X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar kaszek nie podawać, bo karmię piersią a noce przesypia. Chcę podawać tylko owoce warzywa i mięso. Może jak będzie starsza, to kupię jakąś kaszkę, jak będę widziała, że jest dalej głodna po piersi, ale póki co najada się jedną :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje słoiczek w czasie kiedy ma być karmiona piersią. Dam jej troszkę, max pół słoiczka a później dojada cycem ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Wszystkie prawie piszecie o tych kaszkach to może i ja mojej przygotuję. Jakiej używacie? I jak robicie? Ze swoim mleczkiem? I na noc podawać?
    ja daje manne. zwykla kupiec firmy, blyskawiczna, zadna dzieciceca..... daje 1 lyzke na 3/4 szklanki wody. raz je sama, raz z marchewka czy jablkiem... roznie.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja mam pytanie, do mam karmiących piersią, jak podaje cie te obiadki czy deserki. Między karmieniami czy zamiast kolejnego karmienia?
    miedzy ;] 60g na raz. czyli pol sloiczka tego malego.

• tofirus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, super, że zaczęłaś gotować Olkowi.

Ja uwielbiam sama przygotowywać jedzonko dla Małgosia, bo tak chętnie wszystko zjada, że aż miło popatrzeć. A oprócz tego, że taniej to dla niej taki słoiczek 125g to już zdecydowanie za mało. I w ogóle takie gotowanie według mnie nie jest czasochłonne, więc zachęcam :)

U nas dziś był królik z kaszą jaglaną, a do tego marchewka, pietruszka i brokuł.

pestka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Wszystkie prawie piszecie o tych kaszkach to może i ja mojej przygotuję. Jakiej używacie? I jak robicie? Ze swoim mleczkiem? I na noc podawać?

ja kupilam z nestle bananowa ale wczoraj na probe zrobilam z 90 ml i bylo troszke malo (bo obudzila sie przed 23), myslalam ze reszte doje mleka ale juz nie chciala zjadla tylko 10ml, a robie na mm bo mleka tyle bym nie sciagnela

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Ja mam zamiar kaszek nie podawać, bo karmię piersią a noce przesypia. Chcę podawać tylko owoce warzywa i mięso. Może jak będzie starsza, to kupię jakąś kaszkę, jak będę widziała, że jest dalej głodna po piersi, ale póki co najada się jedną :)

miedzy, i jak swoje to daje kilka lyzeczek a jak ze sloiczka to pól sloiczka

preg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek je obiadek po spacerze i za pół do godziny zjada cyca. Daje mu pół słoiczka z hippa albo bobovity z łyżeczką czubata kaszki mannej mlecznej z nestle. Dziś kupiłam kaszke mleczno ryżowa z bobovity waniliową i może dam na noc. Zobaczymy, bo ostatnio nawet ładnie śpi 20:30-1:30 potem do 5:30 i pobudka 6:30-7.
    Owoców jeszcze nie dawalam ale kupiłam dziś jabłuszko:-) Młody robi mega kupy z rana od kad je obiadki, najgorsze są po kalafiorze o fuj;-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas problem z kupka,tylko smierduchy bączki idą,a jej brak..9 dzień karmie piersią,co robic? Czekać czy działać czopkami itp? No jakaś masakra...Któraś miala podobny problem?

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja mam pytanie, do mam karmiących piersią, jak podaje cie te obiadki czy deserki. Między karmieniami czy zamiast kolejnego karmienia?
    Jak przychodzi pora na karmienie to najpierw sloiczek, zjada cały a później cycuś.

Mam dziś paskudny dzień, a do tego Filip złapał katar. Sama jestem sobie winna bo wczoraj poszlismy do sklepu i dopiero po jakimś czasie zauważyłam że sprzedawczyni jest masakrycznie chora :/ Mam nadzieję że na katarze się tylko skończy. Jesu kiedy skończy się ten okres chorób i wirusów....

• renatkach Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które karmią tylko piersią, a które nie miały jeszcze okresu. Czy którejś zdarzały się delikatne plamienia? Bo nie wiem czy to tak może być czy aby nie kolejna ciąża :p bo my się nie zabezpieczamy :D

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dziewczyny, które karmią tylko piersią, a które nie miały jeszcze okresu. Czy którejś zdarzały się delikatne plamienia? Bo nie wiem czy to tak może być czy aby nie kolejna ciąża :p bo my się nie zabezpieczamy :D
    Renatka prawie się zadławiłam kanapką ;) Ja raz miałam takie plamienie. Ale ciąża też może być chociaż lepiej żeby nie bo z automatu zagrożona.

• renatkach Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni jeszcze po cc. Ale mam nadzieję, że nie :p chociaż z drugiej strony :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    dzięki za cynk o tym Latopicu! Właśnie zamówiłam, i do tego floractin bo jest za nie całe 12 zł, a już się kończy u nas ;)

Na tym doz to do każdej apteki można zamówić?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilenka wrote:
    Dziewczyny u nas problem z kupka,tylko smierduchy bączki idą,a jej brak..9 dzień karmie piersią,co robic? Czekać czy działać czopkami itp? No jakaś masakra...Któraś miala podobny problem?

U nas najdłużej nie było 6dni, nic nie dawałam, tylko masowalismy brzuszek zeby treść jelitowa szybciej sie przesunęła i poradził sobie sam. Baki też były smierdziuszki. Dziś już też 5 dzień bez kupy, i też smierdziuszki puszcza.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Ja kp, okresu niet, plamien też niet.

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna rumianku podac kjak nie ma kupki.

Ja czekam z rozszerzeniem jeszcze.'nie wiem jak to ogarne.
    Kure i jajka wysępie od babci. Warzywa w lecie tez. A tak to w zieleniaku moge miec eko

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dziewczynki udostępnilam na fb kupon rabatowy do H&M własnie ;) tyle ze to jedynie w sklepach stacjonarnych, on lin sie nie da...ale jakby któras z Was sie na zakupy akurat wybierala to jak znalazł :) do 12 kwietnia od dzis :)

Ja się wybiorę bo moja znajoma tam pracuje i w czasie tej promocji ma -45% na ubranka dziecięce więc szkoda nie skorzystać :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie. Ma ktoras odkurzacz pioracy ?

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Ja nic nie mam, a karmie sama piersia. Ale ostatnio coś mnie pobolewalo wiec się obawiałem ze może jedzą wrócić, ale na szczęście cisza :)
    Renatkah a czemu się nie zabezpieczaniecie jeśli mogę spytać? Chcecie kolejna dzidzie? bo jak tu stwierdzić kiedy się ma owulacje jak okresu nie ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 16:19

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ