) ja zamawiam właśnie do mojej apteki :)

Sroka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak gotujecie swoim maluchom to używacie warzyw ze sklepu czy jakichś ekologicznych?

Filipkowi jeszcze się nie przebił ząbek i dalej płacze a ja zaczynam tracić cierpliwość :(

• Scęście Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Scescie, wyczytalam na fb ze Kubus miał 3dniowke w koncu? Ale juz jest ok? A wysypke dostal?
    tak mial goraczke od srody do soboty do 15.. od srody od 15 jzu nei podawalam nic na goraczke i minelo. kaszlec nie kaszle... temperatury nei ma.. a gilka odsysamy tylko po nocy takiego ciagnacego bialego glutka ;)

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Pisze na szybko ze wróciliśmy cali i szczęśliwi :) dzisiaj wieczorem zdam wam relacje z wyjazdu jak tylko Tomcio pójdzie spać :) postaram się w ciągu dnia Was nadrobić :)

ataga4, Sroka, sylwia1985, Anoolka, tofirus, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Sylwia, proste, wychodzi na to ze na 50 ml dajesz łyżkę kaszki.
    probowalam ale jakas taka rzadka wychodzi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Wreszcie otwarli sklep H&M online! I do 19 kwietnia przesyłka gratis ;DD Czekam teraz na kasę z Zusu! :D
    a wez nie gadaj bo znowu bede szalec :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za cynk o tym Latopicu! Właśnie zamówiłam, i do tego floractin bo jest za nie całe 12 zł, a już się kończy u nas ;)

pestka lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A to wy smarujecie czymś buźki na spacer jak dziecko nie ma problemów skórnych? Bo ja to tylko jak mrozy były to smarowałam, teraz nie no bo jak niby ma się łapać wit d ze słońca jak się wysmaruje?

Jedzenie to też widzę, że dzielicie na warzywa, owoce, coś tam, ja wprowadziłam wszystko na raz i jest ok. Zaczęłam sama gotować :) i skapczyłam się, że przecież zdrowsze parowane więc od jutra garnek parowy w ruch. Gotowałam marchew,pietrucha,ziemniak,masełko plus por i kurczak (za bardzo jedzie porem, nie będę dodawać-jadł ale bez polotu), marchew, pietr, ziemniak, masło plus zielony groszek,kasza jaglana, żółtko - to samkowałooo. Dzisiaj m,p,z i masło plus brokół i kurczak. Na jutro nie mam pomysłu........
    A i wcinamy chrupki aż się uszy trzęsą :P

Nie wiem jakie mięso kupić - cielęcinę? co jeszcze? I gdzie - w supermarkecie będzie ok? Przydałby się ktoś co coś hoduje :P
    ja w zime nie smarowalam i teraz tez nie, ale jak bedzie juz porzadne slonce to zaczne zeby m isie nei spiekl na buzi... ale ciut ciut tylko..
    moze mieso krolika?
    sylwia1985 wrote:
    ja od wczoraj daje kaszke ryzowa tylko wieczorem ale wydaje mi sie za duzo tego jest- wzielam ta +4mc i pisze ze 150 ml mleka modyfikowanego+3 lyzki kaszki i wymieszac ale to wychodzi duzo - zastanawiam sie czy nie mozna zrobic mniej ale wtedy jakie dac proporcje?nie chce go napychac tytlko zeby sie przyzwyczail do innego jedzenia a nie tylko moje mleko
    dobrej nocy
    no to zrob polowe porcji? 75 mm i 1,5 lyzki?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Jeju, ja też muszę się dziś pochwalić, a właściwie moje dziecko. Normalnie pobudka 5-6 a w między czasie 3-4 karmienia. Dziś był dzień matki miesiąc wcześniej.
    chyba 2 mce wczesniej :P
    ja mam jajka od tesciow. naraziek uba raz dostal pol zoltka ;)

Sisilla lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka moja mama sadzi warzywka te podstawowewiec mam sprawdzone.

Sylwia ja wczoraj zrobiłam mojej kaszkę i nie brałam wg tego na opakowaniu bo jak kiedyś zrobiłam to nie dość ze było dużo to i takie geste wyszło a wczoraj zrobiłam z 90 ml mleka i tak na oko wsypałam żeby nie było ani za geste ani za zadkie

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie prawie piszecie o tych kaszkach to może i ja mojej przygotuję. Jakiej używacie? I jak robicie? Ze swoim mleczkiem? I na noc podawać?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie, do mam karmiących piersią, jak podaje cie te obiadki czy deserki. Między karmieniami czy zamiast kolejnego karmienia?

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ