X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spadam. Trzymajcie się

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny :)

czytam was cały czas, ale normalnie nie mogę się zmobilizować żeby co odpisać.... Takie spanie mnie bierze że szok, normalnie mogłabym spać i spać, z drobnymi przerwmi na siku i przekąskę ;)

też ciekawa jestem co u Waniulki.
    mad8 też właśnie looknełam na twój wykres i zgadzam się z dziewczynami, może jeszcze za wcześnie żeby było widać bąbla.

Waniulka lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Kochanieńkie czy jest którąś z październikowych mamuś z okolic Szczecina
    ??
    Ja jestem :):)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny co tam u was ? jak sie czujecie? jutro mam wizyte i juz sie boje:(
    a jak tam wasza waga ??????? i brzuszki ???????

marta
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta nie bój się tej wizyty, trzeba pozytywnie myśleć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    Właśnie, jak tam brzuszki ;)
    Znalazłaby się jakaś chętna żeby wrzucić fotkę ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 20:52

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Właśnie, jak tam brzuszki ;)
    Znalazłaby się jakaś chętna żeby wrzucić fotkę ? :)

mojego bebzola?! toż to póki co to jest ciąża spożywcza ;) albo jedno wielkie wzdęcie ;) przynajmniej u mnie, może są takie dziewczyny co już mają rzeczywiście brzuszek?

Madź, MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    hej dziewczyny co tam u was ? jak sie czujecie? jutro mam wizyte i juz sie boje:(
    Ja ma wizytę w czwartek i tez strasznie się już denerwuje:((
    Brzuszek mam na razie wzdęciowy, choć podbrzusze mi urosło:)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez brzuszek delikatnie urosl i ja go tam widze ale to moze dlatego ze do tej pory mialam plasciutki i cale 1,5 kilo do przodu :)

marta
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w zasadzie w ogóle nie urósł :(. Jest dalej, jak na zdjęciu obok, po pierwszym miesiącu. W sobotę zrobię zdjęcie z 'dwojka', to może porównując zobaczę różnice. Na fb dziewczyny postuja zdjęcia takich ładnych brzuszków, że aż się zaczęłam martwić, że ja nie mam..

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana nie martw sie u mnie w pierwszeej ciazy dopiero bylo widac w 6 miesiacu. ale wtedy bylam 8 kilo ciezsza a teraz przy drugim ja juz troche widze, ale roznice w wadze tez mam

lubek lubi tę wiadomość

marta
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka wrote:
    Ja ma wizytę w czwartek i tez strasznie się już denerwuje:((
    Brzuszek mam na razie wzdęciowy, choć podbrzusze mi urosło:)

Mi też podbrzusze urosło i jest twarde ;) Nawet mój mąż dziś to zauważył ;) Okolice pępka oczywiście otula mój tłuszczyk wyhodowany jeszcze przed ciążą :)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez jeszcze brzuszek jako tako nie urósł jedynie tak jak u mała_mi ciąża spożywcza, no i może podbrzusze bardziej sie zaokrągliło :)

age.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!!!! :)

Ja też zaokrąglona :O Brzuch zazwyczaj mam płaski, a teraz już go nie poznaję! Wzdęcie - wzdęciem, ale widzę, że jest inny :O Musiałam zrezygnować z kilku krótszych i przylegających sweterków, bo w pracy jeszcze nie wiedzą i nie chcę, żeby ludzie snuli przypuszczenia na podstawie brzucha ;)

Wczoraj byłam na wizycie u ginki i wyszło na to, że mój maluszek jest troszkę większy, niż powinien ;) Dzidzia ma 37,5 mm i wg lekarza jest to 10t 4d, natomiast wg poprzedniego usg wczoraj byłam w 10t 2d ;) Rośnie z niego niezły cwaniak, bo podpierał się nóżką o "sufit" i rozpychał :D Na badaniu był obecny mąż i też to widział :D Do tego na zdjęciu bardzo wyraźnie widać mózg maleństwa. Hihihi inteligencję i urok osobisty na pewno ma po tacie ;D

agatas, Kajaoli, Kasiula09, lubek, mała_mi, Anoolka, Madź lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja dziś mam mniejsze mdłości niż ostatnio i czuję się nieźle...matri mnie to że strasznie puchnę....nogi mi "zgrubły" ;)
    Nie iwem czy to woda czy ja tak już tyję...bo ostatnio cieszyłam się że 1 kg schudłam a teraz czuje się jak mały balonik....
    Czy mdłości wracają taką sinusoidą?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    hej dziewczyny, ja dziś mam mniejsze mdłości niż ostatnio i czuję się nieźle...matri mnie to że strasznie puchnę....nogi mi "zgrubły" ;)
    Nie iwem czy to woda czy ja tak już tyję...bo ostatnio cieszyłam się że 1 kg schudłam a teraz czuje się jak mały balonik....
    Czy mdłości wracają taką sinusoidą?

To moze byc woda w organizmie ale lepiej porozmawiaj o tym z lekarzem. Moze przepisze ci ponczochy usciskowe. W tamtym roku przepisano mi takie ponczochy na recepte ale od poczatku tej ciazy nosilam je tylko raz bo tez mialam wrazenie, ze mi spuchly nogi :) A uprawiasz jakis sport, cwiczenia?
    Nogi puchna tez gdy pijesz niedostatecznie duzo plynow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 08:38

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czy mdłości wracają taką sinusoidą?[/QUOTE]

U mnie tak jest. Jeden dzień dobry, potem masakra, na trzeci dzień lepiej, a na czwarty znowu gorzej ;)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, dzięki za odpowiedzi...
    Co do ćwiczeń to w tamtym tygodniu jeszcze ćwiczyłam...ten tydzień odpuściłam bo mi było niedobrze...
    A co do płynów to faktycznie muszę się wziąć za siebie bo mało pije ;((((

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• MOI Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Theagnes też mam problemy z płynami. Na samym początku ciąży suszyło mnie niemiłosiernie i piłam dużo, teraz muszę się zmuszać :O Zauważyłam, że jak się napiję, nawet kilka łyków, to robi mi się niedobrze :/

A o co chodzi z tymi pończochami? To są jakieś specjalne dla ciężarnych???

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moj lekarz zaleca 8 do 10 szklanek dziennie. Nie zawsze dam rade bo mi sie po prostu nie chce pic ale staram sie tego pilnowac. Powiedzial, ze to bardzo wazne dla mojej kondycji, funkcjonowania organizmu i rozwoju dzidzi oczywiscie. Wiec codziennie sie staram :)
    Jesli chodzi o ponczochy to sa to specjalne artykuly, ktore ja zamowilam w aptece. Pani aptekarka najpierw zmierzyla mi obwod kostki a potem poprosila, zebym wybrala sobie kolor. Czekalam kilka dni na dostawe. Sa to ponczochy, ktore nosza osoby z tendencjami do zylakow albo pekajacych naczynek, osoby ktore leca samolotem ponad 4 godziny (aby uniknac zatorow) oraz kobiety w ciazy i zaraz po porodzie. Ja nie mam problemow z zylakami. Ponczochy mi przepisano w tamtym roku jak wyszlam ze szpitala. Sa bardzo eleganckie, wygladaja jak klasyczne ponczochy tylko ze czuc ze sa uciskowe :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ