Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, dziwna sprawa. Robiac zakupy w aptece gemini, wrzucilam do koszyka sloiczek Hipp krem ze szpinaku z ziemniaczkami od 4 mz. Wzielam, bo nigdy nie widzialam takiego smaku, a chce zeby Julcia sprobowala jak najwiecej. Dzis przyszla paczka i okazalo sie, ze w skladzie jest chude mleko (prawie 30%!) oraz smietana. No w szoku jestem potwornym! Nue wiem czy w ogole podac to Malej do jedzenia?
-
MOI,powiem Ci,że ja Hippowi w ogóle nie ufam. Mają często w składzie cukier! Poza tym jakieś dziwne deserki z biszkoptami, kaszki na dobranoc.. przecież to się w ogóle dla tak małych dzieci nie nadaje. .
Scęście lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Dziewczyny, orientujecie się może ile razy dziennie najlepiej dawać takiemu dzieciowi kaszę? Bo ja dodaję do obiadu jaglaną, ryż lub mannę, do podwieczorka też trochę i potem zagęszczam jeszcze mleko kleikiem przed spaniem. Nie wiem, czy to nie za dużo i czy nie zamienić zagęszczania wieczornego na jedzenie kleiku/kaszy rano łyżeczką?
-
My po szczepieniu dziś. Mały ma 7140g.
Mamy zielone światło na mięsko. potem pół żółtka co drugi dzień do zupek.
pytałam czy mamy dokarmiać butelka małego dr pow ze nie ma potrzeby. Mały ma dostawać zupki jarzynowe deseru kaszkę i mleczko z piersi. I ma już wszystko do tego smoczki czy herbatki.
mamy skierowanie na rehabilitację bo mały nadal mi układa głowę asymetrycznie.
i zwróciłam lekarzowi uwagę na to ze mały ma mniejsze oczko jedno z początku nic nie zauważył ale potem się przyjrzał i stwierdził że jest minimalna różnica ale ze jak trzymał małemu głowę prosto to nie rzucalo się tak więc może to efekt asymetrii główki.
Boże dziewczyny mowie Wam ile ja wyplakalam się z tego powodu że mały aż tak się w tym moim brzuszku "pogniotl" ehhh szukam w sobie winy. Przecież dałam o siebie wszystko książkowe ehhh a tu takie coś. w życiu bym nie pomyslala ze moje dziecko może mieć krzywą główkę i buzke przez to ze źle się ułożył w brzuszku.
tak Kocham mojego synka taki bezbronny i niewinny a to wada serduszka a to asymetria główki buźki oczko...
Ehhh dlaczego mojemu dziecku musiało się to wszytko stać.
wiem wiem ze są bardziej cierpiące chore ciężko dzieci i powinnam się cieszyć ze mój jest zdrowe i całe. ale -
To dobrze że ja nie zamówiłam tego szpinaku bo dziś robiłam zamówienie bo bym tego nie podała!
Melissa nie obwiniaj sie:* a forum jest po to żeby się wygadac!
Ja popadam czasem w depresyjne stany z powodu choroby a do tego stanu mojego ciała a szczególnie brzucha -
Kochana, nie przejmuj się, większość dzieci ma asymetryczna główkę mój Franio też A do tego ma stopki z przywiedzeniem przodostopia - musimy robić specjalne ćwiczenia redresyjne, żeby uniknąć gipsów i operacji. Na razie jest duża poprawa:) to też od ułożenia w brzuchu. Zdarza się po prostu:) na pewno Twój synio nie jest mniej szczęśliwy przez to, że ma trochę krzywą główkę ja przestałam się przejmować właśnie dzięki Franiowi, dzięki temu jaki jest rozesmiany i szczęśliwy. Dla niego najważniejsze jest to, że jest Mama i Tato, którzy go mocno kochają warto uczyć się od swoich dzieci:) dużo uśmiechu życzę
Nelly, ataga4, Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Smutas wrote:Ale jaja z tym czopkiem, ja raz podałam taki dla dorosłych tylko przeciełam sobie nożem kawałek i włożyłam i poszła kupa dosłownie za pare minut.
U nas znowu katar. Dostawała leki nawet lekki antybiotyk i nie przechodzi albo przejdzie na 2 dni i od nowa. Dostaje też zyrtec na noc i nie pomaga. Może wy macie jakiś pomysł od czego to i jak mam to wyleczyć
Może fenistil? Od kiedy podaje i katar i drapanie Małej minęło. A miała taki katar którego się odciąganąć nie dało. -
Dziewczyny, a z tym katarem probowalyscie nawilzania powietrza? Plus woda morska do nosa 2x dziennie, dużo wietrzenia i utrzymywanie temperatury Max 21stopni, zwłaszcza w nocy, kiedy dzieci są pod kolderkami. U Frania też był przejściowo ten problem (w zimie). Woda morska i lżejsze ubieranie na noc pomogło:) a jak się skończył sezon grzewczy to już nawet nie muszę mu psikac do noska💙 2014
❤️ 2016
-
Sroka wrote:Ataga a jak ta emulsja z medidermu? Bo zastanawiam się nad jej kupnem i czy tak samo dobra jak krem?
Sroka, emulsje leje do wanienki jak emolient, zostawia na skórze tlustawy film. Uzywam jej w parze z kremem więc trudno mi ocenić działanie pojedynczego produktu. Razem dali radę Możesz spróbować tej emulsji, majatku nie kosztuje, ja zaplacilam 21 zl za 500ml, cena w porównaniu z innymi emolientami niewygorowana, a skład bardzo dobry.Anoolka lubi tę wiadomość
-
Melissa wrote:Sylwia1985 w którym szpitalu rodziłas bo Ty z Rzeszowa tak?
i my tez jezdzimy na rehabilitacje z malym dwa razy w tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:48
-
aha i chwale sie maz dzisiaj cale popoludnie montowal polki i mam juz zamontowane 2 w kuchni i 1 nad lozeczkiem na pampersy i takie tam rzeczy dla malego-Yupi wreszcie po 3 miesiacach to zrobil - no jezszce drzwi i bede zadowolona choc juz w ten piatek wraca tesciowka- brrr a bylo tak fajnie bez niej i ani razu mnie nie bolal brzuch no niestety znowu pewnie zacznie:/