X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    http://www.mulan.pl/pili-zaglowek-podrozny-baby-b300302-lub-lew-b394219-babybirds-btl-diffusion.html
    a co powiecie o tym?
    Te motylki piękne ale na la milou prawie wszyskie chwilowo niedostepne :(

Poszukaj poduszek z la millou przez wyszukiwarkę, wiele sklepów internetowych sprzedaje ich produkty, na allegro też znajdziesz:)

• Nelly Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    U nas do południa była mega super pogoda, bez wiatru, cieplutko,l ja byłam tylko w t-shircie i bluzie i było mi gorąco, teraz niestety juZ sie ochłodziło i pochmurzyło, ale ciesze sie, ze wyszłam z nim sie przewietrzyć :-)
    U nas też do południa była prawdziwie letnia pogoda i 2 godziny byłyśmy na spacerze porozbierane :-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla, trzymaj się kochana. Dużo zdrówka! My też wybieramy się do alergologa. Dzwonie po prywatnych przychodniach z naszego pakietu ubezpieczeniowego i jak na razie najbliższy termin to 28 kwiecień :/ Fajnie, że dzielisz się zaleceniami Twojego lekarza, zawsze czegoś nowego można się dowiedzieć ;)

Smutas, wszystkiego dobrego dla Antosia! A poduszka fajna ;)

Sisilla, Scęście lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla, zdrowiej szybko!

Sisilla lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    scesie no to zaszalalas niezle

kurcze ja nie wiem jak ubierac malego- u nas dzis cieplo - ubralam bodziaka z dl rekawem na to polarek cieple skarpetki i czapeczka cienka- no i tak beczal przez caly czas ze musialam sie do domu wrocic

ubieracie kaptur jak czapke zakladacie
    Sylwia mam ten sam problem. Na dworzu jest ciepło, zakładam tylko bodziaka i cieniutką kurteczke a Filip wrzeszczy mi w wózku jak wściekły. Zastanawiam się czy ten katar to nie wina przegrzania :/ Najlepsze jest to że jak przygladam się dzieciom na dworzu to mają czapy zimowe i puchowe kurtki a czasem nawet kombinezony zimowe :O zupełnie zgłupialam z tym ubieraniem :/

• Sroka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.smyk.com/chicco-polly-2w1-krzeselko-do-karmienia-butterfly-2013,p1103789344,swiat-niemowlaka-p

Takie krzesełko wybrałam. Ktoś coś wie na jego temat? ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ale fajnie ;) tez bym sobie popodrozowala ;) ja jedynie raz bylam poza Poslka, po slubie na wyspach kanaryjskich, dokladnie Fuerteventura. ah jak milo i fajno bylo.. chcialabym tam wrocic :) w tym roku mamy mozliwosc na Srilanke lub Maroko ale boje sie z malym do tych miejsc. tam trzeba meic jakies szczepienia itp..
    wrzuc foteczki jakies :)
    Scęście pewnie że podrozujcie i niczym się nie martw grunt to się przełamać ;) szczepienia czasami trzeba robić ale to do bardziej egzotycznych krajów. Do Maroko nie trzeba, mój M tam był i tez był zachwycony :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dzień dobry! U nas pobudka parę minut po 5.
    Rewoppka, super że wakacje udane :-) chciałabym żeby moj Kajtek tak chętnie podróżował samochodem :-) czyli tomek głównie przemieszczal sie w wozku (jesli nie w nosidle i nie autem)?
    Raczej tak, przez dwa całe dni używaliśmy wózka. A czasami były tak małe odległości ze na rączki wedrowal :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno, czym różni się krzesełko 2w1 od tego 3 w 1?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Jeszcze jedno, czym różni się krzesełko 2w1 od tego 3 w 1?

w 3w1 dodatkowo można zdjąć górę i przymocować do zwykłego krzesła.. przynajmniej tak jest w przypadku naszego krzesełka

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Jeju, ja też muszę się dziś pochwalić, a właściwie moje dziecko. Normalnie pobudka 5-6 a w między czasie 3-4 karmienia. Dziś był dzień matki miesiąc wcześniej. Z jednym nocnym karmieniem, które pamiętam jak przez mgłę spaliśmy do 7:25 wow, jeszcze od 6 miesięcy nigdy tak się nie wyspałam, a teraz śpi znowu. Kocham swoje dziecko, ale zauważyłam, że ma gorące dziąsełka i dałam jej na noc camillię, może to to? Nie mam pojęcia, ale ważne, że dziś pierwszy raz od dawna nie jestem zoombie :)

Przy okazji super, że macie tyle samozaparcia i gotujecie, ja idę na łatwiznę i słoiczki podaję, ale przy dwójce dzieci i psie niestety trzeba z czegoś zrezygnować ;) a i pytanie, dziewczyny, które podają żółtko, jak często, w jakich ilościach i czy podajecie normalne jajka sklepowe ( 2,3lub 4) czy takie z wolnego wybiegu lub ekologiczne? Kupujecie w sklepach czy np z gospodarstwa wiejskiego?

Dziewczyny nie nadążam! Ledwo 2 dni mnie nie było, bo ładna pogoda i sobie z Franiem jeździłam nad zalew :)

Ja mam jajka ze wsi od zaufanej sąsiadki teściów, ale takie zwykłe ze sklepu też dawałam. Podaję od razu całe jajko ugotowane, rozpaćkane widelcem do zupki. Można podać w całości (nie rozdzielając na żółtko, a potem białko).

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Wszystkie prawie piszecie o tych kaszkach to może i ja mojej przygotuję. Jakiej używacie? I jak robicie? Ze swoim mleczkiem? I na noc podawać?

Ja nie używam kaszek "dziecięcych" tylko zwykłe np. firmy Kupiec. Kaszka kukurydziana, kasza jęczmienna, gryczana, manna, pęczak, owsianka, jaglanka, kleik ryżowy. No jest tego do wyboru do koloru :) I swoją drogą takie kasze są bardzo zdrowe - sami z Mężem się na nie przerzuciliśmy jako podstawę węglowodanową dań obiadowych :)

MOI, pestka, Kasiula09 lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja mam pytanie, do mam karmiących piersią, jak podaje cie te obiadki czy deserki. Między karmieniami czy zamiast kolejnego karmienia?

Na drugie śniadanie kasza. Wychodzi po drugiej drzemce ok. 10. Potem o 12-13 obiadek po spacerze. Dojadamy cycem, jeśli Franio ma ochotę. Na koniec owocki ok. 16. Potem już tylko cycuś. Nie daję kasz wieczorem na "lepsze spanie", ze względu na to, że jest to ciężki posiłek, lepszy moim zdaniem na śniadanko. Sama zresztą rano też zwykle wsuwam owsiankę albo manną :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Ja mam zamiar kaszek nie podawać, bo karmię piersią a noce przesypia. Chcę podawać tylko owoce warzywa i mięso. Może jak będzie starsza, to kupię jakąś kaszkę, jak będę widziała, że jest dalej głodna po piersi, ale póki co najada się jedną :)

Generalnie kasze warto jeść, ale raczej te "dorosłe". Większość zawiera więcej witamin niż warzywa gotowane.

MOI lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dziewczyny, które karmią tylko piersią, a które nie miały jeszcze okresu. Czy którejś zdarzały się delikatne plamienia? Bo nie wiem czy to tak może być czy aby nie kolejna ciąża :p bo my się nie zabezpieczamy :D

Jeszcze nie :) Ale też "jedziemy na luzie", chociaż ja też po cc, a chciałabym rodzić naturalnie, a wtedy odstęp między porodami powinien być min. 18-24mc.
    O właśnie, są tu jakieś mamy po cc, które chciałyby rodzić drogami natury? Ja się przymierzam.

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Sisilla ja podaje pół żółtka co drugi dzień a jaja mamy swoje tzn dziadka tzn kur dziadka :P

Padłam :D

MOI lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    My dzisiaj niestety odpuszczamy sobie spacer bo zimno i co chwile pada. Wyszłam z małą tylko na 40 minut na balkon, żeby złapała świeżego powietrza.

A u nas dwa dni taaaka piękna pogoda - chodziłam z krótkim rękawkiem i w spodenkach - 25 stopni i grzało słońce, że ho ho :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki chata wolna- tesciowka wyjechala do senatorium na 3 tygodnie- yupi ale cisza !!!!!

MOI, DeLaCruz, ao12., paradise, pestka, Kasiula09, tofirus, rewoppka, Sisilla, Anoolka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    http://www.smyk.com/chicco-polly-2w1-krzeselko-do-karmienia-butterfly-2013,p1103789344,swiat-niemowlaka-p

Takie krzesełko wybrałam. Ktoś coś wie na jego temat? ;)
    Tez sie zastanawiam nad chicco polly, ale jeszcze niewiele o nim wiem ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    U nas też do południa była prawdziwie letnia pogoda i 2 godziny byłyśmy na spacerze porozbierane :-)

A na Twoje dziecko też ludzie dziwnie patrzyli? Bo Franek był bez czapki, a dla niektórych do zbrodnia :P A mijałam 5-latki w kurtkach zimowych i dzieciaki w wózkach poprzykrywane kocami :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 19:33

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 1388 1389 1390 1391 1392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ