X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellssa spokojnie, obserwuj i staraj sie nie myslec o najgorszym!

U nas w salonie stanelo krzeselko chicco polly. Julcia jest w nim przeszczesliwa i slicznie zjadla dynie gerbera (niestety chyba ja zatwardza). Kupilismy w sklepie, a ceny jak z allegro :-) Niedlugo jeszcze zakup fotelika, ale tu sie szykuje mega wydatek i ogolny dylemat czy kupowac rozsadnie w sensie w normalnej cenie, czy stawiac na bezpieczenstwo i placic 1500 zl :-\

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkah, przynajmniej nie narzekasz na bolace rece i kregoslup :-P Gratuluje pol roczku!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa spokojnie tak jak dziewczyny pisza obserwuj i w razie czego jedz na IP.

Ja cwiczylam na pierwszej drzemce Zuzi i teraz zamierzam znowu wrocic od poniedzialku.

Renatkach gratulacje dla Karolinki :-) i przynajmniej rece od noszenia nie bola :-)

preg.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Cześć dziewczyny nie było mnie tylko kilka dni a ty chyba ze 30 stron do nadrobienia. Zgłaszam się, że dzisiaj nam stukło 6 miesięcy i ważymy UWAGA!!! 6320g :p - kiedy ona urośnie :p

A teraz lecę Was nadrabiać :)

Hehe :D to widzę podobnie jak moja Ala, tylko, że ona troszkę cięższa, ale odrobinę;p

Dużo zdrówka dla Karolci:)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podjęłam decyzję ze na szczepienie pójdę za tydzień. Nie chce go dodatkowo obciążać tym bardziej ze jest też marudny przez ząbki i osłabiony do tego chce go obserwować po tym upadku wiec nie chce dodatkowych bodźców.

co do fotelików to faktycznie ceny są w kosmos. Ja będę polować na uzywke. teraz mamy maxi cosi i kupiłam w stanie idealnym używany przez 8 miesięcy za 20 zł jeszcze na gwarancji w sumie to chyba za miesiąc się kończy. A nówka kosztuje 500zł. będę chciała szukać tez maxi cosi używki jesli się uda w dobrym stanie znaleźć bo wiadomo ten drugi fotelik się używa dłużej niż ten pierwszy i może być bardziej zniszczony.

Qrcze ja chciałam mieć tą szczepionek dziś z głowy bo byłam ciekawa strasznie ile mały waży. ale cóż dowiem się za tydzień.

mały miał właśnie mała drzemkę 15min a teraz rada jak najety w łóżeczku i robi nóżkami kosi kosi moja słodycz kochana.

miałam robić obiad ale z tego wszystkiego dziś nie mam głowy mąż wiezie gotowca z naszej ulubionej kanapy.
    ale cóż mięsko co odmrozilam musze zrobić później na jutro będzie.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki. Która z Was jeszcze nie zaliczyla 3 dawki szczepień? I kiedy macie?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Pytanie z innej beczki. Która z Was jeszcze nie zaliczyla 3 dawki szczepień? I kiedy macie?

My po 20tym.

dqprh37129faxikv.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:58

• MOI Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Ja sie liczylam, ze z 700-800zl ale 1500? Mojego kuzyna syn (ten co byl z moim na zdjeciu na fb) 19 kwietnia 11m-cy skonczy i widzialam ze w nosidle jeszcze go mieli.
    Tez tyle zakladalismy i bedziemy dalej szukac w tej cenie. A nosidlo w wieku 11 miesiecy? Mozliwe, ale przy krotkim i lekkim dziecku. Mohe nosidlo jest do 11 kg, choc ponoc i tak sie patrzy bardziej na dlugosc dziecka i jest jeszcze ok. Ze wzgledow bezpieczenstwa chcemy dosc szybko przesiasc sie do nowego fotelika, bo to nosidlo to zenada okropna.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mogę unieść małego w foteliku ale na jedno jest dobry bo jak jadę gdzieś a mały zaśnie to nie musze go ruszać ☺

Ewelka91
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A czy dzieciaczki które mają już ząbki robią mamom ciach ciach cycuszka ? ;) Filip od wczoraj testuje swoje ząbki i nie pomagało zabranie piersi aż w końcu wrzasnęłam z bólu bo mnie ugryzł dwa razy pod rząd i powiedziałam donośnym głosem że boli to aż łezki mu się zakręciły w oku i chyba zrozumiał, no przynajmniej mam taką nadzieję :)
    Moja ma zęby tylko na dole i na razie ani razu mnie nie ugryzła. Ale boję się na myśl o górnych, bo tam już nie ma języka dla ochrony...

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Ja tez nie mogę unieść małego w foteliku ale na jedno jest dobry bo jak jadę gdzieś a mały zaśnie to nie musze go ruszać ☺
    Na pewno jest to wygodne i bedzie mi brakowac tego przenoszenia dziecka z fotelikiem. Teraz kazda wyprawa bedzie oznaczala koniecznosc zabrania wozka, a tak bardzo nie lubie go pakowac do auta bbbrrrr :-\

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    A nas właśnie przed chwilą teściowie "uszczęśliwili" krzesełkiem do karmienia.
    Pisałam Wam już kiedyś, że czekam jeszcze parę tygodni, aż Młoda będzie stabilnie siedzieć i kupuję z Ikei, bo małe to i nieskomplikowane, a ja uważam, że krzesełko to nie jest produkt pierwszej potrzeby.
    No ale teściowa chyba stwierdziła, że nas nie stać, bo co będziemy takiego biedaka dziecku kupować. I przytachała nam Coto Baby Mambo. Dodam tylko, że zapłaciła 100 zł więcej niż jakbyśmy chcieli taki sam przez neta zamówić.
    Cóż tu dużo gadać... Mnie się krzesełko nie podoba, mężowi też nie bardzo, no ale nie skomentowaliśmy. Podziękowaliśmy i tyle.
    Najgorsze jest to, że teściowa teraz do końca życia będzie powtarzać, że kupiła wnuczce krzesełko, bo ona tak lubi się dowartościowywać.
    nie no nei jest takie zle :) a moze przekonasz sie i stweirdzisz ze fajnie jednak miec takie :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Jejku jak czytam o tych Waszych "przygodach" z upadkami z lozka to dżizus! Ciary mi przechodza, a mama mi mowi, ty wypadlas z lozeczka i wozka :-) mowie jej, ze jest sie czym chwalic.
    Scęście, a dawno Kubus spadl z lozka? Nic mu nie bylo?
    mial 5 mcy. nic sie nei stalo. a bylo tak: lezym ysobie na narozniku w salonie, kuba lezy sobie na pleckach, nie okreca sie w ogole (ogolnie potrafil wtedy tylko na brzuch z plecow i jeszcze sie nei przemieszczal ani nie cofal spowrotem na plecy) i dzowni nagle kurier zebym mu domofon otworzyla bo do klatki wejsc nie moze. no to podsunelam kube w sam rog naroznika ze w razie gdyby sie orkecil nawet 2 razy to nie spadnie bo do krawedzi minimum 3,5 obortu. nie zdarzylam podejsc do domofonu do ktorego mam ze 3 m , moze 4, i dziecko juz plakalo na podlodze! i powiedzcie mi czem uakurat wtedy okrecil sie tyle razy pod rzad? akurat wtedy pstanowil sie tego nauczyc? :( w efekcie kurier stal pod drzwaiami a ja pobieglam do kuby, wzielam na rece i przestal plakac. obejrzalam calego, zmacalam raczki, nozki, brzuszek, glowke... centymetr p ocentymetrze... zadzwonilam do michala zeby wracal i chce jechac na pogotowie zeby go przeswetlic. wrocil ale stweirdzil ze nei jedziemy, ze obserwujemy do konca dnia. a szczescie nic sie nei stalo, kuba od razu byl pogodny i ruchliwy, nei bylo temperatury wymiotow ... i uznalam ze nic sie nie stalo.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, ktora to myslala nad espiro mokka? MOI? ja sie zdecydowalam i dzis zamawiam :) za 360zl znalazlam :)

• MOI Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    dobra, ktora to myslala nad espiro mokka? MOI? ja sie zdecydowalam i dzis zamawiam :) za 360zl znalazlam :)
    Si! U nas stanelo jednak na chicco polly i juz stoi dumnie w salonie. Koniecznie napusz o swoich wrazeniach :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Si! U nas stanelo jednak na chicco polly i juz stoi dumnie w salonie. Koniecznie napusz o swoich wrazeniach :-)
    wzielas polly czy polly magic? :) jaki ma material siedzisko? cerata? bo to ma ekoskore i czytalam jednak opinie innych mam ze mialy przy starszakach ceratowe i nie przetrwaly a te sa ok. i chwala ta ekoskore, ze i czyszczenie latwe itd. w sumei fukcje mja takie same. jaka jest wysokosc maksymalna? mnie drazni ze wsyztskei sa do 105cm, i jakbym chciala na stojaco go karmic to mi za nisko! :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    i jednak znalazlam ejszcze taniej, 329zl :) plus 15 wysylka to 345zl, i tak lepiej jak 360 :P

• Sroka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzisiaj w przychodni pp recepty dla siebie i świecę się na czerwono w rejestrze jako nieubezpieczona. Dzwoniłam do zusu ale ściemniają że tak może być. Ale gówno prawda bo jak trafie np. Do szpitala to on się tam nie będą pytać co i jak. Ahh miała któraś z Was tak?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde, ale lipa! trzeba to wyjasnic... ;/ ja nei mialam takiej sytuacji.

‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ