X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dajecie swoim maluchom do rączki łatwe do uchwycenia kawałki warzyw/owoców? Moja chętnie je łapie, bierze do buzi i odgryza po kawałku, zanim wymemła i połknie poprzednie. Te kawałki są raz większe, raz mniejsze i po chwili ma ich już sporo w buźce. Zastanawiam się, czy to bezpieczne tak jej dawać w tym wieku.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    A moj dzieć się zepsul! Juz bylo tak pieknie, kapiel o 19, potem jedzonko i spanie do 6, a tu juz 3dni z redu kapiel i WALKA o jedzenie o spanie, o jedzenie, o spanie, drze sie, prezy, wygina, dzis 5:45 juz wyspany.

W ogole on sie tak poci, ze szok, za tydzien mamy szczepienie wiec zapytam, bo martwi mnie to :/

Moja odkąd znalazłam pierwszego zęba, zachowuje się podobnie. W nocy nadal ładnie śpi ale w dzień nic jej nie pasuje. Szybko nudzą ją wszystkie zabawy, pręży się i krzyczy.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    a ten fenistil na recepte jest?

Nie ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie daje bo bije się zachłyśnięcia. Wogóle ja to panikara jstem.
    A z tymi ubrankami to zależy jaki nikuś jest bo u mnie w lato raczej będzie 74 no może pod kniec 80. Bo teraz 74 są za duże a on mi już tak szybko nie rośnie. Ale w sumie te letnie mogą być większe bo to koszula i spodenki.
    m,lm,hm mnmm. m v b ubn un ynnmm....
    A to komunikat od Antosia :)

ataga4, renatkach lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Nie ;)
    a jak to podawać?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    a jak to podawać?

Niestety nie pamiętam ile kropli na dobę bo stosowaliśmy Fenistil krótko jakieś 3 miesiące temu ale pewnie zaraz dziewczyny pomogą ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    Sylwia1985 ja rodziłam na Lwowskiej ze względu na wagę serduszka małego tak mają więcej specjalistów. Poza tym w pro familii wola ciążę bezproblemowe. Nie jestem z Rzeszowa niestety a żałuję bardzo miałabym koleżankę z forum na spacery. Mam ciotkę w Rzeszowie na Podwisloczu. Ja mieszkam w Mielcu

Moja przyjaciółka mieszka w Mielcu, ma synka rok starszego od naszych i drugiego już szkolnego :-) a sama jest rok starsza ode mnie :-)

Melissa lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nikus dopiero wchodzi w 74 ale sa duze na niego jeszcze ale wlasnie to zalezy od numeracji bo niektore sa zawyzone a inne zanizone a chcialabym by w lecie chodzil w tym komplecie i zastanawiam sie czy za 2,5 mca wejdzie juz w 80 czy tez nie- np w pepco na metce jest ze 74 to na 9 mcy a wlasnie nie wiem jak w h@m bo nie kupowalam nigdy ale w 5 10 15 rozmiar 74 jest na niego za duzy i wisi na nim wiec jeszcze nie chodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:58

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fenistil 6 kropelek raz dziennie :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Moja przyjaciółka mieszka w Mielcu, ma synka rok starszego od naszych i drugiego już szkolnego :-) a sama jest rok starsza ode mnie :-)
    a Ty skąd jesteś?

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Dzieki dziewczyny!
    Tez mysle, ze to zabki, codziennie sprawdzam i jeszcze nic nie wudac, takze pewnie dopoki nie wyjda to tak bedzie, podalam mu pedicetamol nawet 2razy bo masakra. Teraz spal od 8-10:15.

A co smieszne to on dalej spi w rozku i zasypia lulany przeze mnie nie wien co z tyn zrobic....
    a jak on Ci się mieści w rozku? ???

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Czy dajecie swoim maluchom do rączki łatwe do uchwycenia kawałki warzyw/owoców? Moja chętnie je łapie, bierze do buzi i odgryza po kawałku, zanim wymemła i połknie poprzednie. Te kawałki są raz większe, raz mniejsze i po chwili ma ich już sporo w buźce. Zastanawiam się, czy to bezpieczne tak jej dawać w tym wieku.

Też tak robię i Franek świetnie sobie z tym radzi. Wręcz domaga się jedzenia w takiej postaci. Papek już prawie nie je. Uważam, że powinno się wprowadzać złożoną konsystencję pokarmów u dzieci, żeby rozwijać zgryz, aparat żucia i mowy :)

Nelly, pestka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa nie zadręczaj się, najważniejsze, że Bartoszek jest zdrowy i ładnie sie rozwija, a lekkie niedoskonałości można zawsze zatuszować! I zawsze możesz się wygadać, po to jesteśmy tu na forum :)

Ja też się dziś wyżalę, Całą noc nie spaliśmy, bo Zosia budziła się co pół godziny i płakała. Byłam z nią rano u lekarza i oczywiście infekcja gardła, zabić się to mało, padam na pysk. Lekarka przepisała trzy razy dziennie nurofen forte i moje pytanie do was, czy ktos podawał już dziecku tantum verde albo coś w ten deseń?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    no nikus dopiero wchodzi w 74 ale sa duze na niego jeszcze ale wlasnie to zalezy od numeracji bo niektore sa zawyzone a inne zanizone a chcialabym by w lecie chodzil w tym komplecie i zastanawiam sie czy za 2,5 mca wejdzie juz w 80 czy tez nie- np w pepco na metce jest ze 74 to na 9 mcy a wlasnie nie wiem jak w h@m bo nie kupowalam nigdy ale w 5 10 15 rozmiar 74 jest na niego za duzy i wisi na nim wiec jeszcze nie chodzi
    To w H&M ta 80 będzie na bank duża. Bo one ogólnie wychodzą za duże. Wg mnie weź 74 skoro dopiero w niego wchodzicie. Mamy już prawie maj. Więc myślę, że na lato będzie super ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Też tak robię i Franek świetnie sobie z tym radzi. Wręcz domaga się jedzenia w takiej postaci. Papek już prawie nie je. Uważam, że powinno się wprowadzać złożoną konsystencję pokarmów u dzieci, żeby rozwijać zgryz, aparat żucia i mowy :)
    Aż muszę spróbować skoro to taka super zabawa dla dziecia! ;)

U nas nocka jakaś amba. Małą obudziła się o 1, zjadła i rajcowała. Zero spania. Odłożyłam ją do łożeczka, to o 3 się obudziłam a ta ręce sobie oglądała. śmiesznie to wyglądało, jakby liczyła ile już nie śpi ( raz, dwa, trzy godziny mamo nie śpię! A Ty?! ;D )
    O 4 wzięłam ją do siebie i zasnęła. A po 7 pobudka!
    Zaraz mamy wizytę koleżanki z 9miesięczną córką :) Trochę relaksu!
    A popołudniu fryzjer!:DDDD

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Fenistil 6 kropelek raz dziennie :-)
    My dawalismy za rada lekarza 5 kropelek 3 razy dziennie.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Sylwia, jesli na metce jest rozmiar 9 miesiecy to znaczy, ze jest do 9 miesiecy, czyli miedzy 6 a 9.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały jak się obudził dość wcześnie to pobawi się z godz I odzie spać tak na pół godz a tu dziś jak wstał o 7 tak nie zasnął. Usnal mi dopiero godz temu . zazwyczaj jego drzemki trwały 30min. a tu po 10 min ten mi się przebudzil położył na brzuchu uśmiechnął się do mnie (pomyślałam szlak juz po spaniu ) a ten położył główkę na podusi i śpi juz godz w szoku jestem ze sam zasnął bo zazwyczaj musiał go brać na cyca albo było po spaniu. Ale co się dziwić w końcu od 7 juz zdarzyl się zmęczyć nieźle.
    A ja siedzę pod kocem bo juz na blokach nie palą i mamy 19 st musiał dziś B ubrać w body krótki rękaw i koszulkę a zawsze chodził w body z długim tylko Ale wczoraj dwa razy mi czkawke złapał i miał zimne rączki ale mnie dopiero wieczorem oswiecilo ze może mu być zimno. Masakra ja to z tego zmęczenia czasami się odmozdzam. ..

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka super ze wizyta przebiegła pomyślnie

Anoolka lubi tę wiadomość

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona Mój mi zasypia przy cycu i go odkładam i się nie budzi. Tez się boję jak to będzie bez cyca. Musze go jakoś nauczyć zasypiać inaczej. Jak był młodszy to mąż go hujal do snu na noc ale potem to przestało działać.

‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ