X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu u mnie , najlepiej jesli te ponczochy przepisuje lekarz na recepte bo wtedy sa refundowane przez kase chorych. Nie wiem jak to dziala w Polsce.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest artykul na ten temat :)

http://www.prozdrowie.pl/Artykuly/Ciaza-i-Dziecko/Ciaza/Piekne-nogi-w-ciazy

Tylko zauwazylam, ze w Polsce polecaja dla kobiet w ciazy rajtki a we Francji ponczochy wiec kazda moze sobie wybrac to co jej odpowiada. Osobiscie uwazam, ze ponczochy sa wygodniejsze gdyz nie uciskaja brzuszka, praktyczne bo w cieple dni nie jestesmy opakowane od dolu do gory tylko na nogach, no i ponczochy sa SEXY ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 09:16

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki! co tam u Was??? nie dam rady nadrobic to poproszę o skrót :) nie było mnie bo wyladawałam w szpitalu ehh ale juz w domku jestem i nie jest najgorzej..

MartaR.. lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka jak to??? Byłaś w szpitalu??? Mam nadzieję, że już wszystko dobrze!!!???!! Duuużooooo zdrówka dla was i wiosenny kwiatek na poprawę humoru :)
    2173722a5qnqeo4ok.png

Eweloka84, BISCA lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczescie fałszywy alarm.. nie wiadomo skad sie pojawilo krwawienie, wyszłam w piatek i uprosilam usg fasolka 0,94 mm i serducho 160/min :D , w niedziele znowu trafiłam na izbe i znowu badanie usg i nie wiadomo skad krwawienie aaa fasolka rosnie jak na drozdzach 1,15 cm :D

agatas, Waniulka, MartaR.., kalitria, mała_mi, Kajaoli lubią tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a mój dzień zaczął się śniadaniem i zwróceniem go w kibelku... Oby dalej było lepiej...życzę miłego dnia

Waniulka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki,
    musiałam zostać w szpitalu i nadal tu jestem dopóki plamienie nie ustąpi całkowicie, dostałam luteine, z maleństwem wszystko jest w porządku, serucho bije 120/min, ciąża o tydzień młodsza niż wychodzi z @. Kamień z serca. Będę miała jeszcze jedno kontrolne USG i mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze. Ale się strachu najadłam.
    Mąż mi laptopa przywiózł wiec mam z wami kontakt

MartaR.., lubek, Eweloka84, Strokrotka, Kasiula09, kalitria, BISCA, sylwia1985, mała_mi, MOI, Anoolka, Natalia J., Malinowa Panienka, caterinka, Kajaoli, Drelin, Madź, Nati74, Joaśka, Magdzialenka, Monica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    na szczescie fałszywy alarm.. nie wiadomo skad sie pojawilo krwawienie, wyszłam w piatek i uprosilam usg fasolka 0,94 mm i serducho 160/min :D , w niedziele znowu trafiłam na izbe i znowu badanie usg i nie wiadomo skad krwawienie aaa fasolka rosnie jak na drozdzach 1,15 cm :D
    Eweloka dobrze że już wszystko ok.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    Cześć kobietki,
    musiałam zostać w szpitalu i nadal tu jestem dopóki plamienie nie ustąpi całkowicie, dostałam luteine, z maleństwem wszystko jest w porządku, serucho bije 120/min, ciąża o tydzień młodsza niż wychodzi z @. Kamień z serca. Będę miała jeszcze jedno kontrolne USG i mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze. Ale się strachu najadłam.
    Mąż mi laptopa przywiózł wiec mam z wami kontakt
    To lez teraz plackiem i nie pracuj kochana po 12h , dzidzia się zbuntowała i każe mamie teraz odpoczywać...:*

Waniulka lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umnie piersi są tylko czułe od tego tyg,ale za to zaczęły mi się migreny, masakra czytam was kochane ;) umnie jeszcze dzidzia się rozpycha przez co lekarz kazał brać apap 3x2 tab,tak mnie bolało, 11.03 mam wizytę, strasznie się stresuje bo ostatnia ciąża obumarla na przełomie 7/8tydz, bo znalazłam stary wypis. Mam nadzieje że będzie dobrze ;)

MartaR.., Waniulka lubią tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    Umnie piersi są tylko czułe od tego tyg,ale za to zaczęły mi się migreny, masakra czytam was kochane ;) umnie jeszcze dzidzia się rozpycha przez co lekarz kazał brać apap 3x2 tab,tak mnie bolało, 11.03 mam wizytę, strasznie się stresuje bo ostatnia ciąża obumarla na przełomie 7/8tydz, bo znalazłam stary wypis. Mam nadzieje że będzie dobrze ;)
    Będzie dobrze jak się rozpycha to znaczy ze sobie miejsce szykuje bo zamierza duży rosnąć ...:*

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:

Ja też jak trafiłam na IP i miałam USG, to lekarz nie był w stanie stwierdzić skąd krwawienie, mój lekarz tak samo - dopiero inny z dobrym sprzętem wykrył krwiaka w macicy. Od tygodnia krwiak się opróżnia, stąd było krwawienie i plamienie.
    Dostałam dupka i leżę.

Eweloka polecam to jeszcze sprawdzić, nie daj się zwodzić, krwawienia nie wolno bagatelizować.

MartaR.., Eweloka84 lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za troskę, Jesteście naprawdę wspaniałe.

MartaR.., Anoolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    To lez teraz plackiem i nie pracuj kochana po 12h , dzidzia się zbuntowała i każe mamie teraz odpoczywać...:*
    najśmieszniejsze jest to ze w poniedziałek urlop zaczęłam i trafiłam do szpitala ale czuję że moja przygoda z pracą się chyba zakończy, dziecko ważniejsze.

MartaR.., Kamilamila85, mała_mi, caterinka lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa...zapomniałam wam powiedzieć ze dziś pobiłam rekord w wstawaniu nocnym do wc byłam siku aż 5razy...

Eweloka84, MOI, Anoolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka lez i jeszcze raz lez!! mi kazali to leze i ustało wszystko odpukac i l4 do konca marca dostałam i cos czuje ze tak szybo nie wroce

Waniulka lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Ja też jak trafiłam na IP i miałam USG, to lekarz nie był w stanie stwierdzić skąd krwawienie, mój lekarz tak samo - dopiero inny z dobrym sprzętem wykrył krwiaka w macicy. Od tygodnia krwiak się opróżnia, stąd było krwawienie i plamienie.
    Dostałam dupka i leżę.

Eweloka polecam to jeszcze sprawdzić, nie daj się zwodzić, krwawienia nie wolno bagatelizować.
    u mnie to było tak ze na papierze troszke a jak juz dostarłam do szpitala to patrzyli na mnie jak na wariatke bo sladu nie bylo :/ ale badali mnie tyle razy i nic nie ma dostałam dupka 3x1 acard 1x1 i nospe 3x1 i lzenie! w srode ide do swojego gienka on ma lepszy sptrzet nic ten szpitalny to powiem mu zeby dobrze pozagladał. Odpukac traz nic sie juz nie dzieje

Waniulka, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    Waniulka lez i jeszcze raz lez!! mi kazali to leze i ustało wszystko odpukac i l4 do konca marca dostałam i cos czuje ze tak szybo nie wroce
    też mi kazali leżeć więc leżę, mam nadzieję ze wszystko będzie ok. Bodulko to też się masz, 2 razy w szpitalu

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    u mnie to było tak ze na papierze troszke a jak juz dostarłam do szpitala to patrzyli na mnie jak na wariatke bo sladu nie bylo :/ ale badali mnie tyle razy i nic nie ma dostałam dupka 3x1 acard 1x1 i nospe 3x1 i lzenie! w srode ide do swojego gienka on ma lepszy sptrzet nic ten szpitalny to powiem mu zeby dobrze pozagladał. Odpukac traz nic sie juz nie dzieje
    a u mnie było na początku takie naprawdę bardzo delikatne więc nie chciałam panikować bo mniej więcej wypadał teraz termin @ ale wieczorem dosłownie zaczęło kapać jak poszłam do łazienki, tak się wystraszyłam strasznie już miałam czarne myśli, pielęgniarka powiedziała mi że nawet jak jest małe plamienie to nie wolno bagatelizować bo dziecko jest najważniejsze. Jak czekałam na USG to była wieczność dla mnie i to czekanie na jego słowa ze wszystko jest z ciążą w porządku.

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, proszę się uspokoić ;) wszystko będzie dobrze :*

Waniulka leż, wiem że pobyt w szpitalu to nic przyjemnego, ale pod dobrą opieką jesteś.

Eweloka, ty też lepiej nie szalej ;) Ja jak zaczęłam plamić to pierwsze dzwoniłam do gina i kazał bezwzględnie leżeć. Następnego dnia byłam u niego, ma bardzo dobry sprzęt i nie widział nic na usg. Zwiększył mi tylko dawkę dupka i kazał prowadzić raczej leżący tryb życia. Całe szczęście po trzech dniach się uspokoiło i cisza, ale schizy to ja miałam wtedy...

tak poza tym to dzień dobry :)

Waniulka, Eweloka84, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ