Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Smutas wrote:http://www.mulan.pl/pili-zaglowek-podrozny-baby-b300302-lub-lew-b394219-babybirds-btl-diffusion.html
a co powiecie o tym?
Te motylki piękne ale na la milou prawie wszyskie chwilowo niedostepne
Poszukaj poduszek z la millou przez wyszukiwarkę, wiele sklepów internetowych sprzedaje ich produkty, na allegro też znajdziesz:) -
ataga4 wrote:U nas do południa była mega super pogoda, bez wiatru, cieplutko,l ja byłam tylko w t-shircie i bluzie i było mi gorąco, teraz niestety juZ sie ochłodziło i pochmurzyło, ale ciesze sie, ze wyszłam z nim sie przewietrzyć
-
Sisilla, trzymaj się kochana. Dużo zdrówka! My też wybieramy się do alergologa. Dzwonie po prywatnych przychodniach z naszego pakietu ubezpieczeniowego i jak na razie najbliższy termin to 28 kwiecień Fajnie, że dzielisz się zaleceniami Twojego lekarza, zawsze czegoś nowego można się dowiedzieć
Smutas, wszystkiego dobrego dla Antosia! A poduszka fajnaSisilla, Scęście lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:scesie no to zaszalalas niezle
kurcze ja nie wiem jak ubierac malego- u nas dzis cieplo - ubralam bodziaka z dl rekawem na to polarek cieple skarpetki i czapeczka cienka- no i tak beczal przez caly czas ze musialam sie do domu wrocic
ubieracie kaptur jak czapke zakladacie -
Scęście wrote:ale fajnie tez bym sobie popodrozowala ja jedynie raz bylam poza Poslka, po slubie na wyspach kanaryjskich, dokladnie Fuerteventura. ah jak milo i fajno bylo.. chcialabym tam wrocic w tym roku mamy mozliwosc na Srilanke lub Maroko ale boje sie z malym do tych miejsc. tam trzeba meic jakies szczepienia itp..
wrzuc foteczki jakies -
ataga4 wrote:Dzień dobry! U nas pobudka parę minut po 5.
Rewoppka, super że wakacje udane chciałabym żeby moj Kajtek tak chętnie podróżował samochodem czyli tomek głównie przemieszczal sie w wozku (jesli nie w nosidle i nie autem)? -
Sisilla wrote:Jeju, ja też muszę się dziś pochwalić, a właściwie moje dziecko. Normalnie pobudka 5-6 a w między czasie 3-4 karmienia. Dziś był dzień matki miesiąc wcześniej. Z jednym nocnym karmieniem, które pamiętam jak przez mgłę spaliśmy do 7:25 wow, jeszcze od 6 miesięcy nigdy tak się nie wyspałam, a teraz śpi znowu. Kocham swoje dziecko, ale zauważyłam, że ma gorące dziąsełka i dałam jej na noc camillię, może to to? Nie mam pojęcia, ale ważne, że dziś pierwszy raz od dawna nie jestem zoombie
Przy okazji super, że macie tyle samozaparcia i gotujecie, ja idę na łatwiznę i słoiczki podaję, ale przy dwójce dzieci i psie niestety trzeba z czegoś zrezygnować a i pytanie, dziewczyny, które podają żółtko, jak często, w jakich ilościach i czy podajecie normalne jajka sklepowe ( 2,3lub 4) czy takie z wolnego wybiegu lub ekologiczne? Kupujecie w sklepach czy np z gospodarstwa wiejskiego?
Dziewczyny nie nadążam! Ledwo 2 dni mnie nie było, bo ładna pogoda i sobie z Franiem jeździłam nad zalew
Ja mam jajka ze wsi od zaufanej sąsiadki teściów, ale takie zwykłe ze sklepu też dawałam. Podaję od razu całe jajko ugotowane, rozpaćkane widelcem do zupki. Można podać w całości (nie rozdzielając na żółtko, a potem białko).💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Sroka wrote:Wszystkie prawie piszecie o tych kaszkach to może i ja mojej przygotuję. Jakiej używacie? I jak robicie? Ze swoim mleczkiem? I na noc podawać?
Ja nie używam kaszek "dziecięcych" tylko zwykłe np. firmy Kupiec. Kaszka kukurydziana, kasza jęczmienna, gryczana, manna, pęczak, owsianka, jaglanka, kleik ryżowy. No jest tego do wyboru do koloru I swoją drogą takie kasze są bardzo zdrowe - sami z Mężem się na nie przerzuciliśmy jako podstawę węglowodanową dań obiadowychMOI, pestka, Kasiula09 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
renatkach wrote:A ja mam pytanie, do mam karmiących piersią, jak podaje cie te obiadki czy deserki. Między karmieniami czy zamiast kolejnego karmienia?
Na drugie śniadanie kasza. Wychodzi po drugiej drzemce ok. 10. Potem o 12-13 obiadek po spacerze. Dojadamy cycem, jeśli Franio ma ochotę. Na koniec owocki ok. 16. Potem już tylko cycuś. Nie daję kasz wieczorem na "lepsze spanie", ze względu na to, że jest to ciężki posiłek, lepszy moim zdaniem na śniadanko. Sama zresztą rano też zwykle wsuwam owsiankę albo manną💙 2014
❤️ 2016
-
renatkach wrote:Ja mam zamiar kaszek nie podawać, bo karmię piersią a noce przesypia. Chcę podawać tylko owoce warzywa i mięso. Może jak będzie starsza, to kupię jakąś kaszkę, jak będę widziała, że jest dalej głodna po piersi, ale póki co najada się jedną
Generalnie kasze warto jeść, ale raczej te "dorosłe". Większość zawiera więcej witamin niż warzywa gotowane.MOI lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
renatkach wrote:Dziewczyny, które karmią tylko piersią, a które nie miały jeszcze okresu. Czy którejś zdarzały się delikatne plamienia? Bo nie wiem czy to tak może być czy aby nie kolejna ciąża :p bo my się nie zabezpieczamy
Jeszcze nie Ale też "jedziemy na luzie", chociaż ja też po cc, a chciałabym rodzić naturalnie, a wtedy odstęp między porodami powinien być min. 18-24mc.
O właśnie, są tu jakieś mamy po cc, które chciałyby rodzić drogami natury? Ja się przymierzam.💙 2014
❤️ 2016
-
paradise wrote:My dzisiaj niestety odpuszczamy sobie spacer bo zimno i co chwile pada. Wyszłam z małą tylko na 40 minut na balkon, żeby złapała świeżego powietrza.
A u nas dwa dni taaaka piękna pogoda - chodziłam z krótkim rękawkiem i w spodenkach - 25 stopni i grzało słońce, że ho ho💙 2014
❤️ 2016
-
Nelly wrote:U nas też do południa była prawdziwie letnia pogoda i 2 godziny byłyśmy na spacerze porozbierane
A na Twoje dziecko też ludzie dziwnie patrzyli? Bo Franek był bez czapki, a dla niektórych do zbrodnia A mijałam 5-latki w kurtkach zimowych i dzieciaki w wózkach poprzykrywane kocamiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 19:33
💙 2014
❤️ 2016