X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka ten krem konopny Cutishelp chyba bylby dla was dobry, wiec poczytaj o nim w necie.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na spacer tez mam krem nivea na każda pogodę, a w dzień w domu latopic, mamy tez hippa ale u nas uczulił... :/ no i linomag krem z wit A i E tez nas uczulił niestety..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wy smarujecie czymś buźki na spacer jak dziecko nie ma problemów skórnych? Bo ja to tylko jak mrozy były to smarowałam, teraz nie no bo jak niby ma się łapać wit d ze słońca jak się wysmaruje?

Jedzenie to też widzę, że dzielicie na warzywa, owoce, coś tam, ja wprowadziłam wszystko na raz i jest ok. Zaczęłam sama gotować :) i skapczyłam się, że przecież zdrowsze parowane więc od jutra garnek parowy w ruch. Gotowałam marchew,pietrucha,ziemniak,masełko plus por i kurczak (za bardzo jedzie porem, nie będę dodawać-jadł ale bez polotu), marchew, pietr, ziemniak, masło plus zielony groszek,kasza jaglana, żółtko - to samkowałooo. Dzisiaj m,p,z i masło plus brokół i kurczak. Na jutro nie mam pomysłu........
    A i wcinamy chrupki aż się uszy trzęsą :P

Nie wiem jakie mięso kupić - cielęcinę? co jeszcze? I gdzie - w supermarkecie będzie ok? Przydałby się ktoś co coś hoduje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 20:18

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka ale robisz wymyslne dania! My dopiero zaczynamy ekspozycje na gluten a w sobote bedzie pierwsza marchewka =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Mitaka ale robisz wymyslne dania! My dopiero zaczynamy ekspozycje na gluten a w sobote bedzie pierwsza marchewka =-O
    no Mitaka super :)
    My tez zaczynamy w sob albo nd :) już się nie mogę doczekac, ale chce żeby mój M był z nami, dlatego w weekend :)

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też smarowałam małej buźkę na spacer tylko wtedy jak był mróz. Ze skóra na twarzy mamy problem od samego początku. W pierwszych tygodniach trądzik niemowlęcy a teraz czerwone policzki do tego doszły suche łokcie i okolice kolan więc u nas to na bank alergia pokarmowa. Zapisałam Lile do alergologa bo po nowym mleku, które przepisał nam pediatra widzę tylko minimalna poprawę.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktucznie może jeszcze ten konopny spróbuję. My jak wychodzimy na dwór to niczym ją nie smaruje.

Co do diety. Dziś był brokuł. Coraz częściej myślę czy samej jej nie szykować szamanka ale nie mam dostępu do sprawdzonych warzyw.

Właśnie jak z tym glutenem? W jakiej postaci podać? I czy już?
    Cały czas czuje się jakaś ciemna w tym rozszerzaniu diety. U nas jak na razie marchewka, marchewka i ziemniak a dziś brokuł. Kiedy myślicie jakieś obiadki z kurczakiem czy indykiem?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam od białych warzyw z kurczakiem, bo moja Lola nie chciała marchewki a pietruszkę kukurydzę i kurczaka wszamała bez problemu :)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaruje kremem babydream z rossmana i uwazam ze jest bardzo dobry taki tlustawy ale ok

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka ja od niedzieli zaczelam ekspozycje na gluten -gotuje kasze manne (kupilam taka, ktora gotuje sie tylko 3 minuty) i podaje z odrobina mojego odciagnietego mleczka bezposrednio przed cycusiem. Tej kaszki to Julcia dostaje niewiele, okolo lyzeczki, ale o to wlasnie chodzi.
    Ja tez czuje sie jeszcze zielona w temacie rozszerzania diety, ale mam nadzieje, ze kiedy juz sie zacznie, intuicja podpowie mi to i owo :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od wczoraj daje kaszke ryzowa tylko wieczorem ale wydaje mi sie za duzo tego jest- wzielam ta +4mc i pisze ze 150 ml mleka modyfikowanego+3 lyzki kaszki i wymieszac ale to wychodzi duzo - zastanawiam sie czy nie mozna zrobic mniej ale wtedy jakie dac proporcje?nie chce go napychac tytlko zeby sie przyzwyczail do innego jedzenia a nie tylko moje mleko
    dobrej nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 23:09

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, proste, wychodzi na to ze na 50 ml dajesz łyżkę kaszki.

ataga4, Scęście lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Sroka ja od niedzieli zaczelam ekspozycje na gluten -gotuje kasze manne (kupilam taka, ktora gotuje sie tylko 3 minuty) i podaje z odrobina mojego odciagnietego mleczka bezposrednio przed cycusiem. Tej kaszki to Julcia dostaje niewiele, okolo lyzeczki, ale o to wlasnie chodzi.
    Ja tez czuje sie jeszcze zielona w temacie rozszerzania diety, ale mam nadzieje, ze kiedy juz sie zacznie, intuicja podpowie mi to i owo :-)

MOI, na wodzie gotujesz tą kaszę mannę? I potem mieszasz ze swoim mleczkiem?

• Sroka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie otwarli sklep H&M online! I do 19 kwietnia przesyłka gratis ;DD Czekam teraz na kasę z Zusu! :D

ataga4, MOI, tofirus, paaolka, pestka, Kasiula09, Zielono mi:-))))), sylwia1985, DeLaCruz lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Wreszcie otwarli sklep H&M online! I do 19 kwietnia przesyłka gratis ;DD Czekam teraz na kasę z Zusu! :D

No teraz to będzie szał;p

sylwia1985 lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry a nawet bardzo dobry miało padać a przebija się słońce na szczęście ☺u nas znowu zaczyna się katar juz po prostu nie wiem co robić chyba odziedziczył po mnie alergie

Ewelka91
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

Mnie kasa wpłynęła 24go :-)

• MOI Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    MOI, na wodzie gotujesz tą kaszę mannę? I potem mieszasz ze swoim mleczkiem?
    Tak, gotuje na wodzie i mieszam ze swoim mleczkiem. Gotowanie na mleku pozbawiloby go wszystkich najcenniejszych skladnikow :-)

ataga4 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te ubranka w H&M, ale strasznie drogie :-/

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Tak, gotuje na wodzie i mieszam ze swoim mleczkiem. Gotowanie na mleku pozbawiloby go wszystkich najcenniejszych skladnikow :-)

No właśnie, no i ile by trzeba było tego mleczka odciągnąć, a tak to wystarczy odrobnka :-)

‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ