Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja spadam. Trzymajcie się
-
witam dziewczyny
czytam was cały czas, ale normalnie nie mogę się zmobilizować żeby co odpisać.... Takie spanie mnie bierze że szok, normalnie mogłabym spać i spać, z drobnymi przerwmi na siku i przekąskę
też ciekawa jestem co u Waniulki.
mad8 też właśnie looknełam na twój wykres i zgadzam się z dziewczynami, może jeszcze za wcześnie żeby było widać bąbla.Waniulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Właśnie, jak tam brzuszki
Znalazłaby się jakaś chętna żeby wrzucić fotkę ?
mojego bebzola?! toż to póki co to jest ciąża spożywczaalbo jedno wielkie wzdęcie
przynajmniej u mnie, może są takie dziewczyny co już mają rzeczywiście brzuszek?
Madź, MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
marta83 wrote:hej dziewczyny co tam u was ? jak sie czujecie? jutro mam wizyte i juz sie boje:(
a jak tam wasza waga ??????? i brzuszki ???????
Brzuszek mam na razie wzdęciowy, choć podbrzusze mi urosło:) -
Mi w zasadzie w ogóle nie urósł
. Jest dalej, jak na zdjęciu obok, po pierwszym miesiącu. W sobotę zrobię zdjęcie z 'dwojka', to może porównując zobaczę różnice. Na fb dziewczyny postuja zdjęcia takich ładnych brzuszków, że aż się zaczęłam martwić, że ja nie mam..
-
Joaśka wrote:Ja ma wizytę w czwartek i tez strasznie się już denerwuje:((
Brzuszek mam na razie wzdęciowy, choć podbrzusze mi urosło:)
Mi też podbrzusze urosło i jest twardeNawet mój mąż dziś to zauważył
Okolice pępka oczywiście otula mój tłuszczyk wyhodowany jeszcze przed ciążą
-
Dzień dobry dziewczyny!!!!
Ja też zaokrąglonaBrzuch zazwyczaj mam płaski, a teraz już go nie poznaję! Wzdęcie - wzdęciem, ale widzę, że jest inny
Musiałam zrezygnować z kilku krótszych i przylegających sweterków, bo w pracy jeszcze nie wiedzą i nie chcę, żeby ludzie snuli przypuszczenia na podstawie brzucha
Wczoraj byłam na wizycie u ginki i wyszło na to, że mój maluszek jest troszkę większy, niż powinienDzidzia ma 37,5 mm i wg lekarza jest to 10t 4d, natomiast wg poprzedniego usg wczoraj byłam w 10t 2d
Rośnie z niego niezły cwaniak, bo podpierał się nóżką o "sufit" i rozpychał
Na badaniu był obecny mąż i też to widział
Do tego na zdjęciu bardzo wyraźnie widać mózg maleństwa. Hihihi inteligencję i urok osobisty na pewno ma po tacie
agatas, Kajaoli, Kasiula09, lubek, mała_mi, Anoolka, Madź lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny, ja dziś mam mniejsze mdłości niż ostatnio i czuję się nieźle...matri mnie to że strasznie puchnę....nogi mi "zgrubły"
Nie iwem czy to woda czy ja tak już tyję...bo ostatnio cieszyłam się że 1 kg schudłam a teraz czuje się jak mały balonik....
Czy mdłości wracają taką sinusoidą? -
theagnes87 wrote:hej dziewczyny, ja dziś mam mniejsze mdłości niż ostatnio i czuję się nieźle...matri mnie to że strasznie puchnę....nogi mi "zgrubły"
Nie iwem czy to woda czy ja tak już tyję...bo ostatnio cieszyłam się że 1 kg schudłam a teraz czuje się jak mały balonik....
Czy mdłości wracają taką sinusoidą?
To moze byc woda w organizmie ale lepiej porozmawiaj o tym z lekarzem. Moze przepisze ci ponczochy usciskowe. W tamtym roku przepisano mi takie ponczochy na recepte ale od poczatku tej ciazy nosilam je tylko raz bo tez mialam wrazenie, ze mi spuchly nogiA uprawiasz jakis sport, cwiczenia?
Nogi puchna tez gdy pijesz niedostatecznie duzo plynow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 08:38
-
Theagnes też mam problemy z płynami. Na samym początku ciąży suszyło mnie niemiłosiernie i piłam dużo, teraz muszę się zmuszać
Zauważyłam, że jak się napiję, nawet kilka łyków, to robi mi się niedobrze
A o co chodzi z tymi pończochami? To są jakieś specjalne dla ciężarnych??? -
Dziewczyny, moj lekarz zaleca 8 do 10 szklanek dziennie. Nie zawsze dam rade bo mi sie po prostu nie chce pic ale staram sie tego pilnowac. Powiedzial, ze to bardzo wazne dla mojej kondycji, funkcjonowania organizmu i rozwoju dzidzi oczywiscie. Wiec codziennie sie staram
Jesli chodzi o ponczochy to sa to specjalne artykuly, ktore ja zamowilam w aptece. Pani aptekarka najpierw zmierzyla mi obwod kostki a potem poprosila, zebym wybrala sobie kolor. Czekalam kilka dni na dostawe. Sa to ponczochy, ktore nosza osoby z tendencjami do zylakow albo pekajacych naczynek, osoby ktore leca samolotem ponad 4 godziny (aby uniknac zatorow) oraz kobiety w ciazy i zaraz po porodzie. Ja nie mam problemow z zylakami. Ponczochy mi przepisano w tamtym roku jak wyszlam ze szpitala. Sa bardzo eleganckie, wygladaja jak klasyczne ponczochy tylko ze czuc ze sa uciskoweMartaR.. lubi tę wiadomość