Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nom jemy wszystko jak leci bo jak były takie mega mixy w słoiczkach po 5 miesiącu a my za dwa dni 6 skończymy no to dlaczego mam sama nie robić - już nie mówiąc jakie hiper mega mixy są w słoiczkach po 6 miesiącu Dzisiaj znowu baza marchew (mniej niż zwykle), pietr,masełko i ziemniak (miał być ryż ale stary sobie w delegacje zajumał - ma w łeb za to, bo ile można prosić, że jak się coś skończy to zapisujemy na kartce koło lodówki anie puste pudełka i opakowania zostawiamy), kukurydza (mrożonka) no i żółtko (tzn pół) no bo jak co drugi dzień to co drugi dzień. Takie sobie - zobaczymy czy zje
A dzisiaj jestem matka zombie bo 5 to już za późno trzeba było wstać o 4, Dżizaaaaaaaaas. Dzisiaj chyba pojadę egoizmem i guzik ze spacerku ino spanie w domu i to zarówno syn jak i matkaaaaMOI, Sisilla, pestka, paradise, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
mitaka wrote:Nom jemy wszystko jak leci bo jak były takie mega mixy w słoiczkach po 5 miesiącu a my za dwa dni 6 skończymy no to dlaczego mam sama nie robić - już nie mówiąc jakie hiper mega mixy są w słoiczkach po 6 miesiącu Dzisiaj znowu baza marchew (mniej niż zwykle), pietr,masełko i ziemniak (miał być ryż ale stary sobie w delegacje zajumał - ma w łeb za to, bo ile można prosić, że jak się coś skończy to zapisujemy na kartce koło lodówki anie puste pudełka i opakowania zostawiamy), kukurydza (mrożonka) no i żółtko (tzn pół) no bo jak co drugi dzień to co drugi dzień. Takie sobie - zobaczymy czy zje
A dzisiaj jestem matka zombie bo 5 to już za późno trzeba było wstać o 4, Dżizaaaaaaaaas. Dzisiaj chyba pojadę egoizmem i guzik ze spacerku ino spanie w domu i to zarówno syn jak i matkaaaa
A ja myślałam że tylko mój na bezsennośc cierpi a w dzień dużo Ci śpi?
Ewelka91 -
Za tydzień mam wizytę u doktor Otko. Tybetański lekarz. Leczy juz długo ludzi ba Śląsku. dostałam numer od znajomej, która bardzo ją sobie chwali. Leczy tylko ziołam i naturalnymi składnikami które przywozi od siebie z kraju. I cena kuracji około 400 zł. I zastanawiam się czy przy karmieniu piersi będę mógł te zioła brać ? Ahh
a dziś znalazłam kolejne plamki na buzi -
Jeju, ja też muszę się dziś pochwalić, a właściwie moje dziecko. Normalnie pobudka 5-6 a w między czasie 3-4 karmienia. Dziś był dzień matki miesiąc wcześniej. Z jednym nocnym karmieniem, które pamiętam jak przez mgłę spaliśmy do 7:25 wow, jeszcze od 6 miesięcy nigdy tak się nie wyspałam, a teraz śpi znowu. Kocham swoje dziecko, ale zauważyłam, że ma gorące dziąsełka i dałam jej na noc camillię, może to to? Nie mam pojęcia, ale ważne, że dziś pierwszy raz od dawna nie jestem zoombie
Przy okazji super, że macie tyle samozaparcia i gotujecie, ja idę na łatwiznę i słoiczki podaję, ale przy dwójce dzieci i psie niestety trzeba z czegoś zrezygnować a i pytanie, dziewczyny, które podają żółtko, jak często, w jakich ilościach i czy podajecie normalne jajka sklepowe ( 2,3lub 4) czy takie z wolnego wybiegu lub ekologiczne? Kupujecie w sklepach czy np z gospodarstwa wiejskiego?Anoolka, ataga4 lubią tę wiadomość
-
Ano H&M online drogi...ale ciuszki fajne
Srokao też testowała Camilie, u nie tez działało pewnie jak już i u nas będzie taki problem to zakupię
eh ja dzisiaj chciałam odpalić spacerówke, a tutaj pada....no ale cóż, może i tak na chwilkę się wybiorę, bo mąż mówi, żę fajnie ciepło jest
ah i jeżeli któraś stosuje Latopic, to w DOZ jest 15% taniej ja zamawiam właśnie do mojej aptekiSroka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ataga4 wrote:Scescie, wyczytalam na fb ze Kubus miał 3dniowke w koncu? Ale juz jest ok? A wysypke dostal?
-
Hej dziewczynki! Pisze na szybko ze wróciliśmy cali i szczęśliwi dzisiaj wieczorem zdam wam relacje z wyjazdu jak tylko Tomcio pójdzie spać postaram się w ciągu dnia Was nadrobić
ataga4, Sroka, sylwia1985, Anoolka, tofirus, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
mitaka wrote:A to wy smarujecie czymś buźki na spacer jak dziecko nie ma problemów skórnych? Bo ja to tylko jak mrozy były to smarowałam, teraz nie no bo jak niby ma się łapać wit d ze słońca jak się wysmaruje?
Jedzenie to też widzę, że dzielicie na warzywa, owoce, coś tam, ja wprowadziłam wszystko na raz i jest ok. Zaczęłam sama gotować i skapczyłam się, że przecież zdrowsze parowane więc od jutra garnek parowy w ruch. Gotowałam marchew,pietrucha,ziemniak,masełko plus por i kurczak (za bardzo jedzie porem, nie będę dodawać-jadł ale bez polotu), marchew, pietr, ziemniak, masło plus zielony groszek,kasza jaglana, żółtko - to samkowałooo. Dzisiaj m,p,z i masło plus brokół i kurczak. Na jutro nie mam pomysłu........
A i wcinamy chrupki aż się uszy trzęsą
Nie wiem jakie mięso kupić - cielęcinę? co jeszcze? I gdzie - w supermarkecie będzie ok? Przydałby się ktoś co coś hoduje
moze mieso krolika?sylwia1985 wrote:ja od wczoraj daje kaszke ryzowa tylko wieczorem ale wydaje mi sie za duzo tego jest- wzielam ta +4mc i pisze ze 150 ml mleka modyfikowanego+3 lyzki kaszki i wymieszac ale to wychodzi duzo - zastanawiam sie czy nie mozna zrobic mniej ale wtedy jakie dac proporcje?nie chce go napychac tytlko zeby sie przyzwyczail do innego jedzenia a nie tylko moje mleko
dobrej nocy -
Sisilla wrote:Jeju, ja też muszę się dziś pochwalić, a właściwie moje dziecko. Normalnie pobudka 5-6 a w między czasie 3-4 karmienia. Dziś był dzień matki miesiąc wcześniej.
ja mam jajka od tesciow. naraziek uba raz dostal pol zoltkaSisilla lubi tę wiadomość
-
Anoolka moja mama sadzi warzywka te podstawowewiec mam sprawdzone.
Sylwia ja wczoraj zrobiłam mojej kaszkę i nie brałam wg tego na opakowaniu bo jak kiedyś zrobiłam to nie dość ze było dużo to i takie geste wyszło a wczoraj zrobiłam z 90 ml mleka i tak na oko wsypałam żeby nie było ani za geste ani za zadkie