X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    a Ty skąd jesteś?
    Z Lublina :-)

Antek ostatnio jakoś duzo śpi, wczoraj naliczyłam, że nie spał tylko 7-8 godzin. Ale to chyba dlatego, że 2 razy chodzimy na spacery i na nich śpi, ale w nocy też śpi bez problemu, więc chyba mu mało tego snu. Wczoraj zasnął o 21 już ledwo go dotrzymaliśmy, żeby kaszę zjadł, obudził się dopiero 2:45, a potem 5:45, nie spał od6:50 do7:30 i jak zasnął to wstał o 9:00. Teraz jest na spacerze z dziadkiem i zasnął od razu o 11:30. Nie wiem czy to jakieś dziwne objawy skoku czy co????

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas nic sie nie zmienia-Nikus nie chce w dzien spac tylko marudzi non stop - na spacerze usypia ale chwile potem sie budzi i rozglada- usypia kolo 20 padniety i budzi sie na cycusia co dwie godzinki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak robilyscie przy wprowadzaniu pokarmów, przez 3 dni to samo warzywo a potem od razu kolejne czy odczekiwalyscie parę dni zeby spr czy nie wystąpi reakcja alergiczna?

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktor do południa śpi ładnie a po południu już gorzej w nocy budzi się raz albo 2 zasypia koło 22 a budzi 6,7 szału nie ma ale nie narzekam :) a Fenistil podaje 2 x 8 kropli

Ewelka91
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Też tak robię i Franek świetnie sobie z tym radzi. Wręcz domaga się jedzenia w takiej postaci. Papek już prawie nie je. Uważam, że powinno się wprowadzać złożoną konsystencję pokarmów u dzieci, żeby rozwijać zgryz, aparat żucia i mowy :)
    mój je papki ale daje mu też trochę kawałków, wczoraj gryzł jabłko, a wcześnie bardzo posmakowałam mu cukinia :) dzisiaj po raz kolejny banan :D widze, że lubi gryźć, więc daje mu szansę ;)

DeLaCruz, Nelly lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, jak robilyscie przy wprowadzaniu pokarmów, przez 3 dni to samo warzywo a potem od razu kolejne czy odczekiwalyscie parę dni zeby spr czy nie wystąpi reakcja alergiczna?

dwa dni i kolejne warzywko bez przerwy

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    To w H&M ta 80 będzie na bank duża. Bo one ogólnie wychodzą za duże. Wg mnie weź 74 skoro dopiero w niego wchodzicie. Mamy już prawie maj. Więc myślę, że na lato będzie super ;)
    my dostaliśmy komplet 80 i no..nie powiem, jest spory..chociaż mój już chodzi w 74, więc na lato będzie dobre :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    Mój mały jak się obudził dość wcześnie to pobawi się z godz I odzie spać tak na pół godz a tu dziś jak wstał o 7 tak nie zasnął. Usnal mi dopiero godz temu . zazwyczaj jego drzemki trwały 30min. a tu po 10 min ten mi się przebudzil położył na brzuchu uśmiechnął się do mnie (pomyślałam szlak juz po spaniu ) a ten położył główkę na podusi i śpi juz godz w szoku jestem ze sam zasnął bo zazwyczaj musiał go brać na cyca albo było po spaniu. Ale co się dziwić w końcu od 7 juz zdarzyl się zmęczyć nieźle.
    A ja siedzę pod kocem bo juz na blokach nie palą i mamy 19 st musiał dziś B ubrać w body krótki rękaw i koszulkę a zawsze chodził w body z długim tylko Ale wczoraj dwa razy mi czkawke złapał i miał zimne rączki ale mnie dopiero wieczorem oswiecilo ze może mu być zimno. Masakra ja to z tego zmęczenia czasami się odmozdzam. ..

Franek ma zawsze zimne rączki,ale zimno mu nie jest, bo kark ciepły :) zresztą jakby go ubrać cieplej to na bank by się przegrzal. No i na codzień w krótkim body albo koszulce i cienkich bawełnianych spodenkach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 13:10

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    ja wprowadzałam co 2 dni nowe i robiłam rundkę jeszcze raz w tymi samymi, ale jakoś raz cos pominęłam i dałam innego..u nas nic sie nie dzieje, nic nie uczula :)

ataga4 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Pułtusk! Ale ma sentyment do tego miasta :) Moja rodzinka od strony mamy pochodzi z Pułtuska i spędzałam tam każde wakacje jak byłam mała.
    no co Ty opowiadasz :) wpadnij keidys mnei odwiedzic :)

• justynka881 Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Czy ktoras z Was miala laserowana siatkowke w ciazy albo po porodzie? Jak zajmujecie sie swoimi dziecmi, czy nosicie je normalnie? Chodzicie na kontrole do okulisty czy nie ma takiej koniecznosci?
    ja mialam laserowanie miesiac temu, dziecko dzis konczy 3 miesiace wiec nie jest jeszczw takie ciezkie. Zastanawiam sie na ile mozna sobie pozwolic po laserowaniu.

Pozdrawiam:)

Justynka881
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Hahaha nie miesci sie wlasnie, ale jeszcze sie dopina, poza tym chyba mu w nim goraco, ale z drugiej strony jak spi sam to sie nie poci.

Ale przekomicznie to wyglada, wszyscy sie z tego smiejemy, ale nie wiem jak go nauczyc zasypiac, zebym go nie musiala przenosic.
    Moja Magda spała w rożku aż przestała się w nim mieścić, chyba do końca 4 m-ca. Potem owijałam ją dużą (120 x 120?) bambusową pieluchą, bo nadal budziły ją fruwające rączki. Najpierw ciasno, a z czasem coraz luźniej, aż w końcu nie potrzebowała spowijania. Może tez tak spróbuj?

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U lekarza wszystko ok, miedniczki nerkowe cały czas się zmniejszają :) Tylko że musimy zrobić mocz ogólny i posiew, no i pytanie jak to zrobić żeby maluch nasikał dwa razy???? Bo musi być oddzielnie, któraś z was robiła jedno i drugie badanie na raz??
    Ja robiłam te badania 2 razy. Raz rozdzieliłam i jednego dnia oddałam mocz na posiew, a następnego do badania ogólnego. A drugim razem pobrałam jednocześnie: najpierw złapałam mocz do ogólnego pojemniczka, potem polałam z niego trochę na płytkę, odczekałam 4 sekundy czy ile tam każą tę płytkę namaczać, przekręciłam płytkę, znów polałam, odczekałam i próbka na posiew gotowa. Magda akurat wtedy zrobiła małe siusiu i bałam się, że będzie za mało do badania ogólnego, więc ją jeszcze przytrzymałam i poczekałam ze 20 minut na następne siusiu do tego samego pojemniczka. Oba badania dały prawidłowy wynik więc chyba dobrze pobrałam.

Anoolka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz ja też nie ubieram małego za grubo bo tego nie lubi. Ale ewidentnie teraz mamy 19 st w mieszkaniu wiec na same body z długim chłodno.

ja wprowadzam nowe warzywo przez 4 dni i robie dwa dni przerwy.

DeLaCruz, ataga4 lubią tę wiadomość

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wprowadzalismy 1 rzecz przez 2 dni, ale sięskładnik np zupki. Bez przerw.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś mu ubrała body ma ramiączka i cieniutka bawełniana bluzeczke i spodenki dresowe.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz zbieram sie dla warsztaty dla kobiet- bedzie mowa o jedzeniu dla maluszkow i o pierwszej pomocy itp - maz zostanie sam z malym a ja ide posluchac wykladow i odebrac jakis maly prezencik bo kazdy ponoc ma dostac :)

my mamy tez 19 stopni w domu i maly ma przewaznie bluzeczke lub body z dl rekawkiem i spodnie dresowe i oczywiscie skarpetki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 15:10

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaś wydałam 150zł na ciuchy. Tym razem tutaj http://endo.pl/kategoria/381/dla_niemowlaka.html
    Nic jedę do fryzjera! Mam zamiar pofarbować włosy!

Agsonik, sylwia1985 lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde takie krzesełko z "ceratą" to chyba niewypał w naszym przypadku bo całą głowę ma z tyłu spoconą od tego. Kasa w błoto? Mogłam jednak poczekać aż podrośnie i kupić to ikeowe....

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Nelly a do posiewu koniecznie musi być ta płytka czy może być tylko sterylny pojemnik?
    Myślę, że musi być płytka. W mojej aptece kosztuje jakieś 6 zł.

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ