Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy dajecie swoim maluchom do rączki łatwe do uchwycenia kawałki warzyw/owoców? Moja chętnie je łapie, bierze do buzi i odgryza po kawałku, zanim wymemła i połknie poprzednie. Te kawałki są raz większe, raz mniejsze i po chwili ma ich już sporo w buźce. Zastanawiam się, czy to bezpieczne tak jej dawać w tym wieku.
-
Bella_Ona wrote:A moj dzieć się zepsul! Juz bylo tak pieknie, kapiel o 19, potem jedzonko i spanie do 6, a tu juz 3dni z redu kapiel i WALKA o jedzenie o spanie, o jedzenie, o spanie, drze sie, prezy, wygina, dzis 5:45 juz wyspany.
W ogole on sie tak poci, ze szok, za tydzien mamy szczepienie wiec zapytam, bo martwi mnie to
Moja odkąd znalazłam pierwszego zęba, zachowuje się podobnie. W nocy nadal ładnie śpi ale w dzień nic jej nie pasuje. Szybko nudzą ją wszystkie zabawy, pręży się i krzyczy.
-
a nie daje bo bije się zachłyśnięcia. Wogóle ja to panikara jstem.
A z tymi ubrankami to zależy jaki nikuś jest bo u mnie w lato raczej będzie 74 no może pod kniec 80. Bo teraz 74 są za duże a on mi już tak szybko nie rośnie. Ale w sumie te letnie mogą być większe bo to koszula i spodenki.
m,lm,hm mnmm. m v b ubn un ynnmm....
A to komunikat od Antosiaataga4, renatkach lubią tę wiadomość
-
Melissa wrote:Sylwia1985 ja rodziłam na Lwowskiej ze względu na wagę serduszka małego tak mają więcej specjalistów. Poza tym w pro familii wola ciążę bezproblemowe. Nie jestem z Rzeszowa niestety a żałuję bardzo miałabym koleżankę z forum na spacery. Mam ciotkę w Rzeszowie na Podwisloczu. Ja mieszkam w Mielcu
Moja przyjaciółka mieszka w Mielcu, ma synka rok starszego od naszych i drugiego już szkolnego a sama jest rok starsza ode mnieMelissa lubi tę wiadomość
[/url][/url] -
no nikus dopiero wchodzi w 74 ale sa duze na niego jeszcze ale wlasnie to zalezy od numeracji bo niektore sa zawyzone a inne zanizone a chcialabym by w lecie chodzil w tym komplecie i zastanawiam sie czy za 2,5 mca wejdzie juz w 80 czy tez nie- np w pepco na metce jest ze 74 to na 9 mcy a wlasnie nie wiem jak w h@m bo nie kupowalam nigdy ale w 5 10 15 rozmiar 74 jest na niego za duzy i wisi na nim wiec jeszcze nie chodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:58
-
Bella_Ona wrote:Dzieki dziewczyny!
Tez mysle, ze to zabki, codziennie sprawdzam i jeszcze nic nie wudac, takze pewnie dopoki nie wyjda to tak bedzie, podalam mu pedicetamol nawet 2razy bo masakra. Teraz spal od 8-10:15.
A co smieszne to on dalej spi w rozku i zasypia lulany przeze mnie nie wien co z tyn zrobic....
-
Nelly wrote:Czy dajecie swoim maluchom do rączki łatwe do uchwycenia kawałki warzyw/owoców? Moja chętnie je łapie, bierze do buzi i odgryza po kawałku, zanim wymemła i połknie poprzednie. Te kawałki są raz większe, raz mniejsze i po chwili ma ich już sporo w buźce. Zastanawiam się, czy to bezpieczne tak jej dawać w tym wieku.
Też tak robię i Franek świetnie sobie z tym radzi. Wręcz domaga się jedzenia w takiej postaci. Papek już prawie nie je. Uważam, że powinno się wprowadzać złożoną konsystencję pokarmów u dzieci, żeby rozwijać zgryz, aparat żucia i mowy
Nelly, pestka lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Melissa nie zadręczaj się, najważniejsze, że Bartoszek jest zdrowy i ładnie sie rozwija, a lekkie niedoskonałości można zawsze zatuszować! I zawsze możesz się wygadać, po to jesteśmy tu na forum
Ja też się dziś wyżalę, Całą noc nie spaliśmy, bo Zosia budziła się co pół godziny i płakała. Byłam z nią rano u lekarza i oczywiście infekcja gardła, zabić się to mało, padam na pysk. Lekarka przepisała trzy razy dziennie nurofen forte i moje pytanie do was, czy ktos podawał już dziecku tantum verde albo coś w ten deseń? -
sylwia1985 wrote:no nikus dopiero wchodzi w 74 ale sa duze na niego jeszcze ale wlasnie to zalezy od numeracji bo niektore sa zawyzone a inne zanizone a chcialabym by w lecie chodzil w tym komplecie i zastanawiam sie czy za 2,5 mca wejdzie juz w 80 czy tez nie- np w pepco na metce jest ze 74 to na 9 mcy a wlasnie nie wiem jak w h@m bo nie kupowalam nigdy ale w 5 10 15 rozmiar 74 jest na niego za duzy i wisi na nim wiec jeszcze nie chodzi
-
DeLaCruz wrote:Też tak robię i Franek świetnie sobie z tym radzi. Wręcz domaga się jedzenia w takiej postaci. Papek już prawie nie je. Uważam, że powinno się wprowadzać złożoną konsystencję pokarmów u dzieci, żeby rozwijać zgryz, aparat żucia i mowy
U nas nocka jakaś amba. Małą obudziła się o 1, zjadła i rajcowała. Zero spania. Odłożyłam ją do łożeczka, to o 3 się obudziłam a ta ręce sobie oglądała. śmiesznie to wyglądało, jakby liczyła ile już nie śpi ( raz, dwa, trzy godziny mamo nie śpię! A Ty?! )
O 4 wzięłam ją do siebie i zasnęła. A po 7 pobudka!
Zaraz mamy wizytę koleżanki z 9miesięczną córką Trochę relaksu!
A popołudniu fryzjer!:DDDD -
sylwia1985 wrote:no nikus dopiero wchodzi w 74 ale sa duze na niego jeszcze ale wlasnie to zalezy od numeracji bo niektore sa zawyzone a inne zanizone a chcialabym by w lecie chodzil w tym komplecie i zastanawiam sie czy za 2,5 mca wejdzie juz w 80 czy tez nie- np w pepco na metce jest ze 74 to na 9 mcy a wlasnie nie wiem jak w h@m bo nie kupowalam nigdy ale w 5 10 15 rozmiar 74 jest na niego za duzy i wisi na nim wiec jeszcze nie chodzi
-
Mój mały jak się obudził dość wcześnie to pobawi się z godz I odzie spać tak na pół godz a tu dziś jak wstał o 7 tak nie zasnął. Usnal mi dopiero godz temu . zazwyczaj jego drzemki trwały 30min. a tu po 10 min ten mi się przebudzil położył na brzuchu uśmiechnął się do mnie (pomyślałam szlak juz po spaniu ) a ten położył główkę na podusi i śpi juz godz w szoku jestem ze sam zasnął bo zazwyczaj musiał go brać na cyca albo było po spaniu. Ale co się dziwić w końcu od 7 juz zdarzyl się zmęczyć nieźle.
A ja siedzę pod kocem bo juz na blokach nie palą i mamy 19 st musiał dziś B ubrać w body krótki rękaw i koszulkę a zawsze chodził w body z długim tylko Ale wczoraj dwa razy mi czkawke złapał i miał zimne rączki ale mnie dopiero wieczorem oswiecilo ze może mu być zimno. Masakra ja to z tego zmęczenia czasami się odmozdzam. ..