Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja spadam. Trzymajcie się
-
witam dziewczyny
czytam was cały czas, ale normalnie nie mogę się zmobilizować żeby co odpisać.... Takie spanie mnie bierze że szok, normalnie mogłabym spać i spać, z drobnymi przerwmi na siku i przekąskę
też ciekawa jestem co u Waniulki.
mad8 też właśnie looknełam na twój wykres i zgadzam się z dziewczynami, może jeszcze za wcześnie żeby było widać bąbla.Waniulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Właśnie, jak tam brzuszki
Znalazłaby się jakaś chętna żeby wrzucić fotkę ?
mojego bebzola?! toż to póki co to jest ciąża spożywcza albo jedno wielkie wzdęcie przynajmniej u mnie, może są takie dziewczyny co już mają rzeczywiście brzuszek?Madź, MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
marta83 wrote:hej dziewczyny co tam u was ? jak sie czujecie? jutro mam wizyte i juz sie boje:(
a jak tam wasza waga ??????? i brzuszki ???????
Brzuszek mam na razie wzdęciowy, choć podbrzusze mi urosło:) -
Mi w zasadzie w ogóle nie urósł . Jest dalej, jak na zdjęciu obok, po pierwszym miesiącu. W sobotę zrobię zdjęcie z 'dwojka', to może porównując zobaczę różnice. Na fb dziewczyny postuja zdjęcia takich ładnych brzuszków, że aż się zaczęłam martwić, że ja nie mam..
-
Joaśka wrote:Ja ma wizytę w czwartek i tez strasznie się już denerwuje:((
Brzuszek mam na razie wzdęciowy, choć podbrzusze mi urosło:)
Mi też podbrzusze urosło i jest twarde Nawet mój mąż dziś to zauważył Okolice pępka oczywiście otula mój tłuszczyk wyhodowany jeszcze przed ciążą
-
Dzień dobry dziewczyny!!!!
Ja też zaokrąglona Brzuch zazwyczaj mam płaski, a teraz już go nie poznaję! Wzdęcie - wzdęciem, ale widzę, że jest inny Musiałam zrezygnować z kilku krótszych i przylegających sweterków, bo w pracy jeszcze nie wiedzą i nie chcę, żeby ludzie snuli przypuszczenia na podstawie brzucha
Wczoraj byłam na wizycie u ginki i wyszło na to, że mój maluszek jest troszkę większy, niż powinien Dzidzia ma 37,5 mm i wg lekarza jest to 10t 4d, natomiast wg poprzedniego usg wczoraj byłam w 10t 2d Rośnie z niego niezły cwaniak, bo podpierał się nóżką o "sufit" i rozpychał Na badaniu był obecny mąż i też to widział Do tego na zdjęciu bardzo wyraźnie widać mózg maleństwa. Hihihi inteligencję i urok osobisty na pewno ma po tacieagatas, Kajaoli, Kasiula09, lubek, mała_mi, Anoolka, Madź lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny, ja dziś mam mniejsze mdłości niż ostatnio i czuję się nieźle...matri mnie to że strasznie puchnę....nogi mi "zgrubły"
Nie iwem czy to woda czy ja tak już tyję...bo ostatnio cieszyłam się że 1 kg schudłam a teraz czuje się jak mały balonik....
Czy mdłości wracają taką sinusoidą? -
theagnes87 wrote:hej dziewczyny, ja dziś mam mniejsze mdłości niż ostatnio i czuję się nieźle...matri mnie to że strasznie puchnę....nogi mi "zgrubły"
Nie iwem czy to woda czy ja tak już tyję...bo ostatnio cieszyłam się że 1 kg schudłam a teraz czuje się jak mały balonik....
Czy mdłości wracają taką sinusoidą?
To moze byc woda w organizmie ale lepiej porozmawiaj o tym z lekarzem. Moze przepisze ci ponczochy usciskowe. W tamtym roku przepisano mi takie ponczochy na recepte ale od poczatku tej ciazy nosilam je tylko raz bo tez mialam wrazenie, ze mi spuchly nogi A uprawiasz jakis sport, cwiczenia?
Nogi puchna tez gdy pijesz niedostatecznie duzo plynow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 08:38
-
Theagnes też mam problemy z płynami. Na samym początku ciąży suszyło mnie niemiłosiernie i piłam dużo, teraz muszę się zmuszać Zauważyłam, że jak się napiję, nawet kilka łyków, to robi mi się niedobrze
A o co chodzi z tymi pończochami? To są jakieś specjalne dla ciężarnych??? -
Dziewczyny, moj lekarz zaleca 8 do 10 szklanek dziennie. Nie zawsze dam rade bo mi sie po prostu nie chce pic ale staram sie tego pilnowac. Powiedzial, ze to bardzo wazne dla mojej kondycji, funkcjonowania organizmu i rozwoju dzidzi oczywiscie. Wiec codziennie sie staram
Jesli chodzi o ponczochy to sa to specjalne artykuly, ktore ja zamowilam w aptece. Pani aptekarka najpierw zmierzyla mi obwod kostki a potem poprosila, zebym wybrala sobie kolor. Czekalam kilka dni na dostawe. Sa to ponczochy, ktore nosza osoby z tendencjami do zylakow albo pekajacych naczynek, osoby ktore leca samolotem ponad 4 godziny (aby uniknac zatorow) oraz kobiety w ciazy i zaraz po porodzie. Ja nie mam problemow z zylakami. Ponczochy mi przepisano w tamtym roku jak wyszlam ze szpitala. Sa bardzo eleganckie, wygladaja jak klasyczne ponczochy tylko ze czuc ze sa uciskoweMartaR.. lubi tę wiadomość