X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, będzie co ma być. Gadajcie co u was

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • agatas Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę i świra już dostaję :P

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Kochanieńkie czy jest którąś z październikowych mamuś z okolic Szczecina
    ??

a co potrzebujesz?

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Ja leżę i świra już dostaję :P
    nieciekawie:/, mam nadzieję, że niedużo tego leżenia Ci zostało

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad8 a bylas wczesniej na badaniu czy to pierwsze?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    nieciekawie:/, mam nadzieję, że niedużo tego leżenia Ci zostało

ja też mam taką nadzieję. Ale dla maluszka zrobię wszystko :)

sylwia1985, mad8 lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Ja mam wizytę 10.03 tj. w najbliższy Poniedziałek i wtedy dopiero dowiem sie co i jak z moimi Berbeciami :) Myśle jednak, ze jest ok, bo brzuszek urósł bardzo, piersi bolą...zaczynaja sie mdłości :) po za tym....bolą mnie dzieci ;) no i swędzi brzuch...swędzi i swędzi!
    Na badania wybieram sie w Czwartek :)

Kapuśniak tez już przeszłam, przez cały weekend go jadłam....fakt faktem cała rodzina miała mnie dosyć ;D ale ja to miałam w nosie :D

Pozdrawiam was!

sylwia1985, Madź, MartaR.. lubią tę wiadomość

e7835254a1.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia J. wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Ja mam wizytę 10.03 tj. w najbliższy Poniedziałek i wtedy dopiero dowiem sie co i jak z moimi Berbeciami :) Myśle jednak, ze jest ok, bo brzuszek urósł bardzo, piersi bolą...zaczynaja sie mdłości :) po za tym....bolą mnie dzieci ;) no i swędzi brzuch...swędzi i swędzi!
    Na badania wybieram sie w Czwartek :)

Kapuśniak tez już przeszłam, przez cały weekend go jadłam....fakt faktem cała rodzina miała mnie dosyć ;D ale ja to miałam w nosie :D

Pozdrawiam was!
    witaj w klubie z mdlosciami

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciag dalszy migren.. dzisiaj znow to samo, zostalam w domu, pracowalam na komputerze, ok. 14.00 nie dawalam juz rady, wzielam paracetamol i na 16.20 pojechalam do ginekologa. Nie mojego, bo pierwszego z brzegu w Medicoverze i czekala mnie cudowna niespodzianka - pani doktor byla super, troskliwa, empatyczna, sama dala skierowanie na usg ('jak najszybciej' - ostatnie mialam 2 tyg temu), dopytala o choroby i obciazenie i od razu skierowanie na TSH (mama i jej rodzice wycieta tarczyca), czego nie zlecil poprzedni mimo, ze prosilam, zbadala, zmierzyla cisnienie, dala skierowania do neurologa, poradzila, odpowiedziala na wszystkie pytania i przy tym byla usmiechnieta! Natychmiast zmienilam lekarza prowadzacego i z tego wszystkiego przestala mnie bolec glowa :D
    Okazalo, ze sie poprzedni nie zalozyl mi karty ciazy (widzialam, ze piszecie o tym, ale sadzilam, ze w Medicoverze zaklada ja jakos elektronicznie i ja jej nie widze nawet), od razu kazala zalozyc przed nastepna wizyta, ktora wyznaczyla na za tydzien! Czuje sie taka zaopiekowana :)

Madź, Anoolka, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    witaj w klubie z mdlosciami

i ja ja sie dołączam z mdłościami ale tylko rannymi :)

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek to świetna wiadomość najważniejsze to trafić do lekarza z powołania :)

lubek lubi tę wiadomość

preg.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek no to super, że udało Ci się trafić jakby nie było w ciemno na super lekarza :)

lubek lubi tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Mad8 a bylas wczesniej na badaniu czy to pierwsze?

Pierwsze, nie spieszyłam się żeby mieć szansę zobaczyć puls, a wyszło jak wyszło.

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    ja też mam taką nadzieję. Ale dla maluszka zrobię wszystko :)

Rozumiem Cię, dasz radę:).

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad8, to jeszcze nic nie przesadzone, czytalam, ze czeka sie nawet do 9 tyg, moze zrob bete dwa razy i zobacz, czy przyrasta?

mad8 wrote:
    Pierwsze, nie spieszyłam się żeby mieć szansę zobaczyć puls, a wyszło jak wyszło.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Twojego wykresu wynika, ze w 6tyd 0dni mialas test ciazowy ujemny. Ja mialam dodatni juz 4 tydz 6 dzien, wiec sadze, ze po prostu do zaplodnienia doszlo pozniej niz wynika z ostatniej miesiaczki i jestes co najmniej tydzien do tylu.
    lubek wrote:
    Mad8, to jeszcze nic nie przesadzone, czytalam, ze czeka sie nawet do 9 tyg, moze zrob bete dwa razy i zobacz, czy przyrasta?

Anoolka lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek możliwe, że zapłodnienie było później, ale mimo tego tygodnia do tyłu, zarodek powinien chyba być.
    Bety nie będę robić, bo z tego co wiem, to przy pustym pęcherzyku też może rosnąć. Poczekam spokojnie na kolejne usg, zobaczymy.
    Szkoda mi mojego M, bo widzę, że się martwi o moje zdrowie.

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam na pierwszym usg 6tydz 3 dzien (czyli tak mniej wiecej, jak sadze Ty jestes) i tez byl pecherzyk, ale jeszcze bez zarodka :)
    ciesze sie, ze jestes spokojna, to najwazniejsze!

mad8 lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Z Twojego wykresu wynika, ze w 6tyd 0dni mialas test ciazowy ujemny. Ja mialam dodatni juz 4 tydz 6 dzien, wiec sadze, ze po prostu do zaplodnienia doszlo pozniej niz wynika z ostatniej miesiaczki i jestes co najmniej tydzien do tylu.
    Chciałam to samo napisać :)
    Jeśli owulację miałaś naprawdę tak późno jak myślę to zarodka nie musi być jeszcze widać także głowa do góry :)

lubek, mad8 lubią tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po waszych postach to nawet gdybym chciała się podłamać to nie da rady:). Dzięki za ciepłe słowa. Pozostaje mi czekać.
    Ps. Waniulka nadal się nie odzywa, ciekawe co tam u niej

agatas, lubek, Anoolka, Ulcio, Ulcio, Waniulka lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ