Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Sroka wrote:Wszystkie prawie piszecie o tych kaszkach to może i ja mojej przygotuję. Jakiej używacie? I jak robicie? Ze swoim mleczkiem? I na noc podawać?
-
Mitaka, super, że zaczęłaś gotować Olkowi.
Ja uwielbiam sama przygotowywać jedzonko dla Małgosia, bo tak chętnie wszystko zjada, że aż miło popatrzeć. A oprócz tego, że taniej to dla niej taki słoiczek 125g to już zdecydowanie za mało. I w ogóle takie gotowanie według mnie nie jest czasochłonne, więc zachęcam
U nas dziś był królik z kaszą jaglaną, a do tego marchewka, pietruszka i brokuł.pestka, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
Sroka wrote:Wszystkie prawie piszecie o tych kaszkach to może i ja mojej przygotuję. Jakiej używacie? I jak robicie? Ze swoim mleczkiem? I na noc podawać?
ja kupilam z nestle bananowa ale wczoraj na probe zrobilam z 90 ml i bylo troszke malo (bo obudzila sie przed 23), myslalam ze reszte doje mleka ale juz nie chciala zjadla tylko 10ml, a robie na mm bo mleka tyle bym nie sciagnela -
renatkach wrote:Ja mam zamiar kaszek nie podawać, bo karmię piersią a noce przesypia. Chcę podawać tylko owoce warzywa i mięso. Może jak będzie starsza, to kupię jakąś kaszkę, jak będę widziała, że jest dalej głodna po piersi, ale póki co najada się jedną
miedzy, i jak swoje to daje kilka lyzeczek a jak ze sloiczka to pól sloiczka -
Antek je obiadek po spacerze i za pół do godziny zjada cyca. Daje mu pół słoiczka z hippa albo bobovity z łyżeczką czubata kaszki mannej mlecznej z nestle. Dziś kupiłam kaszke mleczno ryżowa z bobovity waniliową i może dam na noc. Zobaczymy, bo ostatnio nawet ładnie śpi 20:30-1:30 potem do 5:30 i pobudka 6:30-7.
Owoców jeszcze nie dawalam ale kupiłam dziś jabłuszko:-) Młody robi mega kupy z rana od kad je obiadki, najgorsze są po kalafiorze o fuj;-)[/url][/url] -
nick nieaktualnyrenatkach wrote:A ja mam pytanie, do mam karmiących piersią, jak podaje cie te obiadki czy deserki. Między karmieniami czy zamiast kolejnego karmienia?
Mam dziś paskudny dzień, a do tego Filip złapał katar. Sama jestem sobie winna bo wczoraj poszlismy do sklepu i dopiero po jakimś czasie zauważyłam że sprzedawczyni jest masakrycznie chora Mam nadzieję że na katarze się tylko skończy. Jesu kiedy skończy się ten okres chorób i wirusów.... -
nick nieaktualnyrenatkach wrote:Dziewczyny, które karmią tylko piersią, a które nie miały jeszcze okresu. Czy którejś zdarzały się delikatne plamienia? Bo nie wiem czy to tak może być czy aby nie kolejna ciąża :p bo my się nie zabezpieczamy
-
Vilenka wrote:Dziewczyny u nas problem z kupka,tylko smierduchy bączki idą,a jej brak..9 dzień karmie piersią,co robic? Czekać czy działać czopkami itp? No jakaś masakra...Któraś miala podobny problem?
U nas najdłużej nie było 6dni, nic nie dawałam, tylko masowalismy brzuszek zeby treść jelitowa szybciej sie przesunęła i poradził sobie sam. Baki też były smierdziuszki. Dziś już też 5 dzień bez kupy, i też smierdziuszki puszcza. -
renatkach wrote:Dziewczyny, które karmią tylko piersią, a które nie miały jeszcze okresu. Czy którejś zdarzały się delikatne plamienia? Bo nie wiem czy to tak może być czy aby nie kolejna ciąża :p bo my się nie zabezpieczamy
Ja kp, okresu niet, plamien też niet.
-
paaolka wrote:Dziewczynki udostępnilam na fb kupon rabatowy do H&M własnie tyle ze to jedynie w sklepach stacjonarnych, on lin sie nie da...ale jakby któras z Was sie na zakupy akurat wybierala to jak znalazł do 12 kwietnia od dzis
Ja się wybiorę bo moja znajoma tam pracuje i w czasie tej promocji ma -45% na ubranka dziecięce więc szkoda nie skorzystać -
renatkach wrote:Dziewczyny, które karmią tylko piersią, a które nie miały jeszcze okresu. Czy którejś zdarzały się delikatne plamienia? Bo nie wiem czy to tak może być czy aby nie kolejna ciąża :p bo my się nie zabezpieczamy
Ja nic nie mam, a karmie sama piersia. Ale ostatnio coś mnie pobolewalo wiec się obawiałem ze może jedzą wrócić, ale na szczęście cisza
Renatkah a czemu się nie zabezpieczaniecie jeśli mogę spytać? Chcecie kolejna dzidzie? bo jak tu stwierdzić kiedy się ma owulacje jak okresu nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 16:19