Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Sorry dziewczyny, że tyle postów jeden pod drugim Muszę się nauczyć inaczej..
Pytanie do mam, których dzieci mają już ząbki: Jak i czym je myjecie? Ja na razie przemywam wodą i wacikiem, chcę kupić taką szczoteczkę silikonową na palec. I właśnie: używać już pasty? I kiedy myć te zęby? Rano i wieczorem czy po każdym posiłku (oczywiście oprócz cycusia)?💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
DeLaCruz wrote:Pytanie do mam, których dzieci mają już ząbki: Jak i czym je myjecie? Ja na razie przemywam wodą i wacikiem, chcę kupić taką szczoteczkę silikonową na palec. I właśnie: używać już pasty? I kiedy myć te zęby? Rano i wieczorem czy po każdym posiłku (oczywiście oprócz cycusia)?
Ja "myję" tą szczoteczką silikonową po każdym posiłku, niech się przyzwyczaja:DDeLaCruz lubi tę wiadomość
-
DeLaCruz wrote:Ja nie używam kaszek "dziecięcych" tylko zwykłe np. firmy Kupiec. Kaszka kukurydziana, kasza jęczmienna, gryczana, manna, pęczak, owsianka, jaglanka, kleik ryżowy. No jest tego do wyboru do koloru I swoją drogą takie kasze są bardzo zdrowe - sami z Mężem się na nie przerzuciliśmy jako podstawę węglowodanową dań obiadowych
DeLaCruz a te kaszki przygotowujesz jako oddzielny posilek czy np. dosypujesz troszke do obiadku czy tam warzyw jak to robisz dokladnie? -
Ooo cieniutko dzieci ubieracie. Ja to wsadziłam body, pajaca, spodnie dresowe, polar i wiatrówka, czapka lekka - spocony nie był więc chyba ok. Boje się lżej ubierać bo u nas na wichurze takie "przeciągi" że sama idę w polarze i tylko jak przysmaży to się rozpinam jak zawieje to się zapinam i tak 2 godziny........ A moja teściowa zobaczywszy swego wnuka oczywiście "żeby się tylko mi nie przeziębił" a mi normalnie z każdym takim tekstem zęby same zgrzytają w ustach.
-
Kasiula09 wrote:DeLaCruz a te kaszki przygotowujesz jako oddzielny posilek czy np. dosypujesz troszke do obiadku czy tam warzyw jak to robisz dokladnie?
Różnie. Jak dodaję do obiadu to już nie robię kaszy na śniadanie. Gryczaną czy jaglaną blenderuję. Wszystkie kasze gotuję tylko na wodzie. A jak dodaję do obiadu to na sam koniec do gotujacych się warzyw, żeby zgestnialoKasiula09 lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Dobry patent z tymi kaszami, jutro się zaopatrzę, bo małż wraca to mam wychodne Na razie tylko jaglaną podałam, a dzisiaj do mojej bazy dodałam buraka ale łykał skubany A moja mama to w ogóle... wszystko mu daje spróbować-jadła gołąbka no to jeb ryżyk z mięskiem i to nawet bardzo nie rozdrabniała (nie krztusił się), jadła piernika - Olek polizał kilka razy, jadła żur - Olek się napił 2 łyżki, alee co się dziwić jak ja w wieku 9 miesięcy podobno kostki słoniny takie krojone na smalec wcinałam bo mięciutkie i chciałam jeście - boshh na samą myśl mi nie dobrze
renatkach, MOI, ao12., tofirus, Kasiula09 lubią tę wiadomość
-
DeLaCruz ja mam ambitny plan rodzic siłami natury, ale umrę ze strachu chyba, bo Karolka była poowijana pepowina.
Ja te "dorosłe" kasze chcę podawać, raczej chodzi mi o te sklepowe kaszki dla dzieci, jakoś nie przemawiają one do mnie, ale zobaczymy.DeLaCruz lubi tę wiadomość