X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar kaszek nie podawać, bo karmię piersią a noce przesypia. Chcę podawać tylko owoce warzywa i mięso. Może jak będzie starsza, to kupię jakąś kaszkę, jak będę widziała, że jest dalej głodna po piersi, ale póki co najada się jedną :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje słoiczek w czasie kiedy ma być karmiona piersią. Dam jej troszkę, max pół słoiczka a później dojada cycem ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Wszystkie prawie piszecie o tych kaszkach to może i ja mojej przygotuję. Jakiej używacie? I jak robicie? Ze swoim mleczkiem? I na noc podawać?
    ja daje manne. zwykla kupiec firmy, blyskawiczna, zadna dzieciceca..... daje 1 lyzke na 3/4 szklanki wody. raz je sama, raz z marchewka czy jablkiem... roznie.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja mam pytanie, do mam karmiących piersią, jak podaje cie te obiadki czy deserki. Między karmieniami czy zamiast kolejnego karmienia?
    miedzy ;] 60g na raz. czyli pol sloiczka tego malego.

• tofirus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, super, że zaczęłaś gotować Olkowi.

Ja uwielbiam sama przygotowywać jedzonko dla Małgosia, bo tak chętnie wszystko zjada, że aż miło popatrzeć. A oprócz tego, że taniej to dla niej taki słoiczek 125g to już zdecydowanie za mało. I w ogóle takie gotowanie według mnie nie jest czasochłonne, więc zachęcam :)

U nas dziś był królik z kaszą jaglaną, a do tego marchewka, pietruszka i brokuł.

pestka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Wszystkie prawie piszecie o tych kaszkach to może i ja mojej przygotuję. Jakiej używacie? I jak robicie? Ze swoim mleczkiem? I na noc podawać?

ja kupilam z nestle bananowa ale wczoraj na probe zrobilam z 90 ml i bylo troszke malo (bo obudzila sie przed 23), myslalam ze reszte doje mleka ale juz nie chciala zjadla tylko 10ml, a robie na mm bo mleka tyle bym nie sciagnela

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Ja mam zamiar kaszek nie podawać, bo karmię piersią a noce przesypia. Chcę podawać tylko owoce warzywa i mięso. Może jak będzie starsza, to kupię jakąś kaszkę, jak będę widziała, że jest dalej głodna po piersi, ale póki co najada się jedną :)

miedzy, i jak swoje to daje kilka lyzeczek a jak ze sloiczka to pól sloiczka

age.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek je obiadek po spacerze i za pół do godziny zjada cyca. Daje mu pół słoiczka z hippa albo bobovity z łyżeczką czubata kaszki mannej mlecznej z nestle. Dziś kupiłam kaszke mleczno ryżowa z bobovity waniliową i może dam na noc. Zobaczymy, bo ostatnio nawet ładnie śpi 20:30-1:30 potem do 5:30 i pobudka 6:30-7.
    Owoców jeszcze nie dawalam ale kupiłam dziś jabłuszko:-) Młody robi mega kupy z rana od kad je obiadki, najgorsze są po kalafiorze o fuj;-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas problem z kupka,tylko smierduchy bączki idą,a jej brak..9 dzień karmie piersią,co robic? Czekać czy działać czopkami itp? No jakaś masakra...Któraś miala podobny problem?

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja mam pytanie, do mam karmiących piersią, jak podaje cie te obiadki czy deserki. Między karmieniami czy zamiast kolejnego karmienia?
    Jak przychodzi pora na karmienie to najpierw sloiczek, zjada cały a później cycuś.

Mam dziś paskudny dzień, a do tego Filip złapał katar. Sama jestem sobie winna bo wczoraj poszlismy do sklepu i dopiero po jakimś czasie zauważyłam że sprzedawczyni jest masakrycznie chora :/ Mam nadzieję że na katarze się tylko skończy. Jesu kiedy skończy się ten okres chorób i wirusów....

• renatkach Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które karmią tylko piersią, a które nie miały jeszcze okresu. Czy którejś zdarzały się delikatne plamienia? Bo nie wiem czy to tak może być czy aby nie kolejna ciąża :p bo my się nie zabezpieczamy :D

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dziewczyny, które karmią tylko piersią, a które nie miały jeszcze okresu. Czy którejś zdarzały się delikatne plamienia? Bo nie wiem czy to tak może być czy aby nie kolejna ciąża :p bo my się nie zabezpieczamy :D
    Renatka prawie się zadławiłam kanapką ;) Ja raz miałam takie plamienie. Ale ciąża też może być chociaż lepiej żeby nie bo z automatu zagrożona.

• renatkach Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni jeszcze po cc. Ale mam nadzieję, że nie :p chociaż z drugiej strony :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    dzięki za cynk o tym Latopicu! Właśnie zamówiłam, i do tego floractin bo jest za nie całe 12 zł, a już się kończy u nas ;)

Na tym doz to do każdej apteki można zamówić?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilenka wrote:
    Dziewczyny u nas problem z kupka,tylko smierduchy bączki idą,a jej brak..9 dzień karmie piersią,co robic? Czekać czy działać czopkami itp? No jakaś masakra...Któraś miala podobny problem?

U nas najdłużej nie było 6dni, nic nie dawałam, tylko masowalismy brzuszek zeby treść jelitowa szybciej sie przesunęła i poradził sobie sam. Baki też były smierdziuszki. Dziś już też 5 dzień bez kupy, i też smierdziuszki puszcza.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Ja kp, okresu niet, plamien też niet.

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna rumianku podac kjak nie ma kupki.

Ja czekam z rozszerzeniem jeszcze.'nie wiem jak to ogarne.
    Kure i jajka wysępie od babci. Warzywa w lecie tez. A tak to w zieleniaku moge miec eko

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dziewczynki udostępnilam na fb kupon rabatowy do H&M własnie ;) tyle ze to jedynie w sklepach stacjonarnych, on lin sie nie da...ale jakby któras z Was sie na zakupy akurat wybierala to jak znalazł :) do 12 kwietnia od dzis :)

Ja się wybiorę bo moja znajoma tam pracuje i w czasie tej promocji ma -45% na ubranka dziecięce więc szkoda nie skorzystać :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie. Ma ktoras odkurzacz pioracy ?

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Ja nic nie mam, a karmie sama piersia. Ale ostatnio coś mnie pobolewalo wiec się obawiałem ze może jedzą wrócić, ale na szczęście cisza :)
    Renatkah a czemu się nie zabezpieczaniecie jeśli mogę spytać? Chcecie kolejna dzidzie? bo jak tu stwierdzić kiedy się ma owulacje jak okresu nie ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 16:19

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ