Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniqa wrote:Hej, a moje malenstwo ma juz za pare dni skonczone 7 msc, mamy 2 zabki na dole, nie plakala jak wychodzily, tylko gryzla wszystko i sie slinila. Wazy troszke ponad 8 kg, je juz "normalne posilki" tj daje jej 3-4 razy mleczne i obiad i deser, na obiad je np miesko (indyk,kurczak ) i warzywa, deser to owoce ugotowane i rozdrobnione, ladnie je z lyzeczki, umie pic z kupka niekapka sama i butelke z mlekiem czy herbata tez sama pije. Superowo sie smieje (nie wstawie fotki niestety). Swobodnie turla sie po podlodze, i szykuje do raczkowania, bo umie chwilke ustac na czworakach. Wymawia dada,gugu,gaga, itp. Jezdzimy wozkiem z fotelikiem sam. bo juz od dawna niechce lezec tylko musi wszystko widziec.ale nie umie jeszcze sama siedziec wiec spacerowka narazie czeka. Nie choruje, miala tylko raz biegunke.ale w domu byla,niebylam z nia u lekarza. Codziennie chodzimy na spacery.
Jejku Twoja Hania ma już prawie 7 miesięcy.pamietam jak pisałas, że jeszcze tylko to tamto w domu i może wychodzic na świat jak ten czas leci..po dzieciach dopiero widać.
Wpadaj do nas kochana częściej :* No i własnie, czemu Cię nie ma na fb? ostatnio sprawdzałam, żeby może cos napisać tam są zdjęcia naszych maleństw -
nick nieaktualnypestka wrote:Aniqa witaj! dobrze Cię tu widzieć!
Jejku Twoja Hania ma już prawie 7 miesięcy.pamietam jak pisałas, że jeszcze tylko to tamto w domu i może wychodzic na świat jak ten czas leci..po dzieciach dopiero widać.
Wpadaj do nas kochana częściej :* No i własnie, czemu Cię nie ma na fb? ostatnio sprawdzałam, żeby może cos napisać tam są zdjęcia naszych maleństwpestka, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
no nareszczei Aniqa!! super ze sie odezwalas. fajnie ze opisalas jak Hanulek gratuluje zabkow... i jak pieknie Hanusia je i duzo 7 mcy.. o losie.. niby moj ma 6 a ona starsza ale jakos dla moejgo to normalne a na cudzych dzieciach sie wydaje ze czas stoi w meisjcu a tu nagle po lroku, rok haha ;]
-
Dziewczyny od jutra w biedronce znowu w promocji mega paka chusteczek. 3x72 szt + 2x 2szt/ 14,99zł
Aniqa super że dałaś znać co u Was. Ostatnio dużo o Was myślałamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 09:52
pestka, ataga4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aniqa, ale super, że się odezwałaś
Moja maleńka Małgoś kończy dziś pół roku. Boże, patrzę na nią i nie mogę w to uwierzyć!
A u nas nadal ząbków ani widu ani słychu
Za to zobaczyłam suche plamy: dwie na główce i po jednej na pleckach i szyjce. Nie są duże i raczej blade, ale zastanawiam się, czy to już alergia na jakieś jedzonko?
Zbieramy się na spacer, bo ponoć od jutra pogoda znów ma się popsuć, więc musimy wykorzystać dzisiejsze słońce maksymalnie.
Anoolka, Sisilla, paaolka, sylwia1985, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
My jemy gluten od końca 4 miesiąca a od jakiś 2 tygodni raz dziennie obiadek, do popicia najczęściej soczek z wodą (bardzo lubi gruszkowy do tej pory gluten dostawała tylko w formie kaszki manny mlecznej z nestle, a teraz wyczaiłam gerbera mały słoiczek wołowo-drobiowy rosołek z kaszką manna, wsuwa aż miło. Z hippa też jest coś w ten deseń, ale dla nas ten słoiczek za duży Zosia już bardzo ładnie je, w tym miesiącu zaczniemy wprowadzać owocki. Czy któraś z was podała już rybę? Bo tak jakoś mam opory, 4 lata temu rybkę wprowadzało się w 7 miesiącu dopiero, a teraz od 5.
Aniqa fajnie, że się odezwałaś, Hania już taka duża, wow 7 miesięcy, kurde kiedy to zleciało
Moja Zosia uprawia niemiłosierną gimnastykę, z brzucha na plecy z pleców na brzuch, nie chce leżeć na pleckach tylko od razu bach na brzuch, sięga po zabawki, gada do nich przy tym, śmiesznie strasznie. A co jest najlepsze, jak podam jej palce, to od paru dni zamiast siadać to na proste nogi do stania, kurde aż jestem w szoku, taki szkrab, a tak się rwie. Najgorsze, że w łóżeczku od tej mało skoordynowanej gimnastyki wali głową w szczebelki i ryczy niemiłosiernie. A jak u was z matą edukacyjną? Wasze dzieci chętnie się bawią? Moja nie za bardzo, mam wrażenie, że czuje się taka ograniczona na tej macie, wszystko dynda nad głową, lubi duże przestrzenie, np. Nasze łóżko w sypialni, bo tam może się turlać do woli. Myślę o wyjęciu kojca, mamy taki duży kwadratowy berberra, tam przynajmniej wszystko mięciutkie, tylko pół pokoju zajmuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:09
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Chyba się wykoncze. Mała ma na buzi zaczynając od okolic oczu i czoła po brodę taką wysypke w postaci kaszki mannej. już dobre 2 tygodnie. do tego dzisiaj po drzemce przed południem obudzila się z przekrwionym oczkiem. nie wiem czy czasem nie zasneła z rzęsą podwiniętą bo jak wstala to jej ją wyjęłam.
mąż na mnie się wkurza że histeryzuje ale czy Wasze dzieciaczki też mają jakieś niuanse na buziach? -
DeLaCruz, skorzystałam z Twojej porady i dałam jej obiadek, gdzie była pietruszka, kukurydza i kurczak i zjadła ze smakiem. A otwiera buzię i ładnie pracuje górną wargi ściągając jedzenie z łyżeczki.
Sroka, moja Karolcia ma buzię jak aksamit jak Cię coś niepokoi to maszeruj do lekarza i tyle. Umów się wtedy co zdrowe dzieci i sprawa załatwionaDeLaCruz lubi tę wiadomość
-
my bylismy dzisiaj na wspolnym spacerku na deptaku- pojechalismy samochodem z wozkiem i spacerowalismy ale tylko 2 h bo maly sie rozbeczal a co sie potem okazal gugntyczna kupa a tam nie ma gdzie przebrac maluchow
przyszly ciuszki z 5 10 15 ale sa duuuuuze wiec to jakas duza rozmiarowka ale sliczne
Aniqa no nareszcie:) corcia juz duza szkoda ze fotek nie mozesz wstawiac ale wlasnie czemu? -
Sroka wrote:A powiedzcie mi czy smarujecie buźki dzieciaczkom? Ja mam oilan ale myślę czy nie kupić czegoś z emolium lub hippa.